Oğlumuz için hangisi doğru bir karar olur?

basim dertte

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2017
222
109
103
44
Merhabalar.bir konuda değişik görüşlere ihtiyacımız var.
Oğlum Eylül'de 69 aylık olacak.ilk başta duygusal açıdan ve fiziksel açıdan ilkokula uygun olmadığını düşünüp bir sene daha anasınıfına gönderme kararı almıştık eşimle.fakat bu son aylarda okumayı öğrendi.5 basamakli sayıları okumayı öğrendi.sayilarla arası çok iyi .durum boyle olunca ilkokula gönderelim dedik.
Şimdiki okulundaki öğretmenler de oğlumun özel bir çocuk olabileceği dusuncesindeler.bizi tuzdeve yönlendirdiler.
Fakat oğlum dediğim gibi çok duygusal bir çocuk.sosyal yönden zayıf sayılır.kalabalik arkadaş grubuna giremiyor.birebir arkadaşlıkta iyi.ayrica okula da pek severek gitmiyor.
Şimdi sorun burda başlıyor.esim devlete gönderelim diyor.ben özele.ben ve öğretmenleri oğlumun devlette kaybolacagini ve korelecegini düşünüyoruz.
Eşim ise ben ikisine de gittim özelde çok mutsuzdum diyor.30 sene önceki devletle özeli kiyasliyor.
Göndereceğiniz devlette Ataşehir'de iyi olduğu söylenen ve 10000 gibi bir bağışla öğrenci alan okul.
Eşim bırak çocuk ilkokulda hayatını yaşasın.yaris atı yapma diyor.
Benimse derdim akademik başarıdan ziyade okulu seven,daha mutlu bir birey olabilmesi için özel.
Sizin deneyimlerimiz.,fikirlerinizi nelerdir?şimdiden herkese teşekkürler.

Son düzenleme:
10.000 lira bağış mı? :110:

Bu kadar abartıldığını bilmiyordum bu bağış işinin. 10.000 lira verdikten sonra ben olsam özel okula gönderirim, en azından fiziksel imkanları iyi olur.

Ama herhangi bir özel okul ya da sadece iyi isim yapmış bir okul değil. İyice araştırıp kalitesinden emin olduğunuz bir okul.

Bu kadar abartıldığını bilmiyordum bu bağış işinin. 10.000 lira verdikten sonra ben olsam özel okula gönderirim, en azından fiziksel imkanları iyi olur.

Ama herhangi bir özel okul ya da sadece iyi isim yapmış bir okul değil. İyice araştırıp kalitesinden emin olduğunuz bir okul.

ya adresi farklıdır. ya da öğretmen seçmek istiyorlardır. istanbul da piyasa bu civarda maalesef. onunla da kalmayacak öğretmene bilgisayar sınıf dolapları perdesi sırası projektörü vs vs de alınacak daha..
anlatılan bedava eğitim masalı yalan yani..

Teşekkür ederim yorum için.bir de atasehir civarı için okul onerilse burda tam süper olur:).

her iki çocuğumda ilkokul olarak ikisini de tecrübe etmiş birisi olarak özel diyorum.
eğitim açısından (ilkokul öğretmeni) bir fark yok. büyüğün devlette ki öğretmeni hatta daha iyi idi.
ancak devlette başka birşey yok maalesef.
Peki çocukların kişiliklerinden bir değişiklik gözlemledi iz mi?özgüven de falan,sosyallesmede

ya adresi farklıdır. ya da öğretmen seçmek istiyorlardır. istanbul da piyasa bu civarda maalesef. onunla da kalmayacak öğretmene bilgisayar sınıf dolapları perdesi sırası projektörü vs vs de alınacak daha..
Evet bunu da diyorum eşime.devlete gönderince 10000 ile kalmiyoruz diyorum.
Eşim de bu sefer özelde 25000 le kalmayacak diyor:)ve bu kadar paraya değecek biseyler katacaklar mi gerçekten oğlumuza diyor.

Devlet okulu mu 10.000 bağış alıyor. Şaka gibi...
Duygusal bir çocuk ve sosyal yönden gelişmesi gerektiğine inanıyorsanız tercihinizi özel okuldan yana kullanın derim.

İlk defa duyuyorum. Ne alaka yahu bilgisayar vs? Benim eşim de lisede öğretmen, çok ufak bir meblağ alındığını biliyorum karne parası diye. O da teknik lise olduğu için atölyelere malzeme falan alınıyor, oraya harcanıyor sanırım.

Biz zaten İstanbul’da kalmayacağız muhtemelen ama devlet okuluna gönderip bir de o kadar para veremem yani.

Peki çocukların kişiliklerinden bir değişiklik gözlemledi iz mi?özgüven de falan,sosyallesmede

küçük daha özgüvenli ama yapısı zaten öyle idi özel okuldan kaynaklanan bir durum değil.
daha çok özelde imkanlar fazla. sosyal aktivitesi, spor yüzme dersi vs.
küçük bu sene 1 de ing, almanca görüyor büyük devlette sanırım 4 de ing. görmeye başlamıştı.

Hasan akan okulunda sınava girmiştim.ve bu özel mi devlet mi sorusunu bir hanım görevli öğretmene sormuştu.öğretmenin anlattığı kadarıyla iyi bir okul.
O okula bağış yapmadan gonderecekseniz olabilir ama bagisla gonderecekseniz tabii ki ozel e gonderin

Hasan akan okulunda sınava girmiştim.ve bu özel mi devlet mi sorusunu bir hanım görevli öğretmene sormuştu.öğretmenin anlattığı kadarıyla iyi bir okul.
O okula bağış yapmadan gonderecekseniz olabilir ama bagisla gonderecekseniz tabii ki ozel e gonderin
Ama şöyle bir durum var.devlete bir kere 10000 vericez ama özele her sene

İlk defa duyuyorum. Ne alaka yahu bilgisayar vs? Benim eşim de lisede öğretmen, çok ufak bir meblağ alındığını biliyorum karne parası diye. O da teknik lise olduğu için atölyelere malzeme falan alınıyor, oraya harcanıyor sanırım.

Biz zaten İstanbul’da kalmayacağız muhtemelen ama devlet okuluna gönderip bir de o kadar para veremem yani.

e artık bilgisayardan yansıtarak işleniyor derslerin çoğu. öğretmen kendi cebinden almıyor onu veliler para topluyor:)
4 bitinceye kadar kullanılıyor sonra mesela o sıralar ne oluyor çok merak ediyorum. zira her birinci sınıf başlarken çocuklara sıra alınıyor..
benim bir arkadaşım istediği öğretmene verebilmek için müdür yard na lap top aldıydı. ama o öğretmen 2. sınfta tayin isteyip gitti garantiside yok yani.

e artık bilgisayardan yansıtarak işleniyor derslerin çoğu. öğretmen kendi cebinden almıyor onu veliler para topluyor:)
4 bitinceye kadar kullanılıyor sonra mesela o sıralar ne oluyor çok merak ediyorum. zira her birinci sınıf başlarken çocuklara sıra alınıyor..
benim bir arkadaşım istediği öğretmene verebilmek için müdür yard na lap top aldıydı. ama o öğretmen 2. sınfta tayin isteyip gitti garantiside yok yani.

Milli eğitim öğretmenlere tablet dağıtıyor, ondan yansıtılmıyor mu tahtayao_O

Saçma sapan işler yahu... zorunlu eğitim ama parayla... sağlıkta devrim ama parayla...

Özele gitmek daha ucuza geliyor yani bu durumda?

Laptopu geri istemedi mi arkadaşınız, ben olsam isterim:KK70:

Ama şöyle bir durum var.devlete bir kere 10000 vericez ama özele her sene
Evet o da doğru:)
Benim oğlum sadece birinci sinifta devlete gitti.suan 4.siniftan mezun olacak ozele gidiyor.butcem zorlanacak olsa devlete gonderirdim sanirim.
çok ahım şahım bir artısi yok.sınıflar 25kişi kalabalık bence bir sınıf 10 12 kişiyi gecmemeli.bir çok özel okulda bu aralıkta yine sinif mevcutlari

Cocugunuz ogrenmeye baslamis ise anaokulunda sıkılabilir bir bu durum var.Birde ilerde çocugunu 5.yasinda ilkokula baslatanlar ile yas farki ergenlik döneminde sorun olabilir.
Okul komusuna gelince..ben istanbulda iyi bi kolejde ogretmenlik yapmistim ve deneyimlerim soyle;yeni mezunlara yuklenip onlari fazlasiyla yorum verimsiz hale getiriyorlar ve ozel okulda ogretmenlik yapanlar ozellikle sinif ogretmenlerinin bir cogu emekli ve eski usul egitim kullaniyorlar ve teknolojiye hakim degiller bıkkınlar sabırlari cok az.
Özele verecekseniz bile genc dinamik bir ogretmen tercihiniz olsun.yegenim bu komudan çok cekti en son genc bir ogretmen geldi ve hem basarisi artti hem okula sevgisi.
Şuan ise devlet okuluna atandim ve atandigim okulun egitimi oldukca iyi fakat doguda bi okul..mevcut sayisi az birebir egitim.veriliyor lakin sosyal faaliyetler komusunda malesef imkanlar zayif.
Ozetle hepsinin artisi eksisi var.
Size son onerim okul degil ogretmeb arastirin derim cidden en onemli faktör bu

Back
X