• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumuz için hangisi doğru bir karar olur?

küçük daha özgüvenli ama yapısı zaten öyle idi özel okuldan kaynaklanan bir durum değil.
daha çok özelde imkanlar fazla. sosyal aktivitesi, spor yüzme dersi vs.
küçük bu sene 1 de ing, almanca görüyor büyük devlette sanırım 4 de ing. görmeye başlamıştı.

Benim oglum da devlete gidiyor,
Ayrica kurslara kendim goturuyorum, yorucu oluyor acikcasi ikimiz icin de. Bu yonunu de dusunmek gerekir.

Devlet okulları çok kalabalık kim kime dum duma. Her türden çocuk geliyor. Çocuğunuz kaybolmuş hissedebilir. Bence butik, küçük bir özel okula gönderin. TED gibi çok sınıflı, kalabalık değil daha az öğrencili ve fiziksel olarak da küçük bir okula. Eşinizi hiç dinlemeyin derim bana derdi maddiyat gibi geldi.

Önemli olan öğretmen
Biz tercihimizi devletten yana kullandık hiç pişman değiliz diğer çocuğum özelde başlayacak okula
Devlete giden çocuk körelmiyor öğretmenini seçtikten sonra
Özel çocuk olayına da takılmayın benim iki çocuğum içinde aynısını söylüyorlar birinin ölçümünü yaptırdık yüksek ama önemli olan çalışan çocuk olması zeka anca ortaokula kadar idare ediyor çocukları
Diğer oğlum okuma yazma biliyor matematiksel işlemleri de kafasından topluyor çıkarıyor çarpıyor ama sonuçta zeki de olsa çalışmadan başarı elde edemeyecek iyi bir ünvye giremeyecek

Cocugunuz ogrenmeye baslamis ise anaokulunda sıkılabilir bir bu durum var.Birde ilerde çocugunu 5.yasinda ilkokula baslatanlar ile yas farki ergenlik döneminde sorun olabilir.
Okul komusuna gelince..ben istanbulda iyi bi kolejde ogretmenlik yapmistim ve deneyimlerim soyle;yeni mezunlara yuklenip onlari fazlasiyla yorum verimsiz hale getiriyorlar ve ozel okulda ogretmenlik yapanlar ozellikle sinif ogretmenlerinin bir cogu emekli ve eski usul egitim kullaniyorlar ve teknolojiye hakim degiller bıkkınlar sabırlari cok az.
Özele verecekseniz bile genc dinamik bir ogretmen tercihiniz olsun.yegenim bu komudan çok cekti en son genc bir ogretmen geldi ve hem basarisi artti hem okula sevgisi.
Şuan ise devlet okuluna atandim ve atandigim okulun egitimi oldukca iyi fakat doguda bi okul..mevcut sayisi az birebir egitim.veriliyor lakin sosyal faaliyetler komusunda malesef imkanlar zayif.
Ozetle hepsinin artisi eksisi var.
Size son onerim okul degil ogretmeb arastirin derim cidden en onemli faktör bu
Evet benim de ilk tercihim genç ve sevgi dolu bir öğretmen olur büyük ihtimalle.otoriter bir öğretmen oğluma ters teper diye düşünüyorum.

Önemli olan öğretmen
Biz tercihimizi devletten yana kullandık hiç pişman değiliz diğer çocuğum özelde başlayacak okula
Devlete giden çocuk körelmiyor öğretmenini seçtikten sonra
Özel çocuk olayına da takılmayın benim iki çocuğum içinde aynısını söylüyorlar birinin ölçümünü yaptırdık yüksek ama önemli olan çalışan çocuk olması zeka anca ortaokula kadar idare ediyor çocukları
Diğer oğlum okuma yazma biliyor matematiksel işlemleri de kafasından topluyor çıkarıyor çarpıyor ama sonuçta zeki de olsa çalışmadan başarı elde edemeyecek iyi bir ünvye giremeyecek
Doğru söylüyorsunuz.artik zaten.neredeyse bütün çocuklar okula gitmeden okuma yazma öğrenip gidiyorlar.

Benim oğlum özel okula gidiyor o kadar memnun kaldık ki arkadslarimin çocukları devlete gidiyor bu yıl sinir krizleri geçirdiler malum 1. Sınıf zor bir süreç biz hiç zorlanmadan az ödev yaparak öğrendi çok memnunum

Bence özel okula gönderin.Çocuğunuz açısından devlet okulu yetersiz kalabilir,özelde ingilizce ile tanışacak ,rehberliği iyi çalışır, ilgi alanlarına yönelik kulüp dersleri olur gibi pek çok farklı kol var.Gerçi rehberlik konusunda devlet okulları da fena sayılmaz ama ingilizce artı ilgi alanlarına yönelik calışmalar çocuğunuzu olumlu etkiler.Benim oglumda özel okulda okuyor ben devlet okulunda sınıf öģretmeniyim.Sınıf öğretmenligi yeterliliği konusunda büyük bir fark olmaz ama diğer noktalarda özel okul daha iyi..

Öncelikle önemli olan öğretmen ve okulun fiziksel durumu, devlet ya da özel fark etmiyor bu durum.
Bildiğim bir özel anaokulu var mesela, okul müdiresi hanım; emekli yaşlı bir teyze, bin lira maaş alıyor ve hergün sadece 1-2 saat uğruyor okula, okulda kaos hakim. Öğretmenler denetimsiz ve başına buyruk.

Birde özel ilkokul var; öğretmenlere 1400 tl maaş verip sabahtan akşama kadar çalıştıran, ayrıca sadece 1 yıllık sözleşme imzalıyorlar ve bir sonraki yıl öğretmenler istifa ediyor, yenisi geliyor.

Lütfen iyi araştırın, devlet okullarında akıllı tahtalar kullanılıyor artık, teknoloji daha ilerde, 2.sınıfta ingilizce dersi başlıyor.
özel okullarda da kurslar vb.gibi avantajlar var. Tercih sizin, oğlunuzun geleceğinde başarılar dilerim..

Öncelikle önemli olan öğretmen ve okulun fiziksel durumu, devlet ya da özel fark etmiyor bu durum.
Bildiğim bir özel anaokulu var mesela, okul müdiresi hanım; emekli yaşlı bir teyze, bin lira maaş alıyor ve hergün sadece 1-2 saat uğruyor okula, okulda kaos hakim. Öğretmenler denetimsiz ve başına buyruk.

Birde özel ilkokul var; öğretmenlere 1400 tl maaş verip sabahtan akşama kadar çalıştıran, ayrıca sadece 1 yıllık sözleşme imzalıyorlar ve bir sonraki yıl öğretmenler istifa ediyor, yenisi geliyor.

Lütfen iyi araştırın, devlet okullarında akıllı tahtalar kullanılıyor artık, teknoloji daha ilerde, 2.sınıfta ingilizce dersi başlıyor.
özel okullarda da kurslar vb.gibi avantajlar var. Tercih sizin, oğlunuzun geleceğinde başarılar dilerim..
Teşekkürler:)hepimizin çocukları ins başarılı ve mutlu olurlar.

İlk okulda , okuldan ziyade öğretmen seçimi önemlidir.
Çocuğun ufkunu açan , hep daha ileriyi gösteren , bilim çağına uygun çocuk yetiştiren öğretmen.
Yoksa dil , spor kurslarla da desteklenir.
Ki istanbuldasınız , imkanlar sınırsız.
Öğretmen arayışına girin derim.

Sanki benim oglumu anlatmissiniz. Bizimki de eylulde 69 aylık olacak ve kendi kendine okumayı yazmayı öğrendi su ana kadar bir sürü hikaye kitabi bitirdi 3-4 basamaklı sayilari da okuyabiliyor 2 senedir krese gidiyordu Eylül'de artık mecburen ilkokula yazdıracagiz. Benim oğlum da cok duygusal ve çekingen bir cocuk, arkadaşlarıyla çok iyi anlaşır fakat yeni bir ortama girdiğinde çok utangaç ve pasif oluyor alışana kadar.

Biz devlet okuluna göndereceğiz eşim de ben de eğitimciyiz ve özel okulların velilerin gözünü boyamakta çok iyi olduklarını biliyoruz evet pek çok sosyal aktiviteleri var ama sadece o kadar.eğitim yönünden devlet okulları şu an çok daha iyi durumda. Koy okullarında bile her sinifta akıllı tahtalar bilgisayarlar projeksiyonlar var sosyal imkanlar da eskisine gore cok daha iyi üstelik devlet okullarında öğretmenler çok daha fedakar. Özel okullardaki öğretmenler bir sene var sonraki sene yok üstelik çocuk ne yaparsa yapsın veliyi pispislamak zorunda.. asla veliye öğrencinin gerçek durumunu söyleyemezler. Birçok özel okulda sınava dahi girmediği halde yazılı notu 100 olan öğrenciler biliyorum.. özel okullarin amacı veliyi memnun etmekten başka birşey degil açıkçası..

Doğru söylüyorsunuz.artik zaten.neredeyse bütün çocuklar okula gitmeden okuma yazma öğrenip gidiyorlar.
Okuma yazma bilerek gitti büyük oğlum hiç de sıkılmadı ama öğretmenine çektirdi
Öğretmeni tecrübeli ve sevecen bir kadın Allahtan rahat geçirdik 1. Sınıfı
Okuma yazma bildiği için hiç evde gerginlik yaşamadık
Küçük şuan basit matematik görüyor ama yaşıtlarının üstünde çözdüğü sorular satrancın matematiğe etkisimi yoksa matematik zekasının kuvvetinden mi bilmiyorum satrançta süper ilerliyor ama onda da sıkıntı yaşamıyoruz
Küçük 87+76 falan toplarken kafasından sınıfta 8+5 kaç eder görüyor
Çocuğu özel çocuk olduğuna güdülerseniz çalışmadan başarıya ulaşacağına inanır şimdiki çocuklar gerçekten çok zeki
1. Sınıftan itibaren bilsem sınavına girebilir ozaman ölçme yapılır zeka düzeyi ile ilgili merak etmeyin kaygılanmayın

Devlet okulu 10000 bağış istiyor öyle mi?
On bin?
Doğru anlamış olamam yaaa :sopa:
Bizde öyle bir okula verdik çocuğumuzu hiç pişman değilim
Şu dönem okul müdürünü değiştirdiler bu bağıştan ötürü sonuç hüsran
Devletin imkanları belirli çocuğunuzu daha iyi bir şartta okutmak istiyorsanız tuvalet temizliği güvenlik hizmeti yemekhane etüt sosyal faaliyetler dökümanlar... bunlar parasız eğitim ile olmuyor
Çocuklar için okula verdiğim paraya acımıyorum zira bağış kesildiği için güvenlik sayısı 1e düştü dökümanlar azaldı hem sosyal hem fiziksel hemde eğitsel avantajlar maalesef yok olmaya başladı

Back
X