• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumuz için hangisi doğru bir karar olur?

10000 bagis iyiymis donemlik 20 tl fotokopi parasi gtirmiyor bizim ogrenciler..10000 saray gibi bir okul olamali :o

Benim tavsiyem çocuğunuzu 1 yıl daha anaokulu na gönderin.kucuk yaş çocuklarda genelde duygusal gelişim geriden geliyor.bilissel gelişim bir şekilde halledilebilir ama sosyal yönü sıkıntı oluyor küçük çocuklarda.ozellikle ortaokulda ergenlikte bu çocuklar biraz daha geriden gelebiliyor.arkadas sıkıntısı olabiliyor.iyice düşünün.asil soruya cevabim ise maden gücünüz varsa iyi bir özel okula verin devlet okulu çokiyisi olmadığı müddetçe sikinti.her an herşey değişebiliyor

Kişi tüm birikimini veripte özele gönderecekse bence gerek yok ben misal oğlumu özele gönderebilirim ama simdiki gibi tatile falan gidemeyiz bu kadar sık dışarda takılamayız aile anısı olmaz çocuğun kaldi ki kardeş istiyorum, 2 çocuğu özele gönderemem,etrafimda da özele gönderip memnun olanlar çok az, başlıca şikayet sık öğretmen değişikliği, insanlar güvenlik ve hijyen açısından gönderiyolar birazda ama bu ülkede özel okulda üstüne lavabo düşüp ölen çocuk oldu

Devlet okulu güzeline denk gelinirse en iyisi eşimin teyzesi okul aile birliği başkanıydı okula güvenlik ilave bir hademe falan tuttular kermesler yapıp gelir elde ettiler güzel işler yaptılar meyvesini de aldılar

10000 lira bağış ne yaa ?? Şikayet edin bence...

Sorunuza gelecek olursak çocuğunuz iq testi yaptırın bence.. bu anlattıklarınız üstün zekasının olduğunu düşündürdü bana.. ona göre özel eğitim veren bi okul araştırın..

10000 lira bağış ne yaa ?? Şikayet edin bence...

Sorunuza gelecek olursak çocuğunuz iq testi yaptırın bence.. bu anlattıklarınız üstün zekasının olduğunu düşündürdü bana.. ona göre özel eğitim veren bi okul araştırın..
Haftasonu tuzdeve sınava sokucaz.ben çok üstün olduğunu düşünmüyorum .sayısal zekası ve hafızası iyi.cikan sonuca göre kararımız şekillenecek zaten

Haftasonu tuzdeve sınava sokucaz.ben çok üstün olduğunu düşünmüyorum .sayısal zekası ve hafızası iyi.cikan sonuca göre kararımız şekillenecek zaten
Cnm çocuk gelişi mezunu sayılırım okul bitmek üzere :))

Çocuğunuz sosyal olmaması sayıları ve okuma yazmayı erkenden öğrenmesi bana bunu düşündürdü.. eğer gerçekten üstün zekalı ise iki okulda da yeterince eğitim alamaz.. özel eğitim alması gerekebilir..

20 binden asagi okul yok sabit 20 nin tl olduğunu varsaysak hic zam olmasa 5 senede 100 bin tl, mezun olana kadar orta karar 2 ev parası,yemesi icmesi giymesi hariç ki zengin bebelerle yarışı var bunun ilerki yaşlarda, kendimi biliyorum ben bu kadar yatırım yapsam -evet yatırım olarak görürüm çocuğu- çocuğum über manyak yerlere gelsin isterim nobel falan almalı astronot olup kansere çare bulmalı bi yandan da

20 binden asagi okul yok sabat 20 nin tl olduğunu varsaysak hic zam olmasa 5 senede 100 bin tl, mezun olana kadar orta karar 2 ev parası,yemesi icmesi giymesi hariç ki zengin bebelerle yarışı var bunun ilerki yaşlarda, kendimi biliyorum ben bu kadar yatırım yapsam -evet yatırım olarak görürüm çocuğu- çocuğum über manyak yerlere gelsin isterim nobel falan almalı astronot olup kansere çare bulmalı bi yandan da
Allahtan küçük bir ilçede otuyorum.. oğlumu her şey dahil gönderdiğim özel okul bağış parasının yarısı nerdeyse..

Kesinlikle özel okuldaki ilgi , sosyal etkinlikler , çocukların özgüvenli olması İçin verilen sorumluluklar asla devlette yok. Bence durumunuz varsa kesinlikle Bahçeşehir ya da TED kolejini öneririm :)

Allahtan küçük bir ilçede otuyorum.. oğlumu her şey dahil gönderdiğim özel okul bağış parasının yarısı nerdeyse..

Ben ankaradayım ve bulunduğum semtte önüm arkam sağım solum kolej şu an 12 tanesini saydım fazlada olabilir mantar gibi

Merhabalar.bir konuda değişik görüşlere ihtiyacımız var.
Oğlum Eylül'de 69 aylık olacak.ilk başta duygusal açıdan ve fiziksel açıdan ilkokula uygun olmadığını düşünüp bir sene daha anasınıfına gönderme kararı almıştık eşimle.fakat bu son aylarda okumayı öğrendi.5 basamakli sayıları okumayı öğrendi.sayilarla arası çok iyi .durum boyle olunca ilkokula gönderelim dedik.
Şimdiki okulundaki öğretmenler de oğlumun özel bir çocuk olabileceği dusuncesindeler.bizi tuzdeve yönlendirdiler.
Fakat oğlum dediğim gibi çok duygusal bir çocuk.sosyal yönden zayıf sayılır.kalabalik arkadaş grubuna giremiyor.birebir arkadaşlıkta iyi.ayrica okula da pek severek gitmiyor.
Şimdi sorun burda başlıyor.esim devlete gönderelim diyor.ben özele.ben ve öğretmenleri oğlumun devlette kaybolacagini ve korelecegini düşünüyoruz.
Eşim ise ben ikisine de gittim özelde çok mutsuzdum diyor.30 sene önceki devletle özeli kiyasliyor.
Göndereceğiniz devlette Ataşehir'de iyi olduğu söylenen ve 10000 gibi bir bağışla öğrenci alan okul.
Eşim bırak çocuk ilkokulda hayatını yaşasın.yaris atı yapma diyor.
Benimse derdim akademik başarıdan ziyade okulu seven,daha mutlu bir birey olabilmesi için özel.
Sizin deneyimlerimiz.,fikirlerinizi nelerdir?şimdiden herkese teşekkürler.
69 aylık kızımı sizin bahsettiğiniz sebeplere benzer sebeplerden dolayı mecburen ilkokula kaydettim ben de,neyse ki anaokulunda ona yakın aydaş olan arkadaşlarıyla birinci sınıfa başlayacak ve özel okul olucak,eger maddi inkanlarınız varsa kesinlikle özel okul derim,şuan anaokulu bile öyle başka ki.

Kesinlikle özel okuldaki ilgi , sosyal etkinlikler , çocukların özgüvenli olması İçin verilen sorumluluklar asla devlette yok. Bence durumunuz varsa kesinlikle Bahçeşehir ya da TED kolejini öneririm :)
Ya açıkçası eşimde ben de bilgisayar mühendisiyiyiz.maaslarimiz fena değil.ev kredisi ödüyoruz o biraz zorluyor.o yüzden çok da rahatız diyemiycem.bir de kız var.oglumu gönderirsek kizimizin da gondermemiz lszim. O yüzden kafalar hepten karışık:)

Bu arada sadece egitimi degil guvenligi ve sagligi icin de ozel okul diyorum ben. Devlet okulunda veliler para vermezse kapida guvenlik yok, elini kolunu sallayan iceri giriyor. Okul kapisinda garip tipte insanlar dolaniyor, yemekler ve kantin rezalet,yiyecekler berbat,okul servisini denetleyen kimse yok,kim kime dum duma. Asili ve asisiz cocuklar bir arada. Ozel okula verecek olursaniz bu detayi sormanizi oneririm,bazi ozel okullar cocugun kaydini yapmak icin asilarinin tam yapilmis olmasini istiyor ve sart kosuyor ki benim icin olumlu bir durum.

Bu arada sadece egitimi degil guvenligi ve sagligi icin de ozel okul diyorum ben. Devlet okulunda veliler para vermezse kapida guvenlik yok, elini kolunu sallayan iceri giriyor. Okul kapisinda garip tipte insanlar dolaniyor, yemekler ve kantin rezalet,yiyecekler berbat,okul servisini denetleyen kimse yok,kim kime dum duma. Asili ve asisiz cocuklar bir arada. Ozel okula verecek olursaniz bu detayi sormanizi oneririm,bazi ozel okullar cocugun kaydini yapmak icin asilarinin tam yapilmis olmasini istiyor ve sart kosuyor ki benim icin olumlu bir durum.

kesinlikle katılıyorum.. bu devirde en önemli şey güvenlik, eğitim zaten yok bari can ve mal güvenlikleri sağlansın..

Back
X