Aslında ben de etnik köken/dini inanç çağrıştıran isimleri hoş bulmuyorum haklısınız:26:
İki isim fikrine nasıl bakıyor eşiniz
emre olsun ?
neden istemiyorsunuz ki :) bu forumda da dini isimler koyan cok insan var. kaldi ki cem ismi öyle degil. tabi aleviler daha cok kullaniyor ama anlami cok güzel ben severim.
berke,emre,ozan,toprak,baran
benim sevdiklerim
eşimin o amaçla koymak istemediğine emin olamadım. dediğim gibi amaç taşısın istemiyorum bebeğimin isminineşim bunu isteseydi hiç aklıma gelmezdi cem ismi dini kökenli falan diye bence çok güzel bir isim ali ismini de çok beğenirim.
haklısın benim abimin göbek adı cem biz alevi değiliz. ama işte eşimin bu yüzden koymadığına bir türlü emin olamadım.cem ismini sadece aleviler koymuyor ki
eşim bunu isteseydi hiç aklıma gelmezdi cem ismi dini kökenli falan diye bence çok güzel bir isim ali ismini de çok beğenirim.
kızlar ben isimlerin birşey çağrıştırmasını istemiyorum anlamı güzel olmalı diye düşünüyorum. eşim cem ismini istiyor. bu arada eşim alevi. alevi ismi gibi geldi bana dediğim gibi çağrıştırma olsun istemiyorum. sizce de cem ismi böyle mi? gerçi hükümdar anlamı da var. tarihte cem sultan. ailesinde cem ismi yok. Ali var Eren var. kararsızım. ama o çok istiyor.
sizler ne düşünüyorsunuz?
:) alevilerind e aleviligi cagiristiran isimler koymasi bence cok normal ve dogal, sonuc olarak dini anlami olsun diye buna göre isim koyanlarin da amaci bu. ayni sey yani. bende ömer,rabia vs gibi isimler duyunca sünnilik cagirisiyor. yani eren,ozan,ali bunlarda alevilik cagirisiyor gayet normal bana göre bi sorun da yok. siz esinizle bence konusun öyle halledin biz pek yardimci olamicaz :) allah saglikla kavusmayi nasip etsn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?