Doğuma Hazırlık Oğlumuza isim

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

gulcin03

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
26
0
86
Kızlar oğlumuza koyacağımız isim konusunda kararsız kaldık birde sizlerin fikirlerini almak istiyorum sizce ı
Ilgar mı? Aras mı?

arası seviyorum fakat artık beş çocuktan biri aras oldu ben ılgarı beğendim anlamını bilmiyorum ama hoşuma gitti çok güzel bence ılgar.

Aras adını ben de seviyorum .Neyseki şimdlik bişey bişey can , bişey bişey ali , berk ,ege ,ada kadar aşırılaşmadı .

Son düzenleme:
Aras çok hoş bir erkek ismi.Buket Uzuner'in Kumral Ada Mavi Tuna romanını okuyanlar bu ismi hayatları boyunca unutamazlar.Gerçekten aşık olunan roman karakterlerindendir.İlerde bir oğlum olursa ismi kesinlikler Aras olacak.

aras derim..ama denildiği gibi giderek yaygınlaşan bir isim..ismiyle yaşasın inşallah oğlun..

ya arkadaşlar bunlar çok saçma şeyler Aras ismini koyarken herhalde At kılı anlamı için koymuyorlar nehir ismi olduğu için koyuyorlar.Arda ismide nehir ismidir ama Arda'nın diğer anlamlarıda 1. uzun değnek. 2. İşaret için dikilen değnek. -3. Çıkrıkçı kalemi. 4. Sonra gelen. anlamlarıda vardır.Şimdi millet Arda isminin anlamı uzun değnek olduğu için mi koyuyor çok saçma bunlar.Böyle misaller çok Buğra erkek deve demek Tolga savaşlarda giyilen miğfer demek ama millet bunları koyarken bu anlamları için koymuyor her ismin birden çok anlamı olabilir.Mesele bakış açınızdır.

Arasın at kılı manasına gelmesi meselesini 2-3 ay önce yine bu forumda duymuştum( kaynak ne kadar güvenilir bilmiyoruz) bende iticilik ve soğuma yaratmadı , yaratmıyor .Bir kulağımdan giriyor öbüründen çıkıyor.Manası insan karakteriyle ilgili bir kötülük ,düşüklük içermiyor ki ! Diyelim ki öyle , adı at kılı manasına geliyor diye işe almayacaklar mı , arkadaşları toplantı yapıp onla daha az ve mesafeli mi görüşmeye karar verecek.Evleneceği insan ve ailesi herşey iyi güzel de adından dolayı bu iş yürümeyecek galiba mı diyecekler.Tanıdığım yetişkin bir Aras var ve adından gayet memnun , at kılı muhabbeti hiç olmamış hayatında ,küçükken bile .Bu arada Aras nehrini çoğunuz duymuşsunuzdur.Aras bir nehir adıdır .Arasın hiç bir manası olmasaydı bile güzeldi.Harfler güzel ,tını güzel ,enerjisi güzel:D

Back
X