Oğluna ayrıl diyen kaynana karsisinda ne yapardiniz?

Zaten artik edebimi bozdum bende alin sizin olsun dedim evlendirmeseydiniz dedim karsiliginda evlenmeseydin cevabini aldim
ben yetiskin insan olarak evlenme kararini kendim veriyorum, oglunuz henuz yetiskin olamamis demek ki, alin koynunuzda yatirin deseydin ya

Imkanim vardi atamam geldi bulundugumuz sehirden uzak diye esime sen gitme tek gitsin dedi esim de tamam dedi ben de tek gidemedim
Aslında orada resti cekecektin, ben isim için gidiyorum ya beni yani esini yalniz bırakmazsin ya da anandan ayrilamiyorsan bosanma celbi yakinda tebliğ edilir ustune tazminatımi da hazirla derdim ;)

O zeki hamlelere bikac ornek verirmisiniz. Bende konu sahibiyle hemen hemen aynı şeyleri yaşıyorum.. Ama benim eşim daha çok benim arkamda durur ama kv ve gorumceler çok beterrrr gerçekleri anlaması gormesi için ne yaapmamız gerekir bizim

Bunu oturup hepberaber fikir yürüterek yapmamız lazım sanırım:). Benim erkek arkadaşımın bir akrabası var kadın tam alttan laf sokmalı yüze gülmeli tiplerden. Erkek arkadaşımla aramın çok iyi olduğu zamanı kollayıp konuyu açmıştım. Hiç onları kötülemeden aksine çok sevdiğimi ama bazı konularda üzüldüğümü belirterek Onlar senin ailen hayatım boyunca başımın üstünde yerleri var. Benim ağzımada s..salar ben hiç birşey yapmam. Sadece senin benim ne hissettiğimi biliyo olman bana yeter. Kız (o akrabası olan) birşey derse sana gizliden göz kırpıcam bizim gizli haberleşme yöntemimiz olsun sdc beni anla diye gör istiyorum diyip gülümseyip ortamı hiç germeden konuyu kapattım. Birazda fazla iyi niyetli iki tutamda ezik konuşup ona korunması gereken kız sorumluluğu yarattım. O günden sonra en son aman ne alaka ne laf sokması dien adama, kız her laf soktuğunda birşey yaptığında sdc işaret ettim. Kıza ise hiçbirşey yapmadım gülümsedim laf soksada. Erkek arkadaşımada kızgın değil üzgün olduğumu belli ettim sdc. Benim her işaretimde Olayları sıcağı sıcağına kendi görünce algıları açılmaya başladı. Şuan o biliyor ki gerçekten de öyle kadınlar arasında yarışlar kıskançlıklar olabiliyor ve ben nolursa olsun birşey yapmayacağım ve onlar yapsada en fazla gülüp oturacağım. Sana öyle geliyordur yapmaz vs diyen sevgilim en son bana o kızla bidaha görüşme boşver terbiyesiz kıskanç, ben eşiyle kendim görüşürüm kimse benim sevgilime öyle yapamaz diyordu. Bi kez daha bu olay olduğunda yanındaki kadına laf edilen erkeklik gururuyla bir daha şakasına bile laf sokmayın ona , istemiyorum dedi herkesin içinde. Siz ailesini daha çok başınızın üZerine koydukça karşı taraftan kötü bir şey geldiğinde o kız sizi başının üzerinde tutuyor hep sizin için iyi bahsediyor sizin ettiğiniz lafa bakın algısı oluşuyor sanırım erkeklerde. Bende isterdim kıza lafı anında yapıştırayım, sevgilime gidip kızı şikayet edip istemiim ama o zaman en başından milletle anlaşamayan kız olurdum. Sonuçta konu aile olunca insan pozitifliğini kaybedebiliyor. Uzun ve karışık oldu demek istediğimi tam anlatamamış olabilirim:(

Bu konuları eşinize şikayet eder şekilde söylemeyin açılırsa kayınvalidenizin iyi bir olduğunu ve henüz size alışamadığını zamanla iyiolacağını söyleyin inanmasanız bile böyle söyleyin ki eşiniz sizin iyiniyetli olduğunuzu görsün ve ailesinin yaptıklarına set çeksin ama siz kötülerseniz onlar da sizi eşiniz arada kalır.O yüzden hep ılımlı konuşun eşiniz de eşim bu kadar iyiyken artık ona yapılan haksızlık diye düşübür

Bu konuları eşinize şikayet eder şekilde söylemeyin açılırsa kayınvalidenizin iyi bir olduğunu ve henüz size alışamadığını zamanla iyiolacağını söyleyin inanmasanız bile böyle söyleyin ki eşiniz sizin iyiniyetli olduğunuzu görsün ve ailesinin yaptıklarına set çeksin ama siz kötülerseniz onlar da sizi eşiniz arada kalır.O yüzden hep ılımlı konuşun eşiniz de eşim bu kadar iyiyken artık ona yapılan haksızlık diye düşübür
Hicbir zaman sikayet etmedim ki kendisine ama annesi nin soylemleriyle karsima ciktigini cok gordum kv oturdu baana kocamin eski sevgilisini anlatti yine eve gelip de agzimi acmadim

Çok yanlı
Hicbir zaman sikayet etmedim ki kendisine ama annesi nin soylemleriyle karsima ciktigini cok gordum kv oturdu baana kocamin eski sevgilisini anlatti yine eve gelip de agzimi acmadim
Çok yanlış ve saygısızca.Size değer vermiyor gibi kv.Ama işte çatışarak bir sonuç olmaz.Kötülük yapana ekmek atma olayı.İyi davranacaksınız yapacak bir şey yok.Çünkü iletişimi kopartırsanız eşiniz sizden uzaklaşabilir

Merhaba daha yeni evliyim ama buna ragmen sorunlarimiz hic bitmedi evlendigimizden beri evimizde esimle basbasa vakit gecirdigimiz belki toplasaniz 1 ya da 2 aydir bir yılin icinde. Surekli herseyde esimi cagirirlar o da beni tek birakip gider evde kendileriyle yasayan baska oglu da var.esimi arar gun parasini ister surekli bensiz yakalama telasi icindeler esimin yaninda su karisinin elini tutmus bak bak ne ayip diyerek onu engeller ve hergun oraya gitmeme ragmen sen bize gelmedin gelmiyorsun dediler ki gittigime kendi akrabalari sahit . En sonunda bende biseyleri kopardilar her temizliklerine utulerine herseylerine kosan ben artik gitmemeye basladim bir defa gitmedim zaten sonrasinda da olay cikti kaynanama oglunuz sizin yuzunuzden evde huzursuzluk cikariyor dedigim de hep oglunu savunur bir gun demez neden boyle oluyor diye surekli oraya buraya gidiyoruz surekli dipdibeyiz evliligimi yasayamadim dedigimde sen kotu niyetlisin sen kotusun oluyorum ogluna birak gitsin dedi esimi iyice ustume.saldi ve daha agza alinmayacak bir suru laf Esim de her zaman onlardan etkilenip huzursuzluk cikarir evde bir tuz bile bahanesi olabiliyor onca sey yaptim onlar icin Allah bilsin ama donup bana dediler ki yapmasaydin siz olsaniz ne yapardiniz bundan sonrasinda birakir gider miydiniz nasil davranirdiniz
annesinden once kocana bir ders lazim bence bir mühlet ara ver evliligine gözünü korkut yinede aynıysa hic sürdürme zaten degismez o duzen

Bende çok duydum bu lafı ve hiç takmadım.. çünkü kocam hokkalı bi cevap vermişti 4.söylemesinde falan da olsa.. gerçi onun üstüne bi iki daha zırvaladı ama biz duymazlıktan geldik hep..

Fakat bigün kendi babam dedi ki : eğer bi daha öyle bi şey derse o kadın hemen beni arıyosun gelip alıyorum seni ve torunumu.. kapımızda yatıp sürünsünler de aklı başına gelsin demişti.. eğer bidaha bırak bunu oğlum ara babasını alıp götürsün derse babamın dediğini yapıcam :)) oğluyla papaz olsun da görsün ebesini..

Vay be kaderler bile benzio birden ben kendim konu acmisim die dusundum allah islah etsin boyle kaynanalari kocanada hidayet versin

Gel de sinirlenme simdi
Benim zor geciyor gebeligim.4 -5 gundur disari da cikmiyorum biz de disari.ciktik geldik yemek yedik zaten tum gun bacaklarim agardi.simdi de halsizlik.var.bayram utusu yapilacak
Cocuk yikancak cak cuk cok...simdi aradi baklava yapicam gel ....dedim ben gelemem rahatsizim.niye dedi ben de niye olabilir dedim guldum hemen cevap hazir kendini cok saliyorsun .saglam dur diyor.bende dedim gorursem soylerim dedim.ben gelemem dedim iyi aksamlar....simdi soruyorum kendi annemle bu konusmayi yapsaydim annem sen dinlen kizim iyi konusurdu.kv olunca boyle oluyor iste.bundan once hep yardim ettim zaten.durumu belirtiyorum alayci konusuyor benimle.insanliktan cikican tatlisini yemeyecen bozulur

Bende çok duydum bu lafı ve hiç takmadım.. çünkü kocam hokkalı bi cevap vermişti 4.söylemesinde falan da olsa.. gerçi onun üstüne bi iki daha zırvaladı ama biz duymazlıktan geldik hep..

Fakat bigün kendi babam dedi ki : eğer bi daha öyle bi şey derse o kadın hemen beni arıyosun gelip alıyorum seni ve torunumu.. kapımızda yatıp sürünsünler de aklı başına gelsin demişti.. eğer bidaha bırak bunu oğlum ara babasını alıp götürsün derse babamın dediğini yapıcam :)) oğluyla papaz olsun da görsün ebesini..
Umarim sizde ise yarar benim esimin sulalesinde it iti isirmiyor

Gel de sinirlenme simdi
Benim zor geciyor gebeligim.4 -5 gundur disari da cikmiyorum biz de disari.ciktik geldik yemek yedik zaten tum gun bacaklarim agardi.simdi de halsizlik.var.bayram utusu yapilacak
Cocuk yikancak cak cuk cok...simdi aradi baklava yapicam gel ....dedim ben gelemem rahatsizim.niye dedi ben de niye olabilir dedim guldum hemen cevap hazir kendini cok saliyorsun .saglam dur diyor.bende dedim gorursem soylerim dedim.ben gelemem dedim iyi aksamlar....simdi soruyorum kendi annemle bu konusmayi yapsaydim annem sen dinlen kizim iyi konusurdu.kv olunca boyle oluyor iste.bundan once hep yardim ettim zaten.durumu belirtiyorum alayci konusuyor benimle.insanliktan cikican tatlisini yemeyecen bozulur
Zatenn onlar bizden gereken cevabi almadiklari icin onu yapiyorlar gerci ben en sonunda icimi doktum agzima geleni saydim esiminde yaninda.

Bunu oturup hepberaber fikir yürüterek yapmamız lazım sanırım:). Benim erkek arkadaşımın bir akrabası var kadın tam alttan laf sokmalı yüze gülmeli tiplerden. Erkek arkadaşımla aramın çok iyi olduğu zamanı kollayıp konuyu açmıştım. Hiç onları kötülemeden aksine çok sevdiğimi ama bazı konularda üzüldüğümü belirterek Onlar senin ailen hayatım boyunca başımın üstünde yerleri var. Benim ağzımada s..salar ben hiç birşey yapmam. Sadece senin benim ne hissettiğimi biliyo olman bana yeter. Kız (o akrabası olan) birşey derse sana gizliden göz kırpıcam bizim gizli haberleşme yöntemimiz olsun sdc beni anla diye gör istiyorum diyip gülümseyip ortamı hiç germeden konuyu kapattım. Birazda fazla iyi niyetli iki tutamda ezik konuşup ona korunması gereken kız sorumluluğu yarattım. O günden sonra en son aman ne alaka ne laf sokması dien adama, kız her laf soktuğunda birşey yaptığında sdc işaret ettim. Kıza ise hiçbirşey yapmadım gülümsedim laf soksada. Erkek arkadaşımada kızgın değil üzgün olduğumu belli ettim sdc. Benim her işaretimde Olayları sıcağı sıcağına kendi görünce algıları açılmaya başladı. Şuan o biliyor ki gerçekten de öyle kadınlar arasında yarışlar kıskançlıklar olabiliyor ve ben nolursa olsun birşey yapmayacağım ve onlar yapsada en fazla gülüp oturacağım. Sana öyle geliyordur yapmaz vs diyen sevgilim en son bana o kızla bidaha görüşme boşver terbiyesiz kıskanç, ben eşiyle kendim görüşürüm kimse benim sevgilime öyle yapamaz diyordu. Bi kez daha bu olay olduğunda yanındaki kadına laf edilen erkeklik gururuyla bir daha şakasına bile laf sokmayın ona , istemiyorum dedi herkesin içinde. Siz ailesini daha çok başınızın üZerine koydukça karşı taraftan kötü bir şey geldiğinde o kız sizi başının üzerinde tutuyor hep sizin için iyi bahsediyor sizin ettiğiniz lafa bakın algısı oluşuyor sanırım erkeklerde. Bende isterdim kıza lafı anında yapıştırayım, sevgilime gidip kızı şikayet edip istemiim ama o zaman en başından milletle anlaşamayan kız olurdum. Sonuçta konu aile olunca insan pozitifliğini kaybedebiliyor. Uzun ve karışık oldu demek istediğimi tam anlatamamış olabilirim:KK43:
Cokk güzel anlatmissin Canim tesekkurler bu yöntem güzel ama benimkiler eşimin önünde bisey diyemez çünkü korkuyolar abilerinden .. Kv de öyle . Ama yokken bi gorsen Aciolar ağızlarını. Herşeyi alttan alttan yürütüyorlarrr . alttan alttan laf sokuyolar gulerekten. Eşim nadiren de denk gelse ağızlarının payını verir amaa işte ben gidip böyle böyle yapiyolar deyince hem eşim sıkılıyor hemde öyle şeyleri sevmiyor aramızda açılıyor... Offf karmaşık durumlar :KK43:

Son düzenleme:
Back
X