• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğluna parkta hatta eylemde gelin arayan anneler

Parktaki teyze devamında tanıdığın biri var mı peki? diye sordu. ısrarlıydı benden iş çıkacağına. Siz de yavaş yavaş bu soruya masum bakmayın derim
Ay kis pardon hocahanim konuyu sen mi acmistin hürmetler saygilarimi sunarim efendim sonucta yuruyen 2.5 mawi mawi banknot :KK70: konuyu kimin actigina bakmamistim

Buna erkek analarının evrimi denir işte.. İlk evrelerinde "errrrkek" evlatları daha erişkin yaşa ulaşmadan "Ay yok, ben bunu yellozun tekine nasıl vericem, o benim oğluma bakamaz ki, benim gibi yediremez, benim gibi emziremez ki ayol" diye kendilerine dert edinmeye başlarlar. İkinci evrelerinde," errrkek" erişkin yaşa ulaşıp bir kıza aşık olup evlenmek üzere getirdiğinde, canını dişine takarak hunharca yollarına taş koyarak ayırır, evlendirmez. Bu teyzelerin başka bir versiyonuysa evlenmelerini el mahkum kabul eder ama kendisini bi bulaşmasa ömür billah mutlu olacak çifti ayırmaya adar, %99'da becerir. Üçüncü evreyse, senin karşılaştığın modeller işte. İşin sonunda bakarlar ki benim bu dünyada günlerim sayılı, tek gözüm toprakta "kim bakar benim oğluma, kim yedirir paşamı, kim giydirir" diyerek parkta, bağda, bahçede gelin aramaya başlarlar oğullarına.. Tabi herkes böyle demiyorum ama genel tablo bu.. Ah teyzeler ah..

Benim anneannem senelerce dayımın rezil etti. Okul okul gezerdi. İlle de öğretmen bulacak.dayimin kendi okuluna gider müdürler bekar öğretmenlerin adını alırdı.bu dediğim 90 li yıllardi ya.hala var mı böyle derdim hep.yili yokmuş demekki.

Annemler de kızardi anneanneme. Cocugu rezil ettin diye..Çocukken çok zevk alırdık dalga konusuydu dayımız kendi aramızda.hala da konuşuruz kuzenlerimin.

Nitekim kendisi 37 yasinda bir öğretmenle evlenerek mutlu sona eristi

Harpelaa Harpelaa benim kardesimde ogretmen bi komsu yegeni icin kardesime gelmis yegenidr ogretmen ay bildigin acik acik diyo bizim oglan gorevli eee sizin kızınızda gorecli herkes dengine gibi girdi size resmen maaş kartınıza geldik der gibi

Çunkü emin ol belki yolda dahi komsunun kiz kardesime denk gelmisligi yoktur kardesimin huyunu suyunu shlakini hicbirseyini bilmez eee neyi icin geldigini dusunur insan

Benim anneannem senelerce dayımın rezil etti. Okul okul gezerdi. İlle de öğretmen bulacak.dayimin kendi okuluna gider müdürler bekar öğretmenlerin adını alırdı.bu dediğim 90 li yıllardi ya.hala var mı böyle derdim hep.yili yokmuş demekki.

Annemler de kızardi anneanneme. Cocugu rezil ettin diye..Çocukken çok zevk alırdık dalga konusuydu dayımız kendi aramızda.hala da konuşuruz kuzenlerimin.

Bugun baya guldum sayenizde yuzum kirismayacak yaslanmauacagim:KK70:

İnşallah canım benim.ay çok eğlenceli geyik konuymus.iyi olmus açtığın. Ama duramıyorum. İşlerim var.pek bi coşar birazdan buralar.sonra okurum artik hepsini.

Buradan senelerce okul okul gezip dayıma öğretmen kız arayan anneanneme selam yolluyorum.hatta bunu is edinip ailedeki diğer bekarlar kız sorar 80 yaşına geldi hala ayni. ...Bir bekar erkek kuzenimiz kaldi.dugunde bayramda gördüğünde yok mu okulunda öğretmen kız yavrum diye sorar.kuzenim icinmis.yani var da ondan sakliyormusuz gibi.kadin öğretmen gelin aşkıyla yaşadı durdu yani....

Ben o tipleri inan anlayamıyorum ya. Kendine öğretmen eş arayan erkeği anlarım, hani seçim meselesidir, belki öğretmen fantazisi vardır ne bileyim işte de oğluna öğretmen gelin arayan kaynanaları bi anlayamadım. Sana ne oluyor be kadın, kendine mi eş alıyorsun ? Oğlun belki doktor istiyor belki ev hanımı eş istiyor belki bir kasiyere gönlünü kaptırdı.. diyesim geliyor yani. Bende öğretmenim, daha öğrencilik zamanlarımda annem çoğu zaman eve benzer konularla gelirdi. İş ortamında, arkadaş ortamında kızım öğretmen olacak dedikçe "Aaaa benim oğlanla tanıştıralım hemen" diyenler olurmuş.. Hatta kendi oğluda beden eğitimi öğretmeni olan bir arkadaşı ciddi ısrar etmişti tanıştıralım diye. Hep güler geçerdim birazcık da şanslı hissederdim kendimi yalan değil, lan demekki her kaynana beni ister öğretmenim sonuçta diye düşünürdüm. O kadar kaynana sırf öğretmen olduğum için beni isterken, şans bu ya aşık olduğum adamın anası beni hiç istemedi. Gözü ne öğretmenlik gördü, ne tahsil, nebaşka birşey :KK53: Tabi biz bize yarattığı tüm sorunları bertaraf ederek evlendik ve çok mutluyuz ama gözü öğretmen gelinde olmayan, nesli tükenmekte 3 5 kaynanadan birine denk gelmek baya tuhaf hissettiriyor :KK70:

Bu kastettiğin biraz da esnaf jargonu. Hocam nasılsın, hacı naber ,muhtar ne iş gibi

Ben o tipleri inan anlayamıyorum ya. Kendine öğretmen eş arayan erkeği anlarım, hani seçim meselesidir, belki öğretmen fantazisi vardır da oğluna öğretmen gelin arayan kaynanaları bi anlayamadım. Sana ne oluyor be kadın, kendine mi eş alıyorsun ? Oğlun belki doktor istiyor belki ev hanımı eş istiyor belki bir kasiyere gönlünü kaptırdı.. diyesim geliyor yani. Bende öğretmenim, daha öğrencilik zamanlarımda annem çoğu zaman eve benzer konularla gelirdi. İş ortamında, arkadaş ortamında kızım öğretmen olacak dedikçe "Aaaa benim oğlanla tanıştıralım hemen" diyenler olurmuş.. Hatta kendi oğluda beden eğitimi öğretmeni olan bir arkadaşı ciddi ısrar etmişti tanıştıralım diye. Hep güler geçerdim birazcık da şanslı hissederdim kendimi yalan değil, lan demekki her kaynana beni ister öğretmenim sonuçta diye düşünürdüm. O kadar kaynana sırf öğretmen olduğum için beni isterken, şans bu ya aşık olduğum adamın anası beni hiç istemedi. Gözü ne öğretmenlik gördü, ne tahsil, nebaşka birşey :KK53: Tabi biz bize yarattığı tüm sorunları bertaraf ederek evlendik ve çok mutluyuz ama gözü öğretmen gelinde olmayan, nesli tükenmekte 3 5 kaynanadan birine denk gelmek baya tuhaf hissettiriyor :KK70:

Degerli kaynananin ve kiymetli oglunun mesleklerini merak ettim acaba doktor gelin beklentisi olabilir mi ki acaba

Allah kurtarmış. :) Bir evlat da bana nasip etsin inşallah

Ben o tipleri inan anlayamıyorum ya. Kendine öğretmen eş arayan erkeği anlarım, hani seçim meselesidir, belki öğretmen fantazisi vardır de oğluna öğretmen gelin arayan kaynanaları bi anlayamadım. Sana ne oluyor be kadın, kendine mi eş alıyorsun ? Oğlun belki doktor istiyor belki ev hanımı eş istiyor belki bir kasiyere gönlünü kaptırdı.. diyesim geliyor yani. Bende öğretmenim, daha öğrencilik zamanlarımda annem çoğu zaman eve benzer konularla gelirdi. İş ortamında, arkadaş ortamında kızım öğretmen olacak dedikçe "Aaaa benim oğlanla tanıştıralım hemen" diyenler olurmuş.. Hatta kendi oğluda beden eğitimi öğretmeni olan bir arkadaşı ciddi ısrar etmişti tanıştıralım diye. Hep güler geçerdim birazcık da şanslı hissederdim kendimi yalan değil, lan demekki her kaynana beni ister öğretmenim sonuçta diye düşünürdüm. O kadar kaynana sırf öğretmen olduğum için beni isterken, şans bu ya aşık olduğum adamın anası beni hiç istemedi. Gözü ne öğretmenlik gördü, ne tahsil, nebaşka birşey :KK53: Tabi biz bize yarattığı tüm sorunları bertaraf ederek evlendik ve çok mutluyuz ama gözü öğretmen gelinde olmayan, nesli tükenmekte 3 5 kaynanadan birine denk gelmek baya tuhaf hissettiriyor :KK70:

Sanssizligina bak!!!oysa millet öğretmen gelin için takla atıyor.unv.yi kazandigimda tebrik etmeden önce ohoooo hemen evlenirsin öğretmenin kısmeti bol olur diyenler oldu! !!!

Evet bana da annem geliyordu bu tekliflere daha 2. 3. Sınıfta. Ama eşimle 1. Sınıftan beri birlikteyim. ..geç kaldilarrrrrr

Konyadaki oğluna farklı illerdeki tanıdıkları vasıtasıyla atanmış öğretmen listesi hazırlayan ve şehzadesinin yapacağı seçimden sonra geri dönüş sağlayacağını ifade eden bir hanımın ardından verilen örnekleri çok tembel buldum.

İller arası yarışma düzenlemek varken olayı sadece kendi mıntıkasıyla sınırlandıran kadının annelik görevini yerine getirdiğinden şüphe ederim.:KK39:

Yok be guzelim diyorum ya bi ara bi klinikte calisiyordum adamin abisi ogretmen doktor abosine doktor bey diye hitap ediyo oda abosine ali hoca diye

aaa tamam şimdi kusura bakma yeni idrak ettim. Var böyle tanıdıklarım hakikaten öyle tuhaf kaçıyor.

Konyadaki oğluna farklı illerdeki tanıdıkları vasıtasıyla atanmış öğretmen listesi hazırlayan ve şehzadesinin yapacağı seçimden sonra geri dönüş sağlayacağını ifade eden bir hanımın ardından verilen örnekleri çok tembel buldum.

İller arası yarışma düzenlemek varken olayı sadece kendi mıntıkasıyla sınırlandıran kadının annelik görevini yerine getirdiğinden şüphe ederim.:KK39:

Vay be canım anneannem ne kadar da masum kaldı şu kadının yanında. ..yıllardır günahını aldık sulalecek

Bizim bir tanidikta düğünlerde oğluna kız arıyordu sapık gibi bütün kızları markaja aliyordu;)

Back
X