• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlunun eviymiş, Kimse karışamazmış........

BalikEsirli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2012
538
29
0
İstanbul
Artık içim şişti..
eşimle yıllardır ailelerden uzak yaşıyoruz, 5 yıldır eşimi tanıyorum ve ailesi senede 1 kere gelirdi oda bayamda giderdi, tüm görüşmeleri bu kadar...

evlendik 5 ay oldu ve 5 ayda tam 5 kere geldiler.... Gelen misafir gelsin hoşgelsin... bunların bırı akraba nişanı, bırı akraba dugunu biri doktora goturmek ıcındı (ben teklıf ettım) diğeri de yanı şimdikide öylesine gezmek için....

Gelen misafırı her zaman severım basım gozum ustune amaa....... 5 aylık evlıyım fakat bu zamanın 2 haftası bızımle 2 haftası memleketlerınde geciyor artık ve alıskanlık gıbı bısey oldu sanırım ve ben artk psikiyatr kapısını çalmaya başladım.... Baştan boyle değildi şimdi ne değişti....(evde bırı olunca bızım karı koca ılıskımızde olmuyor, ben rahat edemıyorum..)

Beni delirten cümle ise; Oğlumun evi istediğim gibi gelir giderim,Kayınvalidesini istemeyen gelinlerin ayrılıkla sonuclanan sonlarından ornekler ve gelin kayınvalide-kayınpederine bakmakla yukumludur gıbı laf sokulması.... (benden boyle dusundurecek ne cumle gordu nede tavır, saygımı asla elden bırakmadım bu konuda aynı goruste olmasam bıle fikrimi soyemedım, tek dediğim ''amaaan anne kotülukten ne oluyor ki ''dediğimdir..)

Eşime anlatmadım aralarını açmayım dıye.. Yıne durup durup aynı şeyi söylerken eşim geldi ve oğlundan destek alacağını dusunup gelin bakmak zorunda ıstedıgım an gelıp gıderım gıbı yıne benı ıslerken..

Eşimden hiç beklemediğim cevap: Anne kusura bakma kımsenın kımseyı bakma gibi bir yukumlulugu yok, Mody nın kımseyı ıstememe gıbı bır durumuda yok lutfen artık aileme cok fazla mudahıl olma diye uyardı, bende tuhaf oldum ama içten içe sevinmedim desem yerıdır..

Kayınvalidem aşk olsun oglum ne olduda sen boyle oldun benı hıc kırmazdın çok zoruma gıttı cok kırıldım dedı ve basladı acıtasyon ağlamaya..

İçim rahat eşimden yana ama bişeyde diyemedım ya içim şişti size anlatmak istedim..

Sizce bir daha aynı cumlelerı soylerse ne yapayım..Sustum cok sustum ama artık uygun dılle konusmak ıstıyorum cunku hasta oldum psikolojık destek almaya basladım artık,Kayınvalidemle aramın boyle olacagını hıc dusunmezdım, Hakıkaten evlenınce degerlı oluyor ogulları kımılerıne göre..

Son düzenleme:
bu arada çalışıyorum 7 de eve geliyorum yemek,çay,bulaşık meyve vs vs derken saat oluyor 12 aynı sey ust uste 2 hafta devam edınce artık dayanamıyorum ısyerıme konsantre olamıyorum gözlerim şiş işe gidiyorum..hayatım tamamen ev iş yemak çamaşır bulasık oldu kendımı tanıyamıyorum, çok ama çok yorgunum....

neyse bikaç dakika fırsat bulup girdim nete şuan uyuyor kendisi:)) mutfaga gırmem gerek yıne gırıcem nete ılk fırsatta fıkırlerınızı esirgemezsneiz sevinirim iyi akşamlar herkese:))

Sen kayınvalidene bakmak zorunda değilsin.( Allah rızası için bakarsınız o ayrı)
Galiba gelinin ilk aylarında gözünü korkutayım diye düşünmüş.
Haklı olduğunuz yerde susmayın,herşeyi sevliyeli bir şekilde söyleyin.

Aslında eşin odak noktası,aradaki dengeyi eşin sağlarsa ortada büyütülecek sorunda kalmaz.

Bilsem :47: beynı nasıl çalışıyorda dusunuyor hıc bılmıyorum..:50:

Kv ağlamaya başlayınca sen de ağlamaya başla.
Koca koca kadınların uğraştığı şeylere bak yaww.
Oğlum mutlu diye sevineceği yerde..
Eşin gereken cvp ı vermiş arkadaşım,kafanı rahat tutmaya bak.
Gelmek isterse bahane uydurmaya çalış derim.

Sen neymişsin "oğlunun" evin de?

kendi evin bekçisi hizmetçisi canım kv sürekli gelip gidecek gelinde bakmak zorunda söze gelince de burası benim oğlumun evi 5 aylık evli arkadaşımızda kapı kapı pskyatrde gezsin evliliğnin tadını alamasın eşiyle şöle el ele gözgöze oturamasınlar sonra bu durumdan dolayı eşiyle mutsuz olsun ama kadın gelip gidip laf soksun burası benim oğlumun evi diye bu kv ler neden oğulları evlendikten sonra çokk değişiyorlar anlamıyorum ya bendede var bitane canım sana bi daha böle bi laf ederse sen hiç saygını ve uslubunu bozmadan tabiki gelebilirsin de belki bu lafları seni mutsuz etmek için söylüyordur bakar senden bi tepki yok o zaman belki vazgeçer benim kide başta böledi gerçi hala böle ama ben öle pek sık kabul etmiyorum artık evime ayda bi geliyorsa ikinciye ben evde yokum diyorum çünkü hep pazarları geliyor zaten eşimle doğru dürüst bi pazar günü zaman geçiriyoruz diye öle yapıyorum ben zaten senin kv de biraz düşünce olsa yeni evli çifti bu kadar rahatsız etmez tabiki kv ler gelebilir beni kimse yanlış anlamasın ama biraz anlayış yani

onu yolla tedaviye zira ihtiyacı var...

ne sanıyor kendini?

susmuşsun sen ben susmazdım...

bence çok fazla dert etme bu konuda eğer sen eşine söylenip durursan o da anneme haksızlık mı yapıyoruz diye düşünmeye başlar ya da sen söylenme diye konuyu kapatmak ıcın annem haklı der o zaman daha fena olur..

eşinin düşüncesi çok güzel bunu tersine çevirecek hiçbir şey yapma derim...

eğer bunu abartmaya devam ederlerse esın bunu da söyler gibi geldi... sen olsun askım gelsınler ne olacak sankı gercı onlar olunca sana yanasamıyorum ama olsun napalım dıyıver emın ol ıcı gıder:) hem yenı evlısınız kayınvalıdenız sımdık hala oglumu kaybettım psıkolojısınde zamanla vazgecer:)

bence çok fazla dert etme bu konuda eğer sen eşine söylenip durursan o da anneme haksızlık mı yapıyoruz diye düşünmeye başlar ya da sen söylenme diye konuyu kapatmak ıcın annem haklı der o zaman daha fena olur..

eşinin düşüncesi çok güzel bunu tersine çevirecek hiçbir şey yapma derim...

eğer bunu abartmaya devam ederlerse esın bunu da söyler gibi geldi... sen olsun askım gelsınler ne olacak sankı gercı onlar olunca sana yanasamıyorum ama olsun napalım dıyıver emın ol ıcı gıder:) hem yenı evlısınız kayınvalıdenız sımdık hala oglumu kaybettım psıkolojısınde zamanla vazgecer:)

çok iyi yazmışsın ama bu tiplerde o psikoloji geçmiyor neler okuyor görüyoruz.

:19:

yeni evli bi çiftin evinde 2 hafta kalmak biraz fazla bana kalırsa sanırım k.validen kıskançlık moduna girmiş ufak çaplı bi bunalım geçiriyor taviz verme eşine fazla dır dır etmeden laf aralarında sohbet ederken şikayetçi olduğun şeyleri söyle. ayrıyeten oğlunun evi diye bişey yok orası ikinizin evi .bakma mecburiyetinde yok sen istersen bakarsın dinimizde bile mecbur tutmuyor k.valide ve k.pedere bakmayı ancak sen istersen yaparsın. bu arad bi daha gelmeye kalktıklarında onlar gelmeden senin ailenden birileri gelsin:))

zaten istediği zaman gidip geliyormuş. gelme diyen mi olmuş? daha neyin lafını yapıyor anlamadım:44:
uğraşacak işleri yok mu bu insanların? gelinlerine takmışlar kafalarını.
merak ediyorum şu sorunlu kayınvalideler oğulları evlenmeden önce neyle meşgullerdi.

zaten istediği zaman gidip geliyormuş. gelme diyen mi olmuş? daha neyin lafını yapıyor anlamadım:44:
uğraşacak işleri yok mu bu insanların? gelinlerine takmışlar kafalarını.
merak ediyorum şu sorunlu kayınvalideler oğulları evlenmeden önce neyle meşgullerdi.
oğulları ile meşgullerdi gelinler oğullarını götürünce bunalıma girdiler sanırım:)

oğulları ile meşgullerdi gelinler oğullarını götürünce bunalıma girdiler sanırım:)

valla evli değilim ama bana sinir basıyor okudukça. acaba kendi yaşıtlarıyla mı çekişiyorlar? aaa bak bak xx gelininne neler yapmış. onun kadar olamadık!. s.dik yarışı gibi.. valla onların yaptığı mantıklı olmayınca benimde onları anlamak için kendime sunduğum sebepler mantıksız kalıyor:) Allah kolaylık versin kayınvalidesinden çeken tüm gelinlere. 3günlük dünya ya.

valla evli değilim ama bana sinir basıyor okudukça. acaba kendi yaşıtlarıyla mı çekişiyorlar? aaa bak bak xx gelininne neler yapmış. onun kadar olamadık!. s.dik yarışı gibi.. valla onların yaptığı mantıklı olmayınca benimde onları anlamak için kendime sunduğum sebepler mantıksız kalıyor:) Allah kolaylık versin kayınvalidesinden çeken tüm gelinlere. 3günlük dünya ya.

aralarında s.dik yarışı var mıdır bilemem ama en zararsız kaynanada bile kıskançlık oluyor aslında olayların temelinde de bu yatıyor sık gelmeler,laf sokmalar,oğlunu doldurmalar v.s umarım evlenince iyi bi k.validen olur ama diyorumya en iyisi bile bi miktar kıskançlık barındırıyor

valla benim ki hiç oğluyla meşgul değil di ama evlendirirken jetonu düştü de pek bi tatlı geldi
kıyamadı evlendirmelere :1:

Eşini çok ama çok taktir ettim. Çok yerinde cevap vermiş. Bence sen eşinin sözünün üstüne söz söyleme.
Kendisi deyince iyi ama gelin deyince kötü oluyor. Ve eşinde annesinin tarafına geçer ve hep onu haklı görür.
Tecrübeye sabittir.......

:)) tabi evlendikten sonra kıymete gelenlerde olur diyorumya bunlar hep kıskançlık

kesinlikle.. bir annenin kendisini oğlunun eşiyle/sevgilisiyle kıyaslaması bir tutması ne kadar saçma..
isterler ki oğlum karısına ne yapıyosa ne alıyosa banada alsın
ya ben diyodum ki bana bunu alcak benden önce istiyodu yaa =))
halbu ki onlar anne gelin nasıl onun yerine geçmek istemiyosa k.v de gelinin yerine göz dikmemeli
Allah a şükür ben rahatım bu konuda Rabbim herkesin yardımcısı olsun

Back
X