• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlunun eviymiş, Kimse karışamazmış........

Artık içim şişti..
eşimle yıllardır ailelerden uzak yaşıyoruz, 5 yıldır eşimi tanıyorum ve ailesi senede 1 kere gelirdi oda bayamda giderdi, tüm görüşmeleri bu kadar...

evlendik 5 ay oldu ve 5 ayda tam 5 kere geldiler.... Gelen misafir gelsin hoşgelsin... bunların bırı akraba nişanı, bırı akraba dugunu biri doktora goturmek ıcındı (ben teklıf ettım) diğeri de yanı şimdikide öylesine gezmek için....

Gelen misafırı her zaman severım basım gozum ustune amaa....... 5 aylık evlıyım fakat bu zamanın 2 haftası bızımle 2 haftası memleketlerınde geciyor artık ve alıskanlık gıbı bısey oldu sanırım ve ben artk psikiyatr kapısını çalmaya başladım.... Baştan boyle değildi şimdi ne değişti....(evde bırı olunca bızım karı koca ılıskımızde olmuyor, ben rahat edemıyorum..)

Beni delirten cümle ise; Oğlumun evi istediğim gibi gelir giderim,Kayınvalidesini istemeyen gelinlerin ayrılıkla sonuclanan sonlarından ornekler ve gelin kayınvalide-kayınpederine bakmakla yukumludur gıbı laf sokulması.... (benden boyle dusundurecek ne cumle gordu nede tavır, saygımı asla elden bırakmadım bu konuda aynı goruste olmasam bıle fikrimi soyemedım, tek dediğim ''amaaan anne kotülukten ne oluyor ki ''dediğimdir..)

Eşime anlatmadım aralarını açmayım dıye.. Yıne durup durup aynı şeyi söylerken eşim geldi ve oğlundan destek alacağını dusunup gelin bakmak zorunda ıstedıgım an gelıp gıderım gıbı yıne benı ıslerken..

Eşimden hiç beklemediğim cevap: Anne kusura bakma kımsenın kımseyı bakma gibi bir yukumlulugu yok, Mody nın kımseyı ıstememe gıbı bır durumuda yok lutfen artık aileme cok fazla mudahıl olma diye uyardı, bende tuhaf oldum ama içten içe sevinmedim desem yerıdır..

Kayınvalidem aşk olsun oglum ne olduda sen boyle oldun benı hıc kırmazdın çok zoruma gıttı cok kırıldım dedı ve basladı acıtasyon ağlamaya..

İçim rahat eşimden yana ama bişeyde diyemedım ya içim şişti size anlatmak istedim..

Sizce bir daha aynı cumlelerı soylerse ne yapayım..Sustum cok sustum ama artık uygun dılle konusmak ıstıyorum cunku hasta oldum psikolojık destek almaya basladım artık,Kayınvalidemle aramın boyle olacagını hıc dusunmezdım, Hakıkaten evlenınce degerlı oluyor ogulları kımılerıne göre..

merhaba canım ınan buna benzer bır konu bende açmayı düşünüyordum kı senın yazını gordum bende 5 aylık evlıyım ılk 3 ay esimin ailesinin sehrındeydık evlendikten 1 hafta sonra gııttık 1 hafta kaldık evimize gitsek 2 gun sonra tekrar cagırırlardı gıderdık gene 4-5 gun bırakmazlardı ramazanda ılla 1 ay orda kalmamızı ıstedıler esim uzun ızne çıkmıştı o zaman cok zordu bırde ayrı yatardık onlarda ılışkı fılan olmazdı bırde yenı evlıydık...ıkı ay once 3 saatlık mesafede bır sehıre tasındık 2 ayda 3 kere gittık bır hafta kaldık sureklı çağırıyorlar tabı gıtme sebeblerımızde düğünler vardı mecburen sımdı gelelı ıkı hafta oldu toplanıp hepberaber bize gelıp 1 ay kadarda kalacaklarmış bende napacagımı sasırdım cok zor oluyor yenı evlılıgımı anlayamadım daha tam..:19:
rabbım senınde benımde yardımcımız olsun ınsaallah ama bende bazen ağlama krızlerı gecırıyorum aklıma geldıkce

kesinlikle.. bir annenin kendisini oğlunun eşiyle/sevgilisiyle kıyaslaması bir tutması ne kadar saçma..
isterler ki oğlum karısına ne yapıyosa ne alıyosa banada alsın
ya ben diyodum ki bana bunu alcak benden önce istiyodu yaa =))
halbu ki onlar anne gelin nasıl onun yerine geçmek istemiyosa k.v de gelinin yerine göz dikmemeli
Allah a şükür ben rahatım bu konuda Rabbim herkesin yardımcısı olsun
dediğin gibi herkesin yeri değeri ayrı kıyaslama olmaması lazım ama oluyor demekki k.validemin anında suratı bozulur eşim öpse yada elimi tutsa yanında

"burası kimsenin oğlunun/kızının evi değil, burası mody ile x in evi " denilmesi gerekiyor ilk önce ama de diyebilirsen !..

bir daha söylemeye cesaret edebileceğini sanmıyorum ama ola ki söyledi, o zaman yukarıda dendiği gibi ikimizin evi burası der geçersiniz, yeterli olur bence.

ahh ahh kv ben daha evli değilim sözlü falanda değilim ama erkek arkadaşımın annesi aşırı düşkün oğluna yarın öbür gün nolcaz bilmiyorum okuyunca böyle...Bence eşininde sabrı taşmış demekki gerekli cvbı vermiş şimdi kv kesin şey düşünüodur hep gelin dolduruo falan diye ama sen gene alttan almaya devam et arkanda eşin var onunla aranı sıcak tut bence gerisi boş sonuçta daha yeni evlisin hemde çok yeni bende senle başbaşa vakit geçirmek istiyorum falan ama rahat edemiorm dersin birşey olursa...

ahh ahh sız benım hıkayemı duysanız ne yaparsızın acaba buda bıseymıı sen eşine dua et canım merak eden varsa hemen anlatayım bende ıcımı dokmus olurum :/

eşiniz gereken cevabı fazlasıyla vermiş,kv dahada açmaz bu konuyu gibime geliyo.oğlunun bu lafından sonrada gelmeleri seyrekleşir diye düşünüyorum ben.

ahh ahh sız benım hıkayemı duysanız ne yaparsızın acaba buda bıseymıı sen eşine dua et canım merak eden varsa hemen anlatayım bende ıcımı dokmus olurum :/

ahh ahh kardesim sendende dertlileri var konu sahibine yine esi arka cikmis sevinmeli valla benımkiyle annesi arasina dikaatlı baksan gobek bagini gorursun heralde....

5 ayda psikolojik tedavi görme aşamasına gelmen başlı başına bir olay..
Ayda bir kez görüyorsun kadını, duymazdan gel gitsin..
Senin işin gücün EŞİNDİR..
Şimdiden böyle içerlenirsen eşini de etkilersin..

Esinize helal olsun gerekeni yapmis..bi arkadasinin problemiymis gibi anlat icindekileri..
Önce diline sahip olsun da sonra saygi beklesin..bahaneler bul kabul etme cahil insanla ugrasilmaz
Mesafeni koy fazla yuz verince böyle oluyo Hayir kiymet bilipde Allah razi olsun kizim isten gelip daha birde
Bana hizmet ediyon dese can bas ustune yap.

Yaa nekadar anlayışsız insanlar var. Yeni evlisiniz bu kv lerin oğulları evlenince kıymete biniyo galiba.. Ayrıca sen kv bakmak zorunda değilsin. Zaten Allah düşürmesin demezlerde kendilerini baktırmaya bayılırlar.. Buarada benim kv yok olsaydı aramız iyi olurmuydu bilmiorım ama olmasada eşim için yaşamasını isterdim eşim annesini küçüklen kaybetmiş çok özlüyo. Yani evliliğimize müdahale yok ...ben rahatım o konuda

Bir daha konuyu açacağını sanmıyorum, zira gereken cevap verilmiş.

Ha olurda yine aynı şeyleri söylerse, tabiki annecim burası bir bakıma nasıl benim annemin de eviyse, aynı şekilde senin de evin diyi ver.. Sen çalışmasan bi derece anlarım bu tripleri de, neticede sen de çalışıyorsun.. Orası sadece onun oğlunun evi değil, senin ve hatta senin ailenin de evi.

en gıcık olduğum kelimedir bu :47:
bizim validede evlilğimizin ilk 2 ayı boyunca şehzademin evi şehzademin eşyaları diye konuşup duruyodu ve ben bu duruma çok bozulduğumu bidaha aynı kelimeyi söylerse tersliyceğimi söyledim eşime o günden sonra hiç geçmedi böyle bi kelime...

3 ay önce arabamızı yeniledik arabayı aldık yolda gelirken eşim annesini aradı anne arabayı aldık geliyoruz diye buarada hopörler açık bizim kayınvalidenin kelimeler şunlar: ALLAH kazasız belasız çoluğunla çocuğunla,güle güle kullanmanı nasip etsin!!!

kan beynime sıçradı eşime dedimki babana canım feda ama annene olan mesafemi gör bundan sonra ben kimim neyimki bu kadının gözünde böyle konuşuyo dedim çok sinirlenmiştim o gün...

daha sonra koşa koşa arabayı görmeye geldi hanımefendi eşim imalı bi şekilde ALLAH güzel eşimle çocuklarımızla güle güle kullanmayı nasip etsin dedi amin diye bir bağırdım kadın şok oldu :1:

bizim validede evlilğimizin ilk 2 ayı boyunca şehzademin evi şehzademin eşyaları diye konuşup duruyodu ve ben bu duruma çok bozulduğumu bidaha aynı kelimeyi söylerse tersliyceğimi söyledim eşime o günden sonra hiç geçmedi böyle bi kelime...

3 ay önce arabamızı yeniledik arabayı aldık yolda gelirken eşim annesini aradı anne arabayı aldık geliyoruz diye buarada hopörler açık bizim kayınvalidenin kelimeler şunlar: ALLAH kazasız belasız çoluğunla çocuğunla,güle güle kullanmanı nasip etsin!!!

kan beynime sıçradı eşime dedimki babana canım feda ama annene olan mesafemi gör bundan sonra ben kimim neyimki bu kadının gözünde böyle konuşuyo dedim çok sinirlenmiştim o gün...

daha sonra koşa koşa arabayı görmeye geldi hanımefendi eşim imalı bi şekilde ALLAH güzel eşimle çocuklarımızla güle güle kullanmayı nasip etsin dedi amin diye bir bağırdım kadın şok oldu :1:

canım kaynanan yanlış bir şey söylememiş ki,çoluk ev halkı,eş anlamında kullanılır.çoluk çocuk bir tamlamadır:34:
bu arada çoluk çocuk güle güle kullanın arabayı:1:

canım kaynanan yanlış bir şey söylememiş ki,çoluk ev halkı,eş anlamında kullanılır.çoluk çocuk bir tamlamadır:34:
bu arada çoluk çocuk güle güle kullanın arabayı:1:
genelde öyle kullanılır ama k.validemden ne kadar şikayet etsem de araba aldığımızda karında çok yakışmış sende güle güle binin dedi ..gerçi bizde çoluk çocuk yok ama olsada bunu böyle söylerdi eminim onun için ben arkadaşı haklı buldum

Son düzenleme:
klasik cahil cuhela,kocasindan aradigini bulamamis ogluna sarmis kaynana beyanati:)buyuk bir sabir gosterip sessiz kalmissiniz.tebrik ederim ben asla yapamaz patlardim kadina.ici icini yemistir simdi ogulcugu ona boyle seyler soyledi diye.yazik gelsin bir oda hazirlayiverin nolcak yasasin sizle:)allah korusun sakasi bile kotu bu arada.bence bu kadar sabirli davranip sustuysaniz devam edin esiniz korumus sizi.vereceginiz en ufak tepki kadinin ustunuze sicramasina neden olur gibi..

eşiniz gereken cevabı vermiş tekrar aynı şeyi yaparsa sakin bir ses tonuyla. anne benim sizi istemediğimi falanmı düşünüyosunuz neden sürekli aynı şeyi söylüyosunuz. benim evimin kapısı size tabiki hep açıktır diyebilirsin. burdaki benim evimin kapısı kendisine kapak olur sanırım. bakma meselesine gelince aman allah elden ayaktan düşürmesin sağlığınıza zeval vermesin rabbim dersin.

Bencede eşin gereken cevabı vermiş.Sürekli gelip kalmaları da ne kadar anlayışsız olduklarını gösteriyor zaten.Benim fikrim ise eşin senin yanında iken asla kaynanayla tartışmaya girme senin ona söylediğin lafı ikiye katlar ağlayarak kendini acındırarak anlatır.Eşini kendine çeker.Evden göndermek içinde eşinle de yatak odanıza gidince de şikayet olarak değil de mesela aşkım çok yorgunum ayaklarım belim ağrıyor seni de çok özledim iş yemek bulaşık halim kalmadı de kendini çek ailesi gidince de eşinle romantik zamanlar daha çok geçir ki aradaki farkı anlasın o zaman gerekeni yapar.Gelecekleri zaman eşin bahaneler bulur.

Yalnız ksr bakmayın ama bazı hanımlar gerçekten hem art niyetli hem de fenasınız .
Özel beyanat falan mı beklıyorsunuz kadın işte gayet güzel söylemiş '' çoluğunla,çocuğunla '' diye.
Yani orda sizi de kast ediyor ama siz ilk zamanlar ki söylediği yanlış kelime yüzünden cephe almışssınız ne soylese kadın size ters geliyor anladığım kadarıyla..

Back
X