Doğuma Hazırlık oğluşa isim (EYMEN)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
çok sıradanlaştı son 2 senedir, her 5 erkekten 3 üne eymen konuyor :) anlamı güzel evet ama ben sıradan popüler isimleri sevmem.ileride çocuğunuz okula yazılınca sınıfında 10 tane eymenle okusun ister misiniz? bi de benim aklıma söylerken "he-man" geliyor :) oğlum olsaydı Kerem ya da Görkem istiyordum...kızıma hala isim bulamadık bu takıntılarım yüzünden

benim oglumun ismi eymen..onunde bir ismi daha var..ve oldukca yaygin bir isim etraf eymen kayniyor diyebilirim fakat anlami cennet kapisi degil..anlami daha ugurlu, cok talihli, hayirli. kutlu..ve sahabe adi..

benim çevremde yok farklı olur diye düşünmüştüm ama bi kaç isim daha araştırmaya başladım. ve hayırlı kutlu anlamını biliyorum ama cennetin 8 kapısından birisi olduğuna da eminim. teşekkür ederim.. farklı isim önerin varmı ? ortalıkta olmayan ama anlamı güzel olan. :))

"hadiste, dört kapı zikredilmiştir: Salat, Cihad, Reyyan, Sadaka (Zekât).

Burada İslam esaslarından yalnız hac anılmamıştır. Şüphesiz onun için de hususî bir kapı vardır.(İbn Hecer, a.g.e). Geriye üç kapı kalır ki, onlar da şunlardır: İnsanları affedenlerin gireceği kapı “Affedenler / Af kapısı”, Bir hadiste “Cennetin bir kapısı vardır, ondan yalnız affedenler girecektir.” buyurulmuştur.(İbn Hacer, a.g.e).

Bir de hesabı, azabı olmayan tevekkül ehlinin gireceği, “Eymen” kapısı.

Diğer kapı ise, Zikir veya ilim kapısı.(a.g.e).

Özetlersek: Cennetin sekiz kapısı vardır: Salat, Cihad, Reyyan, Sadaka (Zekât), Hac, Af, Eymen (Sağ, mübarek) ve Zikir-İlim kapısı."

ismini sevsinler bu ismi çok beğeniyorum eymen bence kesinlikle koyun

eymen çk popüler artık sahabe adı ayrıca hayırlı olan sağ taraftaki demek anlamıda çk güzel bnm de favorim ama eşimi ikna edemiyorum

eymen artık çok var canım ve tesadüfmü bilmem tanıdığım 3 eymen de tombiş seninde yiyen iştahlı bir oğluşun olur inşallah bence çok güzel

3 yas alti 4 erkek cocugu ve 10 yaslarinda bir kiz taniyorum eymen isminde. isim cok cok guzel ama cok fazla var. tercih sizin..

kızlarrr.. sizce eymen adı nasıl? adı bilen ya da daha önce bebeğine bu adı koyan varmı?
ve farklı bir isim önerisi olan varmı?

Eymen çok güzell bi isim anlamıda çok gzll netten bakın.... bende oğlum olursa inşallah bu ismi koyacağım size tavsiye edrm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…