oğluşum hala yürümüyorrrr ne yapabilirim.?

simaysi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2008
419
3
96
48
Ankara
Kızlar benimki çok tembel çıktı,bir iki adım attı ama hala yürümüyor,çok hızlı emeklediği için yürümeye ihtiyaç duymuyor.,nerdeyse 14 ayı bitirecek,elinden tutunca yürüyor,bırakınca o da bırakıyor,bu durumda olan var m,ne yapabilirim?

benimkide 13.5 aylık. daha desteksiz ayakta duramıyor.
ellerini tutup yürütüyorum çaktırmadan bırakayım diyorum hemen heyecenlanıp oturuyo yere :75:
18 aya kadar yürümazsa bi doktora götürün diyo. ama ben yakın zamanda bi ortopediste götürmeyi düşünüyorum

benimkide tutunarak geziniyor ama ayaklarinin üzerine basma sekli balet gibi parmak üzerine basiyor yürürken. Ayakta duruyor ama adim atmiyor. adim attiriyim diyorum hemen oturuyor. Bence cesaretlendirmek lazim biraz. Ama endiselenmeyin kizlar yürüyecekler bi sorun yok yani her cocuk farkli zamanlarda yürüyor iste Allah yürü ya kulum dedimi yürürler.

benm kızmda daha yürümüyor 13. ayının içinde ayak ucuna basıyor cesaretlendirmeye çalışıyoruz yürüyecekler inş. hepsi aynı zamanda yürür diye bişey yok

Doğru haklısınız kızlar,o kadar zor oluyorki böyle,dışarda parkta çok zorlanıyoruz,şimdi kış geldi evde canımız çok sıkılıyor.Oyun grupları varmış,yürümeden almıyorlar,off off,bu arada yürümüyor ama çenesi maşallah çok düşük,herhalde yürümeyince böyle oluyor...

kızlar endişelenmeyin, her cocuk farklı, farklı zamanda yürüyor, farklı zamanda konusuyor ve en önemlisi bu ddurum hiç bir cocugun fiziksel gelişiminin ve zekasının geri oldugunu göstermez. destekli veya desteksiz ayakta durabiliyorsa eninde sonunda yürüyecektir. onu yürütmeye çalışıp yormayın. bırakın hreşey kendi olacağı zamanda olsun. benim kızım ilk ayakta desteksiz durduktan tam 2 ay sonra yürümeye basladı. ve artık hiç emeklemiyor ve yürüyebildiğine cok seviniyor uyanık oldugu zamanlarda sürekli yürüyüş halinde.

Bencede sıkmayın canınızı elbet yürücektir ve bi başladımı dur durak bilmiorum aynen Nesibe arkadaşın ki gibi benim kızımda 2 aya yakın ayakta durdu ama adım atmaya korkuyodu sonra bigün kendi kendine başladı hiç zorlamadım zorlamanın yada yürütmeye çalışmanın anlamsız olduğuna inanıyorum ben kendi adıma zamanı gelince başlıyolar çünkü bir anda korkutmamak lazım eğer zorlarsanız daha da gecikir bence bi arkadaşın vardı öyle yürütmeye çalışırken ayakta duran çocuk durmamaya başladı ve 1,5 yaşını geçti yürümesi....

meraklanamyın arkadaşlar..benim oğlumda 16.ayının içinde yürüdü...şimdi koşturuyo valla..elbet yürüyecekler..ama önce rabbim izin verecek...

benim ablamin kizi 2 yasina yakin yürüdü tabi bir bucuk yasini gecince hala oturarak emekliyordu.terapi yapildi bacaklarina bir takim aletlerle tuttutup yürütmeye falan calisildi.ve benim oglum bir yasinda idi ikisi ayni anda yürümeye basladi.arastirin.bu sekilde terapi yerlerine götürün bir bir bucuk yasina kadar yürümezse

Arkadaşlar 18 ayına kadar zamanı var terapiye gerekyok bence. Bizim doktorumuz yürütme çalışmalarına bile müsade etmedi.Kendi kendine öğrenir kesinlikle uğraşmayın dedi.Oyun grubumuzda 17ayında yürümeye başlayan bebeklerimiz oldu.Acele etmeyin.Sonradan bu günleri iple çekeceksiniz :))))

Kızlar benimki çok tembel çıktı,bir iki adım attı ama hala yürümüyor,çok hızlı emeklediği için yürümeye ihtiyaç duymuyor.,nerdeyse 14 ayı bitirecek,elinden tutunca yürüyor,bırakınca o da bırakıyor,bu durumda olan var m,ne yapabilirim?

Hiç üzülme benim oğlum 15 ayını bitirirken yürüdü artık sordukları zaman utanıyordum ama yürümeye başladıktan sonra yaşıtlarından daha hızlı yürüdü ve biz o günden sonra bebek arabası kullanmadık . Yürüyerek avm lerde dolaşıyorduk.Her çocuk farklıdır kendini hazır hissettiğinde yürür.

of çok üzülüyorum aynı dertten muzdaribim,
ayın 24ünde 15 aylık olacak ikiz kızlarımdan biri hala yürümüyor,
tay tay bile durmak istemiyor,
onu hoppalaya bindiriyorduk biz deli gibi hoplardı,
şimdi hala ayakta durdurmak isteyince hoplayıp duruyor:26:
nörolojik bir sıkınıtının olabileceğinden korktuğum gibi,
bu durumun yani geç yürümenin zeka geriliği olabileceğini duyunce okuyunca yada düşününce çok üzülüyorum yaa:59:

benim oğlum artık yürüyor kızlar :nazar:
3 gün oldu 10 adım kadar atıyor....
darısı başınıza

benimkide 13.5 aylık. daha desteksiz ayakta duramıyor.
ellerini tutup yürütüyorum çaktırmadan bırakayım diyorum hemen heyecenlanıp oturuyo yere :75:
18 aya kadar yürümazsa bi doktora götürün diyo. ama ben yakın zamanda bi ortopediste götürmeyi düşünüyorum

canım çok acele edıyrsun yurur elbet normal kontrol dr un zaten anormalliği hıssederse senı ortopediye gonderır

Yürüdümü peki nasıl geçti biraz bahsedermisiniz çok kafaya takıyorum
Yeğenim 15 aylık yürüdü, konu sahibi değilim, konu sahibi en son 2014te girmiş buraya. Yürüme özgüvenle ilgili bir şey, destekli yürüyorsa sorun yapacak bir şey yok, kendine güvenince yürür.

Back
X