Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
denedim. aynisini yaptim yemedi. akliniza gelicek herseyi yaptim yumurtayla goz. domatesle agiz salatalikla burun neler yaptim ama inat yemiyor. ben ugrastikca agzini kitliyor acmiyor
yok. tuzu falan iyi. ama yemiyor sabahtan belli sadece. 1 cay bardagi sut icti karni. icine girmis. ama yemiyor icmiyor of![]()
15 aylıkmış canım ödülden anlamaz bence benimki 2 yaşında ona bile sökmüyo yani düşün :)Hiç anlamam çocuk eğitiminden, ama iş bu kadar ciddi boyutta ise ödül vaadiyle yedirmeye çalışsanız?
Mesela o ne yiyecekse kendi tabağınıza da aynı şeyi aynı miktar koysanız. Bitiren ödülü hakkediyor diye, şu süper dadıda ki gibi yapışkanlı panolar falan hazırlasanız...veya süpriz yumurta falan verseniz?
bencede biraz inatlaşmamayı dene kendisi isticektir bi süre sonra.biliyorum ama. onun icin biraz. kucuk cnm![]()
Çok güzeeel, çok mantıklı bir yöntem, benim bile yiyesim geldii bunlarııı.burada yine böyle bir konu açılmıştı.o zamanda aynı öneriyi yaptım.yemeği eğlenceli hale getirmeyi bir deneyin.resimlerdeki gibi tabak hazırlayın.makarnanın üzerine ketçapla gülen yüz şekli yapın köftelerden göz.ne kadar ye dersek o kadar soğuyor yemekten çocuklar.
bir de farklı bir inatlaşma deneyin.bu tabaktakilere dokunma onu ben yicem,komşunun kızı yiyecek falan .belki inadına yer.Eki Görüntüle 1222319 Eki Görüntüle 1222320 Eki Görüntüle 1222321
zinco dan anladığım çinko eksikliğine karşı. tahlil falan yaptı mı bebeğine?
Allah Allah çinko eksikliği iştahsızlık mı yapar acaba?
tamamen kendi fikrimce çocuklara ne kadar az ilaç verirsek o kadar çok iyilik ederiz.
ha tahlille kanıtlanmış çinko eksikliği varsa ver tabi ama doğal yollardan almasını sağlamak lazım.
ne kadar ilginç bilmiyordum.Çok güvendiğim bir doktor, kim yaptırırsa yapsın, çinkosu eksik çıkar demişti. TR toprakları çinkodan fakirmiş.
ne kadar ilginç bilmiyordum.
doğal yoldan alamıyor muyuz bu çinkoyu acaba? ya da yeterli mi kalmıyor ki?
çinko eksiliği ne yaparmış bak şimdi merak ettim. bir bakayım.
Canım yanlış hatırlamıyorsam, tavukta, kabak çekirdeğinde falan çinko var...ama yeteri kadar çinko almak için ne kadar tüketmeli bilmiyorum.
Doktor tavsiyesiyle olduktan sonra özellikle belli yaşdan sonra, magnezium +çinko takviyeleri alınabilir bence. Fransa'da falan kadınlar çok tükettiği magnesiumlu sular var marketlerde. Kilo kontrolu için de önemli bir faktör sanırım.
Teşekkürler paylaşımın için. Haklısın en doğrusu doğal yolla almak, yiyeceğin doğalını bulabilirsek tabii. Tuzsuz kabak çekirdeğini erkerlerde mutlaka tüketsin diyorlar. Çinko prostatı önlemede çok önemliymiş.Çinko en fazla kırmızı ette bulunur. Ayrıca kuru fasulye ,istiridye , peynir , Brüksel lahanası , brokoli, yumurta , karides ve kabuklu kuruyemişde de çinko bulunur. Bu besinlerin yeteri kadar tüketilmemesi sonucunda çinko eksikliği ortaya çıkmaktadır .
bak bunu buldum. yani daha önce aklıma gelmediği için de sorguladım kendimi açıkca. aslında kızıma bir yerden aklımda kalmış olsa gerek ki kabak çekirdeği yedirme çabalarım vardı bir ara.
ancak yumurta falan ben son günlerde uzak duruyorum. geçen izindeyken geniş çaplı kan tahlili yaptırdım kolesterolüm yüksek çıktı. ben de yumurtasız bir hayat düşünemezdim ama en çok yumurtada olduğu için biraz ara verdm. daha çok bitkisel beslenmek lazım da iş o zaman da baksana çinkodan yoksun kalıyorsun. bir çoğu hayvansal gıda.
ben vitamin bazlı dahi olsa kızıma şurup/hap vermeyi sevmiyorum. doğal yoldan alsın istiyorum ama onlar da şimdi hep hormonlu. çok karışık bir konu bu ya.
Ben de teşekkür ederim hatırlattığın için..Teşekkürler paylaşımın için. Haklısın en doğrusu doğal yolla almak, yiyeceğin doğalını bulabilirsek tabii. Tuzsuz kabak çekirdeğini erkerlerde mutlaka tüketsin diyorlar. Çinko prostatı önlemede çok önemliymiş.
Sorma , yine bir kan tahlili sonucu benim de uzak durmam gereken besinler listem var. Kocaman bir liste.
Yumurtayı için de bir ara kolestrol ile alakası yok, boş yere insanlara yasakladık diye haberler çıktı ama kim doğru söylüyor emin olmak zor. Bana da safra ile ilgili bir problemeden dolayı yumurta, süt ürünleri, kırmızı et yasak uzun bir süre. (Keçi sütü ve kuzu hariç).
aynı sofrada mı oturuyorsunuz cnm eğer öyle değilse bir de öle dene. beraber yiyin yemeklerinizi sofrada oturup senin yemek yediğinide görsün. bir çok annenin bu şekilde çare bulduğunu gördüm. benm 6,5 aylık kızım bile biz yerken yiyo bizim yemeklere saldırıp ağzını açıo:) yalnız ona yemek verdiğimde inat yapıooglum 1 yas 3 aylik hic bir sey yemiyor bir haftadit git gide zayifliyor doktora goturdum ilac yazdi ama faydasi yok. lutfen yardim edin ne yapmaliyim ???![]()
![]()
![]()
Ben de teşekkür ederim hatırlattığın için..
Bu yaşlarda dikkat etmezsek ilerleyen yaşlar çok daha sorunlu oluyor.
Keşke kendimiz yetiştirebilsek ama ne mümkün.
Keçi sütü bana çok ağır geliyor.. denedim kullanmayı ama kızım da içemedi. Ona aldığım 200ml leri ben içeyim dedim her kutu yarım da çöpe gitti ki nescafe içinde ancak içebildim.
Kuzu sütünü hiç bilmiyorum. Satıldığını da görmedim. Koyun sütü mü? Gerçi onun da marketlerde satışı yok nedense? Yani keçi sütü gibi neden satılmıyor acaba koyun sütü? Vardır bir nedeni de..
Bir de eşek sütü diyorlar ya. Yani kimyam kabul etmiyor eşeğin sütünü içmeyi.