oğluşum :((

bence bi doktor yardımı alın çocuğunuzun gelişimine nasıl katkı sağlamalısınız uzmandan yardım alın. bir çocuk gelişimci olarak söylüyorum böyle şeyler internetten bakmayla falan olmaz bence. uzman desteği şart

Her çocuğun gelişimi çok farklı, benim kızımda 19 aylık..Burada size öneriler verilmiş, örneğin bırakırım yemeğini kendi yer, çok sıcakkanlı ve girişkendir. Girdiği ortamda asla yabancı bilmez, sarılır öper herkesi, çocuklarla oynar, hergün 1 saat parka gider, evde sürekli kendisiyle konuşuruz, mutlaka her akşam masal okurum yada anlatırım. Asla televizyon açılmaz o yatana kadar...Amaaa gelgelelim ki, ba-ba, ma-ma , de-de çok canı isterse annnn-nnnneee ...Bu kadar yani, geçen gün kızımdan küçük bir bebek denk geldi baya araba, anne, su,yarım yamalakta olsa yumurta falan diyordu...Bir konuşacaklar pir konuşacaklar galiba:)

Cocugunuz sevdigi bi oyuncagi getirip sizd gostererek duygusunu sizinle paylasir mi?
Istedigi seyleri tek parmakla isaret ederek gosterir mi?
Ismini seslendiginizde donup bakar mi?

Bu tür sorunları hafife almayın, bir pedagogdan yardım isteyin
Onların testleri oluyor çok faydalı
Hem geç kalmamış olursunuz hem de vicdanınız içiniz rahat eder

Bana gayet normal geldi açıkçası. Benim oğlum 20aylık konuşmuyor henüz. İlk girdiği ortama kısa sürede alışıyor... Bir de yeğenim var 20aylık o da. Yabancıları pek sevmiyor. Ben dahi kucağıma alamıyorum. Ama sürekli konuşma çabası içerisinde. Biz net anlamıyoruz ama anne babası anlıyor bıcır bıcır... Yani her çocuk farklıdır. Bu iki olaya bakıp endişelenmeyi gerektirecek bir durum göremiyorum ben ama başka şeyler de vardır onu bilemiyorum tabi.

sadece ismi seslendğnde bakar oda bazen
Korkutmak istemem ama oglum atipik otizmli tecrubelerimden biliyorum ki 19 aylik cocuk bu soylediklerimi yapmiyorsa muhakkak iyi bir doktora goturun. Cocuk psikiyatrisi ozellikle. Insallah tek sorun gec konusmasidir lakin degilse erken yardim alabilmesi icin doktoru ertelemeyin lutfen

Ayrica benim amcamin oglu ,4 yasinda konustu sidi bulbul, falanca 2yasinda yurudu simdi muhendis falan dinlemeyin sakin. Benim gibi pisman olmayin. Ola kisagliklidir. Tedbirliolarak bir sey kaybetmezsiniz. Ben suan 20 ayliken neden sadece normal cocuk doktoruna goturup baska hic doktora gitmedim. Neden 2,5 yasinakadar bekledim diye kendime kiziyorum.

Canım bence zaman kaybetmeden bir uzman görmeli çocuğunuzu. Hemde çok acil.

9 aylık bir kızım var daha şimdiden önüne makarnayı biraz kıyıp tabakta veriyorum patates kızartması üç beş sonra kayısının dış kalın tarafını soyup verıyorum .Oda mıncıklayıp mıncıklayıp karnını doyurmaya çalışıyor baş parmağı ve işaret parmağının arasına sıkıştırıp ağzına tıkıştırıyor.kurabiye simit kandil simidi aklına kemirebileceği ne varsa veriyorum .Sofra bezini serip ortasına oturtuyorum döküyor ama doyuruyoz karnını canım.

Baba ve abba (abla) diyor ama ben saatlerce tekrar ettim hep durmadan baba baba baba diye bıkmadan usanmadan ve ilk defa gecenin birinde baba demişti 2 hafta önce .Çok çabalıyorum şimdiden kafam patlayana kadar ninniler tekerlemeler şarkılar aile bireylerini saymalar ne varsa hepsini sayıyorum.Bunları tabi hep gülüşerek sarılarak öperek yani onu mutlu ederken söyluyorum bilmem faydası varmı ama hem mutlu olmasını sağlıyorum hem kelimeleri tekrarlıyorum.

peki sen nasıl üstesinden geldin? hangi oyunlar oynattın hikaye fln mı okudun. eminm zamanla öğrenr ama bn pimpirikli bi anneyim
Ben sabahtan aksama kadar yanlizca kizimla ilgilendim hergun merdiven cikarttrim hergun yarim saat kitap okudum gub asiri disari cikarttim.
Kizimin oyuncak sepeti vardi nesne isimlerini ogrensin diye kiziim hadi ayse bebegin nerde onu getir dedim hadi simdi kurbagani gerir dedim ilk baslarda bilmiodu hepsini karistiriyodu hergun bikmadan ugrastim sonra 1 2 ayin sonunda en uzak odadaki cekmeceden bana corap bile getirmeye baslamisti.

Nesne kutusu yaptim yani bi sepetin icine corap mandal kasik catal kutu degisik seylerle doldurdum isimlerini soyledim ne ise yaradiklarini anlattim. Sakla bul oyunu yaptim bu oyun cok ise yaradi dusunmesi ve bulmasi gozlemlemesi acisindan ornegin kucuk bi oyuncagini gozunun onunde sakladim gidip buldu aferin sana dedim sonra baska bi yere sakladim sonra daha baska yere sakladim hepsini buldukca afferin kizima dedim. Televizyon ve telefonun ucunu dahi gostermedim sabahtan aksam yatana kadar konustum yaptigim rutin ev islerini anlattim ona da yaptirdim camasir makinasinin kapagini "ac "dedim "kapat" dedim gosterdi hadi bu camasiri icine "koy" dedim. Boyle boyle 1 2 ayda inanilmaz gelisim gosterdi. Goren herkes noldu buna dedi. Rabbime hamd olsun simdi yasitlarina yaklasti. 25 aylik simdi. Sizde azimli olur bunlari bikmadan yaparsaniz olumlu sonuz alirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…