- 29 Mart 2014
- 2.091
- 1.541
- 83
- Konu Sahibi Vera_mihrima
-
genel olarak evde nasıl?kendisi yemek yiyormu,yani kendi başına?slm kızlar.. oğlum 18 aylık ve hiç konuşmuyor. içine kapanık girdiğmiz ortamlarda korkup ağlıyor. ne yapayım bilemedim. bildiğniz oyunlar var mı daha sosyal olması için. adanadayım ailem ve akrabalarım istanbulda. ayrıca yeni doğmş bebeğim var çıkamıyorum. ewde ne yapabilirm çok kafaya takıyorumhiç ilerleme olmuyor. tafsiyelerinize ihtiyacım var
ben yediriyorum genellkle kaşıkla yemeyi bilmiyor.genel olarak evde nasıl?kendisi yemek yiyormu,yani kendi başına?
Siz eline verin kaşık kullanmasın elleriyle yesin. Hem oyun olur hem kendini beslemeyi öğrenir.ben yediriyorum genellkle kaşıkla yemeyi bilmiyor.
belki ne alaka diyeceksin ama başlangıç olarak, kendi yemek yemeye başlasın; önüne koyun döksün,saçsın ama tek başına yapabileceği, size bağımlı olmamayı, böylelikle öğrenecek.. sonrasında daha sosyal olacaktır!sadece bir örnekti,size yardım etmesine teşvik edin,yakınınız gördüğünüz güvenebileceğiniz insaların yanına kısa süreliğine bırakın bu tip şeyler!ben yediriyorum genellkle kaşıkla yemeyi bilmiyor.
slm kızlar.. oğlum 18 aylık ve hiç konuşmuyor. içine kapanık girdiğmiz ortamlarda korkup ağlıyor. ne yapayım bilemedim. bildiğniz oyunlar var mı daha sosyal olması için. adanadayım ailem ve akrabalarım istanbulda. ayrıca yeni doğmş bebeğim var çıkamıyorum. ewde ne yapabilirm çok kafaya takıyorumhiç ilerleme olmuyor. tafsiyelerinize ihtiyacım var
Panik yapma, sakin davran. Her cocugun gelisimi kendine ozeldir.
Surekli onunla iletisim kurmalisin. Konus, renkli buyuk legolarla oyunlar kur. Sarkili oyunlar olsun. Renkleri soyle, sekilleri soyle. Evdeki esyalari oyunlariniza kat. Sofra kurarken kasik ver masaya goturmesini iste.
Basarilarini alkis, guzel sozlerle ödüllendir.
Televizyon izliyor sanirim, izletmeyin bir sure. Gunduz hep kapali kalsin. Radyo acin, halen var mi bilmiyorum masal radyo vardi onceden :)
Girdiginiz ortamlarda yabancilik ceker ama kendi evi daha rahat gelir belki. Yasiti varsa komşu cocugu gibi evinizde misafir edin her gun oynatın.
Kendi kendine yemek yemeyi ufaktan ogrensin artik. Sulu olmayan yemeklerde deneyin biraz. Gerekirse eliyle yesin bir sure.
Konusma konusu cocuga gore degisir. Onun zamanini kendi belirler.
Dis dünyaya ilgisizse, yasitlariyla oynayamiyorsa, sizi anlamiyorsa, al ver gibi ufak komutlari yerine getiremiyorsa doktora gorunmekte fayda var.
al ver gel bildiği 3 kelime sadece. oda anlamını bilerek mi söylüyor bilmiyorum.tw izlemiyor günde 20 dk geçmiyor oda kahvatı yaptırırken izletiyorum sdece. sanirim her çock farklı iyi düşüneyim
ver deynce elindekini veriyor ama eşyanın isimlerini bilmiyor topu bna ver dediğimde anlamıyor. bardaktan suyu içmeyi yeni öğrendi tam bilmiyor. oyun oynatmak istiyorum gözü başka yere takılıp oraya yöneliyor dikkat eksikliği var.Bu donemi atlatmis biri olarak yaziyorum.
sizi anliyormu?
Getir gotur yapabiliyormu? Merdivem cikabiliyormu?
Topa vurabiliyormu?
Baska bi odadan istediginiz esyayi getirebiliyormu?
Kendi basina bardaktan su icebiliyormu?
Ver dediginizde veriyormu?
Benim yukarida saydiklarimi kzim 19 aylikken yapamiyordu. Sadece su icebiliyordu. Gelisim geriligi teshisi konuldu. Evde kendim siki bi egitimle 1 ayda bunlari yapmaya basladi hamd olsun. O donemi atlattikver deynce elindekini veriyor ama eşyanın isimlerini bilmiyor topu bna ver dediğimde anlamıyor. bardaktan suyu içmeyi yeni öğrendi tam bilmiyor. oyun oynatmak istiyorum gözü başka yere takılıp oraya yöneliyor dikkat eksikliği var.
bundan snra iki kat daha fazla konuşcam onla. bnden başka kimsesi yok kuzumun.sabırla üstesinden gelmem lazm.
peki sen nasıl üstesinden geldin? hangi oyunlar oynattın hikaye fln mı okudun. eminm zamanla öğrenr ama bn pimpirikli bi anneyimNormalde cocuklarin o aylarda getir gotue yapmasi lazim nesne isimlerini bilmesi lazim ama kizim bilmiordu sizinkide bilmior. Uyaran eksikliginden oluyor yani fazla ilgisizlik disari cikarmama bunlar etken oluyor. Benimde kimsem yok ondan boyle olmustu
kreşlerde yaşına uygun oyun grupları varsa yarım gün katılım sağlayın benceslm kızlar.. oğlum 18 aylık ve hiç konuşmuyor. içine kapanık girdiğmiz ortamlarda korkup ağlıyor. ne yapayım bilemedim. bildiğniz oyunlar var mı daha sosyal olması için. adanadayım ailem ve akrabalarım istanbulda. ayrıca yeni doğmş bebeğim var çıkamıyorum. ewde ne yapabilirm çok kafaya takıyorumhiç ilerleme olmuyor. tafsiyelerinize ihtiyacım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?