Doğuma Hazırlık Oğluşuma İsim Arıyorum,Çıldırmak Üzereyim, Acill Yardımm İstiyoruuumm..

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

DenizinDelisi_85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2012
36
1
36
Kocaeli
Arkadaşlar 31 haftalık hamileyim bu benim ilk bebeğim ve bir oğlum olucak inşallah ancak isim konusunda eşimle bir türlü karar veremiyoruz. aylardır her gün saatlerce bilgisayar başında isimlere bakıyorum. hamile kalmadan önce çok beğendiğim isimleri bile bebeğime konduramaz oldum meğer ne zormuş insanın bebeğine isim seçmesi. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. beğendiğimiz isimler Çınar,Rüzgar,Toprak,Atlas,Arel,Eymen,Ediz. Bunların dışında anlamlı ve güzel isim önerileriniz de varsa çok sevinirim.

eymen favorim ama değişik olarak
ecmel : en güzel en yakışıklı demek
efe: batı anadolu yiğidi
buğrahan: yürekli hükümdar
bilgehan: derin bilgi sahibi hakan
aras
çağan
kayra
doruk
batuhan: güçlü han

benim beğendiğim isimlerde bunlar.

Kesinlikle Eymen olsun harika bir isim:)

Diğer seçeneklerden Çınar ve Rüzgarda güzel:)

önerilerin için çok teşekkür ederim. ecmel güzelmiş gerçekten anlamını bilmiyordum ben.

Okuduğum yabancı bir kitapta çocuklarınıza sevdiğiniz kişilerin isimlerini koyun diye yazıyordu,Yurt dışından juniorlar sürekli gidiyor,pek değişmiyor isimler,sebebi buymuş.Kişi kendi adını kendi dolduruyor ama etrafınızda lütfen gözlemleyin,nedense isimlerde karakterleri etkiliyor.Örneğin yiğitler çok yaramaz oluyor,bunu tek çocuk annesi olarak değilde bir çocuk kliniğinde çalışmış birisi olarak yazıyorum,bazı isimlerdeki çocuklar gerçekten çok yaramaz bazılarıysa hastalıktan kendine gelemeyen çocuklar oluyor.Örneğim çok ama ister istemez huzursuz etmek istemiyorum velileri.O yüzden yeni isimler yerine eskileri tercih edin derim ben.İnanın daha sağlam kişilikleri oluyor.

Bi tane daha oğlum olursa adını Aras koymayı düşünüyorum çok beğendiğim bi isim
Yağız ve Poyraz isimlerini de beğeniyorum

BENIM GORUSUM OYLE .RABBIM NASIP EDERDE BIRGUN ANNE OLURSAM KUR'AN da yer alan anlamı guzel ısımlerden koymak ısterım kızıma ZEYNEP(Değerli taşlar, mücevher) ogluma MUSAB (Zor. Güçlü, dayanıklı. Ashabdan ünlü şehid Mus'ab b. Umeyr'in adıdır)

ısmını vermek ısterım,cunku ahırette ısmını kımın koydugu ve her seferde ne anıldıgı onemlı mesela sız ruzgar demıssınız her seferınde (1. Zaman, devir. 2. Dünya, alem. 3. Talih. 4.)anlamlarıyla cocugunuza seslendıgınızı dusuneceksınız karar ıda hesabıda verecek olan sızlersınız gorus ve ısım koyma hakkı sızındır benım gorusum boyle ınsallah faydalı olmusumdur.

kesinlikle haklısınız bu konuda size tamamen katılıyorum. eşimle birkaç gündür Eymen ismi üzerine yoğunlaştık biz de o da bir sahabe ismi.Ayrıca cennetin 8 kapısından birisinin adı hesapsız ve günahsız olanların gireceği kapı Eymen kapısı. anlamı da daha uğurlu,bahtlı,talihli. açıkçası yazdığım isimler kulağıma hoş gelen isimler ama kulağa hoş geliyor diye anlamsız bir isim de koymak istemem bebeğime.

ben de ana sınıfı öğretmeniyim ve çalıştığım bunca zaman ben de hep isimlerin çocuklar üzerindeki etkilerini gözlemledim ve sizinle aynı fikirdeyim. belki de bu yüzden bu kadar zorlanıyorum isim konusunda. biri bana bir isim önerdiğinde aklıma hep o isimdeki çocukların karakterleri geliyor ve ister istemez isimden vazgeçiyorum.

yanı cocugun ısmıkendını yansıtıyor gunumuzde kulaga hos gelıpte cokanlamsızolan ısımler var emen ısmının anlamıda cok guzelmıs ALLAH IM hayırlısı ıle kucagına almayı nasıp etsın darısı basıma:)) ınsallah ısmının anlamında buyur yetısır hayırlıevlat olur ınsallah cnm:))

benım oglumun adıda Aral Denız çok begenıyorlar duyanlar .. ben arel dıyorum cok guzel degısık ..

amin inşallah. dediğin gibi darısı en hayırlı zamanda başına olsun inşallah Allah hayırlı zamanda hayırlı evlat versin biz hep böyle dua ettik şükür Rabbim dualarımızı kabul etti Allah hak eden herkese yaşatsın bu duyguyu.

ecmain inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…