Oğluşumun doğum günün de gerginlik:((

makaka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2011
414
0
46
İstanbul
Merhabalar hanımlar,geçenler de oğlumun doğum gününü yaptık; önceki konuları mı okuyanlar iyi bilir, eşimin ailesiyle, özellikle görümcelerim ve annesiyle fazla patavatsız oldukları için sorunlar yaşarım, onlar konuşurlar bende daha sonra niye böyle,niye şöyle demedim diye dertlenir eşimle tartışırım.e benim ailem annem ,babam kardeşim karşı taraf da kayınvalidem,kaynatam,dört görümceden ikisi geldi ve birde kaynım,eltim çocukları.Patavatsız kayınvalidem, annem'e demez mi ''aa şaşırdın mı dünür sustun kalabalığı görünce'' annem de doğal olarak alın dı ve bu,buna benzer kelimeleri daha önce bana ve aileme çok kullandılar; bizim akrabalarımız çok çocuklarım çok yani korkun gibi anlatabiliyor muyum?onlara gittiğimiz de babama dünür korktu kkalabalıkta gibi laf söyledi o zamanda akrabaları doluydu.Sanki bizim hiç kimsemiz yok.Bir de hep görümcem ikilik yaratıyor babaannen var amcan var giisinden konuşuyor oğluma annem ve baba mı bir şeye tutmuyor yani.Anlayacağınız oğlumun doğum günü futbol muhabbetine döndü.Taraflılıkikilik yaratılıyor

Sizce nasıl güzel bir dille eşime bunlardan rahatsız olduğu mu anlatabilirim?:26:

Son düzenleme:
eşine bişey söylesen ne değişecek durduk yere kavga edeceksiniz.sen olayın yani lafların söylendiği anda cevabını görümcene ya da kaynanana yapıştıracaksın.hakaret etmeden cuk diye yerleştirecen ve onlarda bişey diyemeyecekler.mesela o biz şu kadarız vs derse bizde annemle babamla tek kişilik orduyuz felan gibi.eşine hiç yansıtma ama o görümcen nasıl herkesin içinde senin canını sıkıyorsa sen de onunkini sık olur biter

bencede herşeyi sıcağı sıcağına söylemek en güzeli sonradan için içini yer birşey de diyemezsin.eşinlede hiç paylaşma bile çünkü eşler
her zaman kendi ailesini savunurlar,haksızda olsalar...görümcenmi k.validenmi birşey diyor sende onlara o an cevaplarını ver sustur..
seni üzüyorlarsa sende üzeceksin..

bende üstteki arkadaşa katılıyorum..cnm eşine desen ne olacak ki sanki??eşler çok pasif kalabiliyo böyle durumlarda..sen kendi işini kendin halledeceksin...o anda daha sonra değil bak..o anda yapıştırıcaksın lafı..onlarda susucak kalıcak..en azından sonra kendi kendinin başını yemezsin keşke şöyle şöyle deseydim diye!!eşinden hayır yok böyle durumlarda ..mede onlar/utanmıyo bu laflardan,sende cevap vermekten utanma valla

Doğru söylüyorsunuz ya insanları çağırıyorsun kendi evin ama işte hadlerini aşıyolar.Annem de cevabını verdi gerçi ''biz hiç adam görmedik mi niye şaşırayım bizim de kendimize göre çevremiz var dedi''Gergin di ortam oğlumun ilk yaş günü herşeyi maafediyorlar.Eşime söylemek istiyorum çünkü daha net neden anlaşamadığımı görsün istiyorumçünkü onlar bol miktarda bizim için dolduruşa getirecekler eşimi.

zaten ne varsa hep bu erkek aileleri yapıyor valla..herşeye burunlarını sokuyorlar hep ben hep ben istiyorlar...oğullarını evlendirdiler die
snki başları göğe eriyo herşeye karışma haklarını kendilerinde sanıyorlar...

vallahi arkadşlar benimde görümcemle bir sürü sorunum var ama ne olursa eşime anlatıyorum anlatırkende seni doldurmak için değil ama ablanı tanı diyorum görümcemle aynı apartmandayız birde eşimde görüyor ablasının yaptıklarını zaten yeri gelince veriyorum lafı ama bazen basiretimiz kabanıyor sanki susuyorum eşimde hak veriyor bana bazen geçen mahelleyi kahvaltı ya çağırmış beni çağırmamış ben de gördüm ogunde bana musafir gelcekti eşim ablamıda çağır dedi çağırdım bend e ama akşam eşim eve geldiğinde söyledim ben onu çağırdım ama o beni çağırmadı dedim oda biraz bozuldu bınları söylüyorum en azından bilgisi olsun ve oda biraz izlesin durumu ve bana hak versin istiyorum

eşinle hiç konuşma.sen kaybedersin.dırdırcı kadın konumuna düşersin.annen gereken cevabı vermiş daha ne

Evet işte sana yapılan haksızlığı görmesi güzel eşinin bende benim eşimin bunları daha net görmesini istiyorum benim annemle eşimin de arası çok iyi değildir daha önceki konularımda bahsettim.Şimdi bu kadar haklıyken eşimin annesi kesin yolcu ederken eşim onları annem ve benim hakkımda olumsuz şeyler söylemiştir kesin,bu yüzden bende rahatsızlığımı belirtmek istiyorum ama dırdır da etmek istemiyorum

eşinle hiç konuşma.sen kaybedersin.dırdırcı kadın konumuna düşersin.annen gereken cevabı vermiş daha ne

Evet verdi,çünkü bu konu yüzünden çok kırıldı kadın,daha önceleri. Sanki meydan savaşına gelmişler.Ben de görümceme dedim dedesi var babaannesi var amcası var türünden oğluma kızıyor da benim ailemi hiçe sayınca ondan önce bu dedesi anaannesi de var dedim .

öncelikle cevap vermekten kesinlikle korkma
tabiki artık siz bi ailesiniz, görümcelerinle sokak kavgasına gir demiyorum ama onlar nasıl seni imalı laflarıyla üzüyorsa, sen de onları o şekilde üz
boşver ya şu ikigünlük dünyada, onlar söyleyip sen üzüleceğine,birşey söylediklerinde sen söyle onlar üzülsün

yok artık susmam zaten,ya boşanıcam ya cevaplarını hiç eksiltmiycem o durumdayımÇok fazla görmüyorum,evime geldiler diye bir şey demiyordum ama artık çok sıkıcı hala geldiler.Ben 2.5 yıldır kocamla onların kavgasını yaptım şunu dediler bunu yaptılar diye oda kısasa kısas yaptı annen de şöyle dedi falan e sonuç biz yıprandık:18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…