• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ögrenci dövmek

Öğretmeni sadece öğretmen anlar.
Lise ortamında öğretmene dayak potansiyeli ile dolu öğrencileri geçiyorum.
Benim bir öğrencim üç yıl boyunca ilkokul öğretmeninden dayak yemiş. Ve ne yazikki çocuktaki travmalar had safhada
Baktıkça yüzüne üzülüyorum. Minicik çocuk burada yazan suçların hiç birine karışmamiş. Bazı öğretmenler de gerçekten hasta

O zaman neymiş, şiddetin haklı gerekçesi olabilirmiş.

Şahsen sebep benim için çok önemlidir, ona bakarım.
Hobi olsun diye dayak atan kişi olduğuna inanmıyorum.
Olana zaten hasta falan diyoruz.

18 yaşındaki kızım 50 yaşında evli adama aşığım ayrılmam diye diretirse çok temiz sopayı hakediyordur mesela.
Ya da arkadaşlarını kötü alışkanlıklara zorluyorsa, zorbalık ediyorsa o da hakediyordur.
Bana bırakmayıp dövenin de eline sağlık derim.
Akıllı olsun, yemesin dayak.
alkış alkış valla kantinciye anlatmış kızın birisinin sevgilisi 40 yaşındaymış yani benim kocamın yaşında
şimdi bu olayın peşine düştüm valla aileye haber vermeden önce araştıracam
ama duyduğumda kanım dondu
biz bunlarla uğraşıyoruz valla abartmıyorum

O zaman neymiş, şiddetin haklı gerekçesi olabilirmiş.

Şahsen sebep benim için çok önemlidir, ona bakarım.
Hobi olsun diye dayak atan kişi olduğuna inanmıyorum.
Olana zaten hasta falan diyoruz.

18 yaşındaki kızım 50 yaşında evli adama aşığım ayrılmam diye diretirse çok temiz sopayı hakediyordur mesela.
Ya da arkadaşlarını kötü alışkanlıklara zorluyorsa, zorbalık ediyorsa o da hakediyordur.
Bana bırakmayıp dövenin de eline sağlık derim.
Akıllı olsun, yemesin dayak.

Kesinlikle katiliyorum. Odasi daginik diye çocuğunu doven var, yemek yemedigi icin cocugunu diven var. Daha gecen haberlerde gosterdiler manyak kadinin teki kucuk cocugu arabanin arkasina baglamis gezdiriyo neymis ceza veriyormus. Boyleleri hakkatten insanliktan cikmis anne babalar benim icin.

Hiç bir şey. Evet hiç bir şey yapılamıyor. Her dersi bir olan öğrenciyi bile geçiriyor yeni sistem. Hangi yaptırım? Hangi ceza? Yapılacak hiç bir şey yok.
İşte boş idealistlik gerçekten düzgün çocuklara zarar veriyor.
Hümanist olacağız derken yüzlerce çocuğun ezilmesine, dayak yemesine, kötü alışkanlıklara yönelmesine neden oluyor.
Ne yapılır bilmiyorum ama dövmeye karşıyım demek bir çözüm değildir.
Öğretmenler de emin olun ne yapacaklarını bilmiyorlar elleri kolları bağlı. Bomboş kağıdı verip geçer not isteyen, geçemeyince öğretmenini bimere şikayet eden öğrencileri duydunuz mu mesela? Yada iftira atan, tehdit eden, hatta ciddi ciddi sıkıştıran çeteleri?
Bunların hepsi var.
Şimdi tüm bunları yaşayan öğretmen kendini korumak istediğinde suçlu oluyor öyle mi?
Sistem öğrenciye ceza vermiyorsa, suçuna yaptırım uygulayamıyor sınıfta bırakamıyorsa bu öğretmen ne yapacak?
Şimdi bu aşırı hassas ve hümanist tavırlarınız düzgün ilgili öğrencilere ceza oluyor. Biraz da bu çocuklara empati yapın.
İleride kendi çocuğunuz o lisede saldırılara uğradığında hakkınızı koruyamadığınızda anlayacaksınız.
Bu öğrenciye iyilik yapayim derken kotuluk yapan, iyice zivanadan cikaran, ogretmenin elini kolunu her yerden baglayan sistemi kim akıl etti, ortaya sürdü, nasil inandi bunun iyi olacagina diye dusunuyordum.. Burda yazilanlara bakinca, pek cok benzer zihniyet gördüm.. "Ay egitimci nasil döver, baska bi yolu olmali".. E nedir soyleyin ogrensin millet dmi.. Off of.. Dedigin gibi, gercekten "bos idealistlik".. Uzaktan davulun sesi misali.. Bi de derdimizi anlatamiyoruz ki.. Simdi anlasilan su olabilir "napalim dovmeyip, oh elimize saglik, hakediyolar deyyuslar"..

Liselerde neler oluyor öyle terbiyesiz çocuklar var ki.ogretmenlere hakaret mi dersin şiddet mi dersin .o çocuklar bu tip ogrencilerse okul mudurunun iki sırtına vurup itmesi hiç de sorun değil bana gore ama öğretmenlerin içinde de var öğrencilere haksizlik yapan.bu durumda siz bundan emin olamayacaginiz için şikayet falan etmeyin derim.zaten o sorunlu bir ogretmense şikayet edilir ortaokul öğrencileri bile o kadar akıllı ki hiç susmazlar emin olun.ama tam tersi ise bir öğretmene haksızlık yapmış olursunuz.eger benim çocuğum lisede büyük bir terbiyesizlik yapsa öğretmeni sinirlenip iki ittirse hiç birşey demezdim

Bu öğrenciye iyilik yapayim derken kotuluk yapan, iyice zivanadan cikaran, ogretmenin elini kolunu her yerden baglayan sistemi kim akıl etti, ortaya sürdü, nasil inandi bunun iyi olacagina diye dusunuyordum.. Burda yazilanlara bakinca, pek cok benzer zihniyet gördüm.. "Ay egitimci nasil döver, baska bi yolu olmali".. E nedir soyleyin ogrensin millet dmi.. Off of..

Sordum onu demin.
Nasıl ben de bilmiyorum ama olsun dövmesin oldu.
Yeni nesil pek fena geliyor ama bunun sonucunu sadece biz değil o aşırı hassaslar da çekecekler.
Yaptıklarının bedelini ödemeyen, cezasını çekmeyen, saygı nedir bilmeyen o tipler çocuklarının iş arkadaşı, komşusu olacak. Sırasını alacak elinden ağzını açamayacaklar.
Şimdi anlaşılmıyor ama eğitim sisteminin bozduğu nesil geldiğinde anlayacaklar.
İş işten geçtikten sonra...

Arkadaşım ortaokulda öğretmen ,2 8. Sınıf çocuğu ,6. Sınıflardan bir çocuğa tecavüz etmeye kalkmış.mudur sinirlenmiş o sinirle ikisini de dovmus.b ence çok da iyi yapmış .dayak olmamalı tabiki.anasinifi öğretmeniyim şunu yapsam çocukların kalbi kırılır mı diye dusunerek hareket ederim çocuğum gibi seviyorum hepsini ama bu gibi durumlarda insan farklı dusunuyor

Sordum onu demin.
Nasıl ben de bilmiyorum ama olsun dövmesin oldu.
Yeni nesil pek fena geliyor ama bunun sonucunu sadece biz değil o aşırı hassaslar da çekecekler.
Yaptıklarının bedelini ödemeyen, cezasını çekmeyen, saygı nedir bilmeyen o tipler çocuklarının iş arkadaşı, komşusu olacak. Sırasını alacak elinden ağzını açamayacaklar.
Şimdi anlaşılmıyor ama eğitim sisteminin bozduğu nesil geldiğinde anlayacaklar.
İş işten geçtikten sonra...
Dedigin gibi; gercekten "bos idealistlik".. Uzaktan davulun sesi misali.. Bi de derdimizi anlatamiyoruz.. O kadar konuştuk, muhtemelen şöyle anlayan var: " dovmeyip napalim, oh elimize saglik, hak ediyo deyyuslar"..

Arkadaşım ortaokulda öğretmen ,2 8. Sınıf çocuğu ,6. Sınıflardan bir çocuğa tecavüz etmeye kalkmış.mudur sinirlenmiş o sinirle ikisini de dovmus.b ence çok da iyi yapmış .dayak olmamalı tabiki.anasinifi öğretmeniyim şunu yapsam çocukların kalbi kırılır mı diye dusunerek hareket ederim çocuğum gibi seviyorum hepsini ama bu gibi durumlarda insan farklı dusunuyor
Yok artik :KK57: Allah muhafaza ya.. Allah tum yavrulari korusun.. Baska bisey yapmamis mi peki idare?

Yok artik :KK57: Allah muhafaza ya.. Allah tum yavrulari korusun.. Baska bisey yapmamis mi peki idare?
Ne yapacak işte ailelerini çağırıp başka okula alın demişler sonra ne oldu bilmiyorum bir de tecavuz etmeye kalktıkları çocuk da erkek.o çocuğun psikolojisi de gitti.b u muduru dayak attı diye şikayet etmek de doğru mu şimdi dusunun.bir de bunlar okuldaki bayan öğretmenleri de taciz ediyorlarmis

Ne yapacak işte ailelerini çağırıp başka okula alın demişler sonra ne oldu bilmiyorum bir de tecavuz etmeye kalktıkları çocuk da erkek.o çocuğun psikolojisi de gitti.b u muduru dayak attı diye şikayet etmek de doğru mu şimdi dusunun.bir de bunlar okuldaki bayan öğretmenleri de taciz ediyorlarmis
Yok canim olur mu, egitimciyiz hep alttan almaliyiz; ırz dusmani bile olsa! Ne de olsa cocuk o yavrucaklar(!)

Aklım hayalim almıyor ya hâlâ elim ayağım titriyor. Bugun durakta otobüs bekliyordum ve tam da okulun cıkıs saatine denk gelmisim. Neyse ogrenciler geldiler beklemeye basladilar 30 kisi vardi. Kalabaligin arasinda bagirma sesleri duydum takim elbiseli bir adam bagirip cagirarak ogrencileri dövdü. Ne geziyosunuz siz burda defolun gidin diye bagirdi onlara. O kadar kotu oldum ki oracikta aglamaya basladim. Ogrencilerin hepsi dagildilar korkudan kacip gittiler.

Ya bi insan nasil boyle olabilir? Hangi devirde yasıyoruz? Ögrenci dövmek hangi devirde kaldi? Eğitimciyim diye ortalikta dolaniyordur allah bilir. Benimde o ogrencilerin yasinda kardesim var ve ona bi ogretmeni bi tokat atsa o okulu basina yikarim. O an hic bisey yapamadim diyemedim şok oldum.
Daha sonra otobuse bindim ogrencinin birinden okulun adini ve müdürün adini ogredim (adam müdürmüş ).
Ben bu adami nereye sikayet edebilirim? O an bisey yapamadim ama biseyler yapmak istiyorum. Goz yummak gormezden gelmek istemiyorum.
Milli eğitime şikayet edin. Otobüs durağıysa kamera kaydında vardır dikkate alınır şikayetiniz.

Dayak yasal değildir, doğru da değildir. Eğitim bilimleri de bunu söyler, fakat psikolojinin eksik kaldığı yerler vardır. Örneğin, bir katili cezalandırmadan sadece psikolojik yardımla düzeltemezsiniz. Caydırıcı cezalar maalesef zorunluluktur.. En basiti arkadaşım alkollü araba kullanmaktan ehliyet kaptırdı, geçen ay geri aldı, artık hiçbir şekilde alkollü araç kullanmıyor. Öğretmenler de öğrencileri dövmeliyiz demiyor, ruh hastaları elbette var fakat bu genellenemez ayrıca da öğretmen öğrenci arasına bu kadar müdahale edilmez. Sonrasında öğrenci ufacık bir şeyde anneme dicem, sizi şikayet edicem olayına çeviriyor. Ee sonra öğretmen bana ne benim çocuğum mu diyip karışmıyor. Sonra aile gelip ağlıyor hocam bizim kızı taciz etmişler, hocam bizim oğlan o çocuklar yüzünden bıçaklanmış. Eee hani sen bana karışamazsın diyodun. Sahip çıksaydın çocuğuna. Evde esra erol izleyerek çocuk büyütülmüyor canım benim. Gaza gelmeyin kendi kendinize.

bu kesinlikle adlilik bir dava sadece dayakla kurtulmamaları gerekiyordu
müdürünüz olayın üstünü kapatmış bence
tecavüz gerçekleşmişmi peki Allah korusun böyle pisliklerden

İlkokul da çok farklı değil.
2. sınıf öğrencisine diyorum ki;
x yeter artık oğlum, davranışlarını düzeltmeye niyetin var mı?
Cevap: Elliye, elli. ( Yüzde elliye elli demek istiyor. )

Lisede çalıştığım dönem muhtemelen depresyona girmiştim.
O ümitsizliğimi çok iyi hatırlıyorum.
Ortaokuldayım şimdi, lisenin altyapısı işte...
İnsan bu öğrencilere ayrı, onlar yüzünden okuldan soğuyan öğrencilere ayrı üzülüyor.

Benim samimi bir arkadaşım meslek lisesine atandı. Kızın mesleği bırakma sebebi oldu o lisedekiler. Terbiyesizlik eden çocukları susturamadığı gibi, sınıftan dahi çıkaramadığı için tüm karizmasını kaybetmiş. Kızcağız aleni tacizlerden sonra büyük hayallerle başladığı mesleği bıraktı.
Böyle çok öğretmen tanıdığım da var.
Kimse tamam çocukları dövmesin bunu ben de isterim. Ama zarar veren o çocuklara yaptırım uygulanamıyorsa öğretmen ne yapacak? Gerçekten ilgili çalışkan çocukların hakkını kim koruyacak?
Burada serseri edepsiz çocuklarla yapılan empatinin onda biri çalışkan efendi çocuklara karşı gösterilmiyor ne hikmetse.
İnanırım. Benim hergünüm bu düşüncelerle geçiriyor zaten. Bu meslekte çocuğun biri üzerime yürüdü yumruğunu kafamın yanına koyup tehdit etti. Başka bi çocuk resim çizmiş. Resimde kendisi ben kırmızılık vardı. Bu sensin bu benim bu da bıçak dedi. İnsanlar kendi öğrencilikleri gibi zannediyor öğrencileri gram alakası yok. Hele bu çocuklar büyüsün eyvah diyecekler de geç olacak

Bir tanıdığım emekli öğretmen, zamanında yoldan çıkmaya meyilli pek cok öğrenciyi bi elden geçirmiş.

Simdi hepsi her bayramda seyranda bizzat gelirler elini öper o tanıdığımın. Hocam siz öyle sert olmasaydınız bizim ne olacağımız belli degildi o cocuk aklıyla Allah sizden razı olsun derler.

Ülkede niyeyse bir tek öğretmenlerin hümanist olması bekleniyor. En basta siyasilerin hümanist olmasi gerekirken onlar birbirlerini boğazlıyolar kimse bir sey demiyor. Ama öğretmene gelince ama insan haklarııı ama karşıdakine saygıı.. dünyadaki olup biten ne kadar pislik varsa hepsi siyasilerin aşırı nefret söylemi ve toplumu kutuplastırmasından kaynaklanıyor üstelik..

Hakedeni dövün hoca hanımlar.

Olayı anlamadan bilmeden çocukların o saatte durakta ne işi vardı okuldan mı kaçmışlardı bir halt mı yemişlerdi hiç bir fikir sahibi olmadan ne güzel hemen hüküm vermek öğretmeni suçlamak değil mi? Tabiki öğrenci de evlat da dövülmemeli ama dayak da bazen cennet çıkmadır bana göre. Beni öğretmenim de dövdü annem de dövdü yeri geldi amma velakin çok şükür biraz da bu dayaklar vesilesiyle oturup kalkmayı saygıyı nerde duracağımı ne yapıp ne yapamayacağımı kısacası sınırlarımı öğrendim, okuyup adam olabildim...

Back
X