- 9 Mayıs 2015
- 3.657
- 7.939
- 158
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Farazi konuşuyorsunuz.
Biz de isteriz böyle yaptırımlarım olmasını.
Ama bir öğrencinin bir tane iyi not aldığı ders yokken yine geçiyor sınıfını artık.
Hatta geldiğimiz noktada öğrenciler de öğretmenlerine not versin denildi. Haber izliyorsanız görmüşsünüzdür.
Hangi yaptırım, hangi ceza?
Artık öğrenci aşırı başı bozuk bırakıldı kimse elleyemiyor hangi yaptırım?
Buradan dayak kötü yaptırım olmalı demek kolay, bence de böyle olmalı, evet doğrusu bu. Ama buradan diyince eğitim sistemi değişiyor mu? Hayır?
Peki gerçekçi olalım, şu aşamada öğretmen, yönetici ne yapabilir?
Valla ne yapabilir bilmiyorum. Onlar bilir. Yapılacak çok şey vardır.Ama dövemez. Kesinlikle bunu savunmak saçmalık.
Dövünce çocuk akıllanıyor mu peki? Onun diğer çocuğuna yaptığını ona yapıyorsun. E bu çocuk daha kötü olmaz mı? Kesinlikle dayak fayda vermez her zaman zarar verir.
Aslında buradaki çocuk eğitimi çok bilen insanların sadece bir ay liselerde ders anlatmasını isterdim
ben şiddet uygulayan sınıf öğretmenin şiddetine maruz kalarak ilkokul hayatım berbat olmuş şuanda da saygısız öğrenciler yüzündenBenim konum cok farkli yerlere cekildi.
Ögretmen her zman sucludur. Ogrenciler iyidir demedim.
Bende cok fena ogrenciler gordum ama dayak bir cozum degildi.
Cogu kisi ben dayaga karsiyim deyip dayagi hakli gosteren seyler yazmis gercekten cok uzuldum.
Siddet gosteren kisi buyuk ihtimal siddet yanlısı bi ailede büyümüstür ve ailesinden gördügünü sergiliyor. Sonra burda vay efendm kocam beni dövdü vay efendm babam annemi dövdü diye konu aciyorsunuz.
Ben bugune kadar dayakla duzelen bi insan gormedim siz gorduyseniz eyvallah ama pek sanmiyorum.
Burda boyle konusanlarin cocugu bi hata yapsin da ogretmen de onu dövsün bakalim ne oluyor acaba?
Ilkokul ogretmenim derse surekli gec kalan bi ogrenciyi sacindan tutup tahtaya kafasini vurmustu defalarca.
Yan siniftan bi cocuk bizim sinifta bi kiza teklif etmisti. Cocugun sinif ogretmeni oyle bi dövmüstü ki cocugun agzi burnu kan icindeydi.
Bi akrabam lisede 1 deyken tenefuste koridorda eli cebinde diye mudur yarsimcisindan dayak yedi, cenesi kirildi ve bir daha okula gitmedi aile sikayetci oldu ve adam bir daha mudur yardimcisi olamayacak ogretmenlige dustu geri.
Boyle orneklerde var her koşulda ogretmen suclu degil ama her koşulda ogrencide suclu degil.
Suclu kim olursa olsun dayak yanlistir. Bu sekilde terbiye edilmez kimse.
Sanirim ogretmensiniz. Öğretmenin halinden öğretmen anlar diyen boşuna dememiş. Okulu başına yikacakmis. Siz çocukları eğitmeyin öğretmeyin nede olsa okulda eğitiliyor. sonra da hersey öğretmenin başına kalıyor. daha söylenecek çok şey var da ..Öğrencilerin ne yaptığını öğrendiniz mi önce?
Sadece müdür adı vs öğrenmek yetmez, durum ne bilmeniz lazım.
Bizim okulda da dayak yedi 2 öğrenci. İlkokul 3. sınıfa giden öğrenciye zorla sigara içirmeye çalışırken yakalandılar çünkü.
Bir değil bin kere bu mesajı beğeniyorum hocamÖğrenciler gözümün önünde din ve türkçe öğretmenini bacağından bıçakladı . Ortaokul öğrencisi hayvan oğlu hayvan diye üstüme yürüdü .sigara içip sınıfıma üfledi ve ben müdür yardımıcısını çağırdım diye !!! Başka bir öğrenci öğretmenler odasının kapısı açıp sınıf öğretmenine keltoş diye bağırıp bağırıp kaçtı ... işin içinde olmadan konuşmak kolay . Hergün kaç öğretmen o 'masum' lise öğrencilerinin sözel taciz ve hareketlerine , saldırılarına maruz kalıyor. Bir liseye hatta ortaokula bir günlüğüne ücretli öğretmenliğe gidin lütfen . Rica ediyorum gidin bir gününüzü geçirin !!!!
belki de müdür emanet olukları için öyle davranıyordur ne işleri var okul zamanı orada dimiBence kesinlikle şikayet edin elinizden geleni yapın.onlar daha çocuk savunmasızlar hangi hakla onlara bağırıp korkutuyor. Aileleri bunun için mi emanet ediyor. Lütfen böyle olaylara duyarsız kalmayalım.
Benimde bir kiz ogrencimin sacina yapismisligim var. Okulun karsisindaki sitelerin arkasinda uyusturucu sigara bali ne ararsan her pisligi kullanan bir grup var. Okuldan ciktim cok sevdigim bir ogrenci onlarin arasinda sok oldum. Hemen gittim bu pis islerin tiryakisi olan tayfa dagilisti hemen. Kiza da x hemen buraya gel dedim. Hocam siz karisamazsiniz bana dedi. Oglanlarin arkasindan gidiyor. Bi daha seslendim yok. Arkadan sacini tuttum cwktim kendine dogru sonra hemen koluna girip siki siki tuttugum gibi okula geri goturdum tabi bu bagiriyo karisamazmisiz ona o yetiskinmis bilmem neymis.
Aradik anasini babasini gelip aldilar. Annesi babasi tesekkur etti ama bizim x okulda bana tavirli. Sonra bu pislik islerle ugrasanlardan biriyle sozde sevgili olmus cocukta bunu sikistirmis taciz etmis. Aglaya aglaya yanima geldi.
Valla bu davranis beni insanliktan cikariyorsa varsin cikarsin. Kizim gibi baktifim bi cocugun kendi dik basligi yuzunden kendini telef etmesine izin veremem cunku.Konu sahibine göre siz de bahsettiğiniz o insanlıktan çıkmış eğitimcilerdensiniz ama..
Çünkü kendisine göre hiç bir sebep şiddeti haklı çıkarmaz
Hiç bir sebep!
teşekkürler ama bunu dışardan arkadaş görüp kameraya alsaydı % 100 suçluydunuz belkide ağlardıValla bu davranis beni insanliktan cikariyorsa varsin cikarsin. Kizim gibi baktifim bi cocugun kendi dik basligi yuzunden kendini telef etmesine izin veremem cunku.
Gorunce banane deyip gecseydim iste o zaman birakin egitimciyi en kotu insan bendim.
Ya soyle bisey var okuldaki ogretmenlerde idarecilerde ilce milli egitimdekilerde okullarinin ve ogrencilerinin potansiyellerini biliyorlar. Boyle bir durumdan aile de sikayetci olmayacagi icin zaten sorun olmazdi.teşekkürler ama bunu dışardan arkadaş görüp kameraya alsaydı % 100 suçluydunuz belkide ağlardı
Valla bu davranis beni insanliktan cikariyorsa varsin cikarsin. Kizim gibi baktifim bi cocugun kendi dik basligi yuzunden kendini telef etmesine izin veremem cunku.
Gorunce banane deyip gecseydim iste o zaman birakin egitimciyi en kotu insan bendim.
Kamera falan vardir belki oralarda.Keske cekseydim ama dedigim gibi kitlendim sanki o an.