• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ögrenci dövmek

Farazi konuşuyorsunuz.
Biz de isteriz böyle yaptırımlarım olmasını.
Ama bir öğrencinin bir tane iyi not aldığı ders yokken yine geçiyor sınıfını artık.
Hatta geldiğimiz noktada öğrenciler de öğretmenlerine not versin denildi. Haber izliyorsanız görmüşsünüzdür.
Hangi yaptırım, hangi ceza?
Artık öğrenci aşırı başı bozuk bırakıldı kimse elleyemiyor hangi yaptırım?
Buradan dayak kötü yaptırım olmalı demek kolay, bence de böyle olmalı, evet doğrusu bu. Ama buradan diyince eğitim sistemi değişiyor mu? Hayır?
Peki gerçekçi olalım, şu aşamada öğretmen, yönetici ne yapabilir?

Valla ne yapabilir bilmiyorum. Onlar bilir. Yapılacak çok şey vardır.Ama dövemez. Kesinlikle bunu savunmak saçmalık.

Dövünce çocuk akıllanıyor mu peki? Onun diğer çocuğuna yaptığını ona yapıyorsun. E bu çocuk daha kötü olmaz mı? Kesinlikle dayak fayda vermez her zaman zarar verir.

Valla ne yapabilir bilmiyorum. Onlar bilir. Yapılacak çok şey vardır.Ama dövemez. Kesinlikle bunu savunmak saçmalık.

Dövünce çocuk akıllanıyor mu peki? Onun diğer çocuğuna yaptığını ona yapıyorsun. E bu çocuk daha kötü olmaz mı? Kesinlikle dayak fayda vermez her zaman zarar verir.

Hiç bir şey. Evet hiç bir şey yapılamıyor. Her dersi bir olan öğrenciyi bile geçiriyor yeni sistem. Hangi yaptırım? Hangi ceza? Yapılacak hiç bir şey yok.
İşte boş idealistlik gerçekten düzgün çocuklara zarar veriyor.
Hümanist olacağız derken yüzlerce çocuğun ezilmesine, dayak yemesine, kötü alışkanlıklara yönelmesine neden oluyor.
Ne yapılır bilmiyorum ama dövmeye karşıyım demek bir çözüm değildir.
Öğretmenler de emin olun ne yapacaklarını bilmiyorlar elleri kolları bağlı. Bomboş kağıdı verip geçer not isteyen, geçemeyince öğretmenini bimere şikayet eden öğrencileri duydunuz mu mesela? Yada iftira atan, tehdit eden, hatta ciddi ciddi sıkıştıran çeteleri?
Bunların hepsi var.
Şimdi tüm bunları yaşayan öğretmen kendini korumak istediğinde suçlu oluyor öyle mi?
Sistem öğrenciye ceza vermiyorsa, suçuna yaptırım uygulayamıyor sınıfta bırakamıyorsa bu öğretmen ne yapacak?
Şimdi bu aşırı hassas ve hümanist tavırlarınız düzgün ilgili öğrencilere ceza oluyor. Biraz da bu çocuklara empati yapın.
İleride kendi çocuğunuz o lisede saldırılara uğradığında hakkınızı koruyamadığınızda anlayacaksınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında buradaki çocuk eğitimi çok bilen insanların sadece bir ay liselerde ders anlatmasını isterdim

Benim samimi bir arkadaşım meslek lisesine atandı. Kızın mesleği bırakma sebebi oldu o lisedekiler. Terbiyesizlik eden çocukları susturamadığı gibi, sınıftan dahi çıkaramadığı için tüm karizmasını kaybetmiş. Kızcağız aleni tacizlerden sonra büyük hayallerle başladığı mesleği bıraktı.
Böyle çok öğretmen tanıdığım da var.
Kimse tamam çocukları dövmesin bunu ben de isterim. Ama zarar veren o çocuklara yaptırım uygulanamıyorsa öğretmen ne yapacak? Gerçekten ilgili çalışkan çocukların hakkını kim koruyacak?
Burada serseri edepsiz çocuklarla yapılan empatinin onda biri çalışkan efendi çocuklara karşı gösterilmiyor ne hikmetse.

Benim konum cok farkli yerlere cekildi.
Ögretmen her zman sucludur. Ogrenciler iyidir demedim.
Bende cok fena ogrenciler gordum ama dayak bir cozum degildi.
Cogu kisi ben dayaga karsiyim deyip dayagi hakli gosteren seyler yazmis gercekten cok uzuldum.
Siddet gosteren kisi buyuk ihtimal siddet yanlısı bi ailede büyümüstür ve ailesinden gördügünü sergiliyor. Sonra burda vay efendm kocam beni dövdü vay efendm babam annemi dövdü diye konu aciyorsunuz.
Ben bugune kadar dayakla duzelen bi insan gormedim siz gorduyseniz eyvallah ama pek sanmiyorum.
Burda boyle konusanlarin cocugu bi hata yapsin da ogretmen de onu dövsün bakalim ne oluyor acaba?
Ilkokul ogretmenim derse surekli gec kalan bi ogrenciyi sacindan tutup tahtaya kafasini vurmustu defalarca.
Yan siniftan bi cocuk bizim sinifta bi kiza teklif etmisti. Cocugun sinif ogretmeni oyle bi dövmüstü ki cocugun agzi burnu kan icindeydi.
Bi akrabam lisede 1 deyken tenefuste koridorda eli cebinde diye mudur yarsimcisindan dayak yedi, cenesi kirildi ve bir daha okula gitmedi aile sikayetci oldu ve adam bir daha mudur yardimcisi olamayacak ogretmenlige dustu geri.

Boyle orneklerde var her koşulda ogretmen suclu degil ama her koşulda ogrencide suclu degil.

Suclu kim olursa olsun dayak yanlistir. Bu sekilde terbiye edilmez kimse.
ben şiddet uygulayan sınıf öğretmenin şiddetine maruz kalarak ilkokul hayatım berbat olmuş şuanda da saygısız öğrenciler yüzünden
öğretmenlikten zevk alamaz(özellikle son bir yıldır) hale gelmiş bir garibanım
herşeye katılıyorum şiddet çözüm değil
peki size karşı uygulanabilecek bir şiddet söz konusuysa yani öyle bir okuldasınız ki öğrenciler silah taşıyor (bıçak gördüm, tabancayla sınıftan kız kaçırmaya çalışanı gördüm öğretmen arkadaşın başına silahı dayadı) ben böyle bir okulda görev yapıyorum
elbetteki sebepsiz yere dövenleri haklı çıkarmak için konuşmuyorum ve kesinlkle hoş bulmuyorum
ama artık çocuklar okadar da masum değil çok üzgünüm

Öğrencilerin ne yaptığını öğrendiniz mi önce?
Sadece müdür adı vs öğrenmek yetmez, durum ne bilmeniz lazım.

Bizim okulda da dayak yedi 2 öğrenci. İlkokul 3. sınıfa giden öğrenciye zorla sigara içirmeye çalışırken yakalandılar çünkü.
Sanirim ogretmensiniz. Öğretmenin halinden öğretmen anlar diyen boşuna dememiş. Okulu başına yikacakmis. Siz çocukları eğitmeyin öğretmeyin nede olsa okulda eğitiliyor. sonra da hersey öğretmenin başına kalıyor. daha söylenecek çok şey var da ..

Öğrenciler gözümün önünde din ve türkçe öğretmenini bacağından bıçakladı . Ortaokul öğrencisi hayvan oğlu hayvan diye üstüme yürüdü .sigara içip sınıfıma üfledi ve ben müdür yardımıcısını çağırdım diye !!! Başka bir öğrenci öğretmenler odasının kapısı açıp sınıf öğretmenine keltoş diye bağırıp bağırıp kaçtı ... işin içinde olmadan konuşmak kolay . Hergün kaç öğretmen o 'masum' lise öğrencilerinin sözel taciz ve hareketlerine , saldırılarına maruz kalıyor. Bir liseye hatta ortaokula bir günlüğüne ücretli öğretmenliğe gidin lütfen . Rica ediyorum gidin bir gününüzü geçirin !!!!
Bir değil bin kere bu mesajı beğeniyorum hocam

mesela daha dün iki çocuk hatta kız çocuğu soyunma odasında bir kavga ediyorlar fenaaa
birileride bunu çekiyolar kameraya tüm okula yayılıyor sen dövmüyorsun evet ama birbirlerini dövüyorlar zaten
sen o anda şöyle dersin eminim
"lütfen çocuklar please birbirinizi öyle iteklemeyin hiç yakışıyor mu size"
olmuyor sizin bildiklerinizle gerçek yaşam farklı

Buradan konuşmak gayet kolay ve eğlenceli. Ama o adamın öğrenci üzerinde bir yaptırımı olmak zorunda. Bunu alatabileceğimi ya da anlayacağınızı sanmıyorum, adam haklı da demiyorum ama göründüğü gibi olmayabilir. İşin içine girdiğinizde rengi öyle toz pembe olmuyor arkadaşlar. Aileler çocuğuna kıymet veriyor, TERBİYE vermiyor. Bir eğitimci sizin çocuğunuzla birlikte otuz çocuğu daha eğitiyor ve sizin bencil çocuğunuz yüzünden başka çocukların hakkının yenmesini istemiyor. Biz ailelerimiz eti de kemiği de sizin derdi, haksızken hocamız kızınca yüzümüz kızarırdı. Şu an öyle değil. Kimse gelip bu konuda ahkam kesmesin lütfen. Önce çocuklarınızı terbiye edin doğru arkadaş seçmesini ve doğru arkadaş olmasını sağlayın. O yavrucaklarınız okulda kurt adam oluyor haberiniz olsun. Okula jop, muşta getiren adamı öğretmen zaten dövemez...

valla benimde kendime bir saygım var kesinlikle öğrenci dövmem ama dövebilceğimi her zaman hissetiririm
aaa şeyi ununttum geçen sene çocuk çekmiş maddeyi gelmiş okula bana ne laflar
niye bana çünkü berceste hocaya posta koyan okulun ağasıdır niye kıstasa bak
bende mahkemeye verdim hala mahkeme devam ediyor şimdi ne oldu
dövmedim o şahsiyeti adam oldumu yok okulu bıraktı atılmadı bıraktı
ramazanda içkiliyken hap almış üstünede araba kullanırken kaza yapıyo yanındaki birisi öldü
ayağından sakatlanmış ama hala değişmemiş
Allah veriyo dersini yine almamış yine ders

Bence kesinlikle şikayet edin elinizden geleni yapın.onlar daha çocuk savunmasızlar hangi hakla onlara bağırıp korkutuyor. Aileleri bunun için mi emanet ediyor. Lütfen böyle olaylara duyarsız kalmayalım.
belki de müdür emanet olukları için öyle davranıyordur ne işleri var okul zamanı orada dimi
okul zamanı kaçan çocuklardan bahsediyor yanlış anlamadıysam arkadaş

Dovdu demissiniz ama daha sonra sirtlarina vurdu bi kacinin demissiniz. Hani belki hadi gidin anlaminda itmistir belki bilemedim.
Malesef cocuklarina siddet uygulayan insanliktan cikmis anne babalar oldugu gibi yine insanliktan cikmis egitimciler de var.

Benimde bir kiz ogrencimin sacina yapismisligim var. Okulun karsisindaki sitelerin arkasinda uyusturucu sigara bali ne ararsan her pisligi kullanan bir grup var. Okuldan ciktim cok sevdigim bir ogrenci onlarin arasinda sok oldum. Hemen gittim bu pis islerin tiryakisi olan tayfa dagilisti hemen. Kiza da x hemen buraya gel dedim. Hocam siz karisamazsiniz bana dedi. Oglanlarin arkasindan gidiyor. Bi daha seslendim yok. Arkadan sacini tuttum cwktim kendine dogru sonra hemen koluna girip siki siki tuttugum gibi okula geri goturdum tabi bu bagiriyo karisamazmisiz ona o yetiskinmis bilmem neymis.
Aradik anasini babasini gelip aldilar. Annesi babasi tesekkur etti ama bizim x okulda bana tavirli. Sonra bu pislik islerle ugrasanlardan biriyle sozde sevgili olmus cocukta bunu sikistirmis taciz etmis. Aglaya aglaya yanima geldi.

Benimde bir kiz ogrencimin sacina yapismisligim var. Okulun karsisindaki sitelerin arkasinda uyusturucu sigara bali ne ararsan her pisligi kullanan bir grup var. Okuldan ciktim cok sevdigim bir ogrenci onlarin arasinda sok oldum. Hemen gittim bu pis islerin tiryakisi olan tayfa dagilisti hemen. Kiza da x hemen buraya gel dedim. Hocam siz karisamazsiniz bana dedi. Oglanlarin arkasindan gidiyor. Bi daha seslendim yok. Arkadan sacini tuttum cwktim kendine dogru sonra hemen koluna girip siki siki tuttugum gibi okula geri goturdum tabi bu bagiriyo karisamazmisiz ona o yetiskinmis bilmem neymis.
Aradik anasini babasini gelip aldilar. Annesi babasi tesekkur etti ama bizim x okulda bana tavirli. Sonra bu pislik islerle ugrasanlardan biriyle sozde sevgili olmus cocukta bunu sikistirmis taciz etmis. Aglaya aglaya yanima geldi.

Konu sahibine göre siz de bahsettiğiniz o insanlıktan çıkmış eğitimcilerdensiniz ama..
Çünkü kendisine göre hiç bir sebep şiddeti haklı çıkarmaz
Hiç bir sebep!

Konu sahibine göre siz de bahsettiğiniz o insanlıktan çıkmış eğitimcilerdensiniz ama..
Çünkü kendisine göre hiç bir sebep şiddeti haklı çıkarmaz
Hiç bir sebep!
Valla bu davranis beni insanliktan cikariyorsa varsin cikarsin. Kizim gibi baktifim bi cocugun kendi dik basligi yuzunden kendini telef etmesine izin veremem cunku.

Gorunce banane deyip gecseydim iste o zaman birakin egitimciyi en kotu insan bendim.

Valla bu davranis beni insanliktan cikariyorsa varsin cikarsin. Kizim gibi baktifim bi cocugun kendi dik basligi yuzunden kendini telef etmesine izin veremem cunku.

Gorunce banane deyip gecseydim iste o zaman birakin egitimciyi en kotu insan bendim.
teşekkürler ama bunu dışardan arkadaş görüp kameraya alsaydı % 100 suçluydunuz belkide ağlardı

teşekkürler ama bunu dışardan arkadaş görüp kameraya alsaydı % 100 suçluydunuz belkide ağlardı
Ya soyle bisey var okuldaki ogretmenlerde idarecilerde ilce milli egitimdekilerde okullarinin ve ogrencilerinin potansiyellerini biliyorlar. Boyle bir durumdan aile de sikayetci olmayacagi icin zaten sorun olmazdi.

O zaman neymiş, şiddetin haklı gerekçesi olabilirmiş.

Şahsen sebep benim için çok önemlidir, ona bakarım.
Hobi olsun diye dayak atan kişi olduğuna inanmıyorum.
Olana zaten hasta falan diyoruz.

18 yaşındaki kızım 50 yaşında evli adama aşığım ayrılmam diye diretirse çok temiz sopayı hakediyordur mesela.
Ya da arkadaşlarını kötü alışkanlıklara zorluyorsa, zorbalık ediyorsa o da hakediyordur.
Bana bırakmayıp dövenin de eline sağlık derim.
Akıllı olsun, yemesin dayak.

Back
X