Ögrenci dövmek

bu kesinlikle adlilik bir dava sadece dayakla kurtulmamaları gerekiyordu
müdürünüz olayın üstünü kapatmış bence
tecavüz gerçekleşmişmi peki Allah korusun böyle pisliklerden
Tecavüz olmamış .olmasa da o çocuğun yaşadığı yetmiştir mahvolmasina arkadaşımın okulunda olan bir olay.bir daha gorustugumjzde son durumu sorayim.belki de mudur uğraştı ama o çocuğun ailesi kapattı çok kotu bir durum

BİR SUÇLU YETİŞTİRMENİN 8 BASİT KURALI.!

‎1 - Küçükken daha, çocuğa ne isterse vermeye başla!

Ki, herkesin onun geçimini sağlamakla mükellef olduğuna inansın...

2 - Fena sözler söylediğinde gül!

Ki, kendisinin akıllı olduğuna inansın...

3 - Ona düşünmeyi, beynini kullanmayı öğretme sakın!

Bırak, on sekizine gelince kendisi karar versin...

4 - Yerde bıraktığı her şeyi kaldır: kitaplarını, giysilerini, pabuçlarını...Onun için her şeyi sen yap!

Ki, sorumlulukları hep başkalarına yüklesin...

5 - Onun önünde sık sık kavga et!

Ki, bir gün aile parçalanırsa pek de şaşırmasın...

6 - Ona istediği kadar harçlık vermekten kaçınma!

Asla kendi parasını kazanmanın ne demek olduğunu öğrenmesin...

7 - Yiyecekmiş, içecekmiş, konformuş, tüm arzularını yerine getir!

Ki, istediklerini her zaman elde etmeye Şartlansın...

8 - Komşulara, öğretmenlere, polise, vs. karşı hep onun tarafında ol!

Ki, hepsine karşı ön yargılarla davransın...

Evet evet, bütün bunları yap!

Ki, günün birinde onun başına bir bela gelirse kendinden özür dile, ama onu felaket dolu bir hayata hazırladığın için kendine teşekkür etmeyi de ihmal etme sakın !

Üstün DÖKMEN

bezaaa
Siz kaçak güreştiğiniz için asıl sorununuz olduğu yere geri döneyim dedim. İyi niyetliyseniz anlamaya en azından gayret edersiniz ithamlarda bulunmak yerine.
Burada ben şiddet uygulayan "çocuk"larla değil o şiddete maruz kalan diğer çocuklarla empati kurdum sizin için sakıncası yoksa.
Çünkü eğer bir lisede öğrencilere yönelik yaptırım, ceza yoksa o ne yaşıyor bilemeyiz ailesinde sorunu vardır dediğiniz sorunlu çocuklar, dersiyle ilgili ve başarılı olma gayretindeki çocuklara zarardır.
Yani bir tarafta çocukları korumak isterken okuma gayretinde olan çocuklara zarardır.
İçi boş hümanistliklerle öğretmenlerin ve idarecilerin gücü elinden alındığında o dönüp dolaşıp masum çocuklara patlar.
Siz lisede hiç serseriler tarafından sıkıştırılmadınız mı? Bizim lisedeki kavgalar joplu olurdu. Kafa göz dağıtılırdı. Öğretmenler o zaman bu kadar aciz bırakılmadığı için kavga haberini alırsa gelir o kavgayı engelleyebilirdi.
Şimdi öğretmenler sizin çocuklarınızı koruyamıyor.
O empati kurduğunuz serseriler, kızlara pandik atıyor cezasız kalıyor, jopla bıçakla kelebekle çocukları öldürmekten beter dövüyor mesela. Çalışkan çocuklar kopya vermezse dayak yiyebiliyor mesela.
Aman o serseriler iyi olsun derken çalışkan istekli gerçekten masum diğer çocukların haklarını kim koruyacak?
Bu cümlelerimden şiddeti savunduğumu savunup kel alaka bir konudan bana saldırıyorsanız siz de hiç iyi niyetli değilsiniz. Orada iki tarafında hatalarının olduğu bir şiddet eylemi vardı. Kadın zaten rahatsız değil ve boşanmamış. Şiddeti uygulayan boşanmak istiyor manyak koca değil boşanırsan seni öldürürüm demiyor. Buradaysa korunmasız ve şiddete maruz kalan çocuklar var anneleri okula emanet etmiş ama okul koruyamıyor. İki olay arasında bariz farklar var.
Ben kendimi açıkça ifade ettim. Siz anlamamakta direniyorsunuz ve ağır ithamlarda bulunuyorsunuz.
Ama iyi niyetinize inanmadığım için hiç dert etmiyorum.
Şu cümleleri de sadece şiddeti savunmadığımı anlamayacağınızı ve yine çarpıtacağınızı bildiğim halde bir gram iyi niyetiniz varsa anlarsınız belki diye yazdım.

Artık çocukların kendi anasına babasına saygısı yok bizler neyin saygısını bekliyoruz ki. Evindeki bir tek çocuğuna sahip çıkamayan adam öğretmenin karşısında ahkam kesiyor. Neden? Çünkü otobüs şikayet hatları gibi öğretmen şikayet hatları var. Adam senin çocuğunun şımarıklığı serseriliği yüzünden mesleğinden mi olsun?!
Ha bir de haber programlarına video gönderme dönemi başladı. Öğretmen dövüyormuş e bir de öğretmenin dövüldüğü videoları yayınlasanız? Öğrencilern pislikleri yüzünden mesleğini bırakanları falan yayınlasanız mesela? Giyimi yüzünden onca hakareti kaldıramayıp kalp krizi geçirip ölen öğretmenimizi haber yapsanız olmaz mı?
Bencillikse bencillik Açıkçası ben artık görmezden geliyorum elalemin çocuğu için kendimi bitiremem.

konuyu okuyunca müdür öğrencilere tekme tokat daldı sandım oysa ki sadece durakta beklememeleri için uyarmış belki sırtlarına hadi yavrum dağılın demek ister gibi de dokunmuştur.

millet olarak dram yaratmayı sonra da o dramın içinde boğulmayı o kadar çok seviyoruz ki.

bir de ağlamış konu sahibi

geçen gün işe gidiyorum işe gidebilmek için de bir lisenin önünden geçmem gerekiyor,orada da 5 tane lise öğrencisi bekliyor.ben yürüdükçe içlerinden iki tanesi haydi hoop sallan sallaaan diye bağırıyor neye dedikleri malum.onların ablası hatta belki teyzesi yaşındayım.

şimdi ben bunların ağzını burnunu kırsam suçlu mu olacağım,şiddete hayır mı diyeceksiniz!

hatırlar mısınız 90 lı yıllarda bir serpil öğretmen olayı vardı yaşı tutanlar bu olayı çok iyi hatırlar isterseniz internetten araştırıp okuyun.onu yapanda 7 tane lise çağında tinerci sapıktı.

çocukları daha doğrusu gençleri bu kadar masumlaştırmayın.

ve Allah işini hakkıyla yapan tüm öğretmenlere sabır versin.

arkadşalarına tecavüz etmeye çalışan iki çocuu dövünce ne oldu? yola mı geldiler? hatalarını mı anladılar? olay adli vaka resmen. dövmek ne alaka?

arkadşalarına tecavüz etmeye çalışan iki çocuu dövünce ne oldu? yola mı geldiler? hatalarını mı anladılar? olay adli vaka resmen. dövmek ne alaka?
Ele birşey geçmiyor belki ama mudurun o sinirle dövmesini anlayabiliyorum ben.dayaga karşıyım belki ama bazı insanlar dayağı hak ediyor.mesela karısını döven bir erkeğin iyi bir dayağı hak etmesi gibi.bu olayda ailelerin ustunu kapatması başlı başına hata o ayri konu

Hümanist arkadaşlar Antalya'daki olaya ne diyorlar acaba?
İstiklal marsinda şapkayı çıkar diye uyardığı için toplanıp öğretmeni dovmus masum ogrenciler. Şimdi de BİMER MEB'e falan mı şikayet edecekler öğrencileri çok merak ediyorum.
Öğrenci sırtına tokat yese ortalığı ayağa kaldıranlar, aglasanlar ogretmen toplu dayak yiyince neden duyar kasmiyor burada? Neden tepki vermiyor?

Haklisin ne çok olaylar duyuyoruz öğretmenlere yapmadıkları kalmıyor.boyle çocukları yetiştiren aileler de malum yavrularına toz kondurmuyorlar.bimer de çıktı şikayet eden edene

147 yi arayin direkt milli eğitim ilgileniyor ve 147 ye düşen şikayetlere mutlak suretle savunma yazılmak zorunda..

Nasıl böyle bişey söylersiniz? ne sebeple olursa olsun kimse bir çocuğa vuramaz!

Çünkü onlar çocuk ya sanarsın ögretmenlerde tekme tokat giriyor iki tokat atıyor o kadar eskiden ne güzeldi ögretmenlere saygı vardı dövdüklerinden değil aileler saygı duyuyordu doğal olarak çocuklarda
Hoş bu hoca dövenleri evire çevire bi dövüceksin

Öyle deme çocuklara vurulmaz. Çocuk dedikleri 17-18lik delikanlı da olsa söz konusu öğretmense vurulamaz o insanlık dışı. Çocuklar öğretmeni döverse de öğretmen yapmıştır bir şey. Hemen bimere söylemeliyiz ki millet işinden olsun.
Amaaan bana ne kendileri çekecek bizim gibi.
O küçük liseli serseriler büyüyecek önlerini kesecek, kızlarını taciz edecek, yolda laf atacak hepimize, belki bıçak çekecek, belki ya benimsin ya kara toprağın diyecek, belki bir sıra kavgasında abilerini bıçaklayacak pisi pisine öldürecek. O zaman anlayacaklar da geçmiş olsun

Dayak boşuna cennetten çıkma dememişler ayrıca bu benim fikrim kimse alıntılamaya zahmet etmesin valla ben artık çocuk döven ögretmen değil öğretmen döven veli ve çocukları izliyorum haberlerde veya bıçaklananları

O zaman da öğretmen eğitememiş derler. Bu toplumdaki öğretmen düşmanlığı nedir anlayamadım. Ayrıca bir de Yaz tatilinde para almasınlar derler havadan para alıyor derler . Bilmezler ki o sınıfa bir saatliğine girip dersi bıraktım laf anlatmaya çalışmak ne kadar zordur ve farklı meslekteki birçok çalışan, müşteri ya da iş oldu mu çalışır ama öğretmenler tüm gün 10ar dakikalık aralarla saatlerce ayakta ders anlatır.

Üç gün kar tatili oldu anne babalar şimdiden daraldı bir iki çocuktan, gitseler diye gözlerinin içine bakıyor. O beğenmedikleri öğretmenler kırk tanesine yetiyor. Tenefüslerde hele yüzlercesi. Uzaktan konuşmak kolay işte.

Aklı başında vicdanlı bir insan zaten durup dururken kimseye bişey yapmaz nitekim öğretmende bir insandır. Siz her yönden elini kolunu bağlar ama onlar çocuktur deyip öğretmeni pasiflestirirseniz işte şimdi şiddet olmalı mıydıyi tartışırız. Okullarda ki disiplin yönetmelikleri düzeltilmedikce ve uygulamaya konmadikca işler daha da kötüye gidecek. Bizim 5 yıl önce mezun olsa artık diye beklediğimiz 8. Sinif öğrencilerinden birini, 1 yıl önce hastanenin acil bölümünde yaralı bir şekilde adlı vaka olarak getirmişti polisler. Hani görünce üzülüyorsun keşke duzeltebilseydik eğitimciler olarak ki yapiladabilirdi. Ama önümüze benim çocuğuma kızamazsıniz diye gelen bir baba vardı. AMA bu baba bu çocuğun annesini bırakıp başka biriyle evlenip ondan da çocuk yapınca anne de bu çocuğun ikiz kardeşini alıp gidiyor ve bu çocuk anne tarafından terkedilmis oluyor aynı zamab da bu baba bu çocuğa bakmayıp babaanneye bırakıyor. Çocuğun içindeki boşluğu tahmin edebiliyor musunuz ? Çocuk bütün kadın öğretmenlerle sorunluydu alt metni okuyabildiniz mi ? Bu baba biz öğretmenlerden değil kendinden korumalıydi bu çocuğu. Kimse dayak yemesin kimse de burda ahkam kesmesin hiç birşey anne baba kadar değerli değil bir çocuk için. Biz anneler çocuklarımızı doğru okuyalım yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…