• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ögrenci dövmek

Yüz kızartıcı suç işlenmediği sürece birinin memuriyetini yakmıyorlar .
En fazla puanı düşer , soruşturma yer , doğuya sürgün edilir .
Şikayet etmekte tabii ki fayda var hem Bimeri arayıp hem de ilçe milli eğitime dilekçe verebilirsiniz .
Ama sistem değişmedikçe bunlar hep olacak .

Öğretmen arkadaşlar yanlış anlamasın . Öğrenciye uygulanan yaptırımlarda da bir şey yok . Kendi lise dönemimde İsmi lazım olmaya örgütün bayrağını açan öğrenciye ödül gibi okuldan uzaklaştırma verdiler . Hepten sıkıntı var .

Bu konuda ben artik cekimserim. Hic bir zaman siddeti savunmadim, her turlusune karsiyim ama artik ogrenciler ogrenciden cok baska birilerine benziyorlar, ogretmenlerine bicak ceken mi ararsin, kucuk siniflardaki cocuklari taciz edip ve sigara iciren mi ararsin, engelli ogretmenle dalga gecip taklidini yapan o da yetmiyormus gibi dusurmeye calisan mi ararsin, zayif not aldiginda ana babasini toplayip ogretmeni tehdit eden mi ararsin,hepsi var. Bilemedim.

Ilkokul ogretmeni olarak biliyor ve sikintisini yasiyorum. Bu dusuncemi degistirmez. EGITIMDE DAYAGIN YERI YOK.
Zaten bizde olan olay (küçücük çocuğu biri kollarından tutuyor, diğeri dudaklarına sigarayı dayıyor) eğitimlik olay değil.

Öğrencilerdeki düşünce şu (hatta açık açık söylüyorlar)
Ne olacak yaaaa, sözleşme olacak, sözel uyarı olacak, annem gelecek sonra da hiçbir şey olmayacak.

Buna güvenip yapıyorlar her şeyi. Bunu yapan iki öğrenciye sözleşme imzalatılsa ne işe yarar? Yine yapacakları gibi diğerlerine de bir şey olmuyor izlenimini verecekler, açık açık kendi olaylarını örnek gösterecekler.

Simdi lise ogrencilerini o bolgeden uzaklastirmaya calisiyor. Haliyle yasanilan sikintilar olabilir ogrnciler oradayken. Ne bileyim kizlari cikista rahatsiz ediyorlardir sigara iciyorlardir aklima gelmeyen bir suru sey olabilir. Mudur okul ve cikisinda guvenligi saglamak istemis olabilir.
Siz oraya gelmeden bir kavga olmus ve taraflari uzaklastirmaya calisiyor olabilir. Sirtina uzaklasmalari amacli itmis olabilir.

Sikayet etmeden once ihtimalleri degerlendirmek gerek.

Gordugunuz kisim ve anlattiklariniz bana yeterli gelmedi sikayet icin
Ben durağa gittigimde kimse yoktu yani kavga felan yoktu 5 dk sonra ogrenciler geldi normal kendi hallerindelerdi. Sonradan müdür gelip bagirip cagirip vurdu ogrencileri. Oncesinde bi kavga soz konusu degil. Farz edelim ki kavga ettiler ogrenciler. Mudurun onlari dovmeye hakki var mi? O yastaki ergenlik donemindeki insanlar zaten yeterince hırcın olabiliyorlar ama kimsenin kimseyi dövmeye hakki yok.

Yüz kızartıcı suç işlenmediği sürece birinin memuriyetini yakmıyorlar .
En fazla puanı düşer , soruşturma yer , doğuya sürgün edilir .
Şikayet etmekte tabii ki fayda var hem Bimeri arayıp hem de ilçe milli eğitime dilekçe verebilirsiniz .
Ama sistem değişmedikçe bunlar hep olacak .

Öğretmen arkadaşlar yanlış anlamasın . Öğrenciye uygulanan yaptırımlarda da bir şey yok . Kendi lise dönemimde İsmi lazım olmaya örgütün bayrağını açan öğrenciye ödül gibi okuldan uzaklaştırma verdiler . Hepten sıkıntı var .
Yanlis anliycak bir sey yok. O kadar cok sey donuyor ki ne olursa olsun dayagin egitimde yeri yok.

Ben sadece konunun eksik oldunu dusunuyorum sirtina vurdu diyor nasil hani vardir ya "hadi dagilin oglum " der ve kalabaligi ittirir falan bilemedim oyle mi

Zaten bizde olan olay (küçücük çocuğu biri kollarından tutuyor, diğeri dudaklarına sigarayı dayıyor) eğitimlik olay değil.

Ne olacak yaaaa, sözleşme olacak, sözel uyarı olacak, annem gelecek sonra da hiçbir şey olmayacak.

Buna güvenip yapıyorlar her şeyi. Bunu yapan iki öğrenciye sözleşme imzalatılsa ne işe yarar? Yine yapacakları gibi diğerlerine de bir şey olmuyor izlenimini verecekler, açık açık kendi olaylarını örnek gösterecekler.
Aslinda ayni seyi dusunuyoruz. Yapilan olumsuz davranislara karsi caydirici ceza yok. Mudurede gitse yok.
Yine de dayak cozum degil bir. Ikincisi de sebep ne olursa olsun ogretmenin başı yanar. Kendini kurtaran kurtarir ogretmen ceza alir.

Yanlis anliycak bir sey yok. O kadar cok sey donuyor ki ne olursa olsun dayagin egitimde yeri yok.

Ben sadece konunun eksik oldunu dusunuyorum sirtina vurdu diyor nasil hani vardir ya "hadi dagilin oglum " der ve kalabaligi ittirir falan bilemedim oyle mi
Ya bildigin vurdu. Oyle yavasca degil sert bisekilde tüm gücüyle vurdu.

Valla kimseye laf anlatmakla zaman harcamayacağım.
Ne de olsa %90'nın benim çocuğum melek, benim çocuğum yapmaz dediği bir ülkede yaşıyoruz.

Ah o melek çocuklar neler neler yapıyorlar bir bilseniz.
Kimse anlamaz haklisin, halbuki neler donuyor, uyusturucu,sigara,silah her turlu rezillik yasanmis olabilir. isin kotusu egitimin geldigi su noktada ogretmen ve idareciler artik iyice degersizlestirildi. Ogrenci suratlarina tukurse yarabbi sukur demeleri bekleniyor

Tek kelimeyle rezalet.İt kopuk okullarda geziyor.Diğer öğrendiler de eğitim almaya çalışıyor bunların arasında.Yazık.

Aslinda ayni seyi dusunuyoruz. Yapilan olumsuz davranislara karsi caydirici ceza yok. Mudurede gitse yok.
Yine de dayak cozum degil bir. Ikincisi de sebep ne olursa olsun ogretmenin başı yanar. Kendini kurtaran kurtarir ogretmen ceza alir.
Diğer okullarda neler oluyor bilemem, bizde anlattığım sigara tarzı olaylarda idare el atıyor olaya.
Zaten ben çocuğun birisine vursam, o zaman korkup bana anlamadıkları yerleri söyleyemezler, soru soramazlar.
Vicdanım olmasaydı bile sırf bu sebeple de vurmazdım.

Öğrenciler gözümün önünde din ve türkçe öğretmenini bacağından bıçakladı . Ortaokul öğrencisi hayvan oğlu hayvan diye üstüme yürüdü .sigara içip sınıfıma üfledi ve ben müdür yardımıcısını çağırdım diye !!! Başka bir öğrenci öğretmenler odasının kapısı açıp sınıf öğretmenine keltoş diye bağırıp bağırıp kaçtı ... işin içinde olmadan konuşmak kolay . Hergün kaç öğretmen o 'masum' lise öğrencilerinin sözel taciz ve hareketlerine , saldırılarına maruz kalıyor. Bir liseye hatta ortaokula bir günlüğüne ücretli öğretmenliğe gidin lütfen . Rica ediyorum gidin bir gününüzü geçirin !!!!

Anlattiginiz olayi gozumde canlandirdigimda o kadar vahim bir sey gibi gelmedi. Dagilsinlar diye bagirmis, o sirada da sirtlarina vurmus sanirim ki bu vurmanin da dayak boyutunda degil itekleme gibi oldugunu dusundum.
Neden dagilsinlar diye vursun ki bir mudur ogrencilere? Durakta otobus bekliyorlar. Ayrica sert sekilde bi kac ogrenciye vurdu.

Belki orasi uyusturucu satilan bir alandi? Belki cikista kavga olacakti onun bilgisi geldi ki bizim okulda cikista kavga olurdu mesela ogrenciler birikince.

Ne gordugunuzu siz bilirsiniz tabii ki ama su sekliyle anlatınca bana abarti gibi geldi.

Öğrenciler gözümün önünde din ve türkçe öğretmenini bacağından bıçakladı . Ortaokul öğrencisi hayvan oğlu hayvan diye üstüme yürüdü .sigara içip sınıfıma üfledi ve ben müdür yardımıcısını çağırdım diye !!! Başka bir öğrenci öğretmenler odasının kapısı açıp sınıf öğretmenine keltoş diye bağırıp bağırıp kaçtı ... işin içinde olmadan konuşmak kolay . Hergün kaç öğretmen o 'masum' lise öğrencilerinin sözel taciz ve hareketlerine , saldırılarına maruz kalıyor. Bir liseye hatta ortaokula bir günlüğüne ücretli öğretmenliğe gidin lütfen . Rica ediyorum gidin bir gününüzü geçirin !!!!
Anlatiklariniz kotu seyler. Hatta daha da kotu seyler oldugunu varsayalim. Dayak atmakla kimse adam olmaz. Vurunca duzelse keske o insanlar.

Kimse anlamaz haklisin, halbuki neler donuyor, uyusturucu,sigara,silah her turlu rezillik yasanmis olabilir. isin kotusu egitimin geldigi su noktada ogretmen ve idareciler artik iyice degersizlestirildi. Ogrenci suratlarina tukurse yarabbi sukur demeleri bekleniyor

E biraz da bu konu gibi değil mi? Konunun tek özü nereye şikayet edebilirim, oradan biri diyor şuraya şikayet et.
İç yüzü neymiş bir dur, öğren diyen yok. Kraldan çok kralcı olmayı severiz maalesef.

Tek kelimeyle rezalet.İt kopuk okullarda geziyor.Diğer öğrendiler de eğitim almaya çalışıyor bunların arasında.Yazık.

Maalesef dediğiniz gibi.

Ben durağa gittigimde kimse yoktu yani kavga felan yoktu 5 dk sonra ogrenciler geldi normal kendi hallerindelerdi. Sonradan müdür gelip bagirip cagirip vurdu ogrencileri. Oncesinde bi kavga soz konusu degil. Farz edelim ki kavga ettiler ogrenciler. Mudurun onlari dovmeye hakki var mi? O yastaki ergenlik donemindeki insanlar zaten yeterince hırcın olabiliyorlar ama kimsenin kimseyi dövmeye hakki yok.
Yorumlarimda vurmaya hakkinin olmadigini 10 kez yazmisimdir.

Siz sirtlarina vurdu diyorsunuz nasil vurdu diyorum itekledimi gidin hafi diyerek.

Okulun icinde bir kavga olmadini ve taraflardan bir grubu gondermeye calismadini bilemezsiniz. Bakin lise de ogretmende idarecide olmak zordir. Bir degil bin kisiyi dusunursunuz.

Dayak yiyen kisinin sikayeti aranmiyor. Ancak bu tarz davranislari dikkate almalari icin somut delil araniyor. Sonucta iftira atan ya da olayi farkli anlatanda oluyor. Yinede mutlaka sozlu uyarida bulunur tekrarlanmamasi icin.
İnşallah öyle olur. Cezasız kalmamalı...

Back
X