• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ögrenci dövmek

Öğrencilerin ne yaptığını öğrendiniz mi önce?
Sadece müdür adı vs öğrenmek yetmez, durum ne bilmeniz lazım.

Bizim okulda da dayak yedi 2 öğrenci. İlkokul 3. sınıfa giden öğrenciye zorla sigara içirmeye çalışırken yakalandılar çünkü.

Bu onemlı... Sıze katılıyorum

Yorumlarimda vurmaya hakkinin olmadigini 10 kez yazmisimdir.

Siz sirtlarina vurdu diyorsunuz nasil vurdu diyorum itekledimi gidin hafi diyerek.

Okulun icinde bir kavga olmadini ve taraflardan bir grubu gondermeye calismadini bilemezsiniz. Bakin lise de ogretmende idarecide olmak zordir. Bir degil bin kisiyi dusunursunuz.
Oyle ittirme felan degildi direk vurdu bi kac tanesine sertce.

Ogrenciler gayet normal bi sekildeydi daha oncesinde kavga oldugunu hic sanmiyorum. Otobuse benimle beraber binen ogrenciden ogrendim okulun ve mudurun adini. Napiyor bu adam niye vuruyor dedim abla hep oyle zaten dedi.

Anlatiklariniz kotu seyler. Hatta daha da kotu seyler oldugunu varsayalim. Dayak atmakla kimse adam olmaz. Vurunca duzelse keske o insanlar.
Evet dayak asla yoktu . Hatta birinin babası benim oğlum yapar kimse karışamaz diyordu . O çocuklar kaç kez Rehber öğretmenle görüştürüldü. Elinizden gelenin fazlası yapıldı. Benim üzerime yürüyen çocuk daha 13 yaşında aşırı doz uyuşturucudan öldü , diğer arkadaşı da henüz 14 yaşında ve mahallede zihinsel engelli bir erkek çocuğuna tecavüz ettiği işin hapishanede . Daha ne yapabilirdik acaba ???

Ceza yok, yaptirim yok, korku yok.. artik ogretmenlerinde bir sekilde kendilerini korumalari gerekiyor. Aileler ne kadar bilincli, neler yetisitirip cocuk diye ortaya saliyorlar ben okulun yaninda oturan biri olarak goruyorum. Iki sene once siddete karsiydim, geldigimiz noktada degilim. Kizlara taciz, esnafi taciz. Dayak yemeseler sasarim.

Diyecek tek lafim yok demek isterdim ama sizim gibi insanlardan biktik biktik. Adam dovmusmus neredeyse aglayacakmismis.sebep ne bilmiyosun bile neye kizmis. Cok sey biliyosun ama sen. Adam niye kızdı haberiniz var mi? Keyfi oldugu ne belli. Sizim gibi insanlara karsisinda bu yuce meslegi itibarsizlastiranlarda suç. Kardesine biri dovse dunyayi yikarmis. Anan babana da boyle mi diyorsun. Baba sen dov bi kardesimi bak sana ne yapiyorum de de gor bi. Insanlar kendi cocugundan cok ogrencilerinjn yuzunu görüyor, onlara egitim veriyor bir yere gelsin diye ugrasiyor. Elbette kizdigi kirilsidigi noktalar olacak ama simdiki insanlar cok nankör. Malum herseyi biliyorlar!
Konu sahibi kos canim kos emniyete git anca keser seni.

Oyle ittirme felan degildi direk vurdu bi kac tanesine sertce.

Ogrenciler gayet normal bi sekildeydi daha oncesinde kavga oldugunu hic sanmiyorum. Otobuse benimle beraber binen ogrenciden ogrendim okulun ve mudurun adini. Napiyor bu adam niye vuruyor dedim abla hep oyle zaten dedi.
Bak olayi bilmiyorum anlamaya calisiyorum. zaten ilk yorumumda da soyledim eger gozunle vurdugunu gorduysen sikayet et cunki egitimde dayagin yeri yok.

Qncak bakis acin cok tarafli. Objektif olarak gorduklerinide degerlendiremedini hislerini kattini dusunuyorum.

Oncesinde kavga oldunu sanmiyorum cok havada kalir bunu bilemezsin. Bu yorumundan objektif olmadigin acikca orta

Oyle tetbiyesiz saygisiz ogrencilerim olduki .mudurn dayak atmasini savunmuyorum yanlis anlasilmasin. Ama aile ilgisiz cocuk hadsiz beser sasar sabir tasar.
Onceki okulumda lise ogrencilerim erkek tuvaleti onunde nobet tutmayalim diye fermuarlarini onumuzde acarlardi. Daha neler neler.

Hareket halindeki cocuklarin sirtina ne kadar hizli vurabilir ki? Yani fiziki mudahale var tamam ama dayak degildir o, bir an once dagilsinlar diyedir. Bu kadar da buluttan nem kapip gozyaslarina bogulmamak lazim. Ben de sandim mudur tekme tokat daldi cocuklara.

Öğrenciler gözümün önünde din ve türkçe öğretmenini bacağından bıçakladı . Ortaokul öğrencisi hayvan oğlu hayvan diye üstüme yürüdü .sigara içip sınıfıma üfledi ve ben müdür yardımıcısını çağırdım diye !!! Başka bir öğrenci öğretmenler odasının kapısı açıp sınıf öğretmenine keltoş diye bağırıp bağırıp kaçtı ... işin içinde olmadan konuşmak kolay . Hergün kaç öğretmen o 'masum' lise öğrencilerinin sözel taciz ve hareketlerine , saldırılarına maruz kalıyor. Bir liseye hatta ortaokula bir günlüğüne ücretli öğretmenliğe gidin lütfen . Rica ediyorum gidin bir gününüzü geçirin !!!!
Katılıyorum, yasamayan bilemiyor

Hareket halindeki cocuklarin sirtina ne kadar hizli vurabilir ki? Yani fiziki mudahale var tamam ama dayak degildir o, bir an once dagilsinlar diyedir. Bu kadar da buluttan nem kapip gozyaslarina bogulmamak lazim. Ben de sandim mudur tekme tokat daldi cocuklara.
Evet bende ayni seyi dusunuyorum. Zaten simdiki lise ogrencilerine mudur vuracak olda dayak yer.

Esim lisede ogretmen.
Daha once ozeldeydi iki yildir devlette her gun eve barut gibi geliyor.
Her tur terbiyesizlik arsizlik var. Ve ne idarenin ne eğitimcinin elinden bir şey gelmiyor. Sınıfta bile birakamiyorlar. Ders dinlemeyenleri sınıftan atma yetkisi yok öğretmenin.
Eskisi gibi saygılı öğrenciler de dusunmeyin.
Ciddi ciddi öğretmenlerin tehdit edildiği dövüldüğünü olaylar zaten var.
Şu aşamada hiç bir öğretmen durduk yere o çocukları oradan dagitmaz. Kesinlikle olmuştur bir şey
Bilmeden tek taraflı gordugunuze yorumlamanın hiç bir yararı yok
Eğitim sistemi çöktü, kabus gibi öğrenciler, eli kolu bağlı ogretmenler var sadece.

Ne olursa olsun dayagi hakli cikarmaz bence. Uyari verir. Tutanak tutar. Aileye haber verir. Uzaklastirma verir...
Ama dayaga hakki yok.
Bir de öğrencilere vuranin öğretmen oldugundan emin misiniz bazen is yeri sahiplerinin veya bilgisayar cafecilerin çocuk dövdüğüne şahit oldum

Bugun o aptal öğrencilerin sıra arasına çektiği belli olmayan ince metal kabloya takılarak düşecektim ve aylardır beklediğim yeni kavuştuğum bebeğimi kaybedecektim belki de Allah korudu sadece takılıp göbeğimi acıtmakta kaldım. Tabi öğrenciler melek öğretmenler stres atmak için yapıyor çoğu şeyi..

Bir şey daha yazmam lazım. Okul koridorlarında kamera var ama ben günümüz öğrencileri ve velileri göz önüne alınınca gerçekten sınıflarda da olsun istiyorum.

Ahmet isimli öğrenci bana diyor ki "öğretmen öğrenciye küfür edebilir mi?" (bu arada bu öğrenciyi anlatmaya zaman yetmez, kısaca değil böyle çocuğunuz tanıdığınız olsun istemezsiniz) Konuşmamızı aşağı yazıyorum.

Ben: Küfür mü? Kulak kızartıcı bir laf mı? Sana mı dedi biri?
Öğrenci: Evet bana dedi
Ben ne dedi diye sormuyorum elbette, kim dedi onu öğrenme çabasındayım. Derken diğer öğrenciler;
- "Sen ne biçim insansın ya, senin ettiğin küfürlerden mi etti hoca yoksa kafan almıyor senin" mi dedi.

Diğer öğrenciler olayın aslını bildikleri için kendileri susturdu çocuğu. Ama sınıfça sevmedikleri bir öğretmen olsaydı, Ahmet öğretmen bana küfür etti derken, onlar da ona destek olacaktı, şahit olacaktı. Küfür etmediği halde küfür ile suçlanacaktı kişi.

Ahmet özellikle bana diyor bu lafı, çünkü biliyor ki ben fazla iyi niyetliyim, onun gibi bir öğrenciyi bile savunmak için neler neler yaparım. Hem beni kullanacaktı hem de bir başkasının hayatı ile oynayacaktı.

Bugun o aptal öğrencilerin sıra arasına çektiği belli olmayan ince metal kabloya takılarak düşecektim ve aylardır beklediğim yeni kavuştuğum bebeğimi kaybedecektim belki de Allah korudu sadece takılıp göbeğimi acıtmakta kaldım. Tabi öğrenciler melek öğretmenler stres atmak için yapıyor çoğu şeyi..
Cok gecmis olsun cok uzucu. Yoldan 2 dk okulun yanindan geciyorlar kimi kime sikayet etsem diye dusunuyorlar.

kendi acimizdan bakarsak olaya benim gul gibi cocuguma okulda ogretmeni birak vurmayi hafifce itelese sikayetci olurum.ama evde benim bile sozumu geciremedigim anasina babasina bile saygi gostermeyen okulda yaptagi halt kalmayan ogluma( kavgaya karismasin diye) misal muduru sirtina iki vursa cok gormem yani.zaten o ogrenciler ne yaptiklarini biliyorlardir merak etmeyin yoksa coktaaann kendileri sikayet ederlerdi.

Back
X