öğrenci evi ve senet durumu

Pembe Unal

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2011
13.829
49.121
798
Hanımlar merhaba
Eski konumdan bilen bilir. Güvenliğin olmadığı ve iğrenç derecede pis olan (mutfak lavabosunda kulak çöpü gibi) bir apartta kalıyordum.

Apart sistemi şöyle ki; her odayı 2-3 kişiye kiralıyorlar normal ev yani. Şimdi ben bu pisliğe dayanamayarak ayrılmaya karar verdim. Dört ay kalacakken ikinci ayda ayrılıyoruz.

Biz girerken sözleşme falan yapmadık. Sadece dört tane senet imzaladık. Apart sahibi (ki burası onun evi değil, başkasından kiralamış o da) yarın senetleri getirecek. Biz de anahtarı teslim edeceğiz.

Fakat arkadaşımla konuşurken kadın şöyle demiş "Kira kontratını da verin, senetlerin iptali için lazım"

Ben bunu anlamadım. Senetleri alınca olay bitmiyor mu? Senet dışında bir tek kontratta imzamız var bir de. Zaten kontratın orijinali onlarda. Fotokopisini de istiyor. Neymiş senetlerin iptali içinmiş

Kısacası senetleri aldığımız an işimiz biter değil mi ? Bu arada erken ayrıldığımız için depozitoyu da vermeyeceğini söylediler

Depozitoyu vermez senedi iptal ettigine dua edin. Cogu yer yerine birini bulmadan cikartmiyor bile.
Kontrati neden istediler anlamadim, orjinali onlardaysa fotokopiyi de verin pislik yapacak adam orjinaliyle yapar zaten

sen yine her ihtimale karşı çoğaltıp öyle ver kontratı cnm elinde mutlaka bulunsun senetleri de hemen atma bırak kalsın kenarda her ihtimale karşı

Depozitoyu vermez senedi iptal ettigine dua edin. Cogu yer yerine birini bulmadan cikartmiyor bile.
Kontrati neden istediler anlamadim, orjinali onlardaysa fotokopiyi de verin pislik yapacak adam orjinaliyle yapar zaten

Depozito işini senetleri alana dek söylemeyeceğim zaten.
senedi aldıktan sonra arayacağım ve şikayet etmekle tehtit edeceğim
Bence burası yasal bile değil.
Atıyorum 300 e kiraladığı evi 4500 e başkasına kiralıyor. E vergi ?

Kontratı da senetleri iptal etmek için istiyormuş

Depozito işini senetleri alana dek söylemeyeceğim zaten.
senedi aldıktan sonra arayacağım ve şikayet etmekle tehtit edeceğim
Bence burası yasal bile değil.
Atıyorum 300 e kiraladığı evi 4500 e başkasına kiralıyor. E vergi ?

Kontratı da senetleri iptal etmek için istiyormuş
Depezitoyu unut sen.300 kiraladığını 450 liraya vermesi suç değil ticaret oradan birşey çıkmaz.bence senedini almaya bak zitlasma

Depositon yanacak tabii ki, normal..
Ne icin tehdit edeceksin?
Al senedini kapat konuyu.

Kendi kiraci imis alt kiraci almasina izin verilmemistir muhtemelen ev sahibi ile yaptigi sozlesmede. Bu yuzden istiyordur. Mulk sahipleri kolay kolay kiracilarinin, evi kendi evleriymis gibi kiraya vermelerini onaylamazlar.

Depositon yanacak tabii ki, normal..
Ne icin tehdit edeceksin?
Al senedini kapat konuyu.

Kendi kiraci imis alt kiraci almasina izin verilmemistir muhtemelen ev sahibi ile yaptigi sozlesmede. Bu yuzden istiyordur. Mulk sahipleri kolay kolay kiracilarinin, evi kendi evleriymis gibi kiraya vermelerini onaylamazlar.

Bu sebepten ötürü işte tehtit edeceğim :)

Ayrica elindeki kira sozlesmesi ile vergi dairesine ihbarda bulunabilirsin. Her turlu alirsin depozitoyu akilli davranirsan.

Ayrica elindeki kira sozlesmesi ile vergi dairesine ihbarda bulunabilirsin. Her turlu alirsin depozitoyu akilli davranirsan.

Aaa doğru
Kira sözleşmesini istiyorlar. Neymiş senetlerin iptali sağlanacakmış. Demek bu yüzden istiyorlarmış şikayer etmeyeyim diye. Var uyanıklar vay

Oh ne güzel dünya,önce ortak olun suça,daha sonra istemediginiz birşey oldugunda hopp tehdit edin.Madem ilk ögrendiginizde o evi tutmayıpta sikayet edseydiniz ya?

Şöyle ki,

Ben taşındığımda evin ona ait olduğunu sanıyordum. Çünkü bildiğim kadarıyla kiracı kiraladığı yeri başkasına kiraya veremiyordu ( yanlış biliyormuşum)

Sonra geçen hafta toplantı oldu. Bende toplantı da şunu dedim;
-Kızlar çok gürültü yapıyor, bir daha olursa üst kat komşusu gibi zabıtayı arayıp şikayet edeceğim.

O da dedi ki

-Aman ha sakın, ev sahibi atar yoksa bizi.

Bende dedim ki
-Nasıl yani burası sizin değil mi?

O ;

-Hayır, ev sahibi karşıdaki bayan. Ben de ondan kiraladım.

Ben;
-İyi de bu yasal değil ki.
O;

Neden değil. Gayette yasal

Sonra o konu orada kapandı. 1 hafta sonra da çıkmaya karar verdim. Çünkü aslında sözleşme bile normal sözleşme gibi değil. Ben ilk defa senet sözleşme ev kiralama işlerine girdiğim için tecrübesizliğime denk geldi yani..

Kısacası, bende yeni öğrendim. Umarım içiniz rahatlamıştır..

Ayrıca depozito eve verilen zarar karşılığında kullanmak için alınır. Ben eve zarar vermedim ki... Aksine evi adam ettim.. Benden bir gün önce -yani dün- başka bir kız çıktı, onun depozitosunu verdiler. Üstüne bende çıkmak isteyince kadın bir anda iki müşterinin gitmesine sinirlendi ve o zaman depozitonu vermem dedi. Neden bu çifte standart?

Back
X