Öğrencilerimin velileri beni çok kaygılandırıyor.

kediseverbiri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2022
737
793
53
30
Merhaba arkadaşlar, öncelikle nasılsınız?

Özel bir okulda çalışıyorum, çalışmaya başlayalı üzerinden neredeyse üç hafta geçmiş olacak ve bu haftalar içerisinde iş arkadaşlarım, iş ortamı ve öğrencilerimden çok çok memnun olduğumu belirtmek isterim, ancak... değerli velilerim beni inanılmaz kaygılandırıyor, iş içerisinde stres altındayım, kaygılıyım ve anksiyete sorunu ile boğuşmaktayım. Çok şikayet geliyor, hemen hemen her şeyden. Özellikle kaygılı olan velilerden. Nasıl bir yol izlemeliyim? Çok dikkat etsem dahi muhakkak bir şey geliyor. Kulağımı tıkayamıyorum. İşimi can-ı gönülden yapıyorum, ama bunlar beni bir daha öğretmenlik yapmamaya kadar itiyor. Tecrübeli herkesin yazmasını rica ederim. Teşekkür ederim.

Özel bir okulda çalışıyorum, çalışmaya başlayalı üzerinden neredeyse üç hafta geçmiş olacak ve bu haftalar içerisinde iş arkadaşlarım, iş ortamı ve öğrencilerimden çok çok memnun olduğumu belirtmek isterim, ancak... değerli velilerim beni inanılmaz kaygılandırıyor, iş içerisinde stres altındayım, kaygılıyım ve anksiyete sorunu ile boğuşmaktayım. Çok şikayet geliyor, hemen hemen her şeyden. Özellikle kaygılı olan velilerden. Nasıl bir yol izlemeliyim? Çok dikkat etsem dahi muhakkak bir şey geliyor. Kulağımı tıkayamıyorum. İşimi can-ı gönülden yapıyorum, ama bunlar beni bir daha öğretmenlik yapmamaya kadar itiyor. Tecrübeli herkesin yazmasını rica ederim. Teşekkür ederim.
Anksiyete için gittiniz mi doktora.

Anksiyete için gittiniz mi doktora.

Psikolojik destek alıyorum. En stresli anda dahi işini iyi yapabilen biriyim fakat bir çocukla iletişime geçerken ailesini düşünüyorum, çocuğun yanlış anlamaması için kelimelerimi düzgün seçiyorum ama eve gidince yanlış aktarabileceği birşey yapmadım değil mi diye düşünüp, bu düşüncelerle ertesi güne kadar boğuşuyorum.

Öğretmen değilim;ama bence bir hiyerarşi olmalı öğretmen ve veliler arasında. Bizim zamanımızda vardı, artık yok. Öncelikle okul dışında çalışma saatleriniz dışında size ulaşmalarına izin vermeyin. Whatsapp grupları kuruyorlar, öğretmenleri gece gündüz, tatil demeden darlıyorlar, arıyorlar. Buna izin vermemelisiniz şahsi düşüncem.

Psikolojik destek alıyorum. En stresli anda dahi işini iyi yapabilen biriyim fakat bir çocukla iletişime geçerken ailesini düşünüyorum, çocuğun yanlış anlamaması için kelimelerimi düzgün seçiyorum ama eve gidince yanlış aktarabileceği birşey yapmadım değil mi diye düşünüp, bu düşüncelerle ertesi güne kadar boğuşuyorum.

Sorun sizde değil ki ; öğretmenleri veliye ezdiren sistemin kabahati bu maalesef, kendinizde bir sorun aramayın

Özel okulda oldugunuz için bazı veliler istediklerini yaptirmaya çalışacaklardir
Devlette olsaydiniz en azindan mesafe koyabilirdiniz

Anksiyetenizde varmış düşünmemeye çalışın,yeterli cevabı net bir dille verin uzatmamaya çalışın

Kızım devlette okuyor şuan watsapp grubuna mesaj yazmamızı da engelledi öğretmenimiz.bence çok iyi yaptı :) gereksiz öğretmeni bunaltacak sorular gelirdi kesin

Branşınız ne kaç yaş grubunda siniz bilmiyorum ama eğer yöneticiniz sizin arkanizdaysa takmamaktan başka bı çözümünüz yok. Özel okul velileri inanılmaz şımarık oluyolar. Canı sıkılıp sizinle uğraşan insanlar bile vardır. Ben anaokulu öğretmenligi yaparken bir veli aldığı 0 sulugu bizim yikamamizi istemişti. Bir başka veli de başka bir öğretmen çocuğu verirken güler yüz göstermedi diye kafayı takmış müdüre gidip çocuğumun can sagligindan endişeliyim falan diyordu. Ee al o zaman kaygiliysan. Müdür velilere mesaj attı lütfen okula çocukları zamanında getirelim diye tum düzen alt üst oluyodu çünkü kahvaltı, etkinlikler ve devamlı kapı aciyoduk buna rağmen umursamayip oruç tutuyoruz diyolardi. Ee banane senin orucundan zamanında getir işte çocuğu.

Nasıl şikayetler, örnek verebilir misiniz?

Çok deşifre olmak istemiyorum lakin çocukların ayakkabılarını değiştirdikleri yerde çocuklar sıra ile iç dış ayakkabısı değiştiriyor mesela, neden çok bekliyormuş vb, yani bunu biz yaparsak çocuklar kişisel bakım ya da sorumluluk konusunda geri kalabilir diye düşünüyoruz ve bu sayede dolaplarını öğrenmelerini, aidiyet duygularını güçlendirmeye yönelik çalışma yapıyoruz. İkinci bir örnek de çocukların okul eşyaları konusunda oluyor, her çocuğa ayrı etiket yapıyoruz mesela neden kişisel eşyaları kirletiyormuşuz gibi bir şikayet de geldi.

Çok deşifre olmak istemiyorum lakin çocukların ayakkabılarını değiştirdikleri yerde çocuklar sıra ile iç dış ayakkabısı değiştiriyor mesela, neden çok bekliyormuş vb, yani bunu biz yaparsak çocuklar kişisel bakım ya da sorumluluk konusunda geri kalabilir diye düşünüyoruz ve bu sayede dolaplarını öğrenmelerini, aidiyet duygularını güçlendirmeye yönelik çalışma yapıyoruz. İkinci bir örnek de çocukların okul eşyaları konusunda oluyor, her çocuğa ayrı etiket yapıyoruz mesela neden kişisel eşyaları kirletiyormuşuz gibi bir şikayet de geldi.

pff okulun sistemi bu şekilde deyip geçin.

Benim de bir çocuğum var ama ikide bir öğretmeni aramam özel okulda da olsa aramadım
Okul özel nasılsa para verdik mantigindalar kurallarinizi net bir şekilde koyun yoksa sacma şeylerle gelen çok olur eminim

Önemli olan okul idareniz ve Rehberliğiniz onların bu tarz şikayetlere bakış açıları nasıl? Şikayetler size nasıl ulaşıyor. Büyük ihtimal okul öncesi öğretmenisiniz. Ne olursa olsun net olun. Toplantınızda çizginizi çekin ki fazla abartamasınlar.

Belki her çocuğa olmasada küçük yaş grubu çocuğuna ayakkabı giyme konusunda ilk günler destek olubabilir. Sonra zamanla çocuğun kendi kendine giymesi konusunda alıştırma çalışmaları yapilabilir. Bu ve bunun gibi konularda esnek olabilirsiniz.

Gerektiğinde terslemeyi mesafe koymayı öğrenmelisin size her zaman ulaşamayacaklarıni bilsinler

Okul açılır açılmaz wp mesajını sadece yönetici olarak ayarlamalısınız. Oradan okul ve grup kurallarını atarsanız çoğu şeyi yapmış olursunuz. Örnek atıyorum
IMG-20220905-WA0038.webp

Siz velilere bakarsanız her şeyden şikayet edebilirler ve bu işinizi iyi yapmanıza engel olabilir . Bence çocuk veliye gidince ne söyleyecek diye düşünmeyin siz gereken eğitimi verin. Tabi ki gıcık veliler çıkacak herkesin psikolojisi normalde olmayacak bu kadar kaygilanmayin siz vicdanen rahatsaniz çalışma etiğine uygun davraniyorsaniz gerisini önemsemeyen

Kendinizi ifade etmeniz zor mu?
Diyemiyormusunuz çocuğunuzun sorumluluk bilinci oluştursun diye kendi giyinmesini istiyoruz evde sizde teşvik ederseniz işimiz daha kolaylaşır,kurumda işleyişimiz bu şekilde diye. Etiket konusunda da eşyalar karışıyor etiketlemezsek,başkasının eşyasını almasını istemezsiniz değil mi?
Yani bilemiyorum,herkesi memnun etmeniz inanın mümkün değil. Muhakkak birileri birşeylerden rahatsız olacak,sizin yapmanız gereken,kendinizden eminseniz,biz bu şekilde yapıyoruz,şu sebeple diyerek düzgun bir ifade ile söylemek.
Kızım anaokulundayken ilk gittiği okulda diş macunu ve fırçası istemişlerdi ayda 1 fırça değiştirip,macun bittikçe alıyorduk.
Sonra okul değiştirdik orada istemediler sordum kullanmayacakmısıniz diye. Biz hijyen açısından istemiyoruz,birbirlerinin fırçasıni alabilirler en basitinden,temiz tutup saklayabilmekte bir sorun bu sebeple okulda diş fırçalatmıyoruz demişlerdi. Hak vermiştim.
Size soru sorulabilir,talepler de olabilir ama herşeyin bir açıklaması var,yapın açıklamanızı geçin. Bu kadar strese girmeyin derim.

Back
X