- Konu Sahibi kediseverbiri
terslemek ne demek? ne cürret hayırdırGerektiğinde terslemeyi mesafe koymayı öğrenmelisin size her zaman ulaşamayacaklarıni bilsinler
mesafe iyidir ama bunu yolu kabalaşmak değildir
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
terslemek ne demek? ne cürret hayırdırGerektiğinde terslemeyi mesafe koymayı öğrenmelisin size her zaman ulaşamayacaklarıni bilsinler
Anlayana anladığı dilden konuşmak lazimterslemek ne demek? ne cürret hayırdır
mesafe iyidir ama bunu yolu kabalaşmak değildir
Anladım. Ama o veliler devlet okullarında da fazlasıyla var. Anlatsam 3 gün sürer tuhaflıkları akıllara zarar olayları. Öğretmenlik yapacaksanız bunları göze alacaksınız. Dr ların manyak hastaları yok mu sanıyorsunuz? Avukatların akıllara zarar müvekkilleri yok mu? Her meslek karşılaşıyor. Apartman görevlisi ne tuhaf kat sakinleriyle mücadele ediyor. İş hayatı bu. Her söyleneni kafanıza takmayın. Söylesinler eve gidince unutun gitsin.Hiçbir zaman okulu suçlamadım ve arkamda olduklarını dile getirdim, aksini iddia etseydim kul hakkına girerdim, lakin tutumlarını samimi bulup inanmıyorum dedim, bu benim görüşüm. Iş arkadaşlarım, idarem, iş ortamım ve öğrenciler gerçekten çok iyi, fakat her sınıftan sorun yaratan çok veliler var. Mesela bir velinin "Bugün çocuğum ne öğrendi, mutlu muydu?" diye sormasındansa "Ayakkabısı neden pis, tişörtünü koydunuz mu, yedeğini okulda kaybetmeyin, suluklara bant yapıştırmayın çıkmıyor, herkes çocuğumun adını görüyor" gibi sebeplerle her gün gelmesine şaşırıyorum. Iş içinde uyum sağlamasam "Zaten işe de ayak uyduramadım" der istifa ederdim, lakin naif bir insan olmak ezik olduğum anlamına gelmiyor.
valla soracak olan birebir yine darlıyor ogretmenleriÖzel okulda oldugunuz için bazı veliler istediklerini yaptirmaya çalışacaklardir
Devlette olsaydiniz en azindan mesafe koyabilirdiniz
Anksiyetenizde varmış düşünmemeye çalışın,yeterli cevabı net bir dille verin uzatmamaya çalışın
Kızım devlette okuyor şuan watsapp grubuna mesaj yazmamızı da engelledi öğretmenimiz.bence çok iyi yaptı :) gereksiz öğretmeni bunaltacak sorular gelirdi kesin
Ne yapmanı bekliyorlar her çocuğun tek tek ayakkabısını çıkar, yedir, giydir mi.
Sizin yardımcınız yok mu devlet de bile vardı. Hiç görmedim öğretmenin ayakkabı giydirdiğini sulaklarını eline verdiğini çocukların. O işleri yapacak eğitimli olmayan kadın olur. Sınıf temizliğini çocukların giriş çıkışını o sağlar. Sizin okul okul değil.Dürüst olayım mı? Evet. Özellikle çocuklarını sabah okula bırakan aileler bizden ayakkabılarını değiştirmemizi ve içeriye göndermemizi istiyor ve bunları aşama aşama izliyor. Veli tarafından izlenirken çocuğun ayakkabısını giydirmek, içeri yollamak ve bunu yaparken arkanızdan 10 öğrencinin daha geldiğini düşünürsek insan haliyle her biriyle ilgilenemiyor. Bir saat sonra da müdüre mesaj geliyor, "Öğretmeniniz benim çocuğumla ilgilenmedi" diye.
Sizin yardımcınız yok mu devlet de bile vardı. Hiç görmedim öğretmenin ayakkabı giydirdiğini sulaklarını eline verdiğini çocukların. O işleri yapacak eğitimli olmayan kadın olur. Sınıf temizliğini çocukların giriş çıkışını o sağlar. Sizin okul okul değil.
öyle değildi okulumda.çocuk gelişimi mezunu falan yoktu devlette.temizlik işlerini yapan kadın giydiriyordu çocukları eşyalarını o veriyordu ellerine o giriş çıkışı sağlıyordu o teslim ediyordu.siz her yazılana hayır öyle değil diyorsunuz.ben bu meslekte başarılı olacağınızı düşünmüyorum.tek kendi doğrularınız var çünkü.bir özel anaokulu görmüşsünüz hepsini eleştiriyorsunuz.bir devlet okulu görseniz orası da berbattı diyeceksiniz.öğretmen her koşulda her tür öğrenciyi veliyi aklıyla sağduyusuyla idare etmeyi bilen insan demektir.bize formasyon alırken bunları anlatmışlardı yıllar önce.veli öğretmeni izler de eleştirir de dedikodusunu da yapar zaman zaman.öğretmen hiçbiri karşısında yılmayıp mesleğinin gereğini yapar çok exstrem olaylar olmadıkça.annem öğretmendi böyle yapardı ben böyle yaptım tanıdığım öğretmenler böyle yapıyor.Ne demek "Eğitimli olmayan kadın"? Şu an anaokullarında çalışan yardımcı öğretmenler en az lise mezunu ve kesinlikle çocuk gelişimi mezunu olmak zorunda.
Okul saati dışında velilerin mesajlarına yada aramalarına asla cevap vermeyin. Hatta ben telefonda konuşmaktan hoşlanmıyorum mümkünse bana mesaj yolu ile ulaşın ben dönüş yaparım diyin. WhatsApp gurubu var ise sadece duyuru yapacağınız şeyleri oradan yazın başka şekilde muhabbete girmeyin. Özel olarak yazanlara zaten dediğim gibi okul saati dışında dönüş yapmayın. Yüzyüze geldiğinizde hep bir mesafeniz olsun.Merhaba arkadaşlar, öncelikle nasılsınız?
Özel bir okulda çalışıyorum, çalışmaya başlayalı üzerinden neredeyse üç hafta geçmiş olacak ve bu haftalar içerisinde iş arkadaşlarım, iş ortamı ve öğrencilerimden çok çok memnun olduğumu belirtmek isterim, ancak... değerli velilerim beni inanılmaz kaygılandırıyor, iş içerisinde stres altındayım, kaygılıyım ve anksiyete sorunu ile boğuşmaktayım. Çok şikayet geliyor, hemen hemen her şeyden. Özellikle kaygılı olan velilerden. Nasıl bir yol izlemeliyim? Çok dikkat etsem dahi muhakkak bir şey geliyor. Kulağımı tıkayamıyorum. İşimi can-ı gönülden yapıyorum, ama bunlar beni bir daha öğretmenlik yapmamaya kadar itiyor. Tecrübeli herkesin yazmasını rica ederim. Teşekkür ederim.
öyle değildi okulumda.çocuk gelişimi mezunu falan yoktu devlette.temizlik işlerini yapan kadın giydiriyordu çocukları eşyalarını o veriyordu ellerine o giriş çıkışı sağlıyordu o teslim ediyordu.siz her yazılana hayır öyle değil diyorsunuz.ben bu meslekte başarılı olacağınızı düşünmüyorum.tek kendi doğrularınız var çünkü.bir özel anaokulu görmüşsünüz hepsini eleştiriyorsunuz.bir devlet okulu görseniz orası da berbattı diyeceksiniz.öğretmen her koşulda her tür öğrenciyi veliyi aklıyla sağduyusuyla idare etmeyi bilen insan demektir.bize formasyon alırken bunları anlatmışlardı yıllar önce.veli öğretmeni izler de eleştirir de dedikodusunu da yapar zaman zaman.öğretmen hiçbiri karşısında yılmayıp mesleğinin gereğini yapar çok exstrem olaylar olmadıkça.annem öğretmendi böyle yapardı ben böyle yaptım tanıdığım öğretmenler böyle yapıyor.
Okul saati dışında velilerin mesajlarına yada aramalarına asla cevap vermeyin. Hatta ben telefonda konuşmaktan hoşlanmıyorum mümkünse bana mesaj yolu ile ulaşın ben dönüş yaparım diyin. WhatsApp gurubu var ise sadece duyuru yapacağınız şeyleri oradan yazın başka şekilde muhabbete girmeyin. Özel olarak yazanlara zaten dediğim gibi okul saati dışında dönüş yapmayın. Yüzyüze geldiğinizde hep bir mesafeniz olsun.
+1Yanlis anlamayin ama bu kadar çekingen davranirsaniz her firsatta sikayet ederler. Ozel okul, para veriyoruz diye iliğini kemigini sömürüyorlar insanin. 4 yil ozelde calismis biri olarak soyluyorum. Kendinize guvenin ve asla taviz vermeyin. O zaman sizden cekinirler.
Kaçıncı sınıf öğretmenisiniz??Hiçbir zaman okulu suçlamadım ve arkamda olduklarını dile getirdim, aksini iddia etseydim kul hakkına girerdim, lakin tutumlarını samimi bulup inanmıyorum dedim, bu benim görüşüm. Iş arkadaşlarım, idarem, iş ortamım ve öğrenciler gerçekten çok iyi, fakat her sınıftan sorun yaratan çok veliler var. Mesela bir velinin "Bugün çocuğum ne öğrendi, mutlu muydu?" diye sormasındansa "Ayakkabısı neden pis, tişörtünü koydunuz mu, yedeğini okulda kaybetmeyin, suluklara bant yapıştırmayın çıkmıyor, herkes çocuğumun adını görüyor" gibi sebeplerle her gün gelmesine şaşırıyorum. Iş içinde uyum sağlamasam "Zaten işe de ayak uyduramadım" der istifa ederdim, lakin naif bir insan olmak ezik olduğum anlamına gelmiyor.
Eğer siz işinizi en doğru şekilde yaptığınıza inanıyorsanız Devlet okulunda da olsanız böyle davranırdım çünkü mesleğimin gerektirdiği bu diyorsanız bence kaygılanmayın.Psikolojik destek alıyorum. En stresli anda dahi işini iyi yapabilen biriyim fakat bir çocukla iletişime geçerken ailesini düşünüyorum, çocuğun yanlış anlamaması için kelimelerimi düzgün seçiyorum ama eve gidince yanlış aktarabileceği birşey yapmadım değil mi diye düşünüp, bu düşüncelerle ertesi güne kadar boğuşuyorum.
Kaçıncı sınıf öğretmenisiniz??