• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğrencilik ve evlilik

Ben de öğrenciyim. Bi ara tutturmuştuk evlenelim diye. Annem çok karşı çıktı hala da karşı çıkıyor. Sırf ona muhalefetten daha çok evlenmek istedim. Sonra benimkinin işleri bozuldu, şuan nişan bile takamadık. Ama herşeyde bir hayır var diyorum. Bu süreç içinde şunu daha iyi anladım okul ve evlilik aynı anda çok zor. Daha doğrusu gereksiz bir sıkıntı. En iyisi okul işini kafadan atıp rahat ve genişçe evlenmek. Her dönemi zevkle yaşamak. Okul bitsin ister ev hanımlığı yaparım ister (iş bulabilirsem) çalışırım. Ama kocama rahatça zaman ayırırım. Kadın olmak çok zor: hem ev, hem kendine bakmak, hem mezuniyet gibi bir sorumluluk, hem de bir ilişki yürütmek... Tavsiyem okulu bitir. Bunu ben bile anladım :delphin:

Üniversite 2. sınıftayken evlendim. 3 sene uzadı okulum. Mezun oldum sonunda ama alnımın damarı çatladı. Bir kere insan yeni evliyken o cicim aylarını doyasıya yaşamak, ona en güzel yemekleri pastaları yapmak, elele tutuşup gezmek, arada anne olmak istiyor ve bunların hepsi ders çalışmayı etkiliyor. Allahtan çocuk yapmadık yoksa bitmezdi o okul.Çok şükür bitti de şimdi gönül rahatlığıyla çocuk düşünüyoruz.Yani hiç tavsiye etmem. Okulu bitirip evlenmek en iyisi.

arkadaslar bole bı topık varmısta benım haberım yokmus:))ben ogrencyken evlendım hmde unıye basladıgım sene,ve suan 1,5 yıllık evlıyım ve ogrencıyım,ve 2 senem var okulumun ıtmesıne ,elbette bebiş dusunmuyorus okul btene kadar..ıkısıde cok gusel gıdıyor bnm hayatımda,ogrencılık ve evlılık hakkında sormak ıstedıgınız butun sorulara cevap vermeye calısırım..

arkadaslar bole bı topık varmısta benım haberım yokmus:))ben ogrencyken evlendım hmde unıye basladıgım sene,ve suan 1,5 yıllık evlıyım ve ogrencıyım,ve 2 senem var okulumun ıtmesıne ,elbette bebiş dusunmuyorus okul btene kadar..ıkısıde cok gusel gıdıyor bnm hayatımda,ogrencılık ve evlılık hakkında sormak ıstedıgınız butun sorulara cevap vermeye calısırım..
.
canim merak ettim ikisini bi arada yürütmekte zorlanmiyomusun.. veya sen isin sirrini cözmüssün galiba.. nasil bi program yaptin kendine merak ettim yani dersi ne zaman calisiyosun? evinle ne zaman ilgileniyosun? esine nasil vakit ayirabiliyosun?
birbiriyle cakismiyomu? veya söyle sorayim derslerini yetistirebiliyomusun?
yani hem evin isi hem yemek hemde okul ben cok zorlanirdimda ne gibi taktikler öneriirsin?
cevaplayabilirsen sevinirim canim

.
canim merak ettim ikisini bi arada yürütmekte zorlanmiyomusun.. veya sen isin sirrini cözmüssün galiba.. nasil bi program yaptin kendine merak ettim yani dersi ne zaman calisiyosun? evinle ne zaman ilgileniyosun? esine nasil vakit ayirabiliyosun?
birbiriyle cakismiyomu? veya söyle sorayim derslerini yetistirebiliyomusun?
yani hem evin isi hem yemek hemde okul ben cok zorlanirdimda ne gibi taktikler öneriirsin?
cevaplayabilirsen sevinirim canim

canım oncelıkle unı elbette lıseye beznzemıyor sbh gdp taa aksam gelmeler gbı,o yusden ev ıslerını ojula gıdene kadr veya okuldan geldıkten snra hmn yapıorum evın buyuk temızlıgını hep haftasonun yapırumihafta ıcı sadece supurup toz alıyorum,aksamları her zmn esıme ayırıyorum sadece sınav donemlerınde esımle ılgılenmem bıraz sorun oluyor,fakat bız zaten bunların olacagını,anlyıs gostermesı gerektıgını konusmustuk bu yuzden oda vıze fınal donemlrınde sorun cıkarmıyor,sagolsun,
formul bnce oncelıkle sızınle evlenmek ısteyn kımse varsa eger ogrencıyken evleneceksenız kesınlıkle oturup konusacaksınız bak bn ogrencıyım,bzn bıseylerı yetstıremeyebılırım,sınav donemleırmde ılgılenmeyebılırım,okulum bıtene kadrbebıs yapmak ıcın anlayıs gostermelısın dıye eger bunları kabul edıyorsa ve dogru kısıyse ınan bana cok mutlu olursunuz,hersey yetsıyor cnm,calısan napsın onlar daha kotu bn en azından butun gun derste degılım yanı hersey yetısıyor cnm,sorunu cevaplamya calıstım ama sormak ıstedıgın bısıler olursa buyur,kusura bakam bıarz uzun oldu ama...

sagol cnm aynen,zaten suanda dusenımız yenı yen ı oturuyor bu duzensızlıgın ıcıne yapamam,inş. kaza bela olmazsa gusel hayırlı bır zamanda dusnuyorus okulum bıtsınde..

öğrenciyim ben de üniversitede. 1 yılım kaldı. ve üstelik bebeğim de var benim 3 aylık :) her şey güzel çok şükür.

canım oncelıkle unı elbette lıseye beznzemıyor sbh gdp taa aksam gelmeler gbı,o yusden ev ıslerını ojula gıdene kadr veya okuldan geldıkten snra hmn yapıorum evın buyuk temızlıgını hep haftasonun yapırumihafta ıcı sadece supurup toz alıyorum,aksamları her zmn esıme ayırıyorum sadece sınav donemlerınde esımle ılgılenmem bıraz sorun oluyor,fakat bız zaten bunların olacagını,anlyıs gostermesı gerektıgını konusmustuk bu yuzden oda vıze fınal donemlrınde sorun cıkarmıyor,sagolsun,
formul bnce oncelıkle sızınle evlenmek ısteyn kımse varsa eger ogrencıyken evleneceksenız kesınlıkle oturup konusacaksınız bak bn ogrencıyım,bzn bıseylerı yetstıremeyebılırım,sınav donemleırmde ılgılenmeyebılırım,okulum bıtene kadrbebıs yapmak ıcın anlayıs gostermelısın dıye eger bunları kabul edıyorsa ve dogru kısıyse ınan bana cok mutlu olursunuz,hersey yetsıyor cnm,calısan napsın onlar daha kotu bn en azından butun gun derste degılım yanı hersey yetısıyor cnm,sorunu cevaplamya calıstım ama sormak ıstedıgın bısıler olursa buyur,kusura bakam bıarz uzun oldu ama...

canim benim tessekür ederim yardimci oldun gercekten.. evet üniye gidiyorum suan ve nisanliyim.. okul bitince dügün yapacagiz ama eger okul uzayacak gibi olursa dügünü yapip öyle tamamlayacagim okulumu.. o yüzden merak ettim.. cok sagolasin

evlilikte evle ilgili işler ortak yapılmalı zaten
şu an evlenmek istesem erkek arkımla evlenirim ve açıkçası en son sorun olacak şey de ev işleri,yemek olur
sonçta ben ona hizmetçi gitmiyorum eş olarak gidiyorum

evlilikte evle ilgili işler ortak yapılmalı zaten
şu an evlenmek istesem erkek arkımla evlenirim ve açıkçası en son sorun olacak şey de ev işleri,yemek olur
sonçta ben ona hizmetçi gitmiyorum eş olarak gidiyorum

cnm elbette ona hızmetcı gıtmıyorsun ama ev ileri kadına aıt oldugundan halıyle dusunen arkadaslarımız tereddut edıyor,msla bnm esım ev konusunda cok hassas,bnde o gayretı gosterıyorum,yanı evlılkte ev ıslerıde onemlı:)hm yerı gelıyor, eşinde yardım edıyor ama hepsınde degılsempatiksalakcinni

öğrenciyim ben de üniversitede. 1 yılım kaldı. ve üstelik bebeğim de var benim 3 aylık :) her şey güzel çok şükür.

ayy cnm benım masaALLAH cok sevındım snn adına bn deogrencıyım ve evlıyım ama cocuga cesaret edemem,cnm ısteyerek mı oldu bebişiniz?ayrıca nasıl okula gıdebıldın mı dondurdun mu hamıle oldugun snee cnmcm??

ayy cnm benım masaALLAH cok sevındım snn adına bn deogrencıyım ve evlıyım ama cocuga cesaret edemem,cnm ısteyerek mı oldu bebişiniz?ayrıca nasıl okula gıdebıldın mı dondurdun mu hamıle oldugun snee cnmcm??

evet canım isteyerek oldu bebek :) geçen nisan hamile kaldım, yaz okulunda da okula gittim derslerin hepsinden de geçtim. ağustosta bitti yaz okulu. 4. ayıma kadar okula gittim yani. sonra bu yıl için dondurdum. dondurma sebebim de finallere denk gelecekti doğumum o yüzdendi. şimdi 1 yılım kaldı. eylülde başlıyıp haziranda biter işte hayırlısıyla:)
cesaret işi tabi ama olmaz diye de bir şey yok. ;)

ben de öğrenciyken evlendim ama 4 yıllık normal öğrenim süresinde değil,okulu uzatınca evlendim.baya da bir uzadı benimki.ama okulumla evim arasında 1000 km kadar bir uzaklık vardı ve her sınav dönemi başka bir şehre git,orada kalma sorunu yaşa,ders çalış inanılmaz zorlandım.bir de ben evlilikle öğrenciliği bağdaştıramadım bir türlü ve sınavlara her gidiş dönüşümde belli bir süre içinde bulunduğum duruma adaptasyon sorunu yaşadım.iki farklı dünya ve ondan ona geçip duruyorsun.bölümüm de çok ağırdı ve çok fazla ve sistematik çalışmayı gerektiriyordu.kısacası ben çok zorlandım ve sekiz senede bitirebildim okulumu.eğer evlenmemiş olsaydım bir sene daha uzatır sonra bitirirdim.hatta bırakmayı düşündüm hep.ama eşim şiddetle karşı çıktı okulu bırakmama.iyiki de öyle yapmış.bana çok destek oldu.kaç yıl gittim geldim sınavlara onun da düzeni olamadı bir türlü benim okulum yüzünden ama bir gün ah demedi,allah var.iyiki bitirtmiş bana okulu,şimdi toplumda saygın bir yeri olan çok güzel bir meslek yapıyorum ve belli bir yere geldim.yerimseniben ama buralara gelebilmek için ne çektim bana sorun.hatırlamak bile istemiyorum o günleri.akannehir

eşimle hazırlık okurken tanıştık ertesi yıl birlikte yaşamaya başladık, 2. sınıftayken evlendik. evlenmek ve birlikte yaşamak arasında bir fark göremedim ben açıkçası. eşim çalışıyordu ben okula gidiyordum.

daha sonra son sınıftayken ben de işe girdim. son sınıf çok ama çok zor geçti, anlatamam yani. bunun sebebi bitirme tezi ve bitirme projesiydi. devam zorunluluğu olan derslerim için sağolsun işyerindeki arkadaşlarım beni çok iyi idare ettiler. otobüslerde tez için kitaplar okuyor, geceleri yazıyordum. o bir yıl nasıl geçti anlatamam.

bu esnada eşim bana çok yardımcı oldu, yemeği temizliği tamamen üstlendi. bir eliyle beslemediği kaldı beni. tamamen kendimi ona dayadım yani. bir gün olsun gıkı çıkmadı. minnettarım ona. okulu hiç uzatmadan bitirdim, diploma not ortalamam 82 idi. bunda eşiminin çok büyük payı oldu. hatta kep töreninde bir cübbe de ona aldım birlikte yürüdük törende. bu okulu birlikte bitirdik, diplomaya benimkinin yanına onun da ismini eklemeleri gerekir hatta. boshayallersmile bizim hikayemiz de böyle.

evet canım isteyerek oldu bebek :) geçen nisan hamile kaldım, yaz okulunda da okula gittim derslerin hepsinden de geçtim. ağustosta bitti yaz okulu. 4. ayıma kadar okula gittim yani. sonra bu yıl için dondurdum. dondurma sebebim de finallere denk gelecekti doğumum o yüzdendi. şimdi 1 yılım kaldı. eylülde başlıyıp haziranda biter işte hayırlısıyla:)
cesaret işi tabi ama olmaz diye de bir şey yok. ;)

cnm gercekten gıpta ettım sana,Allah ım kımselere aratmaısn bebişi,hayırlısıyla bısde ıstıyoruz ıns ama daha degıl:)gule gule buyut cnm bebısını,tanıstıgımada memnun oldum cnm:))

eşimle hazırlık okurken tanıştık ertesi yıl birlikte yaşamaya başladık, 2. sınıftayken evlendik. evlenmek ve birlikte yaşamak arasında bir fark göremedim ben açıkçası. eşim çalışıyordu ben okula gidiyordum.

daha sonra son sınıftayken ben de işe girdim. son sınıf çok ama çok zor geçti, anlatamam yani. bunun sebebi bitirme tezi ve bitirme projesiydi. devam zorunluluğu olan derslerim için sağolsun işyerindeki arkadaşlarım beni çok iyi idare ettiler. otobüslerde tez için kitaplar okuyor, geceleri yazıyordum. o bir yıl nasıl geçti anlatamam.

bu esnada eşim bana çok yardımcı oldu, yemeği temizliği tamamen üstlendi. bir eliyle beslemediği kaldı beni. tamamen kendimi ona dayadım yani. bir gün olsun gıkı çıkmadı. minnettarım ona. okulu hiç uzatmadan bitirdim, diploma not ortalamam 82 idi. bunda eşiminin çok büyük payı oldu. hatta kep töreninde bir cübbe de ona aldım birlikte yürüdük törende. bu okulu birlikte bitirdik, diplomaya benimkinin yanına onun da ismini eklemeleri gerekir hatta. boshayallersmile bizim hikayemiz de böyle.

mrb cnm bnde aynı konumdayım okuyorum ve evlıyım bnde ıletısım fakultesındeyım ve acıkcası son sene benıde bırazcık korkutuyor:))tavsıye edebılecegın bırsey var mı sımdıden??

cnm gercekten gıpta ettım sana,Allah ım kımselere aratmaısn bebişi,hayırlısıyla bısde ıstıyoruz ıns ama daha degıl:)gule gule buyut cnm bebısını,tanıstıgımada memnun oldum cnm:))

amin canım teşekkür ederim ben de tanıştığıma memnun oldum :) inşallah sana da Allahım doğru zamanda nasip eder. hayırlısı :)

Back
X