• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğrencilikte Nasıl Geçiniyordunuz/Geçiniyorsunuz

Marketlerde çalıştım ben, standlarda ürün tanıttım. Haftasonlari çalışıyordum. Özel ders de verdim uzun zamanlar. Ama tutumluydum da. Öğrencisin tutumlu olmak aslında para kazanmak kadar etkili oluyor bi bakıma.

Merhaba kızlar ben üniversitede okuyorum ailem farklı şehirde. Öğrenci evinde yaşıyorum. Ailemden her ay belli bi miktar alıyorum haricinde burs var ve ailemin verdiği para genel olarak eve gidiyor. Bana kalıyor burs. Ama kredi kartı borcunu asla kapatamadığım için elime hiç tam gelmedi o burs. Sürekli karttan harcayıp karta yatırıyorum. Kıyafet vs almıyorum. Sadece boğazıma biraz düşkünüm yemeğe gidiyor param. Dışarda bir gün vakit geçirsem bile bütçem sarsılıyor hemen. Elimdeki parayı kullanmayı kesinlikle bilmiyorum. Nasıl dengeleyebilirim siz öğrenciyken neler yapıyordunuz yetirmek için işe yarat tavsiyelerinize açığım...

Not: birkaç yerde çalıştım canım çıktı ve okul saatlerime uymayan saatler içeriyordu başka iş tavsiyeleri de alabilirim...
Kışın hafta sonları Tadim hostesliği, yazın kasiyerlik filan. Aileme bile gonderiyordum

Ailenin bulunduğu şehirde okudum, Barınma ve yemek dışında destek almadım ama Ayda 150 Tl para kazandığım bi işte calisiyordum Ulaşım için aylık akgül 70tl Sabahın köru çıkıp gecenin yarısı eve giriyordum Dersi okulda çalışıyordum.. işi işte.. Gezmeye de vakit buluyordum... Dışarda yemek işine gelince bazen bir tavuk sandviç, bazen doner ekmek, bazen okul kantininde patates sandviç ... idare ederek.yasadik ama çok güzel günlerdi...

aç geziyordum valla ben :KK70:
lisede 55 kiloydum, üniversite ilk yılda 47 ye kadar düştüm, ahaha millet üzüntüden hasretten psikolojim bozuldu da kilo verdim sanıyordu :KK70:odunum ben ya, ne üzüntüden kilo vericem. hem para yok aç geziyorum, hem de azıcık param gitmesin diye her yere yürüyerek gidiyorum, dal gibi kaldıydım, tey tey ne günlerdi. daha da şükür bir daha öyle yokluk görmedim.

çok acayip geliyor o yüzden bana, öğrenci ve dışarıda yemek yeme kültürü.

aç geziyordum valla ben :KK70:
lisede 55 kiloydum, üniversite ilk yılda 47 ye kadar düştüm, ahaha millet üzüntüden hasretten psikolojim bozuldu da kilo verdim sanıyordu :KK70:odunum ben ya, ne üzüntüden kilo vericem. hem para yok aç geziyorum, hem de azıcık param gitmesin diye her yere yürüyerek gidiyorum, dal gibi kaldıydım, tey tey ne günlerdi. daha da şükür bir daha öyle yokluk görmedim.

çok acayip geliyor o yüzden bana, öğrenci ve dışarıda yemek yeme kültürü.

Ahahahah :) ya ben dolmuş param yok diye okula gidemediğim günler de yaşadım. Hem varlığı hem yokluğu ani şekilde yaşıyorum. Orta yolu bulamıyorum.

Ahahahah :) ya ben dolmuş param yok diye okula gidemediğim günler de yaşadım. Hem varlığı hem yokluğu ani şekilde yaşıyorum. Orta yolu bulamıyorum.

ya anlıyorum şaka bir yana, ama işte geçinmek lazım bir şekilde, zira öğrenciyken utanacak sıkılacak bir durum yok, çoğu kişi gurbette, sıkıntıda, o yüzden azıcık cimri takılmak lazım. iş hayatında cimri insanlardan hiç haz etmem ama öğrenciliğin biraz da raconu bu şekilde.
eğer ki eğitim aldığınız bölüm çok zorlamıyorsa çalışmak da çok iyi olur sizin açınızdan. benim öyle bir şansım yoktu, zira çok ağırdı bölümüm, bir de çalışmayı devreye soksam bu sefer okulu uzatırdım, o yüzden azıcık aşım kaygısız başım demeyi tercih ettim.

aktarma parası vermemek için 1 durak önce inip yürüyorum :p
ya da otobüs durağına normalde bir minibüs ile gidiliyor ben onu yürüyüp otobüse biniyorum. minibüs 2 küsür lira, aktarma 55 kuruş. aktarmadan 10 kere kar etsem 5.5₺ eder. kaç kere gidiş param :KK53:

kıyafetlerim allaha emanet. işe girersem düzelir ama hep fulltime arıyorlar. eksik kalsın okulum mahvoluyor o zaman.

bir de ben kıyafette biraz seçiciyim. idare edip tek tük alıyorum beğendiğimi alıyorum. bi aldığımı da senelerce giyiyorum. o yüzden sürekli bir masraf yok.

günübirlik geçiniyorum allaha şükür. dışarda yemeye para bulamayıp, kendimi evde pilav var diye apar topar son derse girmeyip eve attığımı bilirim.

ama okul bitince portakal soslu fransız ördeği yiycez onları düşün :p :p (inşallah böyledir bu portakal soslu şey :KK53: )

Öğrencilik yillarim geldi aklıma... bazen 10 tl ile bir hafta gecirirdim. Nasil geciyordu derseniz 3 arkadaştık odada ve zeytin, peynir, salcamiz eksik olmazdi :kk77:
Eh karnimiz doyunca diger ihtiyaçları cok umursamiyorduk sanırım. Siz de umursamayin ogrenci insanın parasi hep az olur :KK59:

Ailemin yanında okudum. Çalışarak okul harcımı ve harçlık, giyim, yol parası,kitap vs gderlerimi çıkarıyordum. Akşamları avm’de mağazalarda bile çalıştığım oldu. Param tabii ki yetmezdi. Okulda yemekhaneden yerdim. Öyle idare ede ede geçti. Ben de acıdım kendime:)

Disarda ayda bir kredi yatinca yemek yerdik kizlarla devamli degil. Ben yurtta kalmistim. Gayet guzel yemekler cikiyordu. Kiyafete de para kaliyordu boylece. Kredi kartimi iptal etmistim. O batiriyordu cunku beni. Ne guzel gunler ilerleyen zamanlarda bu actigin konuyu bile ozleyeceksin. Ogrencilik cok guzelll

Merhaba kızlar ben üniversitede okuyorum ailem farklı şehirde. Öğrenci evinde yaşıyorum. Ailemden her ay belli bi miktar alıyorum haricinde burs var ve ailemin verdiği para genel olarak eve gidiyor. Bana kalıyor burs. Ama kredi kartı borcunu asla kapatamadığım için elime hiç tam gelmedi o burs. Sürekli karttan harcayıp karta yatırıyorum. Kıyafet vs almıyorum. Sadece boğazıma biraz düşkünüm yemeğe gidiyor param. Dışarda bir gün vakit geçirsem bile bütçem sarsılıyor hemen. Elimdeki parayı kullanmayı kesinlikle bilmiyorum. Nasıl dengeleyebilirim siz öğrenciyken neler yapıyordunuz yetirmek için işe yarat tavsiyelerinize açığım...

Not: birkaç yerde çalıştım canım çıktı ve okul saatlerime uymayan saatler içeriyordu başka iş tavsiyeleri de alabilirim...

Ben de öğrenci evinde kaldım şu anda da mezunum çalışıyorum ve hala aynı evimde yaşıyorum. Öncelikle yemek yapmayı öğren, dışarıda 15-16 lira verdiğin yemeği evde 7-8 liraya mal ederek birkaç öğünlük yemek çıkartabilirsin kendine. Youtube'ta Refika'nın Mutfağı var. Öğrenciler için o kadar güzel ve hesaplı tarifler veriyor ki. Bugün mesela verdiği nugget tarifini yaptım 3 kişi bayıla bayıla yedik. Kendisine baya hayır duası gönderiyorum. :)

Yaptığım işleri soracak olursan, ben çok işte çalıştım ya. Anketörlük yaptım bir ara, sokaktan insan çevirmek biraz zordu ama tatlı dil güler yüzle çok rahat esnaflara falan anket yapabiliyorsun. Öğrenci olduğunu söyleyince yardımcı oluyorlar sağ olsunlar. 1000-1500 lira kazanıyordum ben aylık. Sonra İngilizcem iyiydi, başka okullardaki öğrencilerin staj raporlarını İngilizceye çevirdim. Bunu gerçi yapmak büyük sorumluluk isteyen bir şey, ben tercüman değilim keza. Bunu yaptım ama tavsiye etmiyorum. Ha bir de oyun ablalığı yaptım ama okuduğum bölümün bana artısı oldu bu konuda. Görevim çocuğa kendini geliştirebileceği şekilde oyun oynatmak, ilgilenmekti. Annesi de ben onunla ilgilenirken kendi işlerini halledebiliyordu. O da güzeldi mesela hem sınav okul zamanlarıma göre program ayarlamıştık aileyle, hem paramı alıyordum hem de akşam yemeğimi o ailede yiyip eve gidiyordum. Yemek dahildi yani. Böyleydi bende durumlar. :)

Son düzenleme:
Pazara cikmak evde yemek yapmak kaybettigin butcenib yarisini sana kazandirir. Camasiri bulasigi gece yikamak elektrik faturasini azaltir. En kisa surede o kredi kartindan kurtul.

Hic unutmam esimle paramiz hic kalmadi. Bende de lanet bir huydur 10 krs falan harcayamiyorum diye bir yerlerde birakirim. Evden 2,40 tl toplamistik. 1 kg patates 2 ekmek 1 paket tuz almistik ve 1 hafta onunla gecirmistik. Hafta bitince burs yatmisti kendimize hediye tavuk doner soylemistik. Zor gunlerdi ama guzeldi

Hic unutmam esimle paramiz hic kalmadi. Bende de lanet bir huydur 10 krs falan harcayamiyorum diye bir yerlerde birakirim. Evden 2,40 tl toplamistik. 1 kg patates 2 ekmek 1 paket tuz almistik ve 1 hafta onunla gecirmistik. Hafta bitince burs yatmisti kendimize hediye tavuk doner soylemistik. Zor gunlerdi ama guzeldi
yoksulluk hep böyle gülümseten anılar bırakıyor. hediye tavuk döner:) güzel günler, güzel anılar...

Her şeyi hesaplamak lazım. Ben de Ankara da okudum, yemeği evden götürürdüm, kahveyi termosta yanıma alırdım. Zaten okulda ne var hep pis kantin yemekleri. Maddi sorunum yoktu sadece gezilerim için para biriktiriyordum.

Okul yemekhanesini kullanıyordum öğlen için. Elimdeki parayı kaç gün yetecekse o kadar günlük harcamada kısıyordum.

Back
X