• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğrencilikte Nasıl Geçiniyordunuz/Geçiniyorsunuz

Yarama bastın :(
Kıbrısta okuyorum her şey pahalı mütemadiyen aç geziyorum :( Param yetmediğinden değil asla ama bir çok şey pahalı. Et yiyemiyoruz, okulda yemeyi bıraktım. En fazla sebze yemeği veya pilav makarna vs yiyebiliyoruz. Elektrik su internet de bizim üzerimize. İş bulmaya çalışıyorum ulaşım sıkıntısı var. Çeviri okuduğum için çeviri işi bakıyorum fakat bu aralar hiç bir şey bulamıyorum :(

Bende hiç para tutamazdım bursu alınca kral gibi yer içer ay sonuna doğruda makarna ekmek arası salça geçinir giderdik arkadaşlarla :KK48:

Yemeğini evde yapıp yesen daha az harcamış olursun . Bir de part time çalışabilirsin mesela mağazalarda falan .

Vallahi canım çıktı ama yine de çalıştım,kıyafetimi de aldım en pahalı ayakkabımı da.
Sabah 8-16 baristalık yaptım, 17-22 arası okul.. ihtiyacın varsa gerçekten biraz azimle kalkıyorsun altından. Haftasonları ajanslar satış destek elemanı arıyor o taraflara da bakabilirsin

dısarda hemek yemeyi azalt mümkünse ayda iki üç. madem evdesin kendin hazırla veya okul yemekhanesi.

kredi kartı kullanma artk böylece bütcene uygun harcarsın. bende o yollardan gectim aylarca kapatacagımdeim . babamlardan fazla para a lırdım yine bakmısım dolmus Allahtan limiti 500 dü en son esim kapattı :KK70:

benim de az param vardı. üniversitede cikan ogle ve aksam yemeklerini kacirma. disarda yeme. evde aparatifle doymayi ogren. bi paket leblebiyle muzla yogurtla doymayi ogren. gidecegin yere minibus binme yürü

Öğrenciyi nasıl buluyorsunuz peki benim öyle girişken bi yapım yok esasen
Okulumun özel ders grubu var, oraya ilanlar veriliyor, ordan buluyordum ben, 1-2 yere gittikce de daha da cevresi genisliyor insanın. Şu networking denilen olay önemli gerçekten.

Merhaba kızlar ben üniversitede okuyorum ailem farklı şehirde. Öğrenci evinde yaşıyorum. Ailemden her ay belli bi miktar alıyorum haricinde burs var ve ailemin verdiği para genel olarak eve gidiyor. Bana kalıyor burs. Ama kredi kartı borcunu asla kapatamadığım için elime hiç tam gelmedi o burs. Sürekli karttan harcayıp karta yatırıyorum. Kıyafet vs almıyorum. Sadece boğazıma biraz düşkünüm yemeğe gidiyor param. Dışarda bir gün vakit geçirsem bile bütçem sarsılıyor hemen. Elimdeki parayı kullanmayı kesinlikle bilmiyorum. Nasıl dengeleyebilirim siz öğrenciyken neler yapıyordunuz yetirmek için işe yarat tavsiyelerinize açığım...

Not: birkaç yerde çalıştım canım çıktı ve okul saatlerime uymayan saatler içeriyordu başka iş tavsiyeleri de alabilirim...

Ailemin yanında okudum. Kahvaltı evden yapmazdım, bazen erken gidip okul yemekhanesinde yapardım. Öğlenleri de dışarıda yemektense yine yemekhaneden yerdim. Hatta akşamları da yemekhane de çıkardı ama ben evde olurdum o saatte.

Back
X