• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğrencim konusunda çaresiz kaldım;(

Yazıklar olsun o anneyede babayada

Biri çocuğumun kreşine öteki 2 çocuğum var ayıp

Demekki bidaha boşansalar onlarıda atıcaklar

Okuldan ayrılsanda arada sırada görüşebilirsin irtibatı kesme

Canım ben de sosyal hizmetler okuyorum mezun olmama az kaldı. Bu meslek görevlilerine de danışabilirsiniz nasıl bir yol izlenebileceği ile alakalı. Sonsuza dek dedesi ve nenesi yanında kalamayacak, yaşları ortada.. Allah uzun ömürler versin ancak dedesi ve nenesinin vefat durumunda velayet ne olacak ailesi ne düşünüyor bu konuda acaba. Bir uzman desteği şart gibi görünüyor. Aileler ayrıldıktan sonra arkalarında bir enkaz bırakmamalı şu an bu çocuğun hislerinde boğulabilir insanlık.
Velayet annede. Bulundugum okulda annesız babasız akraba yanında buyıyen cocuk cok fazla.
Aden kendını bu sekılde ıfade edıyor elimi kızartana kadar sıkı tutusundan anladım bırseylerı. Sevgı dolu bır kız cocugu. Ama herkese degıl. İnanın kendı sorunlarım sebebı ıle cok mutsuz gunler yasadım buna gebeliğimin sonlandırılması dahıl. O an bıle aklımdaydı . Cocuklara gulmek dısında yakışan baska bır ıfade yok:(

Allah bildiği gibi yapsın o anneyi bir kaşık su da boğasım geliyor böyle kadınları duydukça.
Bakamayacağın çocuğu niye doğurursun arkadaş ya neden neden ..
2.evliliğinden olan cocuguna gayet ılgılı!! Ama cocuk agır hastalandıgında günü varmış ve uzakmış okula gelemezmış cevabını aldıgımda benım tum sozlerım bıttı.

Rehberliğin umurunda degıl. Sıkmayın hocam canınızı bu kadar dıyerek teselli verıyor bana sag olsun. Bana evlat edınme konusunda destek aldıgım uzman yardımcı olacak. Bır pedagogla bu durumu konustum ama maliyete cok fazls oluyor. Okula gelip gozlem yapması vs . Yınede aklım aden de..
Rehberlik konusunda hiç şaşırmadım desem yeridir.
Çocuk için bu süreçlerin sancısız geçmemesi mümkün değil ki.
Beni de ananem büyüttü sayılır o kadar iyi anlıyorum ki çocuğun durumunu, kayırın ya bu konu da kayırın çocuğu , ilgi anlamında diyorum ders not falan kastetmiyorum. Seneye biraz daha büyümüş olacak idraki biraz daha artar illa ki.

Yazıklar olsun o anneyede babayada

Biri çocuğumun kreşine öteki 2 çocuğum var ayıp

Demekki bidaha boşansalar onlarıda atıcaklar

Okuldan ayrılsanda arada sırada görüşebilirsin irtibatı kesme
Bana kalsa bır ömür cooook cocuga yer verecek kalbım yuregım var. Daha köklü çözümler şart.

Bana kalsa bır ömür cooook cocuga yer verecek kalbım yuregım var. Daha köklü çözümler şart.

Huban bu işin enkolay çözümü ananenin çocuğu alıp annesine götürüp bırakması ben artık bakamıyorum nasıl diğerine bakıyosan bu çocuğunada artık sen bakacaksın demesi.

2.evliliğinden olan cocuguna gayet ılgılı!! Ama cocuk agır hastalandıgında günü varmış ve uzakmış okula gelemezmış cevabını aldıgımda benım tum sozlerım bıttı.
Yahu insan utanır gündeyim demeye, bu nasıl bir rahatlık, genişlik, pişkinlik.
İnsanda biraz haya olur, gece gece öküz oturdu göğsüme yine off.

Rehberlik konusunda hiç şaşırmadım desem yeridir.
Çocuk için bu süreçlerin sancısız geçmemesi mümkün değil ki.
Beni de ananem büyüttü sayılır o kadar iyi anlıyorum ki çocuğun durumunu, kayırın ya bu konu da kayırın çocuğu , ilgi anlamında diyorum ders not falan kastetmiyorum. Seneye biraz daha büyümüş olacak idraki biraz daha artar illa ki.
Kayırmak yetersız ben ve esım anane ve dedeye destek oluyorum 2yıldır. Anane hastayken benı arıyor ve bır ömur bunu yapması için ısrar edıyorum. Adenın destek alması gerekıyor. Ben bu durumu halletmedenbır yere gıdecek degılım:(
Cunku amcasıyla yasayan bır öğrencım var cok kardesli bır baska öğrencı .. ne yapsam tekim meslektaslarımla toplantı yaptıgımda onlarında cocugu varmış kac saat calışıyorlarmış eve gıt yemek yap ancak yetısıyorlarmış. Ben cocugum yok olmak üzereyken surunerek gıttım ben okula . Bır yanlış var ortada ve ben anlamakta zorlanıyorum ınsanları!!

Haddim olmayarak söylüyorum ama acaba adeni evlat edinmeyi düşünürmüsünüz biliyorum cok buyuk bir sorumluluk cok zor bir karar ama bir cocugun hayati kurtulacak benim bir oglum var ama ilerde evlat edinmeyi dusunuyorum evlenmeden oncede boyle bir istegim vardi cok kutsal birsey bence

Velayet annede. Bulundugum okulda annesız babasız akraba yanında buyıyen cocuk cok fazla.
Aden kendını bu sekılde ıfade edıyor elimi kızartana kadar sıkı tutusundan anladım bırseylerı. Sevgı dolu bır kız cocugu. Ama herkese degıl. İnanın kendı sorunlarım sebebı ıle cok mutsuz gunler yasadım buna gebeliğimin sonlandırılması dahıl. O an bıle aklımdaydı . Cocuklara gulmek dısında yakışan baska bır ıfade yok:KK43:

Aden kendını bu sekılde ıfade edıyor elimi kızartana kadar sıkı tutusundan anladım bırseylerı. Sevgı dolu bır kız cocugu. Ama herkese degıl. İnanın kendı sorunlarım sebebı ıle cok mutsuz gunler yasadım buna gebeliğimin sonlandırılması dahıl. O an bıle aklımdaydı . Cocuklara gulmek dısında yakışan baska bır ıfade yok:KK43:

İnanın ailesi olmasa yok diye avutur kendini ama varken yok olması çok acı. Var ama yok... O biten birliktelikle kendini de bitirdiklerini, artık onu önemsemediklerini ve sevmediklerini acı bir şekilde hissetmiş yaşamış. Ayrılırken insanlar mal varlığın paylaşımı kadar çocuğun psikolojisini de düşünse ya..

Çocuğun yeterince iyi bakılmadığı ortaya çıkarsa velayet annenin elinden gidebilir. Ne kadar umursar onu bilemiyorum tabi.

Huban bu işin enkolay çözümü ananenin çocuğu alıp annesine götürüp bırakması ben artık bakamıyorum nasıl diğerine bakıyosan bu çocuğunada artık sen bakacaksın demesi.
Eşi istememiş mecburi ananede cocuk.anane cok ıyı bakıyorda cok yaslı kadıncagız. Esınden boşandıgından berı cocuktan cok sogumuş ne sarılmış ne yuzune bakmış. Cokta bu konuları konuşmuyorum anane ile o cok bunalıp dert yandıgınca caresız dinlıyorum sadece.içim parca parca boyle her cıcuk için

Kayırmak yetersız ben ve esım anane ve dedeye destek oluyorum 2yıldır. Anane hastayken benı arıyor ve bır ömur bunu yapması için ısrar edıyorum. Adenın destek alması gerekıyor. Ben bu durumu halletmedenbır yere gıdecek degılım:KK43:
Cunku amcasıyla yasayan bır öğrencım var cok kardesli bır baska öğrencı .. ne yapsam tekim meslektaslarımla toplantı yaptıgımda onlarında cocugu varmış kac saat calışıyorlarmış eve gıt yemek yap ancak yetısıyorlarmış. Ben cocugum yok olmak üzereyken surunerek gıttım ben okula . Bır yanlış var ortada ve ben anlamakta zorlanıyorum ınsanları!!
Sizin gibi insanlar olmasa ne yapardık bilmiyorum, sakın motivasyonunuz düşmesin.
Mutlaka bir çözüme ulaşacaksınızdır, biraz bıktırmanız gerek sadece.
Anane çocuğu vermek istemiyor olabilir mi anneye üvey babadan dolayı ?

İnanın ailesi olmasa yok diye avutur kendini ama varken yok olması çok acı. Var ama yok... O biten birliktelikle kendini de bitirdiklerini, artık onu önemsemediklerini ve sevmediklerini acı bir şekilde hissetmiş yaşamış. Ayrılırken insanlar mal varlığın paylaşımı kadar çocuğun psikolojisini de düşünse ya..

Çocuğun yeterince iyi bakılmadığı ortaya çıkarsa velayet annenin elinden gidebilir. Ne kadar umursar onu bilemiyorum tabi.
Anlamıyorum hemde hiç.. cocuklar benım en karanlık anlarımın gökkuşagı. Yasama tutunmak için en guzel sebep. Hepsı ayrı ayrı cok degerli. Bu yaslarda hayatı bu yönuyle yasamasalar keske.

Babasını ve annesını tacız ettım desem yerı olur. Cocuk hasta bayıldı dedıgımde babası; ananesını arayın hocam 2 covugum var hangısıne gıdeyım dedı. Ananesı 81 yasında zaten anne desenız ya tatılde ya günde. Ne dıyebılırımki adene annenle baban senı cok özlemiş ama o kadar yogun calışıyorlar ki senın için gelemeyecekler demekten bıktım.
Yaziklar olsun boyle anne babaya
Kuzum yaa o yavrunun gunahi neydi onlar cocukta bu cocuk degil mi?
Kendi basina birseyler yapacaksin mecburen ailesinden fayda yok sana bir uzamandan destek alip cozebilirsin durumu okuldan ayrilinca kotu olur cocuk icin izindeyken bile bu kadar etkilendiyse

Sizin gibi insanlar olmasa ne yapardık bilmiyorum, sakın motivasyonunuz düşmesin.
Mutlaka bir çözüme ulaşacaksınızdır, biraz bıktırmanız gerek sadece.
Anane çocuğu vermek istemiyor olabilir mi anneye üvey babadan dolayı ?
Anane babaya ve eşine aynı zamanda kızına durumu defalarca anlattı. Yokkkk!
İçlerinde bu cocuga karsı anne babalık hissi yok!
Keske bırseyler yapabılsem. Benım yıllardır cocugum olmuyor ben yaralıyım,onların anne babaları var ama yok onlar yaralı. Cıkamadımki bu işin içinden

Yaziklar olsun boyle anne babaya
Kuzum yaa o yavrunun gunahi neydi onlar cocukta bu cocuk degil mi?
Kendi basina birseyler yapacaksin mecburen ailesinden fayda yok sana bir uzamandan destek alip cozebilirsin durumu okuldan ayrilinca kotu olur cocuk icin izindeyken bile bu kadar etkilendiyse
Pedagog ucretlerı cok fazla sureklilik istedıgım için maasımı dırek vermem gerekecek hoş yardımcı olmak istese makul bır noktada anlasırdım esım destekcı. Ama evlat edınme konusunda destek aldıgım uzman aden ve dıger bırkac cocukla ılgılenecek. Faydası olacagına ınanıyorum

Anlamıyorum hemde hiç.. cocuklar benım en karanlık anlarımın gökkuşagı. Yasama tutunmak için en guzel sebep. Hepsı ayrı ayrı cok degerli. Bu yaslarda hayatı bu yönuyle yasamasalar keske.

Canım haddime değil ama.. Sosyal güvenlik kurumuna başvur çocuk için bir inceleme ve rapor çıkartılır. Sağlıklı şartlarda yaşamıyorsa farklı bir yol izlenir çünkü anneannesi gerçekten çok yaşlı ve daha ne kadar onun ihtiyaçlarını karşılayabilir emin değilim? Belki de ailesi ders alır bu durumdan.

Pedagog ucretlerı cok fazla sureklilik istedıgım için maasımı dırek vermem gerekecek hoş yardımcı olmak istese makul bır noktada anlasırdım esım destekcı. Ama evlat edınme konusunda destek aldıgım uzman aden ve dıger bırkac cocukla ılgılenecek. Faydası olacagına ınanıyorum
Belediyelerde pedogog konusunda yardimci oluyor bildigim kadariyla ucretsiz halledebilirsin belki bi arastir istersen mutlaka vardir devlet ucretsiz karsiliyodur.

Haddim olmayarak söylüyorum ama acaba adeni evlat edinmeyi düşünürmüsünüz biliyorum cok buyuk bir sorumluluk cok zor bir karar ama bir cocugun hayati kurtulacak benim bir oglum var ama ilerde evlat edinmeyi dusunuyorum evlenmeden oncede boyle bir istegim vardi cok kutsal birsey bence
Acıkcası 1yıldır destek alıyorum evlat edınme konusunda ; haxırmıyım bır uzman esım ve benı gozlemledıgındekı gorusu nedır dıye. Bunu istemekle uygulamak arasında cok buyuk fark var. Benım cocugum olmadı tedavı ılede dusuk oldu.hoş olsada ben evlat edınecegım. Ama adenin anne babası var .aılesı var ve bunları bılıyor; evlat edınme kategorısınde degıl . Cok şukur ananesı dedesı cok sevıyor .
Daha kalıcı bır çözum olmalı. Destek almalı bu durumu algılamalı, bu durumla basetmeli. Ben bu surecte yanında olucam.
Sadece aden degılki.. adenın bana cok düşkün oluşu benı dusunduruyor.yoksa daha cok cocugum benzer durumda. Hepsı için işe yarar bu uzman destegı inşş

Belediyelerde pedogog konusunda yardimci oluyor bildigim kadariyla ucretsiz halledebilirsin belki bi arastir istersen mutlaka vardir devlet ucretsiz karsiliyodur.
Okulun bu konuda yaklasımını bılsenız. Hıc yardımcı degıller. Ben cogu seyı kendı butcemle yapıyorum helali hoş olsun.

Back
X