• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğrencim konusunda çaresiz kaldım;(

Okulun bu konuda yaklasımını bılsenız. Hıc yardımcı degıller. Ben cogu seyı kendı butcemle yapıyorum helali hoş olsun.
Siz ne güzel bir insansınız Allahım yaptığınız bu iyiliklerin mükafatını elbet verecek sabredin

Ben varım ama öğretmen olarak değil Aden olarak
İlkokul öğretmenimin hayatımda başka bir yeri vardı
Annemle babamın ayrılığında ilk 8 yıl babamda kaldım ve annemi hiç görmedim
Öğretmenimle evimiz yakındı eski karton yakalıklar boynumu tahriş ettiğinde bana dantel bir yakalık almasıyla başladı her şey 1. sınıftaydım. Hasta olduğumda ilgilenir, sevdiğim bir şey pişirmişse kapıdan uğrayıp bir tabak yemek bırakır, sobamı yakardı. İçi el vermezdi evde yalnız kalmama. Hayatımda hiç kimseye, daha sonra bulup yanına gittiğim öz anneme bile öyle bir hayranlık, öyle bir bağlılık duymadım. Bizim zamanımızda öyle rehberlikler falan yoktu, mezun olup okulumun hemen yanında ki ortaokula başladığımda yıkılmıştım resmen, tenefüslerde kaçar kaçar öğretmenime giderdim, liseye başladığım yıl ayrıldı okuldan bana haber vermedi, sanırım başka bir yere tayin edildi mahalleden de taşınmıştı çünkü, vedalaşmaya gücü olmadığını düşünüyorum. Sizin gibi öğretmenler bizim gibi çocuklar için çok değerli, sanırım şu an yaşınız benden küçük ama ellerinizden öperim öğretmenim, ne yaparsanız yapın Adenin sizden soğumasının bir yolu yok şimdilik.

Çok duygulandım yazdiklarinizla. Peki daha sonra buldunuz mu ogretmeninizi?

Çok üzüldüm hocam inşAllah Aden için herşey güzel olur. Şu sıralar anne diye bir dizi var durumu ona benzettim

ilkokul çağında öğretmenlerin yeri bambaşka oluyor
bende ilkokul öğretmenimi asla unutmadım, 50 - 60 kişilik sınıflarda her birimizle ayrı ilgilenirdi,
bir saçımı sıvazlayışı vardı hala unutamam
şimdilerde eskisi gibi değil ama siz gerçekten çok güzel bir örneksiniz eskilere...

Bulundugunuz yerde RAM varsa cok iyi olur.
Genelde rehberlik ogrt olmayan okullara da yardim ediliyomus.
Eger ogrt gerekli gorurse cocugu rama yonlendirebilir.uzmanlar var hem psikologlar felan arayip bilgi alirsaniz size cok yardimci olurlar.
Ama velayet kimdeyse onun da imzasi lazim.ogrt ya da mudur bi belge hazirlayip velide imza atinca tamamdir.

Lutfen bu cocuk icin Ramla iletisime gecin.
Telf bile arasaniz size detayli bilgi verirler.

bu saatte aklımda hala öğrencım var. Ananesi ve dedesi ile kalıyor .anne ve babası ayrı evlilikler yapmış ,belli aralıklarla görüşüyormuş. Genel olarak ilk öğretim oldugu için öğrencilerım konusunda hassasım. Aile hayatı ,okul içi ve evdeki hallerinin haftalık raporları vs.
Yakın zamanda yasadıgım düşük nedenıyle 1hafta izin almıştım. Bahsettıgım öğrencim günlerce ağlamış evet sınıfım velilerım bır butun olduk 2yıldır ama öğrencimin adı aden . Aden sınıfta bana arada anne dıyor. Büyük büyük özlemlerle karsılıyor her gün. Tenefüsleri ya yakınımda yada benı izleyerek gecırıyor. Sürekli aramak istiyor ,uyumadan önce ,arkadasları ile sorun yasadıgında sarılıp aglamak istıyor..
bugun ananesini cagırdım durumu farkedıp etmedıgını sordum;
Yanlış anlarsınız dıye konuşamadım ama aden size cok düşkün sürekli sizin adınız evde . Annesinin yerıne koydugunu düşünüyoruz vs dedi. Bugun rehberlik ile görüştüm bu konuda bırlıkte hareket edecegız. Mınık adene bu durum zarar verır mı? Benım öğretmeni oldugumu belli zamanlar ayrıda kalacagımızı kavramalı seneye ben bu okulda ayrılacagım üzülerek bu durum yıkım yaratır mı gibi sorular var aklımda. Esit mesafede oldugum 35 öğrencimi birbirinden hiç ayırmadım . Cocugun hayatında önemli bır yer boş sanıyorum en yakın anne modeli olarak ben secıldım. O gözümün içine bakarken üzülüyorum. Mutlaka bu konuda aden için bır farkındalık oluşturacagım. Uzman destegı ve rehberlik ile. Benzer bır durumla karsılasan tanık olan varmı ??
Merhaba. Konunuzu okudum ve bir anımı anlatmaya karar verdim. Öğretmenliğimin ilk yılında annesi öldürülmüş bir kız öğrencim vardı.
Ben tüm öğrencilerimi çok seviyordum ama bu öğrencimi kızımmış gibi çok seviyordum. Öyle ki güneşte sıra olurlardı. Giderdim ellerimi kafasının üstüne koyar güneşin gelmesini engellerdim.
Bir gün bu öğrencimin evlatlık verildiğini öğrendim. Günlerce ağladım. Bilseydim ki babasının öyle bir amacı var düşünmeden ben büyütmek isterdim bu çocuğu.
Sonuç olarak ögrencimle bağımı koparmadım ve evlatlık alan aileye ziyaretlere gittim. Şimdi çocuk daha mutlu.
Sizin ögrenciniz adına çok üzüldüm. Ne denir bilmiyorum ama çocuk siz gidince çok etkilenecek.

bu saatte aklımda hala öğrencım var. Ananesi ve dedesi ile kalıyor .anne ve babası ayrı evlilikler yapmış ,belli aralıklarla görüşüyormuş. Genel olarak ilk öğretim oldugu için öğrencilerım konusunda hassasım. Aile hayatı ,okul içi ve evdeki hallerinin haftalık raporları vs.
Yakın zamanda yasadıgım düşük nedenıyle 1hafta izin almıştım. Bahsettıgım öğrencim günlerce ağlamış evet sınıfım velilerım bır butun olduk 2yıldır ama öğrencimin adı aden . Aden sınıfta bana arada anne dıyor. Büyük büyük özlemlerle karsılıyor her gün. Tenefüsleri ya yakınımda yada benı izleyerek gecırıyor. Sürekli aramak istiyor ,uyumadan önce ,arkadasları ile sorun yasadıgında sarılıp aglamak istıyor..
bugun ananesini cagırdım durumu farkedıp etmedıgını sordum;
Yanlış anlarsınız dıye konuşamadım ama aden size cok düşkün sürekli sizin adınız evde . Annesinin yerıne koydugunu düşünüyoruz vs dedi. Bugun rehberlik ile görüştüm bu konuda bırlıkte hareket edecegız. Mınık adene bu durum zarar verır mı? Benım öğretmeni oldugumu belli zamanlar ayrıda kalacagımızı kavramalı seneye ben bu okulda ayrılacagım üzülerek bu durum yıkım yaratır mı gibi sorular var aklımda. Esit mesafede oldugum 35 öğrencimi birbirinden hiç ayırmadım . Cocugun hayatında önemli bır yer boş sanıyorum en yakın anne modeli olarak ben secıldım. O gözümün içine bakarken üzülüyorum. Mutlaka bu konuda aden için bır farkındalık oluşturacagım. Uzman destegı ve rehberlik ile. Benzer bır durumla karsılasan tanık olan varmı ??
anne ve babaya suc atamam onlar ayrılmıs ama sevgi ve ilgisini o cocugun üstüne vermelerı lazım.hocam cok zor sizin acınızdan sen nekadar güzel kalplısınkı sevgiyi sende bulmus saygımla

Ne uzmani ne aktivitesi ne hediyesi..yavrucak basinin sicacik oksanmasini dustugunde kizim canin mi yandi gel opeyim diyeni onune sicak bir corba konup kizim hadi bunu ic diyeni gece yatagina yattiginda sicacik bagrina basan anneyi istiyor o kucucuk yurek..
Eminimki gece yatagina yattiginda yavrucak agliyordur hep annem diye...
Cunku ben bir sure annemden ilkokul zamaninda ayri kalmistim mecburen.cok agladim.annem...annemi cok ozledim diye gozyaslariyla uyuyup kaliyordum cogu zaman.

Bir anne nasil evlenip cocugunu unutabilir aklim almiyor arkadas. Bir gece ayri kalamam. Aden yine simdilik sansli ona sahip cikan anneannesi dedesi ve belki akrabalari var. Maddi durumlari kotu degil anladigim kadariyla, ilgililr de. Allah kolaylik versin. Size de okunan ezanin hurmetine en yakin zaman da cocugunuzu kucaginiza almayi nasip etsin.

Maşallah çaresiz kalmamışsınız, elinizden gelen desteği vermişsiniz, inşallah uzman yardımıyla onun için en iyisini yaparsınız. Ama 5-6 tane böyle çocuk olduğunu söylediniz, Anne babalar nasıl evlatlarını bırakabiliyorlar, Tamam ayrılabilirler, ama en azından bir ebeveyn çocuğuna sahip çıkıp sevgisini vermez mi? Hem de o yokmuş gibi davranıp diğer çocuklarıyla ilgilenmeleri ne kadar garip. Allahım aklıma mukayyet ol. Ben kedimin yavrusunu yabancıya veremiyorum. Nasıl insanlar var.

:KK42: bir anne evladını nasil bırakabilir ya? yavrusu bu boşlukta debelenirken nasil uyur rahat rahat? cok üzüldüm cok :KK43:

Anneye ulaşıp ona bahsetseniz durumdan. sanmıyorum ama belki vicdanı sızlar da evladiyla ilgilenir.
Hiç birsey yapmaz. sinir oluyorum bu tiplere. çocuğu anneanne dedeye yıkıp bekar gibi evleniyorlar. olan çocuğa oluyor

Kıyamam ya küçücük yüreğinde koca koca yükler mi taşıyor yavrum benim :(

Sizin gibi öğretmenlerin eli öpülür Allah razı olsun
Allah sizin gibi insanların sayısını artırsın.

Kıyamam ya oturup ağlayasım geldi :KK42:
Duyarlılığınız için çok teşekkür ederim, umarım sizin gibi öğretmenler nasip olur çocuklarımıza da.

6.sınıf erkek öğrencim vardı hep bayan ogretmenlere sarılmak onlari öpmek istiyordu.. annesi yoktu.. baba evlenmiş bir bebekleri olmuştu.. görünmezim evde diyordu :( baba ile konuşarak bi nebze fayda sağlamıştık.. inşallah anne babası kendilerine gelirler çünkü Anneanne artık hayatta olmadığında o da görünmez olacağı bir evde yaşayabilir :(

Öğrencinin durumuna cok üzüldüm ancak bir öğretmen olarak size soylemek istediklerim var.Oncelikle cok iyi birisiniz yazdiklarinizdan öyle belli ki.Ancak aden in ogretmeni oldugunuzu ve belli bir mesafede durmaniz gerektigini düşünüyorum.Her ne kadar herkese eşit mesafedeyim deseniz de uyumadan once sizle konusmasi,izindeyken aramaniz vs durumu iyice zorlastirmis.Benim de öğrencilerimle sevgi dolu bir iletisimim var ancak sarilmalarina, fazlaca temasa musade etmiyorum.Çünkü çocuklar sevgilerini cok yogun yaşarlar bilirsiniz ve bir noktada sizin ogretmeni oldugunuzu ve hayatinin bircok asamasinda cok öğretmeni olacagini ortaokulda mesela her derse farkli öğretmen girecegini hissettirmeniz ve konuşmaniz gerekiyor.Yarali kalbinde anne baba ilgisi goremedigi icin sizin aşırı ilgili haliniz onu iyice size düşkün yapmis.
Yarin öbürgun siz tayin olup gidince bir terkedilis daha yaşayacak kusura bakmayin sizi incitmek istemem sadece ogretmenlik cok zor her ogrencinin bir hikayesi var ve bizler hayatlarinin bir noktasinda yanindayiz..bunu cocuklara heran hissettirmek lazim diye düşünüyorum

Back
X