- 29 Mart 2012
- 1.781
- 1.836
- 333
- Konu Sahibi Camille_claudel
-
ogrenme teknıklerını bılıyorum ama unutmamayı bılemıyorum cnm .Iyi aksamlar hanimlar
ben endustri muhendisligi ogrencisiyim ve matematik fizikle aram cok iyi cok severek yapiyorum. Ancak sorunum suki ben ogrendiklerimi yillar sonra unutmaktan cok korkuyorum. Cunku bi gordugumuz dersi birdaha gormuyoruz ve ben aylar sonra unuttugumu gorunce cok uzuluyorum. Unutmamak icin ne yapmali? Temel terimleri unutmuyoruz mesela carpim tablosu yada dort islem gibi. Gecenlerde yatagimda dna nin temel yapi taslarini falan tekrar ettim unutmusmuyum diyebir cozum bileniniz varsa soyleyin nolur:/
Istedigim cevap bu iste!:) yillar sonrada olsa bilmek. Ezberlemekten ziyade ögrenmek, mantigini cözmek.Surekli tekrar ve soru. Sayisalim pek iyi degildir ama turkce dil bilgisi edebiyatta uzerime tanimadim. Bu da isin mantigini kavramakla oldu. Ben
n son universite sinavinda soru cozmustum ve gecenlerde kpss de cozdum inan tum bilgiler dun gibi. Tabi sayisal daha farkli unutulmasi daha olagan. Ama bunu pratik yapicaksin. Arkadasin soyledigi gibi bulmaca niyetine coz ')
Öğrenilen bilgi unutulmaz. Eğer eğitim sistemimize bakarsak aslında bir şey öğrenmediğimizi, sadece dersleri geçmek için anlık ezber yaptığımızı görebiliriz. Bu yüzden öğrendiklerimi unutuyorum diye düşünme, ezberlediklerini unutuyorsun hepsi bu, zaten bu eğitim sistemi ile öğrenebilmen de pek mümkün değil.Fakat bu durumun eksikliğini hissetmen harika bir şey, çoğu insan umursamaz seni tebrik ediyorum.
Bu yıl Üniversite'de ders vermeye başladım, dehşet içindeyim... Ders anlatıyorum anlattığımı anlamıyorlar, öğrenmediniz mi diyorum yok diyorlar. Eski dönemlerine bakıyorum konu anlatılmış hatta sınavda soru bile sorulmuş ama robot gibi anlatılmış geçilmiş hepsi.İnanamayacaksınız ama verdiğim ders ile alakalı konulara geçmeden altyapı sağlamak namına resmen sıfırdan ders veriyorum müfredat dışı!
Boş zamanlarında mesela yaz tatili veya haftasonlarında, ilgini çeken, öğrenmek istediğin branşı saptayıp konu ile alakalı çeşitli kitaplar edin, makaleler oku ve araştır.Her seferinde tek konu olsun mesela DNA demişsin, dnayı araştır yeniden, üstün körü değil, en az 3 kaynaktan oku oku oku ve sonra sağlamasını yap. Özellikle yatmadan önce tekrar edersen gerçekten çok etkili oluyor.
Istedigim cevap bu iste!:) yillar sonrada olsa bilmek. Ezberlemekten ziyade ögrenmek, mantigini cözmek.
Evet canim mantigini anladm bir kere onume soru getirsen kitaba bakmadan yapabilirim cunku aklima yerlesmis unutmam o bilgileriIstedigim cevap bu iste!:) yillar sonrada olsa bilmek. Ezberlemekten ziyade ögrenmek, mantigini cözmek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?