Ögrendinklerimi unutmak istemiyorum! Ne yapmali sizce?

Camille_claudel

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
1.781
1.836
333
Iyi aksamlar hanimlar

ben endustri muhendisligi ogrencisiyim ve matematik fizikle aram cok iyi cok severek yapiyorum. Ancak sorunum suki ben ogrendiklerimi yillar sonra unutmaktan cok korkuyorum. Cunku bi gordugumuz dersi birdaha gormuyoruz ve ben aylar sonra unuttugumu gorunce cok uzuluyorum. Unutmamak icin ne yapmali? Temel terimleri unutmuyoruz mesela carpim tablosu yada dort islem gibi. Gecenlerde yatagimda dna nin temel yapi taslarini falan tekrar ettim unutmusmuyum diye bir cozum bileniniz varsa soyleyin nolur:/

ogrenme teknıklerını bılıyorum ama unutmamayı bılemıyorum cnm .

Ilginize tesekkur ederim kizlar. Peki bu tekrari ne kadar yapmamiz lazim? Arastirdigima gore iki cesit hafizamiz varmis birinde uzun sureli digerinfeyse kisa vadede depolanma yapiliyomus. Sanirim uzun vadeli hafiza kaydetmek gerekiyo.

Carpim tablosunu cok kez tekrar ettik ama simdi Allaha sukur unutmuyoruz:) demekki onun gibi olmali

Aynen çok tekrar etmek gerek.

Benimde matematik ve geometrim bayagı iyidir, sürekli soru çözüyorum bende. Bulmaca niyetine.

Sende bu şekilde yapabilirsin canım :)

kpss tarihe o kadar çok çalıştım ki geçen ekimde başlamıştım bu ekimde çoğu bilgi hala aklımda. tabi unuttuklarım da çok normal olarak:) ama sınavda 27 sorudan 23 yaptırdı bana daha fazlası olabilirdi ama heyecanıma yenildiğim için böyle oldu

sana tavsiyem, eğer yazarak öğrenirim ben diyosan cicili bicili not defterleri al oraya yaz ve geceleri ya da sabahları oku. zaten bi süre sonra sayfaları, satırları ezberlemiş gibi oluyorsun..

O kadar bilgiyi unutmazsak kafayi yeriz...
Onemli olan mantigini anlamak, temelini olusturmak, analitik dusunmeyi ogrenmek, cozume nasil gidelecegini bilmek vs.
Is hayatin da okul hayatindan epey farkli olacak zaten...
Illa kalsin aklimda dersen, makalelerin toplanmasindan olusturulmus alan kitaplari olur...
Kendi alaninla ilgili kitaplari alip, dergi karistirir gibi arada okuyabilirsin hem bilgilerini tazelersin hem de yeni seyler ogrenirsin...

ben sınavdan çıkar çıkmaz beynime reset atıyorum , beyin bu yahu eger bi takım şeyleri unutmassak, arkadaşın dediği gibi kafayı yeriz, o ezberlediğim çalıştıgım konular okadar bana gereksiz geliyorki 1 dk bile aklımda tutmak istemıyorum, gerçektende sınavdan çıkar çıkmaz herşeyi unutuyorum , yaptıgım soruları bile , ne çözdüm ben ya diyorum öyle şartlandırmışım kendimi, mat hocam 50 yaşına gelmişti kadın hala soru çözüyodu unutuyorum yoksa diyodu, devamlı soru çözüp bilgilerini tazelemen lazım.

Canım dna' nin yapıtşlarını ezberlemen senin bir işine yaramayacak ki artık. Hafızanda tutmana gerek yok. Aslında şuan gördüğün derslerde öyle. Iş hayatında bunlarla alakalı birşey yapmayacaksın bile.

Surekli tekrar ve soru. Sayisalim pek iyi degildir ama turkce dil bilgisi edebiyatta uzerime tanimadim. Bu da isin mantigini kavramakla oldu. Ben en son universite sinavinda soru cozmustum ve gecenlerde kpss de cozdum inan tum bilgiler dun gibi. Tabi sayisal daha farkli unutulmasi daha olagan. Ama bunu pratik yapicaksin. Arkadasin soyledigi gibi bulmaca niyetine coz ')

bilgileri uzun süreli belleğe atmak istiyorsan kodlaman vs gerekiyor
atıyorum okuduğun bilgileri hikayeleştirebilirsin , resmedebilirsin gibi

Sagolun kizlar:) zaten bu mantigi hic anlamiyorum is hayatinda isime yaramiyacaksa bu bilgileri niye ogreniyorum yahu? Sabrimi test ediyolar sanirim hmmm bu butun sinavlari gectiyse ise yarar demekki gibisinden

Yalniz ben maruzatimi tam anlatamadim sanrim benim sorunum bu bilgileri unutursam sinavi gecemem falan degil ben bu konulari unutmak istemiyorum. Matematik fizik okadar ilginc geliyoki calisirken Allahim ben bu bilgileri unutmak istemiyorum diyorum hafiften tozutuyomuyim nedir

Öğrenilen bilgi unutulmaz. Eğer eğitim sistemimize bakarsak aslında bir şey öğrenmediğimizi, sadece dersleri geçmek için anlık ezber yaptığımızı görebiliriz. Bu yüzden öğrendiklerimi unutuyorum diye düşünme, ezberlediklerini unutuyorsun hepsi bu, zaten bu eğitim sistemi ile öğrenebilmen de pek mümkün değil.Fakat bu durumun eksikliğini hissetmen harika bir şey, çoğu insan umursamaz seni tebrik ediyorum.

Bu yıl Üniversite'de ders vermeye başladım, dehşet içindeyim... Ders anlatıyorum anlattığımı anlamıyorlar, öğrenmediniz mi diyorum yok diyorlar. Eski dönemlerine bakıyorum konu anlatılmış hatta sınavda soru bile sorulmuş ama robot gibi anlatılmış geçilmiş hepsi.İnanamayacaksınız ama verdiğim ders ile alakalı konulara geçmeden altyapı sağlamak namına resmen sıfırdan ders veriyorum müfredat dışı!Bir de arada bu bilgi bizim ne işimize yarayacak diyenler var ki kalemi kafalarına fırlatmak istiyorum!

Boş zamanlarında mesela yaz tatili veya haftasonlarında, ilgini çeken, öğrenmek istediğin branşı saptayıp konu ile alakalı çeşitli kitaplar edin, makaleler oku ve araştır.Her seferinde tek konu olsun mesela DNA demişsin, dnayı araştır yeniden, üstün körü değil, en az 3 kaynaktan oku oku oku ve sonra sağlamasını yap. Özellikle yatmadan önce tekrar edersen gerçekten çok etkili oluyor.

Istedigim cevap bu iste!:) yillar sonrada olsa bilmek. Ezberlemekten ziyade ögrenmek, mantigini cözmek.

Öğrenme stratejilerini araştırın
Size uygun olanları kullanarak çalışın
Ve de uzun süreli belleğe aktarılan bilgileri umutmayız aslında sadece uzun süre geri çağırmazsak hatırlamakta zorlanırız
Beyninizi bi kütüphane gibi düşünün
Kitapları belli bir sisteme göre dizmez isek aradığımızı bulamayız.
Bir de bir bilgiyi öğrendiğiniz gün, 3 gün sonra , bir hafta sonra, bir ay sonra ve 3 ay sonra gibi aralıklarla tekrar ederseniz kalıcı olur
Ve en önemlisi günlük yaşamda kullanmak
4 işlemi ve çarpım tablosunu kullanıyoruz çünkü gün içinde para sayarken bile lazım oluyor. En önemlisi bu çünkü kullanılmayan bilgi unutulmaya mahkumdur. ..

Beynini gereksiz gordugun bilgilerden ayirmalisin.Mesela yapilan dedikodu bir sey kazandirmiyor ama yer isgal ediyor.İbrahim Saracoglu diyor duydugu yasadigi olaylari gunu gunune bilgisayarina yazarmis gerekli gordugunde arsivinde istedigi kelimeyi aratirmis.Beyinde yer aciyormus.Deneyebilirsiniz.

Size harfiyen katiliyorum. Artik okadar yozlazmiski dusunce sistemimiz bu gibi fikirler insanlara absürt geliyo ve insan kendinden suphe ediyo!

Cocuklarimiz okula gidiyorlar gün boyu ögreniyolar(!), ertesi gün unutsunlar diye. Ne kadar aci. Dna yapi taslarini bilmek, atomun yapisi, kar, yagmur doga olaylari bunlar bilmesi kotumu? Unutmazsak yasayamiz diyoruz ama unutacaksak neden milyonlarca bilgisayar kapasitesinde beynimiz var?

Turkiyede okumuyorum yurtdisindayim, cok saygin hocalarimiz var ancak emeklerin cogu bos maalesef. Sizin gibi hocalara okadar saygi duyuyorumki elleri opulesi insanlardansiniz ne mutlu:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…