Ögrendinklerimi unutmak istemiyorum! Ne yapmali sizce?

Ne kadar guzel!:) sizi tebrik ediyorum sirf ögrenmis olmak icin olmayanlardan oldugunuz icin.:)
Cok tesekkur ederim ortaokuldaki hocam sag olsun onun sayesinde ben farkina varmadan oturttu bilgileri kafama ve tum sinavlari turkce dil bilgisini edebiyati yaparak yuksek tamamlamya calistm sayisalim pek olmadigi halde. Ezber yapma pratik yap bak gor yillar sonra nasil aklinda kaliyor ve sen kendinle nasil grur duyuyorsun:)

Ne kadar iyi bir hocaniz varmis. Birde sevilerek ogrendigimiz seyleri unutmuyoruz sanirim. Ucaklar oldum olasi ilgimi ceker nasil uctuklarini falan arastirarark okudum ve inanin hala aklimda:) diger turlusu zaten cok manasiz degilmi? Ogrendiklerini unutan bir doktor dusunebiliyormuyuz Allah korusun:)?

Tarihe nasil calistin acaba.bnde kpss icin ugrasiorm ilk defa hzrlmicsm ezberim hic iyidegil

Artık bilgi bir tık uzağımızdayken ezberleyip yük etmeye ne gerek var ki. Bence mantığı kap ya da birşeylere nasıl ulaşabileceğini öğren pratik bilgiler aklında kalsın. Ben de lisede üniversite de çok şeyler öğrendim ama mesleğimi yaparken çok azı bilinc düzeyimde hatırım da. Ama bazen bir anda bazı şeyleri hatırlayabiliyorum. Hatırlayamadığımı da teknolojiyle hallediyorum.

Endüstri mühendisiyim, bir senedir çalışıyorum. İşte istemediğiniz cevap: Unutacaksınız.

Ama şunu söylemekte de fayda görüyorum, önemli olan üniversitenin size kazandırdığı düşünme biçimi ve bu unutulmuyor. Yani mezun olduğunuzda postacı problemini ezberden hatırlamayabilirsiniz ama sorun önünüze geldiğinde doğru yaklaşımı geliştirebiliyor olacaksınız.

Zaten doğru düşünmeyi bildikten sonra konuların ezberinizde olması gerekmiyor, teoriyi bulabileceğiniz bir sürü kitap, kaynak olacak elinizin altında.

Yine de illa mekaniği, elektriği unutmayayım diyorsanız yazın formülleri, konseptleri bir kağıda, dolabınızın üstüne filan yapıştırın :)

Bunları bilmek tabii ki kötü değil bence olması gereken bu ama anlaman gereken şey şu hayatım... ZEKİSİN! Öğrendiklerin sana yetmiyor, yetmeyecek ve sırf bu yüzden insanlarla zaman zaman sohbet edebilecek konu bulamayacaksın, yaptıkları sohbetler seni sıkmaya başlayacak ve bir bakmışsın ki sana bilgi anlamında bir şey katmayan herkesten uzaklaşmışsın, hatta senin yanında kendilerini eksik hissettiklerinden kendi kendilerine uzaklaşacaklar,kader utansın... Belki bir süre sonra benim yaptığım gibi kendi bölümünün haricindeki bir bölümü seçip sıfırdan başlayıp o doğrultuda Doçentliğe kadar gideceksin belli mi olur... Doğru yoldasın, aynen devam :) Bu arada güzel düşüncelerin için teşekkür ederim.

Cok tatlisiniz asil ben tesekkur ederim:) gercektende oyle arkadaslarim hayretle ve aciyarak bakiyorlar bana vah gariban ezber yetmezmis gibi bide dersin mantigini deseliyo diye. Kulvarlarimiz farkli tarz dusunce diye gecistiriyodum aradaki uyumsuzlugu ama siz adinida koydunuz:) isin trajikomik tarafiysa ilkokul mezunu komsumla ayni konular hakkinda konusabilmek anlattiklarimi gercekten anlamaya calisarak beni dinlemesi keske senin bolumune alipta beni oturtsalardi demesi:) kimi kuslar ucmaya ne hacet diye yuruyo kimi kaplumbagalarsa ucabilsem surayida gezerdim diyo:) sizi tanidigima sizin gibi insanlarin var olduguna cok sevindim:)

Bolumumu bitirince sirf arastirma labaratuvar olarak devam etmek yada matematik psikoloji gibi bolumleri okumak istiyorum ama evlenmek cocuk beni engellermi bilmiyorum. Okuyupta matematik hocasi olayim diye degil sirf ögrenmek(!) adina:)

Bilmukabele canım, komşuna da bravo... Yani neymiş insanların eğitim durumlarına bakarak sahip oldukları bilgi hakkında fikir sahibi olamıyormuşuz...

Evlilik konusuna gelirsek zaten kendin gibi bir insanı seçeceğine eminim bu yüzden sana bu konuda destek olacaktır diye düşünüyorum ama çocuk dersen kısa bir süre ara vermek durumunda kalabilirsin ki bu da sorun yaratmaz bence...

Tesekkur ederim dusuncenizi ilk firsatta komsuma ileticem ins. Hayat hepimize guzel gözlerle bakar umarim.

Beni aydinlattiginiz icin size cok mutesekkirim, tanimadan dusuncenize bakis aciniza hayran olmamak elde degil. Bir sürü doktorlar muhendisler hatta yeni Teslalar yetistirmeniz dilegiyle :)

Tarihe nasil calistin acaba.bnde kpss icin ugrasiorm ilk defa hzrlmicsm ezberim hic iyidegil

konu konu böldüm. hergün 1konu özet yaparak gittim.sürekli okudum aklımda canlandırmaya calıstım 1ayda bitti ama konular bitince iş bitmedi benm için. bu sefer bi ajanda edinip duydugum her şeyi not aldım.denemelerdeki yanlıslarımı not aldım. belli aralıklarla tekrarlar yaptım. her tektrarda daha detaya indim ve bu detaylar sayesinde sınavda 5-6 soru daha yapabildim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…