- 29 Mart 2012
- 1.781
- 1.836
- 333
- Konu Sahibi Camille_claudel
-
Ne kadar guzel!:) sizi tebrik ediyorum sirf ögrenmis olmak icin olmayanlardan oldugunuz icin.:)Evet canim mantigini anladm bir kere onume soru getirsen kitaba bakmadan yapabilirim cunku aklima yerlesmis unutmam o bilgileri
Cok tesekkur ederim ortaokuldaki hocam sag olsun onun sayesinde ben farkina varmadan oturttu bilgileri kafama ve tum sinavlari turkce dil bilgisini edebiyati yaparak yuksek tamamlamya calistm sayisalim pek olmadigi halde. Ezber yapma pratik yap bak gor yillar sonra nasil aklinda kaliyor ve sen kendinle nasil grur duyuyorsun:)Ne kadar guzel!:) sizi tebrik ediyorum sirf ögrenmis olmak icin olmayanlardan oldugunuz icin.:)
Tarihe nasil calistin acaba.bnde kpss icin ugrasiorm ilk defa hzrlmicsm ezberim hic iyidegilkpss tarihe o kadar çok çalıştım ki geçen ekimde başlamıştım bu ekimde çoğu bilgi hala aklımda. tabi unuttuklarım da çok normal olarak:) ama sınavda 27 sorudan 23 yaptırdı bana daha fazlası olabilirdi ama heyecanıma yenildiğim için böyle oldu
sana tavsiyem, eğer yazarak öğrenirim ben diyosan cicili bicili not defterleri al oraya yaz ve geceleri ya da sabahları oku. zaten bi süre sonra sayfaları, satırları ezberlemiş gibi oluyorsun..
ogrendiklerini kullanmayacaksin ki her zaman. bunlar senin rotan olacak ve sen tarzini oluaturacaksin.öğrendiklerini unutmaktan mı korkuyorsun?
Bİr şey diyeyim mi okulda öğrendiklerin temel olacak ki zaten sonra çok farklı şeyler yapacaksın iş hayatında
Endüstri mühendisiyim, bir senedir çalışıyorum. İşte istemediğiniz cevap: Unutacaksınız.Ilginize tesekkur ederim kizlar. Peki bu tekrari ne kadar yapmamiz lazim? Arastirdigima gore iki cesit hafizamiz varmis birinde uzun sureli digerinfeyse kisa vadede depolanma yapiliyomus. Sanirim uzun vadeli hafiza kaydetmek gerekiyo.
Carpim tablosunu cok kez tekrar ettik ama simdi Allaha sukur unutmuyoruz:) demekki onun gibi olmali
Size harfiyen katiliyorum. Artik okadar yozlazmiski dusunce sistemimiz bu gibi fikirler insanlara absürt geliyo ve insan kendinden suphe ediyo!
Cocuklarimiz okula gidiyorlar gün boyu ögreniyolar(!), ertesi gün unutsunlar diye. Ne kadar aci. Dna yapi taslarini bilmek, atomun yapisi, kar, yagmur doga olaylari bunlar bilmesi kotumu? Unutmazsak yasayamiz diyoruz ama unutacaksak neden milyonlarca bilgisayar kapasitesinde beynimiz var?
Turkiyede okumuyorum yurtdisindayim, cok saygin hocalarimiz var ancak emeklerin cogu bos maalesef. Sizin gibi hocalara okadar saygi duyuyorumki elleri opulesi insanlardansiniz ne mutlu:)
Cok tatlisiniz asil ben tesekkur ederim:) gercektende oyle arkadaslarim hayretle ve aciyarak bakiyorlar bana vah gariban ezber yetmezmis gibi bide dersin mantigini deseliyo diye. Kulvarlarimiz farkli tarz dusunce diye gecistiriyodum aradaki uyumsuzlugu ama siz adinida koydunuz:) isin trajikomik tarafiysa ilkokul mezunu komsumla ayni konular hakkinda konusabilmek anlattiklarimi gercekten anlamaya calisarak beni dinlemesi keske senin bolumune alipta beni oturtsalardi demesi:) kimi kuslar ucmaya ne hacet diye yuruyo kimi kaplumbagalarsa ucabilsem surayida gezerdim diyo:) sizi tanidigima sizin gibi insanlarin var olduguna cok sevindim:)
Bolumumu bitirince sirf arastirma labaratuvar olarak devam etmek yada matematik psikoloji gibi bolumleri okumak istiyorum ama evlenmek cocuk beni engellermi bilmiyorum. Okuyupta matematik hocasi olayim diye degil sirf ögrenmek(!) adina:)
Tarihe nasil calistin acaba.bnde kpss icin ugrasiorm ilk defa hzrlmicsm ezberim hic iyidegil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?