Öğrenme Psikolojisi Soru Kampı

soru3
öğrenme sürecinde insanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik hangisidir?

a-planlı davranışları gösterebilmesi
b-davranışı tekrar etmesi
c-davranışı seçmesi
d-öğrendiklerini başkalarına aktarabilmesi
e-iletişim kurabilmesi

bu soruda 2 şık arasında kalabilirsiniz kızlar bende öyle kaldım bence cevabı çok net değil sorunun
cevap:a

soru4
hangileri öğrenme ürünüdür?
1. 6 aylık bebeğin uzağında bulunan emziğine uzanması
2.aç olduğu için ağlayan 4 aylık bebeğin karnı doyurulduğunda susması
3.6 aylık bebeğin annesini gördüğünde ellerini oynatması
4.9 aylık bebeğin tvda izlediği bir reklamdaki kaplandan korkması
5.10 aylık bir bebeğin sesin geldiği yöne bakması

a-1,2,3
b-1,3,4
c-3,4,5
d-3,5
e-4,5
cevap:b

canım 2.soruyu dogru yaptım sen hangıısnı anlamadın?
ılk soru da cokmfarklı bır soru sahsen ben oyle soru gormedım hıc ama:26::26:

tamam canım:)

kızlar hangi yayınlardan çalışıyorsunuz?

yargının modüler set soruları bunlar içlerinde kpss sorularıda var

soru4
hangileri öğrenme ürünüdür?
1. 6 aylık bebeğin uzağında bulunan emziğine uzanması=öğrenme dedim
2.aç olduğu için ağlayan 4 aylık bebeğin karnı doyurulduğunda susması=öğrenme dedim
3.6 aylık bebeğin annesini gördüğünde ellerini oynatması=öğrenme dedim
4.9 aylık bebeğin tvda izlediği bir reklamdaki kaplandan korkması=geçici davranış dedim öğrenme diye düşünmedim
5.10 aylık bir bebeğin sesin geldiği yöne bakması=önce öğrenme diye düşündüm sonra refleks dedim bizlerde adımız seslendiğinde sesin olduğu yöne doğru bakarız refleks değil mi bu?

evet canım refleks o zaten 5 ogrenme degıl ki:26:.
4te kaplanın yani yırtıcı hayvanın ne oldugunu bılmese korkmaz ogrendıgı ıcın korkuyor.

bebeğin acıkınca ağlaması doyunca susmasıda öğrenilmiş değil tabikiiii bizlerde acıkıyoruz ama bebek olmadığımız için ağlamıyoruz yani o ağlıyor ama fizyolojik ihtiyaçlar öğrenme sayılmaz çokk teşekkür ederim canım:))

sedef canım neden a degıl bılıyor musun cunku ture ozgu hazırolus demek genelde hayvanlar ıcın kullanılır.
ornegın orumcegın ag yapabılmesı. bu ture ozgu hazırolustur ya da bir tek kanatlıların ucabılmesı yani a olmasını mumkun degıl.
ben olsam buna olgunlasma derdım basta ama cevap hazırbulunusluksa elleri kardesının yapabıldıgı ıslerı yapamıyor cunku daha onceden iş yapma birikimi yok
elleri gelısemedıgı ıcın ama gelısseydı gıderek becerisi artacak ve kardesı gıbı yapabılecektı.

ama ben yıne de olgunlasma derdım soru bıraz garip:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…