Ögretim görevlisi ile evlilik

Merhaba herkeslere :KK54:

Şimdii şöyle bir durum var; benim bir ablam var ve sevgilisi okulda kalıp öğretim görevlisi olmak istiyor. Bizim de etrafımızda hiç eşi ögretim görevlisi olan bir çift yok. :KK64:

Öğrenmek istediğimiz şeyler şunlar:
Eve vakit ayırabiliyorlar mı? Sürekli bi seminer vs biseyler çıkıyor mu? Evde kocaya hasret mi kalır iş yükünden dolayı? Gibi gibi siz ne demek istediğimi anladınız. :KK66:

Bu arada bu ablam da doktor olacak insallah 1 yıl kadar sonra. Sevgilisi eniste bey de mühendislik fakültesinde öğretim görevlisi olmayı düşünüyor. Ikisinin de meslegi cok yogun olup birbirlerini göremeyebilirler mi bundan endişeli açıkçası. Bu abla da nöbeti az olan bi bölümü kazanmak icin uğraşıyor suanda ayrıca..

Kısacası bilgisi olanların yorumlarına talibiz. :KK52::KK36:
Bu abla bu düşünceyle hiç evlenmesin bence.Hatta çalışmasın.Memur koca alsın.

Şimdii şöyle bir durum var; benim bir ablam var ve sevgilisi okulda kalıp öğretim görevlisi olmak istiyor. Bizim de etrafımızda hiç eşi ögretim görevlisi olan bir çift yok. :KK64:

Eve vakit ayırabiliyorlar mı? Sürekli bi seminer vs biseyler çıkıyor mu? Evde kocaya hasret mi kalır iş yükünden dolayı? Gibi gibi siz ne demek istediğimi anladınız. :KK66:

Bu arada bu ablam da doktor olacak insallah 1 yıl kadar sonra. Sevgilisi eniste bey de mühendislik fakültesinde öğretim görevlisi olmayı düşünüyor. Ikisinin de meslegi cok yogun olup birbirlerini göremeyebilirler mi bundan endişeli açıkçası. Bu abla da nöbeti az olan bi bölümü kazanmak icin uğraşıyor suanda ayrıca..

Asil eniste bey kaygilanmali bence, uzmanligini aldiktan sonra asil ablanin gecesi gunduzu belli olmayacak.
Ben akademisyenim sana hemen soyleyeyim, daha bu arkadasin master i var doktorasi var yani eve gelmeme durumu olmaz ama hepimizin bildigi mesai saati kavrami yoktur akademisyenlikte , yani hakkiyla yapilirsa tabiki. Bir kere doktora bitene kadar en azindan yani ogrenciligi devam edecek orasina bir alismak lazim sinavlari dersleri odevleri olmaya devam edecek.
Ha ilerisini konusacak olursak yok Yrd. Doc olmak icin sartlarda artik doktora sonrasi en az 1 yil yurt disi deneyimi istiyor yani eniste bey en az 1 yil yurtdisinda kalmak zorunda.. bu cocuk ne kadar caliskan azimli asiri basarilida olsa oyle gunlerce eve gelmeme durumu olmaz akademisyenlik kendi isini yurutmektir yani kongresi konferansi baska sehirdeki deneysel calismasi hep kendi planladigi takvim dogrultusunda olur, ne olursa olsun doktorluktan daha fazla olmaz yani. Is seyahatinde olmadigi surece aksam evinde olur eger tek sorun oysa.
Hem bunlar teferruat insan evlenecegi kisiyi mesleginin yogunluguna gore secermi yaa ?

Asil eniste bey kaygilanmali bence, uzmanligini aldiktan sonra asil ablanin gecesi gunduzu belli olmayacak.
Ben akademisyenim sana hemen soyleyeyim, daha bu arkadasin master i var doktorasi var yani eve gelmeme durumu olmaz ama hepimizin bildigi mesai saati kavrami yoktur akademisyenlikte , yani hakkiyla yapilirsa tabiki. Bir kere doktora bitene kadar en azindan yani ogrenciligi devam edecek orasina bir alismak lazim sinavlari dersleri odevleri olmaya devam edecek.
Ha ilerisini konusacak olursak yok Yrd. Doc olmak icin sartlarda artik doktora sonrasi en az 1 yil yurt disi deneyimi istiyor yani eniste bey en az 1 yil yurtdisinda kalmak zorunda.. bu cocuk ne kadar caliskan azimli asiri basarilida olsa oyle gunlerce eve gelmeme durumu olmaz akademisyenlik kendi isini yurutmektir yani kongresi konferansi baska sehirdeki deneysel calismasi hep kendi planladigi takvim dogrultusunda olur, ne olursa olsun doktorluktan daha fazla olmaz yani. Is seyahatinde olmadigi surece aksam evinde olur eger tek sorun oysa.
Hem bunlar teferruat insan evlenecegi kisiyi mesleginin yogunluguna gore secermi yaa ?

Oncelikle cok tesekkur ederim bilgilendirmeniz icin, direk bu mesajı gönderiyorum ablama :) kız da iste nöbetsiz bir bölüm kazanmaya uğraşıyor en azından nöbet derdi olmasn diye.

Son cümlenize gelirsem de; evlenecegi kisiyi yoğunluğuna göre secmiyor. Zaten evlenme kararı aldılar, eniste bey bir iki aydır akademisyen mi olsam evet evet akedmeisyen olayım demeye başlamış :D önünde mesleki olarak baska secenekler de varmıs bunun dışında. Bunun sartlarını öğrenip olmazsa digerlerini düşün diyecek sanırım. Yahut bu meslegin sartlarına kendini hazırlycak. Yoksa vazgecme durumu yok, yani en azından ben öyle biliyorum :)

Öğretim görevlisi olmak ha deyince olmuyor ne yazıkki, bakalım enisten istiyorda acaba eşinin şartları uyacak ve sececeklermi. . . Ayrıca yoğunluk kişiye göre değişen biseydir, bazı bölümler deneysel çalıştıkları için yogunken, bazı bölümler masabasi çalışmalarını surdurebilirler, seminer kongreye kimsenin gitme zorunluluğu yoktur. Kendini geliştirmek yada alanında yapılan çalışmaları görmek için isteğe bağlı katılım gösterilir.
Son olarak sadece üniversitelerde neyazikki es durumu tayini yoktur. Çakıli kadro olursunuz. Ancak yeni kadro bulursanız başka yerde oraya gecebilirsiniz. ablaniz dr. olacağına göre zorunlu hizmeti vs. Olacaktır. heryere eşi onunla gidemez onu baştan söyleyeyim.

Öğretim görevlisi olmak ha deyince olmuyor ne yazıkki, bakalım enisten istiyorda acaba eşinin şartları uyacak ve sececeklermi. . . Ayrıca yoğunluk kişiye göre değişen biseydir, bazı bölümler deneysel çalıştıkları için yogunken, bazı bölümler masabasi çalışmalarını surdurebilirler, seminer kongreye kimsenin gitme zorunluluğu yoktur. Kendini geliştirmek yada alanında yapılan çalışmaları görmek için isteğe bağlı katılım gösterilir.
Son olarak sadece üniversitelerde neyazikki es durumu tayini yoktur. Çakıli kadro olursunuz. Ancak yeni kadro bulursanız başka yerde oraya gecebilirsiniz. ablaniz dr. olacağına göre zorunlu hizmeti vs. Olacaktır. heryere eşi onunla gidemez onu baştan söyleyeyim.

Aa.. bilmiyordum bunlari ben. Çok teşekkür ederim bunları da söyliyim ben

dr lar asıl iş yogunlugunda daha önde bence.

Öyle çat diye öğretim görevlisi olunmuyor
önce yüksek lisans sonra kadro açılması mülakat sınav vvs vs

işin yoğunluğu kişinin temposuna bağlı
senede bi kaç seminere gidebilir
seminerler kongreler 3-4 gün sürer

Ne olursa olsun ben çalışan insanı her zaman tercih ederim, beraber fazla vakit geçirmektense kaliteli vakit geçirmek daha önemli. En sevdiğin de olsa bir süre sonra insan sıkılır,o yüzden meşguliyet iyidir diye düşünüyorum. Hem yoğunluktan birbirlerine ve önemsiz şeylere takılıp problem etmezler. İkisi de çalışmaya alışık insanlar anladığım kadarıyla bir doktor, bir mühendis, onların normali budur zaten. İnsanların kariyer tercihine de şimdiden karışmayın, eğer yürümezse sonra kendileri karar versinler buna. Kızkardeşiniz de pek rahat bir meslekte değil, onun belki eşinden daha az vakti olacak.

Ikisi de cok yogun olacak o halde dediginiz gibi.. peki bu durumda cocugun sürekli konferanslara seminerlere mi gitmesi gerekli? Uzak mesafe ilişkisi yaşıyorlar da, artk yanyana olalm derdindeler biyandan.

Bence bu iki insan daha birbirini tam tanımıyor bile
sadece amaç birlikte olalım diye evlenmek
birbirlerinin ideallerinden bile haberleri yok
bence kadın daha yoğun olur doktor olduğu için
üniversitede çalışanlar olağanüstü bir yoğunluk olmaz gibi görünüyor
zaten önemli olan o yoğunlukta birbirleriyle kaliteli vakit gecirebilecek karakterde mi ikisi de

bikere zaten ablan yoğun olacak eve gelebilecek mi nöbetten falan meçhul öğretim görevlisi olması normal iş hayatında çalışması aynı yani sadece arada sınav falan hazırlaması okuması gerekir ki onu zorlamaz ablan daha okulu bitirmemiş inşallah yoğunluğu nöbeti az bölüm kazanabilir ki o da meçhul ayrıca iki insan birbirini sevdikten sonra birbirine ayıracak zaman bulur bu soruyu düşünüp endişeleniyorsa önce gerçekten birbirlerini seviyorlar mı bana bunu düşündürdü yani:işsiz:

Yani sanki ablanız beyin cerrahı, sevgilisi de nasada astronot. Gayet normal meslekleri olan iki insan, elbette ki birbirlerine vakit ayırabilirler. Zaten ne olursa olsun seven insanın bahaneleri yoktur:KK74:

Benim babam gayet yogun.
Gece dersleri var sempozyumlari var sehir disi ve yurtdisi. Ben cok kucukken gitmis mesela 1 Sene kadar kalmis yurtdisinda.
Kendimi bildim bileli babam ders calisir. Gerekli kaynaklarin pesine duser.
Asistanlari olmasa sinav gorevi, sinav sorusu hazirligi, sinav kagidi okuma isleri de kendisine bakiyor. Tdk'nin sozlugu kalinliginda sinav kagitlari var.
Bence ogretim gorevlisi olmak isteyen sevgilisini dusunecegine kendi durumunu dusunsun ablaniz. Doktorlarin da ilk senelerde durumlari pek musait degil diye biliyorum. Gerci sececegi bransa gore de degisir ama yogun olacagi bir brans secerse kendi meslegi kaynakli gorusemezler sanki.
Eger ablaniz sevgilisi yogun olmasin diyediye baska bir meslek dusunmesini soylerse yarin bir gun sorun olabilir. Doktor olacagi icin kendisi cok yogun olur ve bu eger evlenirlerse yogun olmayan esi bir zamandan sonra rahatsiz etmeye baslayabilir. Boyle de dusunmek lazim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim babam gayet yogun.
Gece dersleri var sempozyumlari var sehir disi ve yurtdisi. Ben cok kucukken gitmis mesela 1 Sene kadar kalmis yurtdisinda.
Kendimi bildim bileli babam ders calisir. Gerekli kaynaklarin pesine duser.
Asistanlari olmasa sinav gorevi, sinav sorusu hazirligi, sinav kagidi okuma isleri de kendisine bakiyor. Tdk'nin sozlugu kalinliginda sinav kagitlari var.
Bence ogretim gorevlisi olmak isteyen sevgilisini dusunecegine kendi durumunu dusunsun ablaniz. Doktorlarin da ilk senelerde durumlari pek musait degil diye biliyorum. Gerci sececegi bransa gore de degisir ama yogun olacagi bir brans secerse kendi meslegi kaynakli gorusemezler sanki.
Eger ablaniz sevgilisi yogun olmasin diyediye baska bir meslek dusunmesini soylerse yarin bir gun sorun olabilir. Doktor olacagi icin kendisi cok yogun olur ve bu eger evlenirlerse yogun olmayan esi bir zamandan sonra rahatsiz etmeye baslayabilir. Boyle de dusunmek lazim.

Hadi ya.. bana göre de oldukça kompleks ve sürekli kendini gelistirmesi gereken bir meslek öğretim görevlisi olmak. Ben yapamazdm sanki :)

Teşekkür ederim bilgileriniz icin ileticem bunları da :)

Back
X