arkadaşim 15 tatıllı ekletememe olayını ilk burda gormüştüm..araştırdım sordum ıdarecilere, onceden benımgıbı raporunun bır kısmı 15 tatıle gelenlere...herkez aynı cevabı verdı...meb le gorüşmedım görüşmeyede gerek gormedım...idarecım raporunu al getir..doğumdan sonrada işlet dedi...bende 5 haftalık raporumu aldım ve verdım..ayrıca merkezı bır okulda çalişiyorum..15 tatılı ekletememe gıbı bır durum olsaydı ben sormadan uyarırlardı zaten...
gecen yıl bı arkadaşimda benım gıbı aynı zamanlarda doğum yaptı....vede eklettı doğum sorasına 5 haftayı...
bana şoyle bır acıklama yapılmişti...yaz tatılıne denk gelıyorsa rapor alma işi, doktor zaten izindesınız dıye veremeyebılıyomuş...onuda butun doktorlar yapmıyor ama...hatta bı arkadaş ağostosta doğum yaptı...raporunuda almiş ve eklettırmiş..(ınsan hamıle olunca herşeyı araştırma hissine kapılıyo)
38.haftada doğum yapsan 41. haftadada doğum yapsan farketmıyor..doğumdan sonra başlıyor yenı izin hakkımız.ve aldığımız rapor nekadar sureyı kapsıyorsa onu ekletıyoruz
anlamadığım bırşey var rapor alırken 2 haftalık çalişabılır raporumu aldın..yanı tatıl ve sonrası yok..ayrıca çalişmasanda çalişamaz raporu alacaksın...doğumdan sonra çok işimize yarayacak bu raporlar...rabbım kolaylık versınn...zaten topu tpo 4 ay ıznımız var idarecılerın bundada gozu varsa helal olsun