öğretmen anneler yardımm...

deryalcin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2011
1.131
22
108
doğum izniyle ilgili kafam karıştı lütfen bilgisi olan yardım etsin.benim normalde doğum 3 eylül görünüyor ama doktor 36.haftada alırız bebeği diyor.bir takım riskler var onları uzun uzun anlatmıyım şimdi.bu durumda doğum ağustosun ilk haftasına denk geliyor doğum sonrası 1 aylık iznim boşa gidiyor.ama erken doğum yapacağım için doğum öncesi 1 ayı sonraya aktarabilir miyim.bunun için rapor almam gerekiyor mu.sanırım 32.hafta alınıyormuş ama 32.hafta okul kapanmış oluyor.anlayacağınız izin konusu yordu beni bilgisi olanlar bi cevap verin lütfen...

ben de sorunun cevabını ararken buldum yazını. bi arkadaşım aradı 30 haziranda alıp aktarmış 2 arkadaşım var dedi. seminer döneminde almak gerekiyormuş aktarmak için ama onlar 2011 eylülde doğum yapmışlar . kanun değişti mi bilmiyorum. birilerine sormak lazım yani anlayacağın. bilgi edinirsen ya da ben bişey öğrenirsem burda paylaşalım

tatilde olduğumuz için aktarılamıyormuş fiilen çalışmadığımız için.sizin de 32.hafta tatil ama 32 de çalışır raporu alıp şansınızı deneyin bazı kişiler yaptım oldu diyor.Ama yönetmelik açık fiilen çalışma şartı var aktarabilmek için ben 19 haziranda izne ayrıldım bir hafta kalıyordu tatie girmemize.

Ben de yarın 32. hafta raporumu alacağım.Milli eğitime ilk sorduğumda aktarılabileceğini, ikinci sorduğumda ise aktarılamayacağını söylediler.Ben yine de şansımı deneyeceğim.Benim doğumum da Ağustos sonunda. Arkadaşların da dediği gibi tatile denk geldiği halde aktaranlar var. Aktaramazsam eğer aktaranları emsal gösterip sendika aracılığıyla dava açacağım.Zaten 6 ay meselesi de hayal.Kızımla birkaç ay daha kalabilmek için elimden geleni ardıma bırakmayacağım.

doğum önü üç haftalık izninizi erken doğum olduğunda her şekilde aktarabiliyorsun.çalışabilir raporu alıp 5 haftayı aktaranlarda var.idare engeline takılıp aktaramayanda.kısacası idarenin tutumuna bağlı.benim aynı dönem de doğum yapan bir arkadaşım 5 hafta çalışabilir raporu aldı aktardı önceki yıllarda.gene aynı dönemde ağustos sonunda doğum yapan ama başkaokulda çalışan bir arkadaşımda idaresi kabul etmeyince aktaramadı.

önemli olan okul idaresi değil milli eğitimdeki şube müdürlerinin tutumu. temmuz 2011 de (2 hafta erken) doğum yaptım , doğumdan önceki 4 hafta tatile denk geldiği için ancak 4 haftasını aktarabildik. başka arkadaşlar başka ilçede ağustosta doğum yapmalarına rağmen aktarabilmişlerdi 5 haftayı....adaletsizlik işte...

Peki 32.haftada rapor almis miydin.almak gerekiyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…