öğretmen arkadaşlar lütfen yardım...

gamzesena

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2011
250
35
68
Arkadaşlar merhabalar. bu yıl öğretmen olarak ağrıya atandım, eşim konyada çalışıyor.epeydir bebek istiyorduk ancak kpss yüzünden olmadı.şimdi atandım ayrıyız yine olmuyor:((.acaba 2012 haziranda hamile kalsam okullar açıldığında 3-4 aylık hamile olacağım. ancak konya-ağrı arası gidip gelmek ve ağrıda tek başıma hamilelik geçirmek çok zor olacak, o nedenle hamileliği konyada eşimin yanında geçirmemin bir yolu var mı? ağrıya hiç gelmeden heyet raporu ile çocuk doğana kadar, doğduktan sonra da yine raporla kısacası 2012-2013 eğitim yılının 2 dönemini de hiç ağrıya gelmeden geçirmem mümkün mü? heyet raporu almak zor mu? bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

eş durumunda tayin isteyemez misin yazın? sanırım şimdi stajersiniz. olmadı belki görevlendirme olur. il dışı görevlendirme oluyor mu, bunu bilmiyorum..

zor bir durum
ama heyet raporu almak burda dile getirmek kadar kolay olmuyor maalesef
stajerliğin kalkmasına ne kadar zaman var?
normal rapor hakkımız sınırlı zaten, yılda 40 gün gibi bişey zaten
onu kullanabilirsin
ama heyet raporu kısmında zorlanacağını düşünüyorum

bir de bişeyi daha eklemek istiyorum
bebek çalışmalarına başladığınız an olmuyor hemen
ben de sizin gibi planlar yaparak korunmayı bıraktım ama bebeğim tam 7 ay sonra geldi
yani evdeki hesap çarşıya uymuyor ve doğumum yaza geliyor, iznimin tamamı da yanıyor
bunu da hesaba katmanızı istedim sadece

simeranyam ve ferdat85 arkadaşlar çok teşekkür ederim cevaplar için. daha stajyerim, adaylığım 5 eylül de kalkacak, eş durumunda yararlanabilecek miyim henüz belli değil, 3-5 günle eş durumunu kaçırıp 1 sene daha ağrıda kalmak zorunda kalabilirim. eşim 31 yaşında ben 25 yaşındayım.bebeğimizin hemen olup olmayacağını bilmiyoruz , olur da bir sorun varsa çok geç farketmek de istemiyorum o yüzden yaz tatilinde en azından birkaç ay deneriz diye düşünmüştüm. eşim kesinlikle ağrıda tek başıma hamilelik geçirmemi de istemiyor. bebeği de çok istiyoruz. 15 tatilde birkaç doktora gidip heyet raporunu sorsam diyorum. hiç heyet raporu alan hamileliği evde geçiren yok mudur acaba? çok kararsızım yaa:((

bu yaz eş durumundan faydalanıyor olman lazım çünkü tayin isterken puan hesabı eylül ayına göre yapılıyor doğal olarak stajyerliğin kalkmış gibi ele alınabilir.Bu konuda mevzuata bakabilirsin.Heyet raporu almak da adam bulursan elbette kolay sana riskli gebelik var diye rapor verebilirler. Hamileliğini yatarak geçiren çok kişi var biliyorsundur belki.Mesele doktor bulabilmekte:))

Arkadaşlar merhabalar. bu yıl öğretmen olarak ağrıya atandım, eşim konyada çalışıyor.epeydir bebek istiyorduk ancak kpss yüzünden olmadı.şimdi atandım ayrıyız yine olmuyor:((.acaba 2012 haziranda hamile kalsam okullar açıldığında 3-4 aylık hamile olacağım. ancak konya-ağrı arası gidip gelmek ve ağrıda tek başıma hamilelik geçirmek çok zor olacak, o nedenle hamileliği konyada eşimin yanında geçirmemin bir yolu var mı? ağrıya hiç gelmeden heyet raporu ile çocuk doğana kadar, doğduktan sonra da yine raporla kısacası 2012-2013 eğitim yılının 2 dönemini de hiç ağrıya gelmeden geçirmem mümkün mü? heyet raporu almak zor mu? bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

arkadaşım ben de bu yıl yeni atandım (urfaya) 6eylülde göreve başladım.atandığğımda hamileydim.eylülde göreve başladım kasımda kurban bayramına memlekete geldim.doğum iznimin başlamasına 2hafta vardı rapor aldım sonra doğum iznimi aldım. şimdi eşimle memleketimdeyim. martta iznim bitecek sonrasında da biraz rapor biraz da aylıksız izinle bu yılı kapatıcam. sen de böyle düşünebilirsin bence.nisan ayında hamile kaldım ben.

simeranyam ve ferdat85 arkadaşlar çok teşekkür ederim cevaplar için. daha stajyerim, adaylığım 5 eylül de kalkacak, eş durumunda yararlanabilecek miyim henüz belli değil, 3-5 günle eş durumunu kaçırıp 1 sene daha ağrıda kalmak zorunda kalabilirim. eşim 31 yaşında ben 25 yaşındayım.bebeğimizin hemen olup olmayacağını bilmiyoruz , olur da bir sorun varsa çok geç farketmek de istemiyorum o yüzden yaz tatilinde en azından birkaç ay deneriz diye düşünmüştüm. eşim kesinlikle ağrıda tek başıma hamilelik geçirmemi de istemiyor. bebeği de çok istiyoruz. 15 tatilde birkaç doktora gidip heyet raporunu sorsam diyorum. hiç heyet raporu alan hamileliği evde geçiren yok mudur acaba? çok kararsızım yaa:((

sanırım eş durumu artık sadece ağustos aylarında yapılıyor
şu durumda eş durumu tayinini kaçırmış olacaksın gibi geliyor (inşallah ben yanılıyorumdur)
hakkınızda hayırlısını diliyorum
ama ben öncesinde heyet raporu alabilen hiç duymadım
doğumdan sonra alanlar var ama
umarım alabilirsin
şimdiden kolay gelsin

merhaba canım
eş durumu tayinleri ağustosta oluyor ve sen dediğin gibi büyük ihtimal kaçıracaksın.ama bu sene duymuşsundur bu ay da açtılar eş durumu tayinlerini.benim bir arkadaşım yazın kıbrısa evlendi ve kıbrısa tayin isteyemiyor hamile de kaldı eşinin dayısı başhekimmiş heyet raporu aldı şuan benimle aynı haftası ve okulun başından beri eşinin yanında.yani ayarlamana bağlı tanıdığın varsa alabilirsin.başka bir arkadaşım da yine heyet raporu almıştı doğurmadan ama hep tanıdık vasıtasıyla.buarada ücretsiz izin istediğin yıl tayin isteyemiyorsun sanırım değişti mi bilmiyorum şuan.arkadaşların dediği de doğru bebeğin ne zaman geleceği de belli olmuyor.ama sen heyet raporu işini ayarlayıp sonra çalışmalara başlayabilirsin.hakkında hayırlısı olur inşallah

arkadaşlar çok etşekkür edrim, çok kararsızım, aslında bu şubat tatilinde bile denemk istiyorum, hemen deneyince olmayabilir dediğiniz gibi... ama şimdi yurtta kalıyorum ağrıda. hamile kalsam ilk 4 ayı tek başıma hamile halimle yurtta geçirebilir miyim, testlerimi burada yaptırabilir miyim? off çok karışık bir durum:( düşündükçe iyice korkuyorum, çok dengesizim bu konuda, bazen kısmet ben deneyeyim de olursa olur diyorum bazen de acele mi ediyorum diyorum:(

slm arkadaşım inşallah planladığın gibi olur herşey..bende hamileyim ağustosta hamile kaldım çokkk uğraştık o başka..5 senedir tedavi falan görüyordum neyse..ben bu yıl okula daha hiç gitmedim ..evle okul arası 40 km oyüzden bebeğimi riske atmak istemedim ..ben yaşadığım şehir dışından kendi memleketimden bi özel hastaneden alıyorum rapo.4.heyetimi aldım geçen hafta doğum iznine kadar böyle yani 2 heyet hakkım kaldı tabiki kullanıcam onlarıda...özel durumunu anlatırsan memleketinden halledebilirsin bu durumu benim servikal yetmezlik falan vardı serklaj oldum o yüzden drum da yardımcı oldu sağolsun...

benim bir arkadaşım doğum sonrası ücretsiz izne ayrıldığı halde tam tayin zamanı tekrar göreve döndü... göreve dönüşünün ilk iki haftası rapor aldı sonra tekrar ücretsiz izne ayrıldı... yani ücretsiz izin bölünebiliyor arkadaşlar.... Eşlerinden ayrı olan öğretmenlere çok üzülüyorum ve anlayamıyorum bu durumu....bu nasıl bir çiledir... bir arkadaşım 2.5 yıl ayrı kaldı eşinden ve çocuğundan... her hafta geliyordu ailesinin yanına... ve hiçbir veriminin olduğuna da inanmıyorum bu durumda öğrencilerine.....
Umarım en kısa süreden kavuşursunuz....ben de katılıyorum arkadaşlara bebek planlara pek uymayabiliyor... ama uyabilir de.... ben denememin 3. ayında hamile kaldım... güya haziran başı istiyordum... ama ağustos sonu oldu.... adetimin tarihi bile şaştı..... Mart nisan gibi doğumu planlarken haziran başı doğum yaptım ve d. sonrası iznimin bir ayı yandı....
Hamilelik dönemi huzur içinde geçirilmesi gereken bir dönem bence.... zevkini çıkarta çıkarta yaşanmalı... eşinle paylaşılması hoş oluyor....O yüzden sırf olsun diye yaparsanız gereksiz stres yaşayabilirsiniz... ya da zevk alırsınız durumunuzdan... Zor bir durum...kolaylıklar diliyorum...

çok riskli bir durum evet hamile kalmak önemli ama şartlarıda oturtmak gerekiyor bence hamilelik dönemi rapor aldın diyelim tam doğum zamanı bir terslik oldu ve memleketine gidemedin dyelim yurttmı doğum yapacaksın yani şartlar olgunlaşmadan bence yapma ben 31 yaşındayım yeni düşünmeye başladım bence ilk önce memleketine gelmeyi düşün sonra bebek planlayın derim .. ünkü terslikler olabilir ve bebeği riske atmayın derim

arkadaşım bende 5 eylülde atandım ve eşimden 18saat uzaktayım diyarbakırdayım... bende şubat tatilinde hamile kaldım aday olduğum için tekrar dönüş yaptım ve yaşadıklarım öyle ağır şeylerdi ki anlatamam.. ikiz hamileydim kanamalarım oldu günlerce hastanede yattım ,serumlar iğneler ,fitiller,ilaçlar .... yaşamadığım sıkıntı kalmadı eşim özel sektörde olduğu için sadece bir kez gelebildi annem yanımdaydı ve yabancı bir şehirde sadece iki bayan... o günleri düşünmek bile istemiyorum yazarken bile ağlayacak durumdayım.... sonra ne oldu biliyormusun? bebeklerimi kaybettim.... 3.ayda büyük bir kanama yaşadım ve içimde öldüler.... yazın eğer ki hamile kalırsam 6 ay heyet rapororu alıcam sonrasında 40 günlük raporu kullanırım en son zaten doğum iznimiz başlar.... doktor bulursan sana rahatlıkla heyet raporu verirler ancak eşin olmadan bu riske girme ben yaşadım başkaları yaşamasın...

arkadaşım ben de bu yıl yeni atandım (urfaya) 6eylülde göreve başladım.atandığğımda hamileydim.eylülde göreve başladım kasımda kurban bayramına memlekete geldim.doğum iznimin başlamasına 2hafta vardı rapor aldım sonra doğum iznimi aldım. şimdi eşimle memleketimdeyim. martta iznim bitecek sonrasında da biraz rapor biraz da aylıksız izinle bu yılı kapatıcam. sen de böyle düşünebilirsin bence.nisan ayında hamile kaldım ben.

arkadaşım ben de senin gibi nisanda hamile kaldım. doğumunu ne zaman yaptın? hangi aylarda ücretsiz izne ayrıldın? yardımcı olursan sevinirim. şimdiden teşekkürler...

Back
X