- 22 Kasım 2010
- 11.256
- 20.030
- 598
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
Lisede branş öğretmeniyim. Dogum iznimin ardından eylülde ise başlayacağım. 10 kişilik bir zumremiz var ve diğer arkadaşlar benden kıdemli ve yaşca büyükler. Bu yil beraber 5.yilimiz olacak. Hiçbiri zorunlu haftada 21 saat dersten fazla ders almak istemediler bunca yıl. Zaten yarısının emekliliği geldi mümkün olduğunca az saat derse girmek istiyorlar. Bu zamana kadar en fazla ders saatini ben aldim ders bolusturmeleri hep onların istediği gibi oldu. Ancak bu sene ben de en fazla 21 saat ders almak istiyorum. 21 olmasa dahi onlardan fazla almak istemiyorum çünkü bebegim ufak ve anne sütü aliyor. Eminim bu yıl bu durum hiç hoşlarına gitmeyecek. Idareyle konuşsam kendi aranızda anlasin diyecekler cunku hep boyle oldu bu zamana kadar. Anlaşamazsak da diğer hocalardan idareye yakin kişiler var muhakkak ne yapar eder ders programlarını istedikleri gibi oluştururlar. Sorum şu ki idareye max 21 saat ders almak istediğimi belirten bi dilekçe yazsam kabul etmeyebilirler mi? Etmezlerse nasil bir yol izlemem gerekir? Ders saat sayımız fazla. Kadrolu öğretmenler varken dışardan ücretli getirmek de istemeyecekler haliyle. En azından diğer arkadaşlarla aynı saati almak icin ne yapmam lazım?