• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ogretmen arkadaslar

TheQueeninthenorth

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.256
20.030
598
Lisede branş öğretmeniyim. Dogum iznimin ardından eylülde ise başlayacağım. 10 kişilik bir zumremiz var ve diğer arkadaşlar benden kıdemli ve yaşca büyükler. Bu yil beraber 5.yilimiz olacak. Hiçbiri zorunlu haftada 21 saat dersten fazla ders almak istemediler bunca yıl. Zaten yarısının emekliliği geldi mümkün olduğunca az saat derse girmek istiyorlar. Bu zamana kadar en fazla ders saatini ben aldim ders bolusturmeleri hep onların istediği gibi oldu. Ancak bu sene ben de en fazla 21 saat ders almak istiyorum. 21 olmasa dahi onlardan fazla almak istemiyorum çünkü bebegim ufak ve anne sütü aliyor. Eminim bu yıl bu durum hiç hoşlarına gitmeyecek. Idareyle konuşsam kendi aranızda anlasin diyecekler cunku hep boyle oldu bu zamana kadar. Anlaşamazsak da diğer hocalardan idareye yakin kişiler var muhakkak ne yapar eder ders programlarını istedikleri gibi oluştururlar. Sorum şu ki idareye max 21 saat ders almak istediğimi belirten bi dilekçe yazsam kabul etmeyebilirler mi? Etmezlerse nasil bir yol izlemem gerekir? Ders saat sayımız fazla. Kadrolu öğretmenler varken dışardan ücretli getirmek de istemeyecekler haliyle. En azından diğer arkadaşlarla aynı saati almak icin ne yapmam lazım?

Lisede branş öğretmeniyim. Dogum iznimin ardından eylülde ise başlayacağım. 10 kişilik bir zumremiz var ve diğer arkadaşlar benden kıdemli ve yaşca büyükler. Bu yil beraber 5.yilimiz olacak. Hiçbiri zorunlu haftada 21 saat dersten fazla ders almak istemediler bunca yıl. Zaten yarısının emekliliği geldi mümkün olduğunca az saat derse girmek istiyorlar. Bu zamana kadar en fazla ders saatini ben aldim ders bolusturmeleri hep onların istediği gibi oldu. Ancak bu sene ben de en fazla 21 saat ders almak istiyorum. 21 olmasa dahi onlardan fazla almak istemiyorum çünkü bebegim ufak ve anne sütü aliyor. Eminim bu yıl bu durum hiç hoşlarına gitmeyecek. Idareyle konuşsam kendi aranızda anlasin diyecekler cunku hep boyle oldu bu zamana kadar. Anlaşamazsak da diğer hocalardan idareye yakin kişiler var muhakkak ne yapar eder ders programlarını istedikleri gibi oluştururlar. Sorum şu ki idareye max 21 saat ders almak istediğimi belirten bi dilekçe yazsam kabul etmeyebilirler mi? Etmezlerse nasil bir yol izlemem gerekir? Ders saat sayımız fazla. Kadrolu öğretmenler varken dışardan ücretli getirmek de istemeyecekler haliyle. En azından diğer arkadaşlarla aynı saati almak icin ne yapmam lazım?
Önce arkadaşlarınızla anlaşmaya çalışın. Olmuyorsa idareye sözlü olarak söyleyin. Yine olmuyorsa dilekçe verin idareye ve eşit dağılım isteyin. İdare sorumluluk almaz işin içine resmi yazı girince. Eşit şekilde dağıtırlar.

Zaten süt izniniz vardır ve yasal hakkınızdır yani az ders önceliği sizde olmalı bu yıl. Bu yıla kadar siz almışsınız bütün dersleri ki bu sefer keyfi değil bir zorunluluk söz konusu. Kesinlikle dilekçeyle isteğinizi bildirin resmî yazı olsun elinizde. Diğer öğretmenlere karşı da savunmasız durmayın hakkınızı arayın. En sinir olduğum şey okulda idareye yakın insanların her istediğinin yapılıp diğerlerinin göz ardı edilmesi 😡

Siz zaten süt izninizi kullanacaksınız. progfaöm yapılırken süt izni olanların öncelikle talepleri alınır. Gerekirse taleplerinizi dilekçeyle verin. Ben sabah istemiştim derslerimi mesela. 21saat üstü istemediğinizi de yazarsınız dilekçeyle verirsiniz. Diğerleri ister mi istemez mi sizi ilgilendirmez. o idarenin çözeceği iş. bizim okulda matematikçiler yazdı verdi haziranda. hesaplarına göre 15 saat arta kalıyor. müdür tamam yakındaki okullardan görevlendirme isteriz dedi oldu bitti. Eşim geçen yıl ek dersini doldurmak için yandaki okula 8saat derse gitti haftada 1gün.Olur yani sıkıntı olmaz. Gidin görüşün çözülür

Yazılı dilekçeyi ilk baştan verirsen işin hallolur ama idare ile ters düşersin. Bence süt izni hakkın olduğundan bahset. Bu sene ders çizelgeni pozitif ayrımcılık ile kendileri halledebilirler. Zümrelerinin çok olması senin için avantaj. Başka öğretmen yok diyemezler. Korkacak bişey yok biraz dişli durman yeterli

Burada idare adaletli bir dağılım yapması gerekiyor bence zümrelerinize boyun eğmenize veya muhattap olmanıza gerek yok. İdarecinize 21 saatten fazla ders istemiyorum deyip dilekçenizi vereceksiniz. Gerisini zaten idare halletmek zorunda.

Bu zamana kadar hep siz idare etmişsiniz. Bu sefer de sizin dediğiniz olsun. Bence zümrelerinize bunu güzelce anlatın. Sizden bu sefer anlayış bekliyorum deyin. Az da olsa vefalılarsa bu durumu kabul edeceklerdir.

Ister istemez muhattap olmak durumundayım cunku ders saati paylaşımlarını her zümre kendi icinde yapıp idareye teslim ediyor idare sadece onayliyor. Bu zamana kadar hep boyle oldu
Burada idare adaletli bir dağılım yapması gerekiyor bence zümrelerinize boyun eğmenize veya muhattap olmanıza gerek yok. İdarecinize 21 saatten fazla ders istemiyorum deyip dilekçenizi vereceksiniz. Gerisini zaten idare halletmek zorunda.

Yönetmelikte süt izni maddesini okuyun derim sizin zaten haklariniz var.

Zumre olarak çok fazlaymışsınız.bizde idare çoluk çocuk sahibi insanları idare ediyor..
Burada bebek sahibi olarak öncelik sizin hakkiniz zaten.

Bence ders programı ayarlanmadan dilekçe yazın.eger kabul edilmezse de hakkınızı arayın varsa sendika vs iletişime geçebilirsiniz.
Herkese eşit davranilmak zorunda

Sut izninizi kullanin. Resmi hakkiniz.

Hocam ben de branşçıyım ortaokuldayım. Ayni sekilde bana da direttiler. Yazin dilekçenizi ders tamamlamaya vs gorevlendirme bir öğretmen getirmek zorunda idare, kabul etmeme gibi bi hakki yok. Insanlarin yükünü neden siz çekeceksiniz onlar girmek istemiyorsa, siz de istemeyebilirsiniz mazeretinizin olmasina dahi gerek yok. Gerekirse il ya da ilce sube müdürüyle görüşün. Konusun zümrelerinizle kabul etmezlerse idareye bildirin, gerekirse dilakce yazin o da olmazsa ilceye gidin. O derslere ogretmen getirmek zorundalar.

Bildiğim kadarıyla süt izni öğretmenlerde 8 5 mesaiyle çalışan memurlar gibi kullanılamıyor. Yanılıyor muyum?
Eskiden toplu aliniyordu. Simdi yarim gun diye biliyorum. Sonucta yasal hakkiniz. Uzlasmazlarsa yarim gun mesai hakkimi kullanicam deyin. Kendi ders programlari alt ust olur.

Bildiğim kadarıyla süt izni öğretmenlerde 8 5 mesaiyle çalışan memurlar gibi kullanılamıyor. Yanılıyor muyum?
Yok canım süt izni 8/5 mesaiyi kapsamıyor.Ben ilkokuldayim arkadaşlardan birisi 8:30/12:00 saatleri arasında mesai yaptı üstelik sınıf öğretmeni idi ve öğleden sonra brans öğretmeni (ingilizce/din) girdi dersine ..geri kalan saatler de boştu.Sen okul idarene 21 saatten fazla ders görevi almak istemediğini programlar yapılmadan dilekçe yoluyla bildir.

Tecrübeli emekliligi gelmis öğretmenler bu gunlerden geçmemişler mi acaba? Bu duruma bozulmak da neyin nesi? Sut izninizi de kullanın bunu kullanmak icin de talepte bulunmak gerekiyormus aman ihmal etmeyin. Dilekçeler bizi bekler ben de ayni durumdayim..

Eskiden toplu aliniyordu. Simdi yarim gun diye biliyorum. Sonucta yasal hakkiniz. Uzlasmazlarsa yarim gun mesai hakkimi kullanicam deyin. Kendi ders programlari alt ust olur.
Aksine iki ders aralikli bile kullanabilirsiniz. Sut izni kullanan Öğretmenin programi istegi doğrultusunda hazirlanir deniyor. Kanun maddesini tamamen okuyun hocam dilekcenizde maddeyi de ilgi gosterin.

Zaten süt izniniz vardır ve yasal hakkınızdır yani az ders önceliği sizde olmalı bu yıl. Bu yıla kadar siz almışsınız bütün dersleri ki bu sefer keyfi değil bir zorunluluk söz konusu. Kesinlikle dilekçeyle isteğinizi bildirin resmî yazı olsun elinizde. Diğer öğretmenlere karşı da savunmasız durmayın hakkınızı arayın. En sinir olduğum şey okulda idareye yakın insanların her istediğinin yapılıp diğerlerinin göz ardı edilmesi 😡
Kendisine yakın personeli kayırıp namaz kılıp kuran okuyan idarecileri Allah çarpa inşaAllah

Eminim bu yıl bu durum hiç hoşlarına gitmeyecek. Idareyle konuşsam kendi aranızda anlasin diyecekler cunku hep boyle oldu bu zamana kadar.
Ama siz önyargılı davranıyorsunuz. Bu zamana kadar sizin çocuğunuz yoktu diye durum böyleymiş. Bu yıl durumunuz farklı bence onlar da sizden böyle bir talep bekliyorlardır. Daha onlarla konuşmadan idare ve dilekçeye başvurmanız doğru olmaz. Kabul etmezlerse zaten süt izniniz olcağından yönetmelik sizin tarafınızda olcak. İyilikle olmazsa sizde hakkınızı sonuna kadar arayın. O kadar ders saati varken ve süt izni hakkı olan bir öğretmen varken sırf emeklilikleri yaklaşmış rahatını düşünen insanların ne istediğinin önemi olmaz.

Back
X