• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmen arkadaslara soruyorum

Başınız derde girmez ama saatler de değişmez. Ayrıca keşke tüm okullar bu saatlere göre olsa 09.00-14.00 arası çok ideal eğitim için.
Ya işte en başından deseydiler saatlerimiz bu şekilde olacak diye bizde ona göre hareket ederdik ben şuan halk eğitime kayıt olmuştum saatini de ona göre seçmiştim haliyle suan benim için çok kötü oldu bir yılım boşa geçmiş olacak

Müdürünüz kafasına göre saat belirlememiştir, haklı gerekçeleri ve yasal dayanakları vardır. İkili eğitimden tekli eğitime geçilmiş gibi geldi bana. Çocuklar için en güzel saatler bunlar ancak öğle yemeği saatine geliyor, bu konudaki çözümleri nedir, okulda yemek çıkıyor mu?

Sorun okulla çözülmüyorsa milli eğitime gidebilirsiniz tabi, çok sayıda velinin talebi olursa değerlendirmeye alınacaktır. Öğrenci çıkarları dahilinde tabi.. Eğitimde özne öğrencidir, velinin planlamaları değil. Bu nedenle ben öğleden sonra halk eğitime gidecektim, öğleye kadar uyuyoruz gibi gerekçeler pek anlamlı değil.

Ya işte en başından deseydiler saatlerimiz bu şekilde olacak diye bizde ona göre hareket ederdik ben şuan halk eğitime kayıt olmuştum saatini de ona göre seçmiştim haliyle suan benim için çok kötü oldu bir yılım boşa geçmiş olacak
Bence sorununuzu halk eğitimde çözün istediğiniz saatlerde başka bir kursa kayıt olabilirsiniz. Milli eğitime gittiğinizde gerekçeniz kursa gidemiyorum mu olacak? ciddiye alınmazsiniz. çocuklar için saatler iyi, ileriki yaşamlarında öğlene kadar uyuyacaklari bı işleri olmayacak..

Okulunuz ikili öğretimden tam gün eğitime geçmiş olabilir.9-14 arası öğrencinin öğrenmesi için ideal saat aralığıdır.Aksam erken saatte uyur sabah erken kalkar belli bir plan çerçevesinde eğitimini tamamlar.Amacınız evlatlarınızın iyi bir eğitim alması olmalıdır.

Tam gün eğitime gecilmis ki devlet zaten okulları artık bu şekilde planlıyor ikili eğitim sistemi tamamen kaldırılmaya çalışılıyor. Okulların ders saatleri zaten milli eğitime bildiriliyor hiçbir okul kafasına göre saatleri değiştiremez yani şikayet etmeniz hicbirseyi değiştirmez.

Arkadaşlar kızım ve oğlumu anaokulana verdim kayıt yaptırırken dedilerki saat 12 ile 17 arası olacak tamam dedim böylesi işime gelir çok iyi olur bu bir hafta alıştırma haftasında aynen bu şekilde 12 de gitti cocuklar bu aksam whatsaap gruptan söyle bi mesaj attı müdür saatlerimiz 9 ile 14 arası olacak diye haliyle herkes itiraz etti okulda suan en az 140 öğrenci var ve nerdeyse velilerin hepsi itiraz ediyor müdür kesinlikle degismeyecegini söylüyor bizde milliegitime gideceğimizi söyledik müdür tehditvari bir şekilde gitmeyin başınız derde girer dedi..milliegitime gittiğimiz takdirde velilerin dediğimi olur müdürün istediğimi boşuna mı uğraşıyoruz
Okul tam gün anladığım kadarıyla. Böyle durumlarda sanah çok erken olmayan bir saate girişi alıp (9 ideal ya da 10) beş saat üstünden de çıkışı belirliyorlar. Benim anlamadığım ilk etapta girişi neden bu denli geç saate aldılar (12 yani). Çok okul duydum bu giriş saati çok garip, siz çalıştığınız için diğer ii 10 a kadar çocuk uyusun rahatca gitsin diye bu sistemi diğerine tercih etmiş (ki olabilir). Bana biraz ilkevsiz geldi sabah öğleye dek kapalı olcak okul öğlen açılcak, sabahçı da yok 🤔 yani sizin işinizi sabahçı öğlenci eğitim veren bir okulda öğlenci grup görür ama mem ler bu sistemi bitirmeye çalılıyor, sabahçı öğlenciyi yani. Amaç tüm okulları tam günlü yapmak, buna ilkokullar galan da dahil. En iyi ihtimal 10-15 saatleri olur sanki, mem in buna müdehale edeceğini sanmıyorum 🤷🏻‍♀️

Meb şikayetinde velinin başının derde girdiği nerede görülmüş, meb müdürün işvereni sizin değil :KK70:“şu tarihlerdeki kayıt döneminde eğitim-öğretim faaliyetlerinin 12.00-17.00 olacağı belirtilmesine karşın müdürümüz x sebep belirtmeksizin saatleri 09.00-14.00 olarak değiştirmiştir. Ayrıca milli eğitim bakanlığına şikayet ettiğimiz takdirde başımızın derde gireceği şeklinde uyarıda bulunmuştur. Saatlerin eski hali olan 12.00-17.00’a çevrilmesini talep ederiz.”Y okulu anasınıfı velileri gibi derdinizi açıkça anlatan bir dilekçe yazın.İtiraz eden bütün veliler imzalasın, bunu da cimer üzerinden gönderin.

Sabahçı öğlenci yok herkes saat 12 17 arası gidip geliyor du geçen senede bu şekilde gitti cocuklar
O şekilde olmaz hiçbir devlet okulu. Alıştırma dönemi diye ayarlanmıştır o saatler. Okul tüm gün eğitim veriyorsa saba 8 veya dokuzda başlar ve öğleden sonra biter.

Müdürün dediği olur çünkü sabahçı öğlenci değilse hiçbir öğretmen 12-17 arası durmaz. Ki zaten normalde anaokulu öğretmenleri 13 de dersi bitirir öğrencileri eve yollar. Milli eğitime giderseniz de hiçbir şey çıkmaz. Müdür memle uğraşmak istememiş o yüzden size başınız derde girer demiş.

Arkadaşlar kızım ve oğlumu anaokulana verdim kayıt yaptırırken dedilerki saat 12 ile 17 arası olacak tamam dedim böylesi işime gelir çok iyi olur bu bir hafta alıştırma haftasında aynen bu şekilde 12 de gitti cocuklar bu aksam whatsaap gruptan söyle bi mesaj attı müdür saatlerimiz 9 ile 14 arası olacak diye haliyle herkes itiraz etti okulda suan en az 140 öğrenci var ve nerdeyse velilerin hepsi itiraz ediyor müdür kesinlikle degismeyecegini söylüyor bizde milliegitime gideceğimizi söyledik müdür tehditvari bir şekilde gitmeyin başınız derde girer dedi..milliegitime gittiğimiz takdirde velilerin dediğimi olur müdürün istediğimi boşuna mı uğraşıyoruz
Kurum için ne uygunsa o yapılır veliler ne derse desin.

Kurs hocasıyla konuşup hafta sonuna geçebilirsiniz

Halk eğitimde kursa yazilmisitim saatleri uymuyor bu şekilde kursa gidemeyeceğim malesef
Çocuğunuzun okulu daha önemli ama.
Bir de çocuklar 11e kadar nasıl uyur? Öyle düzen de olmaz ,çocukların erken kalkıp okula gitmesi daha iyi. Erken yatırıp erken kaldırın. 11e kadar uyuyan çocuk mu olur muş,ne kadar yanlış

Çocuklar nasıl 11 e kadar uyuyor ? Benimkiler 7 ye varmadan ayakta.

Çalisan kadınlar çalışmalarına rağmen çocukların, okullarına, kurslarına göre bütün hayatlarıni planlarken ev hanımlarının topyekûn itiraz etmesi de tam kolaycilik.
Ev hanımı anneler 12 5 arası gezecekler, çocuklar öğlene kadar uyuyolar yemeklerini de okulda yerler aynen kolaycilik 😄

Back
X