• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmen arkadaslara soruyorum

Arkadaşlar kızım ve oğlumu anaokulana verdim kayıt yaptırırken dedilerki saat 12 ile 17 arası olacak tamam dedim böylesi işime gelir çok iyi olur bu bir hafta alıştırma haftasında aynen bu şekilde 12 de gitti cocuklar bu aksam whatsaap gruptan söyle bi mesaj attı müdür saatlerimiz 9 ile 14 arası olacak diye haliyle herkes itiraz etti okulda suan en az 140 öğrenci var ve nerdeyse velilerin hepsi itiraz ediyor müdür kesinlikle degismeyecegini söylüyor bizde milliegitime gideceğimizi söyledik müdür tehditvari bir şekilde gitmeyin başınız derde girer dedi..milliegitime gittiğimiz takdirde velilerin dediğimi olur müdürün istediğimi boşuna mı uğraşıyoruz
Her zaman veli haklıdır tabii ki velinin dedigi olur öğretmen kim ki hele müdür kendi kendine karar veriyor on altı sene okumuş üzerine iki sene yüksek lisans yapmış diye kendini bir şey sanıyor.Bir de Allah bilir Kpss'ye girmiştir atanmak için deli gibi çalışmıştır ne yapalım yani bize mi çalıştın.Sonucta veli öyle uygun görmüş kadın belki çocuğu okula bırakıp öğleden sonra güne gidecek sen niye düzenini bozuyorsun adamın gidin benn sizin arkanızdayim

Çalışmıyorum halk eğitimde kursa yazılmıştım birde cocuklar 11 e kadar uyuyorlar o saatte kalkmak zor olacak
Kimi çocuk uyumaz,günde 4_5 uyur ,sonra uyumaz deseniz anlaşılır ama günde ortalama 10 saat uyuyan uyuyorlarsa gece 12 de 1 de yatırmak saçmalık.buyume hormonları gece çalışır.siz kendinizi çocuğa göre ayarlayacaksınız çocuk size göre degil

Gece 2 /3 de uyutursanız sizinkisi de 11 e kadar uyur😬 yoksa siz çocuklar 20 .30 da yatıp ertesi gün 11 e kadar uyuyorlar mı sandınız .İlkokulda da 9 da başlayan derse "öğretmenim annem uyuya kaldı" diye geç kalacaklar
10 yaşında kızım yazin bile en geç 23 de yattı,22 de diş fırcalama vs yatağa gönderdim. Şu an 21.30da yatağında okullar açıldi zira.
Oglum 4 yaşında o da en gec 9da yatıyor. Hiç 11e kadar uyumazlar tabi haliyle. En geç 8de ayaktalar. Daha erken kalktıkları da olur.
11e kadar çocuk uyumamali ya. Olmaz yani,erken yatıp erken kalkmali,hep öğlenci olmayacak hayatı boyunca,ne kadar erken alışırsa o kadar iyi.

Bir tane dahi çalışan anne yoktur ki çocuğu öğlen 11 e kadar uyusun.
Ama bakınız ev hanımı annelerin çocukları 10 dan aşağı uyanmaz. Neden acaba?
Ben çalısmıyorum ama 11e kadar uyumazlar. Bende senelerdir uyumadım o saate kadar. Yazın esneğiz 10-10.30 en geç 11 ki o da dışarda oluruz,farkli bir durum vardır o şekilde,ama okul zamanı,en geç 9.30da yatakta olur kizim 10 yaşında bu sene. Sabahta kolay ve uykusunu almış şekilde uyaniyor. Oğlum 4 yaşında o da en geç 9da uyumuş olur.

Çalışmıyorum.kizim 7 _8 arası uyanır.bende tabi.hayatim boyunca hep geç yatsam bile erken kalktım.

Konu sahibi konudan bağımsız olarak 11 e kadar uyutmayin erken yatıp kalkmaya aliştirin ,geç kalkınca gün bitiyor verim azalıyor.Okul hayatlarında disiplin önemlidir.

Okulun fiziki yapisi tam gun egitime uygunsa ikili ogretim yapilmaz. Gecen yil yeterli derslik olmadığı icin anasinifini oglenci yapmis olabilirler. Bu yil eger derslik ayarlanmissa ( diger kademelerde bir sinif azaltilmis olabilir.) anasinifini tam gune gecirmis olabilirler. Bu da ogrencinin verimli egitim alabilmesi icin cok mantikli bir karar. Hedef butun okullari tam gune gecirmek zaten. Boyle bir sans varken neden oglenci olmalarini talep etsin ki veliler? Eger bu sistem isinize gelmiyorsa ozel bir anaokuluna tam gun gönderebilirsiniz.
Ayrica devlet okullarında malesef isler son dakikaya kadar degisebiliyor. Benim calistigim okulun yillardir devam eden yikilma projesi daha gecen hafta kesinlesti. Simdi butun okul daha uzak bir okula taşınıyoruz. Bunu müdür de kestiremezdi cunku resmi bir yazi gelmemisti. Sizin bu durumda cabalamaniz hem yersiz hem sonucsuz olur diye dusunuyorum cunku yapilan degisiklik ogrenci lehine.

Bende çalışmıyorum 7 de ayaktayım bazen 6.30. çok genel konusmussunuz. Hiç 10 da kalktığımi hatırlamam yani gece uyuyamadigim olduysa belki 15 sene de 4-5 kere uyumusumdur 🤔

Ya işte en başından deseydiler saatlerimiz bu şekilde olacak diye bizde ona göre hareket ederdik ben şuan halk eğitime kayıt olmuştum saatini de ona göre seçmiştim haliyle suan benim için çok kötü oldu bir yılım boşa geçmiş olacak
Cimere şikayet edebilirsiniz direk milli eğitime aktarılır. Küçük saat değişiklikleri kurul kararıyla yapılır fakat bu kadar değişiklik yapılmaz. Siz şikayetinizi yapabilirsiniz başınız derde girmez sizlik bir durum yok. İlçeye gider şikayet. Hatalı iseler ve keyfi yapmissalar düzeltilir. Eger ilçe ile ortak karar ile alınmış ise değişmeyeceğini bildirilir.

Ya işte en başından deseydiler saatlerimiz bu şekilde olacak diye bizde ona göre hareket ederdik ben şuan halk eğitime kayıt olmuştum saatini de ona göre seçmiştim haliyle suan benim için çok kötü oldu bir yılım boşa geçmiş olacak
halk eğitim müdürlüğü ile iletişime geçip talep ettiğiniz eğitimde başka saatte yer almak istediğinizi söyleseniz ? Çocukları verdiğiniz okulda "çocuk kulübü " açılacak mı bunu da sorabilirsiniz okul idaresine..ama açılırsa çocuk kulübünün ek ücreti olacaktır.

Çalışmıyorum halk eğitimde kursa yazılmıştım birde cocuklar 11 e kadar uyuyorlar o saatte kalkmak zor olacak
O yaş çocuğu nasıl öğlene kadar uyur ben buna daha çok şaşırdım. Gece 12-1 de yatıyorsa çocukların büyüme hormonu almasına engel oluyorsunuz.
Okulun saatin değişse de değişmese de önce bunu düzenlemelisiniz.

Bende çalışmıyorum 7 de ayaktayım bazen 6.30. çok genel konusmussunuz. Hiç 10 da kalktığımi hatırlamam yani gece uyuyamadigim olduysa belki 15 sene de 4-5 kere uyumusumdur 🤔
Kusura bakmayın eğer kıracak bir şey söylediysem, tabiki herkesi genellemek doğru değil.
Anaokulu öğretmeni çok arkadaşım var, sınıf dağılımları konusunda en büyük sorunu ev hanımı annelerin çıkardığını söyler, hepsi öğlenci olmak istediği için. Onu kastederek söyledim ben.

Kusura bakmayın eğer kıracak bir şey söylediysem, tabiki herkesi genellemek doğru değil.
Anaokulu öğretmeni çok arkadaşım var, sınıf dağılımları konusunda en büyük sorunu ev hanımı annelerin çıkardığını söyler, hepsi öğlenci olmak istediği için. Onu kastederek söyledim ben.

Günde 5 saatlik uykuyla ayakta kalan bir insan olarak alındım biraz açıkçası 🤭 iki büyük cocugum var anaokulları hep 10-3 arası oldu bence normal olan bu çalışmayan bir insan için. Sabah rahat rahat uyanır kahvaltisini yapar koşturma olmadan gider okuluna çocuk. Dokuz bana göre de erken ama uyumak için değil çocuk için. Zaten evdeyiz ne gerek var ki sabah kosturmasina. Sonuçta anaokulu bu 🤷 öğlen isteyen velileri anlayabiliyorum o yüzden. Biz sadece ilk okulda iki dönem öğlenci olduk şahsi tecrübem berbat birşey. İlkokul için tabi. Akşam 7 gibi eve gelen çocuk için tüm gün bitiyor.

Okulun eğitim öğretim saati müdürün inisiyatifinde olamaz ki ya. Okul ikili öğretim ise sabhaçı ve öğlenci gruplar vardır. Yok tam gün ise zaten müdürün dediği saatler olur

Back
X