Bu dediğiniz icin meslek kanunu degisikligi gerekebilir. Kaldi ki zaten her meslekte çürük elma olabilir. Konu bambaska bir sey ama inatla öğretmenlere çamur atiyorsunuz.
Hem burdaki onemli nokta şu, sizin dediginiz durum zaten atanmis bir grup öğretmen icin gecerli. Siz meslege girmis ve bos oturup maas alayım kafasındaki kişilerle emeğinin karşılığında atanma hakkinin niye yok edildigini sorgulayan kisileri neden bir tutuyorsunuz? Burada, bolumlerini okurken bile belirli sayida alimlari atamasi yapilan ogretmenlerin mezun olduklarında dur bakalim biz artik o kadar da sizden atama yapmiyoruz durumuyla karşılaşmalarından bahsediyoruz.
Konuyu saptirip kafanizdaki ogretmen profilini tum ogretmenler ayniymis gibi genelliyorsunuz. Tamam sizin dediğiniz grubun is ahlaki yok rahatlim pesindeler diyelim ki, peki bu gece gunduz calisip emeginin karsiligini alamayan atanamayan insanlar ne yapsin? O bos oturanlardan cok daha yuksek puan aldigi halde atanamayip , sonra da duzen bu ya napalim diyip baska is mi kovalasinlar? İnsanlarin hakkini aramasi, sistemi sorgulamasi neden sizi rahatsiz ediyor?
Bu ekonomiyle zaten tum memur alimlari artik cok azaldi, ozel sektorun sartlari iyilesse kimse atanma derdine dusmez bu kadar. Neden boyle oldu diye bir suru sey konusup tartisabilecekken konunun surekli öğretmen kötülemeye dönmesi gercekten cok sinir bozucu. Benim mesela hicbir mesleğe önyargım yada kinim yok, herhangi bir meslekle ilgili burda konu acilsa o meslegi yerden yere vurmam. Ama ne hikmetse konu ogretmenler olunca herkesin bir iştahı kabarıyor.
Ben her şeye rağmen bir gun öğretmenlik mesleğinin eski saygınlığına kavuşacağına inanmak istiyorum. Baska turlusunu dusunmek zor, bir ulkenin en buyuk gelecegi egitim ve egitime verilen onemdir. Önyargılı olmayin, isini layikiyla yapan ve yapmak icin atama bekleyen binlerce ogretmen var.
kafanizdaki ogretmen profilini tum ogretmenler ayniymis gibi genelliyorsunuz.
ya keşke öyle olsa. inanın dua ederim siz haklı olun diye. hiç istemem ben haklı olayım, derdim o değil benim. öğretmen profilinin bu olmasının zararı tüm ülkeye çünkü. keşke profil bu olmasa, keşke siz haklı olsanız...
tum memur alimlari artik cok azaldi,
evet öyle. işte biz de onu diyoruz. ama nedense bir öğretmenlerde "ama biz atanamadık" diye ağlamak var. bakın hak aramak değil ağlamak. bunlar farklı şeyler. öğretmenler keşke hak arıyor olsalar. hak aramak sonuna kadar arkasında duracağım, gözlerim dolarak, yüreğim kabararak hiçbir şey yapamıyorsam gönlümde umut yeşerterek destekleyeceğim bir mücadele.
öğretmenlerin bu genel dili, profili tepki çeken şey. ama herhalde içinde olunca anlaşılmıyor.
meslek kanunu degisikligi gerekebilir
hocam 3 senede bir anayasa değişiyor bu ülkede ya meslek kanunu değiştirmekte ne var? sanki marsa 3 şerit yol yapın dedik.
ben atamalar için devet öğretmen atamasın filan demiyorum bu arada (sanki desem devlet de tamam migren sen iste yeter diyecekti)
devlet gerekeni kendince atıyor zaten, yani bu hükümetten daha fazlasını bekleyen herhalde pembe bulutların üstünde şekerden kurabiyeden evde yaşıyordur ne biliyim.
atnaan da 3 sene kalıyor hoop batıya, batıda yüzbinlerce norm fazlası var. bu sistemle delik kova gibi doğuya daha kaç atama bekliyorsunuz onu anlamıyorum.