Öğretmen çiftlerin tatil sendromu..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Miniminis

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2015
386
218
53
36
Ogretmen arkadaslar siz de benim gibi yaz tatilini sevmeyenlerden mısınız.. 2 ay boyunca neler yapıyorsunuz bız ailelerden uzak bir ıldeyız ve yaz tatilinde ordan oraya gitmekten cok sıkıldık evde durmamız onlar ıcjn sorun oluyor torunlarını ozluyorlarmıs. . E uzun malum aynı evde de yazın yasamak zor oluyor 1 valizle.. Kendinize ait planlarınız neler acaba

Keşke iki ay tatil yapabilecek bir işim olsaydı ne güzel olurdu diye düşündüm. Yaz tatilinin hepsini aile yanında geçirmek zorunda mısınız? Kendinize farklı planlar yapın ve uygulamaya koyun. Onlarda alışır zamanla bütün yazı onlarla geçirmeyeceğiniz fikrine. Beklentilerini 10_15 günle sınırlayın.

İlk yaz tatillerimizde kv ler de tüm tatili orada geçirmemiz gerekiyor gibi davranıyorlardı.Eşim de ben de evde olmaktan huzur duyarız.Söyledik biz evimizde de dinlenip tatilimizi geçirmek istiyoruz diye. Hele çocuklar olduktan sonra kv. her dönüş vakti bir ağlama krizleri falan çıkarırdı. Tek başımıza kaldığımız bir gün bir daha çocuklarımın yanında ağlayıp bağırırsın gelmem evine dedim. Geçen yıl iyi siz bilirsiniz dedi dönüş günümüzü duyunca.
Biz 1 ayı evimizde geçiriyoruz. Çocukların yaz kurslarını bu aya ayarlıyorum. 1 hafta deniz tatili yapıyoruz. 10 gün de eşimin memleketinde kalıyoruz. Eve gel çamaşır vs derken okul açılıyor zaten. Çevre illeri gezip bol bol piknik vs yapıyoruz evimizde.

Ogretmen arkadaslar siz de benim gibi yaz tatilini sevmeyenlerden mısınız.. 2 ay boyunca neler yapıyorsunuz bız ailelerden uzak bir ıldeyız ve yaz tatilinde ordan oraya gitmekten cok sıkıldık evde durmamız onlar ıcjn sorun oluyor torunlarını ozluyorlarmıs. . E uzun malum aynı evde de yazın yasamak zor oluyor 1 valizle.. Kendinize ait planlarınız neler acaba
Ben öğretmen değilim ama biz uzun tatilleri süresine göre boluyoruz. Mesela 2 ay tatilimiz olsa bir hafta eşimin ailesiyle bir hafta benim ailemle sonrası gezip görmek istediğimiz yerler. Bunu kısa tatillerde de uyguluyoruz. Herkes memnun

Bu yıl ev tuttuk yazlık site içi temmuzda uzun süre kalalım diye. Ağustos ta da İstanbula gideceğiz gezmeye. Öğretmen arkadaşlar tatilimiz belli olduğundan bir temmuz başı bir de ağustos sonu tatil planlıyor çoğu kıştan. Siz de oturup planınızı ödemenizi vs yapın. Yazın da ona göre hareket edersiniz

Bende öğretmenim. Öğrencilerim o kadar zor. Yıl o kadar stresli geçti ki anlatamam. Aylar boyunca sabahlara kadar dişlerimi gıcırdattım. Şimdi evde oturmak bile çok çok güzel. Yeni yıl için enerji biriktiriyor, kötü enerjiyi üzerimden atıyorum.

Bende öğretmenim. Öğrencilerim o kadar zor. Yıl o kadar stresli geçti ki anlatamam. Aylar boyunca sabahlara kadar dişlerimi gıcırdattım. Şimdi evde oturmak bile çok çok güzel. Yeni yıl için enerji biriktiriyor, kötü enerjiyi üzerimden atıyorum.
Gerçekten de öyle yıl boyu o koşuşturma, sinir harplerinden kurtulup alarmsız, stressiz uyanma bile paha biçilmez. Dün gece öğrencilerimi gördüm rüyamda not istemeye gelmişlerdi:( bir yandan da seneye ders programı için müdürle konuşmaya çalışıyordum. :)

Ege de kalabileceğiniz çok uygun yerler var.insanlar çok uygunda 1+1evlerini kiraya veriyorlar. Neden en az 15 günlük bir tatil planı yapmıyorsunuz. Hem tekne turlarıyla koyları hem de antik kentleri gezersiniz.Biz sene ye çadır almayı planlıyoruz. Artık otele para vermek istemiyoruz.

Ben olsam yaz tatilini aile yanında geçirmem çocukları götürür orda bir kaç gün bırakırdım.

Yazlık alma fikri öğretmen çiftler için çok mantıklı değil mi? Alamıyorsanız her yıl 3-4 hafta aynı evi kiralayın.
Seminer dönemi evde dinlenme için yeterlidir.
Sonra bir hafta kültür turizmi gibi gezmek görmek istenilen yerlere gitmece, birer hafta aileler ziyaret, ardından 1 ay yazlık ya da 1hafta otel tatili.
Bizim 20 gün tatilimiz var. Bayramlarda aileleri ziyaret, 20 günde de gezme ve otel tatili şeklinde yapıyoruz.

bizim çok iznimiz yok. izin tarihimiz de hic belli değil. bayramlarda bile gidemiyoruz çoğu zaman. şikayetçi de değilim pek.

2 ay belirli tarihte iznimiz olsa ben kaynana yüzünden bosanir "single mom" olarak takilirdim sanirim :D

bence bir haftadan sonra cile baska evde kalmak. mümkünse birer hafta dolaşıp kaçın

Önceden hiç abartmıyorum tam 7 hafta eşimin tarafında geçiyordu tatil. Geçen sene de hamileydim 6 hafta civarı orda kaldım( bu arada 3 yıllık evliyim.) Fakat bu yaz bebegimi de aldım annemlere geldim 2. Haftam bitti 2 hafta daha geçirmeyi düşünüyorum eşim gelmedi idareci kendisi idari işlerden dolayı. Gercekten cok daha rahatım diyebilirim. Kv görümce elti vs. insan hiç rahat edemiyor biz öğretmeniz tüm sene çalışıp yoruluyoruz onların yanında en basitinden sabah 9a kadar bile uyuyamıyorsun batıyor. Hiç düşünmezler ki gelinimiz öğretmen dinlensin biraz tatil yapsın 🤔

İlk yaz tatillerimizde kv ler de tüm tatili orada geçirmemiz gerekiyor gibi davranıyorlardı.Eşim de ben de evde olmaktan huzur duyarız.Söyledik biz evimizde de dinlenip tatilimizi geçirmek istiyoruz diye. Hele çocuklar olduktan sonra kv. her dönüş vakti bir ağlama krizleri falan çıkarırdı. Tek başımıza kaldığımız bir gün bir daha çocuklarımın yanında ağlayıp bağırırsın gelmem evine dedim. Geçen yıl iyi siz bilirsiniz dedi dönüş günümüzü duyunca.
Biz 1 ayı evimizde geçiriyoruz. Çocukların yaz kurslarını bu aya ayarlıyorum. 1 hafta deniz tatili yapıyoruz. 10 gün de eşimin memleketinde kalıyoruz. Eve gel çamaşır vs derken okul açılıyor zaten. Çevre illeri gezip bol bol piknik vs yapıyoruz evimizde.
Çok güzel planlama yapmışsınız. Başta biz de aynı problemleri yaşıyorduk. Sırf bu yüzden eşimi idareci olmaya ikna edip sınavlara sokmuştum. İdareci olunca rahat etmiştim bir nebze

Gitmek zorunda değilsiniz yada 1 'Er hafta kalin gidin gonlunuzun istedigi yere herşey sizin elinizde keşke öğretmen olsaydım 3 ay aram olacak ben tatillerden eve gelmezdim 😍

Kuzenim aynı durumda olduğu için sizi çok iyi anlıyorum. Bu ailelerin yanında kalma süresini her sene biraz daha azaltın yavaş yavaş alışsın lar 2 ay çok uzun. Mesela bu yaz kendinize 10 günlük bi tatil ayarlayın onu bahane edip ailelerin yanında toplam 1buçuk ay kalın. Ondan sonraki sene kurs, tadilat vs başka bir bahane bulun 1 ay kalın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X