Öğretmen çiftlerin tatil sendromu..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kuzenim aynı durumda olduğu için sizi çok iyi anlıyorum. Bu ailelerin yanında kalma süresini her sene biraz daha azaltın yavaş yavaş alışsın lar 2 ay çok uzun. Mesela bu yaz kendinize 10 günlük bi tatil ayarlayın onu bahane edip ailelerin yanında toplam 1buçuk ay kalın. Ondan sonraki sene kurs, tadilat vs başka bir bahane bulun 1 ay kalın.
Gitmesek evde gergin oluyoruz tatilden bisey anlamıyoruz

Ben ogretmenim ama esim polis. 20 gun izni var. Onun bile cogu zaman hepsini birden alamiyor. birer hafta ailelerde birlikte kaliyoruz. Duruma gore ben kendi ailemde biraz daha kaliyorum. Mesela ablam gelecek oluyor. Esim donse de ben annemler de 10 gun daha kaliyorum. Yigenlerimi ve ablami gormek icin. Sonra donuyorum evime. Agustos sonu eylul basi gibi de bas basa tatil ayarliyoruz. 4 5 gunlugune.
Ama haklisin aileler torundan kopamiyor. Ozellikle babam 1 hafta sonra gidecegimi duydu ve 2 gundur benle konusmuyor dogru duzgun. Kustu adam. Torunumu ozluyorum diyor. Ama yapacak biseyim yok. Gercekten tum sene yoruluyorum ve dinlenmek istiyorum. Ustelik esimi ozluyorum. O gece gunduz calisirken tatil yapmak da istemiyorum. Babama da bu sekilde aciklayacagim artik. Yemek sorun oluyor temizlik zor oluyor. Adam tek falan diye mecbur gonlunu edecegim. 15 gunluk ara tatilde bile gelmemizi bekliyorlar. Ozluyorlar cunku. Onlara da kizamiyorum. Yaslilar. Bugun var yarin yoklar. Insan kirmak istemiyor.

öğretmenim. şükür eşim özel sektörde onu bahane ediyorum izni yok diye.

Ben tatilimde evde cocugumla vakit gecirmeyi seviyorum.

10 gun evimde kaldım. simdi 10 gun ailemin yanina geldik esimle. kurban bayaramini kayinvaledemle geciririz en fazla 10 gunde o. Bayramdan sonra esimle deniz tatilimiz var onceden aldigimiz 1 hafta da o var. gerisini evdeyim. evimle ilgileniyorum calisiyorken deneyemedigim tarifleri deniyorum sarma felan sariyorum vaktim cok diye zaman geciyor.

Biz esimle bastan ailelere sınırı cektik. iki ailede de aylarca kalmıyoruz. Basta benim ailem biraz alındı esimsiz gelip aylarca kalmıyorum diye ama simdi alıştılar benim kararlılığımı görünce.

Evli değilim aama öğretmenim.memlekette Bagımız ve yazlığımız var. Babam olmadıgından annem tek gidemiyor birlikte gidiyoruz. Tatil olunca ablama gecip ordan geziyoruz işte ama cidden bir valizle zor ordan oraya. Bir hafta once donmeme ablam napcaksınız dıor. Valla evli değilim ama benimde bir duzenm var ozluyorum yani. Sizi çok iyi anlıyorum. Gorev gibi. Görenler aaa ne guzel dese de insan düzenini arıyor.

Ben öğretmenim eşim değil. Ama sizin givi iki tarafli olsaydık vr memleketlerimiz farklı ise bayramda hangisine gideceksek ondan once ya da sonra uygun bi zamanda 1 hafta ya da 3 5 gu kalırdım diger bayramda da bayrama o lara gider bayram sonrasi diger aileyi ziyarete giderdim. Karışık olmamıştır insallah anlayabildiğimi umuyorum. Hem gonul koymazlar hem uzak kalmazsınız. Gei kalan tatili de biraz deniz biraz kültür turlari ile gecirebilirsiniz mesela. 2 ay boyunca biraz orda biraz burda gwcirmek mantiksiz iskenceye dönüşür.

Gerçekten de öyle yıl boyu o koşuşturma, sinir harplerinden kurtulup alarmsız, stressiz uyanma bile paha biçilmez. Dün gece öğrencilerimi gördüm rüyamda not istemeye gelmişlerdi:KK43: bir yandan da seneye ders programı için müdürle konuşmaya çalışıyordum. :)

Ayni ben :))
Benim de rüyamda diyorlar ki, senin liseden eksik dersin var. Bizim okulda hem çalış hem de ders tamamla. Ders programiyla, almam gereken derslerim saatlerini uydurmaya calisip, anlatacağım derse hazırlık yapıyordum. Yıllık plan değişmiş dokümanlar elimde patlamış yenilerini topluyordum.

Ben de bu yıl çok yoruldum okulda. Şu an yandaki şehre geçmeye üşeniyorum :))

Gezi gormek ıstedıgınız yerler var elbet ama malum ek ders kesintisi olunca e ustune borc da olunca su sıralar onu yapamıyoruz onumuzde ki yıllar bu sekılde olabilir haklısınız
O zaman yine bir hafta sizin ailenizde bir hafta eşinizin ailesinde kalıp evinize dönün . Daha az masraflı makul tatil ,eğlence imkanları da var onları değerlendirin.

Ogretmen arkadaslar siz de benim gibi yaz tatilini sevmeyenlerden mısınız.. 2 ay boyunca neler yapıyorsunuz bız ailelerden uzak bir ıldeyız ve yaz tatilinde ordan oraya gitmekten cok sıkıldık evde durmamız onlar ıcjn sorun oluyor torunlarını ozluyorlarmıs. . E uzun malum aynı evde de yazın yasamak zor oluyor 1 valizle.. Kendinize ait planlarınız neler acaba
Bi tatil köyü Antalya da on gün kalmak ve biraz evde dinlenince kültür turizm i yapmak

Temmuz ayında 10 günlük bir deniz tatiline çıkıyoruz (Ege ya da Akdeniz) genelde 6 gün otel kalan günler yol güzergahındaki gezilecek iller gibi.

Ağustos ayında ise 20 güne yakın eşimin memleketi. Bizi güzel karşılamalarına rağmen zor oluyor aynı evde kalabalık yaşamak. Ama eşim yılda bir defa görüyor memleketini, ailesini ondan kıyamıyorum, çocuklar çok seviyor köyü. Yani tek dert yanan benim ama ona da katlanıyorum (eşin ailesinin işlerine yardım ettiği için süre bu kadar uzun)

Benim genelde yaz kursum oluyor temmuz ortasına kadar, eşimin de ağustos ortası işbaşı oluyor. Dolayısıyla iki blokta tatili bitiriyoruz, evde hiç kalmadan.

Ogretmen arkadaslar siz de benim gibi yaz tatilini sevmeyenlerden mısınız.. 2 ay boyunca neler yapıyorsunuz bız ailelerden uzak bir ıldeyız ve yaz tatilinde ordan oraya gitmekten cok sıkıldık evde durmamız onlar ıcjn sorun oluyor torunlarını ozluyorlarmıs. . E uzun malum aynı evde de yazın yasamak zor oluyor 1 valizle.. Kendinize ait planlarınız neler acaba
Keşke sizin yerinizde olabilseydim. Evimde en az 5 tane kitabım birikti. Okumaya vakit bulamıyorum ve bugün 15 Temmuz resmi tatil olmasına rağmen YİNE ÇALIŞIYORUM!!!:KK62:

Bazi insanların dertleri çok güzel :KK48:

Önceden hiç abartmıyorum tam 7 hafta eşimin tarafında geçiyordu tatil. Geçen sene de hamileydim 6 hafta civarı orda kaldım( bu arada 3 yıllık evliyim.) Fakat bu yaz bebegimi de aldım annemlere geldim 2. Haftam bitti 2 hafta daha geçirmeyi düşünüyorum eşim gelmedi idareci kendisi idari işlerden dolayı. Gercekten cok daha rahatım diyebilirim. Kv görümce elti vs. insan hiç rahat edemiyor biz öğretmeniz tüm sene çalışıp yoruluyoruz onların yanında en basitinden sabah 9a kadar bile uyuyamıyorsun batıyor. Hiç düşünmezler ki gelinimiz öğretmen dinlensin biraz tatil yapsın 🤔
Bir sır vereyim mi öğretmenliği meslekten saymıyorlar çünkü. Öğretmenler neden yorulsun ki, mesaileri az tatilleri bol gözüyle bakıyorlar büyük bir kesim maalesef. Onlara göre (kendileri ev hanımı ise özellikle) onlar daha çok yoruluyorlar.

Son düzenleme:
İnsanın yapısıyla da ilgili galiba , ben evli değilim okul kapanır kapanmaz hemen dönüyorum ailemin yanına :)) Mesela şuan karşı komşumuz var karı koca öğretmen ayni memleketliler hatta aynı ilçeden , hala görev yaptıkları yerden gelmediler. Bekar bir öğretmen arkadaşım var o da mesela koca yaz boyunca sadece bir hafta kalıp dönüyor bana ilginç geliyor , dediğim gibi yapı ve yetiştirilme meselesi galiba

Keşke sizin yerinizde olabilseydim. Evimde en az 5 tane kitabım birikti. Okumaya vakit bulamıyorum ve bugün 15 Temmuz resmi tatil olmasına rağmen YİNE ÇALIŞIYORUM!!!:KK62:

Bazi insanların dertleri çok güzel :KK48:
Dert degil ki bu.. konuyu yanlıs bolume actım sanırım.. ben sadece benim gibi olanlar nasıl cozum buluyor diye fıkır edinmek ıstedıgım ıcın actım

Bir sır vereyim mi öğretmenliği meslekten saymıyorlar çünkü. Öğretmenler neden yorulsun ki, mesaileri az tatilleri bol gözüyle bakıyorlar büyük bir kesim maalesef. Onlara göre (kendileri ev hanımı ise özellikle) onlar daha çok yoruluyorlar.
Cok haklısınız bunu net hissedebiliyorum zaten acık acık da soyluyorlar aman ne yapıyorsun ki okulda VS...

Bekarım ailemin yanına geldim anca kafamı toplayabildim.bi sene boyunca çok yoruldum.evet malesef öğretmenlik başkalarına göre çok kolay bi meslek hele yazın maaş almamıza tahammül edemiyo bir kesim.

Biz de epeyi uzagiz 15 gun yazlik otel veya yazlik ev tatili.Bir bayram onlar 5gun
Bir bayram bizimkiler 5gun yeterli.Evde dinlenme işler güçler sonrası.

Öğretmenlerin 1 ay boyunca deniz kenarında ev kiralayacak, geziyi karşılayacak bütçesi olduğuna inanıyor musunuz... :D Sanki 10bin mayış alıyorlar. Peh peh.

Ben 1 haftadan fazla kalamam. Birini de istemem evimde. Kursa filan yazılın en iyisi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X