Öğretmen çiftlerin tatil sendromu..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her gruba değil. Belli davranışlar belli gruplarda toplanıyorsa evet genelleme yaparım. Neden üzerinize alindiniz. Yönetici asistanlığı yapıyorum. Biri gelip asistanlar da biraz şöyle oluyor derse ne alakası var der geçerim bu kadar takilmam. Herkesin fikri kendine. Kaldı ki konuda da iki ay tatili olmasına rağmen değerlendiremeyen bir öğretmen çift var.
Tatil hakkında aynı meslekte olan arkadaslarımdan fıkır almak istedim bunda garip olan ne size dokunan kısmı ne hanımefendi konu sizinle de ilgili degil madem hosunuza da gıtmemıs yorum yapmak zorunda degılsınız.. Cok buyuk bir derdım var falan demedim ben.. ailemi kırmadan bir cozum bulabilir miyim diye actım ben konuyu

Öğretmen değilim de çok yakın arkadaşım aynı zamanda akrabam öğretmen. 10-15 gün kendi ailesinde kalıyor, 10-15 gün eşinin ailesinde. Mutlaka her yaz bir şehre turistik gezi yaparlar, tura katılıp ya da arkadaşları ile toplaşıp gidiyorlar. Tatil bitimine doğru üç beş gün yine annesine geliyor. Sonra işbaşı yapıyor.

biz evde bitane kendi çocugumuzla baş ederken bazen sinirden gözümüz segiriyor zor meslek allah yardimciniz olsun
Allah tüm öğretmenlerin yardımcısı olsun. En çok üzüldüğüm mesleki itibarımızın kalmamış olması. Hiç bir şey dışarıdan göründüğü gibi değil.

Allah tüm öğretmenlerin yardımcısı olsun. En çok üzüldüğüm mesleki itibarımızın kalmamış olması. Hiç bir şey dışarıdan göründüğü gibi değil.

Kesinlikle.
Avukat, hakim ve savcılar adli tatilde bizim kadar tatil yapar, mikletvekilleri deseniz bizim kadar yapar ama insanımıza nedense öğretmenler dokunuyor.
Yaz tatili bitsin de kafa dinleyelim diye gün sayanların ilk işi öğretmenleri küçümsemek.
Ne zaman yurtdışında mesleğimden bahsetsem hep saygı duyulan bir işiniz var be güzel diye iltifat alırım ama güzel ülkemizfe güzel insanımızda sürekli bir karalama merakı

Günde 8-9 saat derse girip, aynı anda hem öğretip hem kalp kırmamaya çalışıp hem de ayakta çenesi durmadan anlatıp duran insanları aynı anda tek YETİŞKİN bir kişiyle uğraşan insanların eleştirmesini anlamıyorum.
Evet iki ay tatilimiz var ama geri kalan on ay ne çektiğimizi bir biz bir de Allah bilir.

Hele şimdiki nesilin şımarık, durdan anlamayan, bencil, kendini prens veya prenses zanneden çocuklarıyla uğraşmayanlar hiç anlamaz.

Ben her işin kendine has zorlukları olduğunu düşünenlerdenim ama birisi bizim tatile laf söyleyince gözüm dönüyor.

Madem mesleğimiz bu kadar kolay gelin bir hafta bir derse girin Allah aşkına.

Konu nerden nereye gelmiş nedir bu öğretmeni çekememek arkadaş ya evet 2 ay tatilimiz var 15 gün de kışın var evet yata yata bitiremiyoz tatili nereyi gezecegimizi şaşırıyoz çok da para kazaniyoz harca harca bitmiyor şimdi kıskanın durun :KK50::KK71:

Öğretmenliğe özenen hanımlar çok kolay aman tatili çok diyenler Bi zahmet okusaydınız sizde olsaydınız sizin de olsaydı tatiliniz de görseydiniz ne kadar kolay olduğunu! Siz evde 2 3 çocukla zor uğraşırken biz 30 40 ıyla uğrşsıyoruz.o beyin yorgunluğu nasıl Bi bilseniz..

Konu nerden nereye gelmiş nedir bu öğretmeni çekememek arkadaş ya evet 2 ay tatilimiz var 15 gün de kışın var evet yata yata bitiremiyoz tatili nereyi gezecegimizi şaşırıyoz çok da para kazaniyoz harca harca bitmiyor şimdi kıskanın durun :KK50::KK71:

Biz de öğretmen bir çiftiz. Ben biraz ters bir insan olunca kimse bizi tüm yaz bir yere bağlamaya çalışmıyor, ben rahatım evimde. Ama bazı insanlar kalp kıramaz, hayır diyemez. Kendini net ifade edemez. Etse bile karşısındaki ısrarcıdır huzur bırakmaz. Bu tip karakterlerle ilgili bir durumu meslek grubuna mal etmek asıl vizyonsuzluk.
Başka bir meslekte de kesintisiz iki ay izin olsa aileler uzun süre gelip kalınmasını talep eder. Bu Türk toplumunun bıktırıcı ısrarcılığı ve geleneksel bakıştan kurtulamamasıyla alakalı öğretmen olunmasıyla ilgili değil.
Nesillere büyük katkısı olan bir meslek için bir bahane bulsak da çaksak diye bekleyenler çok hazımsız oluyor
Niye hazimsiz olayım?

öğretmen olmak çok güzel bide 2 ay harika bir süre..
bende olsa ohooo neler yapardim..
20 günlük izinlerimi parça parça aliyorum:D

Niye hazimsiz olayım?

Gayet açıkça yazmıştım ama tekrarlayayım. Bizim meslekte defalarca sorulan soruları aynı sabırla cevaplamak gerekiyor malum.
Bir insan belli ki kibar, kırmaktan imtina eden biri, ailelerimizi kırmadan nasıl tatilimizi evde geçiririz diye bir soru sorduğunda başka bir insan gayet saldırgan bir üslupla mesleğini yeriyor ve hatta hakaret ediyorsa ona hazımsız diyoruz biz.
Sebebini soruyorsanız siz daha iyi bilirsiniz tanii neden hazımsızlık var😉

Ogretmen arkadaslar siz de benim gibi yaz tatilini sevmeyenlerden mısınız.. 2 ay boyunca neler yapıyorsunuz bız ailelerden uzak bir ıldeyız ve yaz tatilinde ordan oraya gitmekten cok sıkıldık evde durmamız onlar ıcjn sorun oluyor torunlarını ozluyorlarmıs. . E uzun malum aynı evde de yazın yasamak zor oluyor 1 valizle.. Kendinize ait planlarınız neler acaba

Ben olsam en fazla 10 gün bir taraf 10 gün diğer tarafta kalır geri kalan zamanlarda gezerdim :)

Gayet açıkça yazmıştım ama tekrarlayayım. Bizim meslekte defalarca sorulan soruları aynı sabırla cevaplamak gerekiyor malum.
Bir insan belli ki kibar, kırmaktan imtina eden biri, ailelerimizi kırmadan nasıl tatilimizi evde geçiririz diye bir soru sorduğunda başka bir insan gayet saldırgan bir üslupla mesleğini yeriyor ve hatta hakaret ediyorsa ona hazımsız diyoruz biz.
Sebebini soruyorsanız siz daha iyi bilirsiniz tanii neden hazımsızlık var😉
Aynen, devam.

İyi gunler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X