öğretmen değişimi

sevdicicegim

ANNEYİM MUTLUYUM :)
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2009
475
89
643
40
İstanbul
merhaba arkadaşlar
size danışmak istediğim bir konu var kendim içinden cıkamıyorum benim 2. sınıfa geçmiş bir oğlum var okullar açılmadan birgün öncesinden öğretmenimiz mesaj atarak rahatsızlandığını 9 aylık ücretsiz izin aldığını, istanbulun havasının iyi gelmediğini söledi ve ayrıldı yerine vekil öğretmen geldi biz veliler seneye gelmeyeceğini düşünüyoruz ve vekil öğtretmen olduğu için seneye bir öğretmen değişikliği olma ihtimali yüksek görünüyor tabi öğretmen geri gelebilir veya vekil öğretmen kalabilir çok çok düşük ihtimalle... 6 kişi cocuğunu aldı okuldan bu öğretmen değişikliği yüzünden bende kara kara düşünüyorum napsam diye oğlum iyiyim diyo ama duygularını bastıran belli etmeyen bir çocuk değişim konusundada olumlu değil tabi ama seneye bu durum olabilceğini bilmiyor benim size sorum öğretmen değişikliği çocuğun başarısını nasıl etkiler? yada etkilermi? psikolojisini etkilermi? bi çok soru kafamda dönüyor ama en önemli sorular benim için bunlar çok canım sıkılıyor düşünmekten stresten bi işe adaptede olamıyorum kaygılarımı çocuğa yansıtmakta istemiyorum siz ne düşürdünüz bu durumda napardınız ?

Yerine gelen vekil öğretmen ücretli öğretmen mi? Ücretliyse gerçekten öğretmen mi yoksa başka bölüm mezunu falan da ücretli öğretmenlik mi yapıyor bu ayrıntı önemli. Gerçekten öğretmense ücretliyse sorun yok bence oğlunuz da iyiyim diyorsa. Ama şu var ücretliyse illa ki kalıcı olmayacaktır. Seneye bir kez daha düzen bozuluacak belli ki.
Yerinizde olsam değiştirirdim sırf bu sebepten.

Üfff

Zor durum

Şimdi alır başka okuka verirsiniz yarın o öğretmen de değişebilir

Maalesef kadrolu öğretmenlerin vs de garantisi yok

Her an herşey olabilir bir anda kendini başka şehirde bulabilir öğretmen

Sizin öğretmeniniz de seneye dönebilir de dönmeyebilir de

Bir de dönse bile o eski öğretmen olur mu tartışılır

9 ay rapor alan ileri derecede rahatsızdır ve kanser vs gibi bilinen hastalığı yoksa çoğunlukla psikolojiktir

Ulaşımı fiziksel şartları uygun başka okul var mı

Burada kalırsa sadede yeni öğretmene alışacak başka yere giderse hem okula hem öğretmene hem de arkadaşlara alışacak

Bir de sınıfa sonradan gitmek daha zor bir arkadaş ortamı var Oray'a girip yer edinmek sıkıntılı

Çocuğunuzla empati yapıyorum, bizim de vardı öğretmenimiz sevdigimiz ilkokulda. Sonra hamile olunca gitti. 1 sene başka öğretmen girdi dersimize. Çok üzüldük tabi öğretmenimiz gidince. Ama yeni öğretmenimizi de çok sevdik. Daha sonra öğretmenimiz dogum yapıp gelince çok kararsız kaldıgımı hissettim. Keşke 2 öğretmenim de girse dersime diye düşündüm.
Evet başta alışma süreci var yeni öğretmene ama illa alışılıyor. Gelecek öğretmen de bunun farkındadır zaten "Yeni öğrencilerime kendimi nasıl sevdirebilirim,alıştırabilirim" diye o da hazırlık yapar.
6 öğrencinin velisi niye okulu değiştirdi ki. Yeni gelecek öğretmen sınıf öğretmeni degil mi branşı

merhaba arkadaşlar
size danışmak istediğim bir konu var kendim içinden cıkamıyorum benim 2. sınıfa geçmiş bir oğlum var okullar açılmadan birgün öncesinden öğretmenimiz mesaj atarak rahatsızlandığını 9 aylık ücretsiz izin aldığını, istanbulun havasının iyi gelmediğini söledi ve ayrıldı yerine vekil öğretmen geldi biz veliler seneye gelmeyeceğini düşünüyoruz ve vekil öğtretmen olduğu için seneye bir öğretmen değişikliği olma ihtimali yüksek görünüyor tabi öğretmen geri gelebilir veya vekil öğretmen kalabilir çok çok düşük ihtimalle... 6 kişi cocuğunu aldı okuldan bu öğretmen değişikliği yüzünden bende kara kara düşünüyorum napsam diye oğlum iyiyim diyo ama duygularını bastıran belli etmeyen bir çocuk değişim konusundada olumlu değil tabi ama seneye bu durum olabilceğini bilmiyor benim size sorum öğretmen değişikliği çocuğun başarısını nasıl etkiler? yada etkilermi? psikolojisini etkilermi? bi çok soru kafamda dönüyor ama en önemli sorular benim için bunlar çok canım sıkılıyor düşünmekten stresten bi işe adaptede olamıyorum kaygılarımı çocuğa yansıtmakta istemiyorum siz ne düşürdünüz bu durumda napardınız ?
Size şunu soyliyim ilkokulda 5 senede 5 öğretmenle okudu sınıfımiz. Hersene farkli ogretmen geldi basariyi olumsuz etkilemiyor onu soylemeliyim. Her şey ayniydi kısa bi surede birbirimize alistik sadece 4.siniftaki ogretmenimi hiç sevmezdim onun yuzunden okuldan sogudugumu bilirim.
Bi öğretmen degisimiyle olumsuzluk olacagini zannetmiyorum

Bende okul öncesi öğretmen adayıyım inş kreş açıp minnoşlarla ilgilenicem mezun olunca :) bize öğretilen en önemli şey çocuğun güvenini kazanmak. Öğretmen anne gibi devirli bir iş özellikle ilkokul ve okul öncesi. Değişiklik oğlunuz açısından iyi gelmeye bilir. 4. Sınıftan sonra zaten kademe atlamış olacak. Eğer aynı öğretmen çocuğu mezun edecekse mantıklı ama tekrar eden bi değişiklik olursa onun açısından sıkıntı olabilir

Hastalık, doğum, askerlik gibi izinler alan öğretmenlerin kadroları hala okulda olduğu için yerine kadrolu öğretmen gelemez. Ücretli gelebilir. Seneye öğretmeniniz tayin ister başka şehre giderse ancak yerine kadrolu biri gelir.
Başka sınıfa sonradan gitmek dha kötü bence.

gelen vekil öğretmende sınıf öğretmeniymiş başka bir ilkokulda branşıda sınıf öğretmenliği onda çok şükür sıkıntı yok(bize söylenen tabi) muhtemelen şuan birinin yerine geldiği için ücretlidir.
öğretmenimizin bize sölediği ciğerlerde su toplanması olduğu ama ben daha ciddi bişey olduğunu düşünüyorum
6 öğrencide seneye öğretmen değişme ihtimalinden dolayı aldılar yüksek ihtimalle dönmeyeceğini ve değişeceğini düşündükleri için
çevremde okullar var ama yağmurdan kaçarken doluya tutulurmuyum düşüncesi beynimi kemiriyo
giden 2 çocukta oğlumun sevdiği ve anlaştığı çocuklardı ama yapacak bişey yok tabiki o konuda
benim korkum bu değişiklikler çocuğun düzenini bozup psikolojisini etkiler ve doğal olarak ileriki yaşamında başarısını

Hastalık, doğum, askerlik gibi izinler alan öğretmenlerin kadroları hala okulda olduğu için yerine kadrolu öğretmen gelemez. Ücretli gelebilir. Seneye öğretmeniniz tayin ister başka şehre giderse ancak yerine kadrolu biri gelir.
Başka sınıfa sonradan gitmek dha kötü bence.[/QUO

bizde muhtemelen öle olcağını düşünüyoruz
hastalığa lafım yok ama atama olsa kadrolu gelir 3 sene beraber olurlardı
şimdi seneye öğretmen değişimi olası bu öğretmende iyi oğlumda sevdi ama mezun edemeyebilir gidip yerine başka bi öğretmen gelebilir mezun etcek olsa hiç üzülmezdim sorduğumuzda kalma durumunu şuan öğretmen izinli ben onun yerinde olcağım kesin ama sonradan ne olur orası belli değil diyor haklı çünkü öğretmen raporlu

gelen vekil öğretmende sınıf öğretmeniymiş başka bir ilkokulda branşıda sınıf öğretmenliği onda çok şükür sıkıntı yok(bize söylenen tabi) muhtemelen şuan birinin yerine geldiği için ücretlidir.
öğretmenimizin bize sölediği ciğerlerde su toplanması olduğu ama ben daha ciddi bişey olduğunu düşünüyorum
6 öğrencide seneye öğretmen değişme ihtimalinden dolayı aldılar yüksek ihtimalle dönmeyeceğini ve değişeceğini düşündükleri için
çevremde okullar var ama yağmurdan kaçarken doluya tutulurmuyum düşüncesi beynimi kemiriyo
giden 2 çocukta oğlumun sevdiği ve anlaştığı çocuklardı ama yapacak bişey yok tabiki o konuda
benim korkum bu değişiklikler çocuğun düzenini bozup psikolojisini etkiler ve doğal olarak ileriki yaşamında başarısını
Cigerlerde su toplanmasi demek kanser demek. Ailemde bir kisiyi bu nedenle kaybettik

bilmiyordum kendi ağzından ben duymadım bir veliden bende öyle bir hastalığının olduğunu söledi varsayım veya değil bilemiyorum ama ciddi birşey olduğunu tahmin ediyorum
sizinde başınız sağolsun :KK43:
Tesekkur ederim . Rabbim sifasini verir insallah

Ücretli ögretmenim.sosyalbilgilerken 3 yil sinif yaptim ve her gun üffffff sıkıkldım diye ogretmenler odasina giren atanmis arkadaslarimdan katkat fazla calistim.yardim kampanyalari baslattim.(bunu mudurumde soyledi.) Sadece ders degil cok sey kattigimi dusunuyorum.operken dimdik duran cocuklarim mezun olurken sarildilar.yeterdi.Lütfen ayrim yapmayin.bizler ne yazik ki sartlar yuzunden atanamasakta hepimiz egitim dersleri almis insanlariz artik cikin şu mukemmelliyetci hallerden bir sizin cocugunuz yok.bunu cocugu icin surekli endise icinde bulunan her anneye soyluyorum.o ucretli arkadas meslek heyecaniyla belki eski ogretmeninden daha guzel seyler yapacak ne demek alip baska ogretmene vermek ? Ogretmenler odasini keske gorebilseniz.sizin iyi sandiginiz şovanist bir cok ogretmen offlayarak gidiyor sinifa,kimisi hakkini veriyor.bunu asla denemeden bilemezsiniz.3 yil calistim ve mezun ettim 1 gun sikayette almadim.lutfen rica ediyorum egitimini almadiginiz seylerle ilgili fikir sahibiymis gibi davranmayalim.

Öğretmeni değişen çocugu bir de arkadaşlarından ayırıp yeni bir ortama sokmak daha yanlış bence...

Yeni gelen öğretmene şans verin, pırlanta gibi öğretmenlerimiz var belki daha iyidir gidenden..

seneye gittiğiniz okuldaki öğretmenin de garantisi Yok. Evlenir, Doğum yapar, hasta olur vs...

Bende ilkokulu 5 sene 4 öğretmen okuyanlardanım. Hiçte dert olmadı.

Ücretli ögretmenim.sosyalbilgilerken 3 yil sinif yaptim ve her gun üffffff sıkıkldım diye ogretmenler odasina giren atanmis arkadaslarimdan katkat fazla calistim.yardim kampanyalari baslattim.(bunu mudurumde soyledi.) Sadece ders degil cok sey kattigimi dusunuyorum.operken dimdik duran cocuklarim mezun olurken sarildilar.yeterdi.Lütfen ayrim yapmayin.bizler ne yazik ki sartlar yuzunden atanamasakta hepimiz egitim dersleri almis insanlariz artik cikin şu mukemmelliyetci hallerden bir sizin cocugunuz yok.bunu cocugu icin surekli endise icinde bulunan her anneye soyluyorum.o ucretli arkadas meslek heyecaniyla belki eski ogretmeninden daha guzel seyler yapacak ne demek alip baska ogretmene vermek ? Ogretmenler odasini keske gorebilseniz.sizin iyi sandiginiz şovanist bir cok ogretmen offlayarak gidiyor sinifa,kimisi hakkini veriyor.bunu asla denemeden bilemezsiniz.3 yil calistim ve mezun ettim 1 gun sikayette almadim.lutfen rica ediyorum egitimini almadiginiz seylerle ilgili fikir sahibiymis gibi davranmayalim.
siz beni yanlış anlamışsınız sanırım ben gelen öğretmenide beğendim ücretli olması değil düşündüğüm seneye gidecek ve yerine başka bir öğretmen gelebilme olasılığı yoksa benim için bu öğretmen mezun etse hiç sıkıntı yok (hersene 1 öğretmen gibi olcak)
evet haklısınız işini layığıyla yapan öğretmenler olduğu gibi işini saçma sapan yapan sırf tatil günleri para v.s diye yapan öğretmenlerde var aslında her iş için böyle insan olmakla alakası var bunun kii sizde vijdan merhamet sahibi insanmışsınız tebrik ederim inşallah emeklerinizin karşılığını çok iyi bir şekilde alırsınız..
ama şunu söylemeden geçemiyeceğim branşı işletme,gıda,mühendis v.s olup sözleşmeli öğretmenlik yapan kişilerde var bunlarıda biliyorum
herkes için kendi çocuğudur ve ileriki yaşamında başarısız olurmu olmazmı? diye bütün endişem tecrübesizim içimi rahatlatmak fikir alışverişi yaparak hareket etmek istedim :)

Hanımefendi çocuklar sandığınızdan daha güçlü. Bir öğretmen değişmesiyle depresyona girmezler. Merak etmeyin. Başarı meselesine gelince; başarılı olan çocuk, zeki olan çocuk yüz öğretmen değiştirsede başarılı olur. En çok öğretmen değişiminin olduğu yer Doğu ve nasıl pırıl pırıl çocuklar çıkıyor. Akademisyenim ve lisans öğrencilerine derse girmiyorum. Sınıf arkadaşlarımdan o yörelerde yetişmiş pırlanta gibi insanlar var. Kısacası çocuğunuzda ışık varsa her halükarda başarılı olur yoksa nereye gönderirseniz gönderin vasatın üstüne çıkamaz.
Edit: zamanında öğretmenlik yapmış olan akademisyenspor.

Her öğretmen başka bir dünya.
Değişime alışmak muhakkak kolay değil ama olumsuzlukların yanında olumlu ne var bakmak gerek.
Ben olsam bu başka öğretmenden farklı iyi ne alabiliriz ona bakarım.
Eğer çocuğunuz yeni gelen öğretmenle iyiyim diyorsa sınıf değiştirmeyin boşa.
Çünkü bence sınıf arkadaşlarını değiştirmek çocuklar için daha zor.

Sorunuzun cevabı çocuğunuzla alakalı.
Mesela benim kızım aşırı sosyal bir çocuktur. İlk okuldaki öğretmeni 2. sınıfın sonunda başka bir okula tayin olduğunda kızım ortalığı birbirine katmıştı. Hatta öğretmenin gideceği okula nakil aldırmayı bile düşünmüştük. Neyse yaz tatilini geçirdik. 3. sınıftaki yeni öğretmenine alışması tam 1 gün sürdü. İlk gün akşam geldiğinde yeni öğretmenimi çok seviyorum demişti. Kendini parçalayıp daha sonrada yenisine 1 günde alışmıştı. Bu değişim ne notlarına ne de psikolojisine hiç etki yapmamıştı.
Yani çocuğunuzun karakteri öğretmenin değişimi olayını de etkiler.

Back
X