• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmen eşimin velisinden rahatsız oluyorum :(

Veliler bizi böyle görüyor demek ki :) ben de öğretmen gözünden yorum yapayım o zaman. Kadının davranışları normal değil bir bayan olarak erkek velilere muhatap oluyorum hatta geçen yıl çok problemli bir öğrencim vardı babası sürekli gelir benimle konuşurdu. Lisedeyim ben bu arada. Adamın davranışlarından hiç rahatsız olmadım her hafta düzenli görüştüm( çocuğun çok sıkıntısı vardı) ama bir servis şoförü vardı gayette terslerdim adamı evet benim velim değildi ama davranışları da normal değildi

Bence konu sahibi arkadaş durduk yere kıskançlık yapmıyor kadın dikkat etsin davranışlarına canım Veli tabiki öğretmenle konuşacak ama üslup tavır önemli bu adamın bir tane velisi yok ama sadece bundan rahatsız oluyor arkadaş demekki sıkıntı kadında

öğretmenler okulu kendi cumhuriyetleri mi sanıyorlar:)bu da iimiş bende öğretmenim bunu öğrendiğim iyi oldu şaka mısınız siz ya?resmen boğazımız patlıyor bin tane sıkıntıyla uğraşıyoruz yeri geliyo annelik babalık yapıyoruz yani bir gün böyle düşünen sevgili velilerin bizlerin yerine geçmesini çok isterim ne çok sıkıntınız varmış meğer öğretmenlerle.yahu kadın kocasını kıskanmış soktuğu lafta laf olsa bari.veli espri bile zannetmiş olabilir o lafı.ayrıca tamam öğretmen ama o da bir insan robot değil.velisi belki bilmeden o şekilde davramıştır ama yinede dikkat etmeyi öğrenebilir eğitimin sonu yok!evlatlarımızı emanet ettiğimiz öğretmene bak diyen sayın veli çok biliyosan kendin okut!bilmiyorsanda yapabileceğin tek şey saygı duymak zannımca.kimsenin emeğini en ufak birşeyde silip atmaya hakkımız yok.çünkü konu sahibi bayanı tanımıyoruz.

konu iki gruba ayrılmış

öğretmenler ve veliler diye
ne öğretmenim nede şuan kızım okula gidiyor

bu konu beni ilgilendirmiyor ozaman.konu çok sapmış
:51: :51: :51:

Ne zaman burda ogretmenlerle ilgili bir konu acilsa,
yarasi olan gocunur misali
ogretmenlere bir guzel saydiriliyor ...

Konuya gelince, bence kadin esinize asilmaktan ziyade
cocugunun asiri davranis problemlerinden dolayi boyle bir tutum sergiliyordur ya da aslinda ilgisiz ama ilgili bir veli olarak gorunmeye calisiyordur .
Kiskanilacak bir durum yok gibi ,
ama kadinin davranislarindan esinize bakisindan bile
niyetinin ne oldugunu ancak siz anlayabilirsiniz...

Ben velilerin zaman zaman abarttigini dusunuyorum az evvel kizimin arkadasinun velisi aradi ogretmeni aramis odev icin saat on da neden arasin ki degilmi
Ikigun oncede aramis aksam bir saat konustuk diyor samimiyize mi getirmeye calisiyor anlamadim her sabah her aksam konusuyirsun
Bir de bana gecen gn ogretmenin ona cok zarif olmussunuz dedigini soyledi
Adam 5o yas usti ve bana gorw o sekilde tarzida yok
Ay adami her firsatta kollayip konusma cabasinda
Ben baska veli olarak rahatsiz oldum ki sizde haklisiniz durduk yere rahatsiz oldugunuzu dusunmuyorum

tam da aklımdan geçenlere tercüman olmuşsunuz.ahh bu öğretmenler.kendilerini dünyanın merkezi sanarlar.sanki okul onların kurduğu bir cumhuriyettir ve sadece onların kuralları uygulanır:))tabiki mesleğini aşkla yapan,idealist,okul sınırları içinde öğrencilerini herşeyden üstün tutanlara değil lafım.hanımefendi bi sorununuz varsa eşinizle halledin.okula sırf çocuğunu merak edip gelen velilere karışma hakkınız ya da onların duyacağı şekilde sesli yorum yapma hakkınız yok...

neden böyle çirkin bir genelleme yapma gereği duydunuz?sonradan sözüm meclisten dışarı diye eklemişsiniz ama öğretmenlerden nefret eden bir kısım insanın yaptığı türden bir yorum olmuş bu.ilk kurduğunuz cümlelerde kötü bir etiketleme yapmışsınız.arkadaşı haklı bulduğumu söyleyemem ama konuyu öğretmenler genellemesine getirmeniz çok incitici.ve maalesef toplumda bazılarının öğretmenlere karşı bir garezi var.günah keçisi değil öğretmenler.herkes saygı duysun.an azından genelleme yapılıp,ağır ithamlarla suçlamaya kimsenin hakkı yok.

bir eğitimci kızı ve şimdilerin velisi olarak yazayım bari :27: öncelikle velinin hareketleri biraz abartılı olsa dahi sonuçta herkesin içinde eşinize asılacak kadar avam olduğunu düşünmüyorum.. özellikle eşiniz ilköğretim kademesinde öğretmense velilerin öğretmenlerin dibinde gezmesinden daha doğal bir durum olamaz. ben de geziyorum, herşeyi soruyorum, ödevleri hakkında konuşuyorum, yeri geliyor bir espiri yapıyoruz ya da çocukla ilgili bir durumu paylaşıp gülüyoruz.. sonuçta öğretmenimiz bizim ailemizden biri.. telefonlarımız var hatta komiktir bazen bir durum olduğunda whatsapp üzerinden yazıyor bize :27:

gelelim sizin tepkinize; iyi ki karşınızdaki veli ben değildim diyebilirim :27: ben, bana böyle cevap veren bir "eğitimci" ye kayıtsız ve cevapsız kalmazdım.. siz çocuklara üstüne vazife olmayan her konuya müdahil olmamayı öğretirken, okul sınırları içinde eğitimci kişiliğinizden sıyrılıp, kıskanç eş moduna girmeniz ne kadar profesyonel tartışılır.. varsayalım ki eşinize karşı garip bir hissi var o şahsın, bunun karşılığını siz değil eşiniz verecek.. mesafeyi eşiniz koyacak.. o yüzden bir an önce kuruntularınızdan kurtulmanız dileğiyle.. :ssz:

öğretmenler okulu kendi cumhuriyetleri mi sanıyorlar:)bu da iimiş bende öğretmenim bunu öğrendiğim iyi oldu şaka mısınız siz ya?resmen boğazımız patlıyor bin tane sıkıntıyla uğraşıyoruz yeri geliyo annelik babalık yapıyoruz yani bir gün böyle düşünen sevgili velilerin bizlerin yerine geçmesini çok isterim ne çok sıkıntınız varmış meğer öğretmenlerle.yahu kadın kocasını kıskanmış soktuğu lafta laf olsa bari.veli espri bile zannetmiş olabilir o lafı.ayrıca tamam öğretmen ama o da bir insan robot değil.velisi belki bilmeden o şekilde davramıştır ama yinede dikkat etmeyi öğrenebilir eğitimin sonu yok!evlatlarımızı emanet ettiğimiz öğretmene bak diyen sayın veli çok biliyosan kendin okut!bilmiyorsanda yapabileceğin tek şey saygı duymak zannımca.kimsenin emeğini en ufak birşeyde silip atmaya hakkımız yok.çünkü konu sahibi bayanı tanımıyoruz.

sayın veli çok biliyorsan kendin okut cümlesi hiç profosyonelliğe sığmıyor, hani bu işin söylenen manevi boyutu nerde kaldı? Herkes ne sıkıntılarla uğraşıyor her işin bir zorluğu var,çokda biliyorsam çocuğumu okutamam bu sizin işiniz,ayrıca bedava hizmet vermiyorsunuz velisine ne kadar kızarsanız kızın bu cümle çok yanlış ,öğrencileri karıştırmayın............(işini profosyonellikle yapan öğretmenlerimize saygım sonsuzdur)

Ne zaman burda ogretmenlerle ilgili bir konu acilsa,
yarasi olan gocunur misali
ogretmenlere bir guzel saydiriliyor ...

Konuya gelince, bence kadin esinize asilmaktan ziyade
cocugunun asiri davranis problemlerinden dolayi boyle bir tutum sergiliyordur ya da aslinda ilgisiz ama ilgili bir veli olarak gorunmeye calisiyordur .
Kiskanilacak bir durum yok gibi ,
ama kadinin davranislarindan esinize bakisindan bile
niyetinin ne oldugunu ancak siz anlayabilirsiniz...

aynen öyle.bu şekilde ithamlarla konuyu farklı boyutlara çekip bu kutsal mesleği ve bu işi yapan insanları hemen çirkin kılıflara sokan arkadaşların ceza almasını isterdim forumda

eşin mesafesini korusun canım , o da dikkat ediyordur sanırım, ayrıca arkadaşlar bilip bilmeden konuşmuş ben de öğretmenim ve erkek öğretmenlere bilerek yakınlaşan velileri o kadar çok duyuyoruz ki, arkadaşın bu düşüncesi normal, ben kıskanç biri değilim ama eşim aynı durumda olsa ben bile kıskanırım

Konuya yorum yapan sevgili öğretmenler ve veliler,
birbirinize karşılıklı saygı duyar mısınız lütfen?
Ağır konuşmasanız, saygısızlık yapmasanız, hakaret etmeseniz.
Hani nerde kaldı Öğretmen- Veli işbirliği, lafta kaldı sanırım...

bir eğitimci kızı ve şimdilerin velisi olarak yazayım bari :27: öncelikle velinin hareketleri biraz abartılı olsa dahi sonuçta herkesin içinde eşinize asılacak kadar avam olduğunu düşünmüyorum.. özellikle eşiniz ilköğretim kademesinde öğretmense velilerin öğretmenlerin dibinde gezmesinden daha doğal bir durum olamaz. ben de geziyorum, herşeyi soruyorum, ödevleri hakkında konuşuyorum, yeri geliyor bir espiri yapıyoruz ya da çocukla ilgili bir durumu paylaşıp gülüyoruz.. sonuçta öğretmenimiz bizim ailemizden biri.. telefonlarımız var hatta komiktir bazen bir durum olduğunda whatsapp üzerinden yazıyor bize :27:

gelelim sizin tepkinize; iyi ki karşınızdaki veli ben değildim diyebilirim :27: ben, bana böyle cevap veren bir "eğitimci" ye kayıtsız ve cevapsız kalmazdım.. siz çocuklara üstüne vazife olmayan her konuya müdahil olmamayı öğretirken, okul sınırları içinde eğitimci kişiliğinizden sıyrılıp, kıskanç eş moduna girmeniz ne kadar profesyonel tartışılır.. varsayalım ki eşinize karşı garip bir hissi var o şahsın, bunun karşılığını siz değil eşiniz verecek.. mesafeyi eşiniz koyacak.. o yüzden bir an önce kuruntularınızdan kurtulmanız dileğiyle.. :ssz:

Geçen hafta kızımın öğretmenini 4 kez telefonla aramak zorunda kaldım.
Kimisi mühim, kimisi basit sorunlar için.
Öğretmenimiz erkek:30:
Şimdi bunuda yanlış anlamak isteyen anlayabilir.
Ama öğretmenin eşi bana böyle bir yaklaşımda bulunsa, çok fena cevabını alır.:27:
Nedir bu tüm kadınlara potansiyel tehlike gözüyle bakma merakı anlamadım ki.

bazı veliler, gerekli gereksiz o kadar çok soru soruyor ki,o kadar çok konuşuyo ki bunu da göz ardı etmemek gerek die düşünüorum...
evde çocuklarıyla ilgilenmezler, ama iş konuşmaya gelince ilgili anne baba rolü oynamaya çalışırlar..
bu kesim sorduğu sorulardan, kurduğu cümlelerden kendini o kadar belli ediyo ki..
bir de evinde ilgilendiği kadar okulda da ilgilenen veliler vardır ki, çok rahat dialog kurabilirsiniz onlarla..
zevk de alırsınız yani.. çünkü aynı dili konuşuyosunuzdur, aynı şeyi düşünüyosunuzdur...

Daha bugün başıma geldi. Öğretmen de değilim veli de değilim. Sadece kadınım!!!!

10 gün kadar önce ufak bir trafik kazası geçirmiştim. Küçük bir hasar ama eksper onay verdi vermedi meselesi uzadı bugün arabamı tamirciye bıraktım. Sonra arkadaşıma uğradım. Akşam 7,30 gibi anahtarımı arabada unuttuğumu farkettim.

Tamirciyi aradım. Durumu anlattım. Tamam, çocuklar hala çalışıyor haber vereyim çıkmasınlar siz gelene kadar dedi.
Teşekkür ettim.Kapattım. 1 dakikalık konuşma bile değildi.

Aradan 5 dakika geçti tamirci arıyor... ses yok... alo alo diyorum ses yok.
Aradan bir beş dakika daha geçti yine arıyor... ses yoktu önce... Sonra alo dedi bir kadın (EŞİ)
Neden aradınız eşimi dedi? :53:Şaşırdım ve sinirlendim tabi ama durumu anlattım.
(Telefonu kapattıktan sonra acaba bdv de çok mu vakit geçiriyor bu hanım diye düşündüm
:44:)

Şimdi bu tip kadınlara göre kocası dünyada tek erkek...
ve yolda yürürken karşılaştığı kadınlar bile kocasına asılıyordur.
..........

Konu sahibi hanım da haddini aşmış bence..
Mesleğini dile getirmedim farkındaysanız.

Eşlere, ya da kendilerine olan güvensizlik kadınların diğer tüm kadınları potansiyel avcı konumuna sokmalarına sebep oluyor.

Elbette hisleri gerçek olabilir.
Bazen çok fütursuzca davrananlar ya da art niyetli yaklaşanlar da olabilir..
Ama bırakın eşiniz halletsin asılma durumu varsa.
Siz niye kendinizi küçük düşürüyorsunuz ki...
Ve ders anlatamayacak duruma geliyorsunuz...
Güveninizi sorgulayın. Hem eşinize hem kendinize...

kendini tam ifade edememişsin, velinin çok soru sormasından ziyade tavırlarından ve eşine yakın olmaya çalışmasından rahatsızsın anladığım kadarıyla, tabi öğretmen diye belirtince birden öğretmen düşmanları iş başına düşmüş öğretmenlerde haliyle savunmaya geçmiş konu bi acayip olmuş.

eşin kaçıncı sınıfları okutuyor küçükse veliler daha ilgili oluyor, ki husumet musumet dedin bu sebeple eşin her iki aileylede iletişimini iyi tutmak zorunda. Eşin kızmakta haklı benim velime eşim ters bişey söylese ben dururken ne oluyo derim ki eşin kızdığına göre biraz tersleyerek söyleyip tavır yapmışsın galiba. yani daha espirili söyleseydin belki mesajı alırdı ama biraz kaba olmuş.

bence bir süre bekle ve tabi sinirlerine hakim ol , zaman geçtikçe velinin ilgisi azalacaktır tabi mesele sadece öğrenciyle ilgiliyse, okul açılalı çok olmadı her nekadar tavırları biraz abes olsada çok abartılacak bişey yok, hem bu durumda gözlersin olmadı eşinle konuşursun.

valla ben olsam o veliye lafı sokmuştum çoktan..ki ben de öğretmenim başımı ağrıtan veliye mutlaka rahatsız olduğumu dile getiriyorum..çünkü bazı insanlar kendilerini aşırı derecede önemseyip sizi onların hizmetinde gibi hissettirebiliyor. bence ona şunu söyleyin:
her gün soracak bunca soruyu nerden boluyorsunuz pesss...çocuklarınız sizin öğretmenleriyle kurduğunuz bu iletişimden rahatsız oluyordur eminim (aslında ben oluyorum demek)..ya da o sizin yanınıza gelince eşinizi hayatım hadi geç kalıyoruz diyerek çağırın.

çok mu aleni oldu bilmem ama ben hayatta çekmiyorum veliden lafımı..:52::52::52:
bu arada ben eşinizi kıskanmanızdan ziyade bir velinin zırt bırt öğretmeni meşgul etmesine taktım..
kıskanılcak bir şey olduğunu ben de düşünmüyorum.

Afferin size ne güzel yapıyorsunuz..

Siz şimdi alkış da istersiniz dimi :46: :46:

Ne Öğretmenim Ne de Veli...

Konu, konu sahibinin konusunda çok farklı yerlere gitmiş... Konu sahibinin kendisi de öğretmen olduğu için hem velilerinin nasıl davrandığını kimin nasıl ne gibi düşüncesi olduğunu farkındadır ve görüp ona göre yorum yapıyordur diye düşünüyorum.

Demekki olması gerektiğinden daha farklı bir durum yada olağan durum dışında birşey var ki derdini paylaşmış bizimle...

Bende konu hakkında yorum yapan arkadaşlarım gibi tereddütleriniz varsa eşinizle konuşmanızı aksi durumda eşinize güvenmenizi tavsiye ederim.

Ogretmen degilim ama ogretmenlik cok saygi duydugum meslekler arasindadir. Bu konuyu okuyunca artik ogretmenlere de mi guvenemeyip saygi duyamayacagiz diye dusundum. Ben ogretmenleri hep akli basinda, olgun, bircok seyi asmis saygi deger insanlar olarak gorurdum. Velinin yaninda kocasini kiskanan, bunu da veliye bu kadar belli edip sacmalayan bir "ogretmen"... Vallahi pes dedim. Orasi sizin is yeriniz, onlar da sizin ogrencilerinizin velisi. Size hic meslek profesyonelligi ogretilmemis, ya da uygulayamiyorsunuz anlasilan.

Ben de insanlarla cok yakin temasta bulunan bir meslekteyim, hemsireyim. Insanlarla yakin calisanlar cok daha iyi bilirler ki dunyada milyonlarca insan tipi vardir. Cok mantiksiz, komik buldugum hastalarim da oldu, bir yasima daha girdigim karakterler gordum, o kadar cok insan tipi gordum ki. Ama ben profesyonel calisan bir insan olarak bu farkliliklara saygi duymam gerektigini ve herkesin ayni olmadigini coktan kabul ettim, herkese ayni saygiyi gosterdim. Siz nasil oluyor da herkesin sizin gibi davranmasini bekliyebiliyorsunuz ki? Bence de ogretmenin arkasindan kostura kostura gelip "cocuklar cikiyor mu?" demek garip bir davranis. Demek ki o da oyle bir insanmis, ona gore normal demek der gecerim. Kimseye "haddini bildirmek" size kalmadi. O veli insallah normal karsilamamistir kendine denileni ne diyim.

Kendinizi cok sacma, gulunesi bir duruma sokmussunuz. Hocam olsun, ya da cocugum yok ama cocugumun ogretmeni olsun diyelim, erkek hocaya gidip birsey desem ve tabiri caizse eli belinde karisi karsima dikilse biyik altindan gulerim arkadas. Kendinize bu kadar guvenmediginizi herkese belli etmek zorunda misiniz? Sorununuz varsa evde cozersiniz, disariya malzeme olmaya ne kadar meraklisiniz. Zaten esiniz akli basinda insanmis ki anlam veremeyip, sinirlenmis.

Velhasil. Velide hicbir sorun yok. Siz kiskancliginizi ve guvensizliginizi asmaya bakin, yoksa kendinizi daha cok guldurursunuz millete.

Son olarak, dunya sadece sizin etrafinizda donmuyor, kendinizi bu kadar onemsemeyin. Kadinin kimbilir ne sebebi var da hergun okullarda kosturuyor. Kocaniza asilmak degil de kendi cocugu icin kosturuyor olamaz mi acaba? Bence bu ihtimali de dusunun.
Bundan sonra kocaniza iyi yapisin, hatta burda bazilarinin dedigi gibi "gorusmeyeceksin oyle velilerle" diye de uyarin ki kapmasinlar kocanizi elinizden, aman diyim.
:ssz:

Son düzenleme:
Veli belki saçma davranışlarda bulunmuş olabilir.
Ama size eşinizi kıskanmanız gereken bir ortam yaratmamış bence.
O velinin tavırları kadar sizin kıskanmanız da saçma bir davranış olur emin olun.

konu sahibine ne kadar da yüklenmişsiniz sonuçta yaşayan bilir. ben etrafımda birebir duydum çocuğunun öğretmenini ayartan bir veli sonuçta herkezi aynı kefeye koyupta yargılamayın...

Back
X