Öğretmen esnaf evliliği olur mu

Merhaba kızlar benim 3 senelik sevgilim var şuan 27 yaşındayım sevgilimde kendi işini yapıyor otomotiv sektöründe bende yeni doğuya atandım sevgilimi çok seviyorum özellikle karakterini merhametini bana olan ilgisini onunlayken çok iyi anlaşıyoruz ortak noktamız çok fazla kafamız uyuşuyor onunla ilgili tek sorunum aslında atanana kadar sorun değildi ama çevremden duyduklarımdan sonra biraz takmaya başladım onun esnaf olması ve üniversite okumamış olması ailem memur ve senin gibi okumuş biri sana dağa çok yakışırdı diyor arkadaşlarım da aynı şekilde bir öğretmene kendi gibi birinin yakisacagini söylüyorlar bende ister istemez etkileniyorum sevgilimle 2 sene aynı şehirde yaşadık bana her gün vakit ayırdı her pazar birlikteydik maddi durum olarak da memurlardan daha çok kazanıyor şuana kadar iki ev iki araba aldı genç yaşta başarısını asla kucumseyemem ama ailemin arkadaşlarımın haklılık payı var mı sizce ilerde sorun yaşar mıyım öğretmen esnaf ilişkisi yürür mü
Yani bilmesek üniversitelerde o kulüp senin bu etkinlik benim diye süper donanım ve dehşet bir genel kültürle hayata insanlığa bir şeyler katacak bireyler yetişiyor sanırdık. Eğer Türkiye'nin en kaliteli birkaç üniversitesinden mezun degilseniz sıradan bir esnaf emin olun sizden daha çok hayat biliyordur ve insan ilişkilerinde daha beceriklidir. Adamlar feleğin çemberinden geçmiş. Lise kıvamında bir üniversite hayatı yaşamış bir çok üniversite mezunu bir de kendini esnaftan üstün görüp lütfen evleniyor.

Ben aslında eminim ama ailem diyince bir bildiklerimi var da diyorlar diye sormak istedim
Evet ailenin bir bildiği var. İlla memur olması şart değil ama bir mamurla bir esnaf aynı çizgide değil. Hele ünv okumamış biriyle uzun vadede mutlu olmak çok zor. Ben bunu yaşıyorum. Otomotiv sektörü değil tabi benimki ama eşin sıfırdan gelmemiştir buraya illa ki ailesi destek olmuştur. Senin de bu rahatlığı yaşayabilmen için ailesine aynı şekilde davranman gerekecek. Bu sadece sorunlardan bir tanesi.
Esnaflık şans işi. Her an batabilir. Bir bakmışsın ortada ne ev kalmış ne araba. Ben çalışmasaydım aç kalırdık o kadar söyleyim sana. Batınca da büyük batıyorlar yüklü bir borç altına giriyorsun. Hiç azımsanacak bir ihtimal değil bu ülkede.

Bir başka sorun ise senin işine saygı duymaması. Şuan cicim zamanlarındasınız. Evlendikten bir süre sonra esnaf kafasıyla konuşmaya başlıyorlar. Geliri senden iyi olduğunda neden bu kadar uğraşıyorsun milletin çocuğuyla ihtiyacın mı var sanki diyecek. Yorgun olduğunda seni anlamayacak. Bu kadar okudun da ne oldu bak ben okumadım daha iyi kazanıyorum çalışmasan ne olacak evde çocuklarına bak diyecek.

İşleri sekteye uğradığında seni kıskanmaya başlayacak. Bu sefer de bana üstünlük mü taslıyorsun diyecek vs vs.

13 yıllık evlilikten bildiriyorum sevmesem bir dk durmam. Ama tartışmalarımızın kavgalarımızın %90 ı iş ve para meselesi. Bunu bil adımlarını ona göre at. Yaşın daha genç. İki kere değil 40 kere düşün.

Evet ailenin bir bildiği var. İlla memur olması şart değil ama bir mamurla bir esnaf aynı çizgide değil. Hele ünv okumamış biriyle uzun vadede mutlu olmak çok zor. Ben bunu yaşıyorum. Otomotiv sektörü değil tabi benimki ama eşin sıfırdan gelmemiştir buraya illa ki ailesi destek olmuştur. Senin de bu rahatlığı yaşayabilmen için ailesine aynı şekilde davranman gerekecek. Bu sadece sorunlardan bir tanesi.
Esnaflık şans işi. Her an batabilir. Bir bakmışsın ortada ne ev kalmış ne araba. Ben çalışmasaydım aç kalırdık o kadar söyleyim sana. Batınca da büyük batıyorlar yüklü bir borç altına giriyorsun. Hiç azımsanacak bir ihtimal değil bu ülkede.

Bir başka sorun ise senin işine saygı duymaması. Şuan cicim zamanlarındasınız. Evlendikten bir süre sonra esnaf kafasıyla konuşmaya başlıyorlar. Geliri senden iyi olduğunda neden bu kadar uğraşıyorsun milletin çocuğuyla ihtiyacın mı var sanki diyecek. Yorgun olduğunda seni anlamayacak. Bu kadar okudun da ne oldu bak ben okumadım daha iyi kazanıyorum çalışmasan ne olacak evde çocuklarına bak diyecek.

İşleri sekteye uğradığında seni kıskanmaya başlayacak. Bu sefer de bana üstünlük mü taslıyorsun diyecek vs vs.

13 yıllık evlilikten bildiriyorum sevmesem bir dk durmam. Ama tartışmalarımızın kavgalarımızın %90 ı iş ve para meselesi. Bunu bil adımlarını ona göre at. Yaşın daha genç. İki kere değil 40 kere düşün.
Merhaba sizde memur eşiniz esnaf mi acaba ve hangi sektörde özel degilse

Merhaba kızlar benim 3 senelik sevgilim var şuan 27 yaşındayım sevgilimde kendi işini yapıyor otomotiv sektöründe bende yeni doğuya atandım sevgilimi çok seviyorum özellikle karakterini merhametini bana olan ilgisini onunlayken çok iyi anlaşıyoruz ortak noktamız çok fazla kafamız uyuşuyor onunla ilgili tek sorunum aslında atanana kadar sorun değildi ama çevremden duyduklarımdan sonra biraz takmaya başladım onun esnaf olması ve üniversite okumamış olması ailem memur ve senin gibi okumuş biri sana dağa çok yakışırdı diyor arkadaşlarım da aynı şekilde bir öğretmene kendi gibi birinin yakisacagini söylüyorlar bende ister istemez etkileniyorum sevgilimle 2 sene aynı şehirde yaşadık bana her gün vakit ayırdı her pazar birlikteydik maddi durum olarak da memurlardan daha çok kazanıyor şuana kadar iki ev iki araba aldı genç yaşta başarısını asla kucumseyemem ama ailemin arkadaşlarımın haklılık payı var mı sizce ilerde sorun yaşar mıyım öğretmen esnaf ilişkisi yürür mü
Maaş olarak denk olunmazsa sıkıntı olur,sizden cok kazaniyor sizin altinizda ezilip komplekse girmeyecek o yüzden sıkıntı olmaz

Ben hangi atamayla yeni atandığınızı merak ettim? Malum artık akademi vesaire var.
Türk Dili sorularının olmadığı bir sınavla atanmış olabilir. Maşallah arkadaş baglaçtan, ekten bîhaber ama üniversite mezunu olarak esnaf beğenmiyor.

Universite okumussun bir sekilde sansin da yardim etmis memur da olmussun ve dil bilgisi bilmiyorsun. Diger taraf da muhtemel lise mezunu, isini kurmus ve buyuk ihtimal o da dil bilgisi bilmiyor. Ben erkek arkadasini bir adim onde buldum, en azindan iyi para kazaniyor. Ne yakismamasi ya. Ogretmen olan insan bi zahmet dili duzgun kullanmali. Cok basit bir sey. Beden egitimi ogretmeni de olsa dili bilmeli.

Universite okumussun bir sekilde sansin da yardim etmis memur da olmussun ve dil bilgisi bilmiyorsun. Diger taraf da muhtemel lise mezunu, isini kurmus ve buyuk ihtimal o da dil bilgisi bilmiyor. Ben erkek arkadasini bir adim onde buldum, en azindan iyi para kazaniyor. Ne yakismamasi ya. Ogretmen olan insan bi zahmet dili duzgun kullanmali. Cok basit bir sey. Beden egitimi ogretmeni de olsa dili bilmeli.
Hızlı yazdığım için doğru yazamadım yoksa tabii ki dil bilgisi kurallarını biliyorum

İmla noktalama bilmeyene mi yakışırmış okumuş biri😂 Branş ne sorması ayıp? Açıköğretim fak falan mı?

adam otomotivde ne yapiyor?
galeri kendininse, alsat yapiyorsa ya da yedek parca tedarigi falan bugun sana "sen atanmis memursun" diyenler yarin bir arabayi 3 yil taksitle almaya calisirken senin altindaki arabayi, yasadigin hayati gorup "akillilik ettin" de diyebilir:)
neden elalem icin iki yildir sevdigin adamdan ayrilasin ki?
sirf bu yuzden ayrilirsan; körün gözü acilinca ilk bastonunu kırarmiş, sözü gibi olyr

Açıkçası anonim olduğum için ve hızlı yazmam gerektiği için önemsemedim.Bu kadar takılmanıza gerek yoktu.
Türkçemizi güzel kullanmayı her şartta her ortamda en başta biz öğretmenlerin şiar edinmesi gerekir, özensizlik yapmayalım.

Kültür meselesine yeterince değineceklerdir.
Farklı bir bakış açısı sunmak istiyorum. Esnaf işini bıraksa bırakamaz, bir memur hatta öğretmen kadar rahat çalışamaz. Kafanıza esse şuraya tayin isteyelim deseniz esnaf eşinizin işini düşünmeniz gerekir.
İçinde gerçekten öğretme aşkı, bir birey yetiştirip, topluma katkı sağlamak isteyen kişiler hariç öğretmenlerin ve doğal olarak memurların bakış açısı belli. Garanti yaşamak istiyorlar. Ne uzasınlar ne kısalsınlar. Motivasyon da buyken rahat edebileceğiniz bir hayat tarzı olacağını sanmıyorum.

Merhaba sizde memur eşiniz esnaf mi acaba ve hangi sektörde özel degilse
Ben memur değilim köklü bir kolejde öğretmenim ve memur maaşının 2 katı kadar maaşım var uzun zamandır. Gelirimin bir kısmı eşimin borçlarına gidiyor. Eşim de gıda sektöründe ünv mezunu ve ailesinden tek kuruş almadan işini kurdu iyi paralar da kazandı fakat ticaret hiçbir zaman düz bir çizgide gitmez gitmedi.

Back
X