Öğretmen esnaf evliliği olur mu

Merhaba kızlar benim 3 senelik sevgilim var şuan 27 yaşındayım sevgilimde kendi işini yapıyor otomotiv sektöründe bende yeni doğuya atandım sevgilimi çok seviyorum özellikle karakterini merhametini bana olan ilgisini onunlayken çok iyi anlaşıyoruz ortak noktamız çok fazla kafamız uyuşuyor onunla ilgili tek sorunum aslında atanana kadar sorun değildi ama çevremden duyduklarımdan sonra biraz takmaya başladım onun esnaf olması ve üniversite okumamış olması ailem memur ve senin gibi okumuş biri sana dağa çok yakışırdı diyor arkadaşlarım da aynı şekilde bir öğretmene kendi gibi birinin yakisacagini söylüyorlar bende ister istemez etkileniyorum sevgilimle 2 sene aynı şehirde yaşadık bana her gün vakit ayırdı her pazar birlikteydik maddi durum olarak da memurlardan daha çok kazanıyor şuana kadar iki ev iki araba aldı genç yaşta başarısını asla kucumseyemem ama ailemin arkadaşlarımın haklılık payı var mı sizce ilerde sorun yaşar mıyım öğretmen esnaf ilişkisi yürür mü
Bu konuyu daha önce de açmıştınız bu zamana kadar hâlâ acaba diyorsanız emin değilsiniz sizde ,başka da yorum yapamam sadece eğitim ile değerlendirmek doğru olmaz bana göre ,ne okumuş insanlar görüyoruz kendini yetiştiremeyen insanlıktan nasibini almayan.

Arkadaşımın eşide zengindi ama boşadı sürekli aşağlandığı için ve narsist olduğu ortaya çıktı
Tmmmda fakirler de narsist olabiliyor , üniversite mezunları da , esnaf da. Bir akrabamın eşi ömründe çalışmadı kız ailesinden geçindi. Valla burnu kaf dağında , hakaret aşağılama da cabası

Bu konuyu daha önce de açmıştınız bu zamana kadar hâlâ acaba diyorsanız emin değilsiniz sizde ,başka da yorum yapamam sadece eğitim ile değerlendirmek doğru olmaz bana göre ,ne okumuş insanlar görüyoruz kendini yetiştiremeyen insanlıktan nasibini almayan.
Esnaf ağzı iyi laf yapıyordur gerçek kişiliğini asla göstermiyecektir ,kızım bu sevdadan vazgeç zaten emin olsan burda konu açmazdın

Heee oluyor çok yakınım öğretmen kocası ise klima bağlıyor montajcı evliler 1 kızları var çok mutlular adam iyide para kazanıyor bizim kızın 3 katı para kazanıyor fakat gün geliyor hiç işte olmuyor ama aralarında hiç öyle okuyan okumayan mertebe seviye farkı diye bişey görmedik kimsede öyle bir tepki vermedi 🙄

Bence sen kendine bu adamı yakıştıramadığından ikilem içersindesin ondan bizim onaylamamızı istiyorsun, benden evet çıkmaz ,ileride boşanacağından dolayı. Not allowed

Bana kızabilirsiniz ama her mesleğin bir kültürü yaşam biçimi standardı vardır
Bizim ülkemizdeki girişimci esnaf samimi ataerkil geleneklerine bağlı sokak kültürüne yabacı olmayan bir kesimdir en azından benim gözlemim bu yönde
Mesela ben eli silah tutan hiçbir meslek dalına ok değilim
İmamı din görevlisi başkadır öğretmeni avukatı başkadır
Avukat demişken bu meslekte çok yalan dönüyor
İşi adalet olan bir meslekte çok uçta olan insan var 🤑
Doktorlar kibirlidir 🤔
Öğretmenlerimiz saf bence çocukların saflığını alıyorlar😅
Konuya gelecek olursak bence zor ama imkansız değil

Bence sen kendine bu adamı yakıştıramadığından ikilem içersindesin ondan bizim onaylamamızı istiyorsun, benden evet çıkmaz ,ileride boşanacağından
Bence sen kendine bu adamı yakıştıramadığından ikilem içersindesin ondan bizim onaylamamızı istiyorsun, benden evet çıkmaz ,ileride boşan
Kendime yakıştırmasam zaten sevgilim olmazdı. Yeni fikirlere ve farklı görüşler duymaya açığım ama bu şekilde kesin yargılarla konuşulması bana pek mantıklı gelmiyor, üzgünüm.

Kendime yakıştırmasam zaten sevgilim olmazdı. Yeni fikirlere ve farklı görüşler duymaya açığım ama bu şekilde kesin yargılarla konuşulması bana pek mantıklı gelmiyor, üzgünüm.
e sevgilin oldugunda atanamamis parasiz ogretmenmissin. o zaman yakisiyormus, ataninca yakismamis

Esnaf ağzı iyi laf yapıyordur gerçek kişiliğini asla göstermiyecektir ,kızım bu sevdadan vazgeç zaten emin olsan burda konu açmazdın
Ağzı iyi laf yapıyor olabilir, evet, bu konuda haklısınız. Ama bir insan kendini illa ki bir şekilde belli eder; çok saf değilseniz bunu zamanla anlarsınız. En basiti, size çok sinirliyken bir tartışma anında verdiği cevaplardan bile karakteriyle ilgili çıkarım yapabilirsiniz.

Bizim iyi günlerimiz de kötü günlerimiz de oldu. Sevgilim dediğiniz gibi biri olsaydı, bunu anlayacak kapasitede biriyim; böyle bir durum varsa zaten ilişkimi sürdürmem. Karakteriyle ilgili bir problemim yok. Sadece evlilik konusunda birbirimizle uyumlu olur muyuz diye farklı insanların fikirlerini almak istedim. Hepsi bu.

e sevgilin oldugunda atanamamis parasiz ogretmenmissin. o zaman yakisiyormus, ataninca yakismamis
Atanamadı diye sevgilileri ile evlenmek istemeyen memur erkek de dolu . Bu işin bir matematiği yok galiba . Biraz şans ve kader işi evlilik

Abi bizdeki bu memur kafasi ne zaman bitecek ya. Adam genc yasinda ortalama bir ogretmenin yapabilecegi birikimi ikiye katlamis ucle carpmis 😅 Hala 'ama mimur diil'. Abi seviyosan kafan uyuyosa millete laf dusmez ki neden kaale aliyosun bunlari? Girisimcilik bu devirde uni okumaktan daha mantikli bu arada. Amerikada filan artik uni okuyana salak gozuyle bakiyolar nerdeyse🤣 Benim amcamin kizi cocuk doktoru ve imamla evlendi. Butun sulale olur mu oyle sey diye basinin etini yediler. 20 yil olacak gayet de mutlular. Onemli olan kafa yapisi. Eger sen adama bunu sanki bi eziklik gibi hissettireceksen orasini bilmem, ama bence gayet normal bi durum.
Kendimi alintilayarak bir ek yapmak istedim @papatyaaaaaa11 😁 Cok takiyosan milletin lafini, onlar 'esnafla evlenilir mi' dediginde 'benim sevgilim is adami' de sen de 😅 Valla bu devirde ticari zeka daha onemli. Benim kocam Kayserili. Bogazicinde okudu. Ama ticari zekasi resmen sifirinda altinda 😅 Annesi diyo ki 'zaten Kayserililerin kafasi basmayani universite okur' 🤣 Saka tabi bunlar ama bi yandan da oyle. 🤪 Biz omur boyu maasa talim ama lise mezunu kuzenleri aldi yurudu masallah. Ben de son 6 aydir filan bi islere girismeye basladim, gercekten ne kadar zor oldugunu anladim is dunyasinin. Cok saygi duyuyorum girisimci arkadaslara. Calistigi yer kendinin mi bilmiyorum ama yasi daha cok genc. Bu yasta birikimini yapmis adam ilerde kendi yerini de acar. Sana laf edenler biraz kiskaniyo olabilir ya 😅

Atansa ne maaşı alacak Allah aşkına esnafın kazandığını bir memur kazanmıyor adamın geliri konu sahibinden kat kat fazladır tutturmuşlar denklik yok adam körkütük cahil değil ki lise mezunu bir adam

Merhaba kızlar benim 3 senelik sevgilim var şuan 27 yaşındayım sevgilimde kendi işini yapıyor otomotiv sektöründe bende yeni doğuya atandım sevgilimi çok seviyorum özellikle karakterini merhametini bana olan ilgisini onunlayken çok iyi anlaşıyoruz ortak noktamız çok fazla kafamız uyuşuyor onunla ilgili tek sorunum aslında atanana kadar sorun değildi ama çevremden duyduklarımdan sonra biraz takmaya başladım onun esnaf olması ve üniversite okumamış olması ailem memur ve senin gibi okumuş biri sana dağa çok yakışırdı diyor arkadaşlarım da aynı şekilde bir öğretmene kendi gibi birinin yakisacagini söylüyorlar bende ister istemez etkileniyorum sevgilimle 2 sene aynı şehirde yaşadık bana her gün vakit ayırdı her pazar birlikteydik maddi durum olarak da memurlardan daha çok kazanıyor şuana kadar iki ev iki araba aldı genç yaşta başarısını asla kucumseyemem ama ailemin arkadaşlarımın haklılık payı var mı sizce ilerde sorun yaşar mıyım öğretmen esnaf ilişkisi yürür mü
Yürüyen vardır belki ama sizinkisi yürümez. Eleştiriler aklınıza girmiş bir defa. Siz de şüpheye dusmussunuz. Şu durumda oluru kalmamış. Ve evet bence çok etkiler yaa genelde böyle evliliklerde erkek bir süre sonra ezik psikolojisine girip karısını eziyor. Kadın da genelde alttan alıp mütevazı olayım belki ezikliği geçer diye kendini iyice eziyor. Bu tarz evlilikte bir kuzenim var. Maaş kartını bile adama verdi. Yaranfi mı tabiki yaranamadi. Adam hatta kuzenimi begenmiyor. Kuzenim kendisi ve kocası bir olup kuzenimi eziklestirdiler .

E ne güzel işte, özel özel eğitirsiniz esnaf enişteyi. Özel gereksinimli değildir herhalde, sadece motor becerilerini gelistirmesinde katkı sağlarsınız. Ay motor demisken adam otomotiv sektöründeydi dimi pardon.
Güzel dalga geçmişsiniz yalnız otomotiv sektöründe çalışanların ceplerindeki paradan birhaber olduğunuz bariz ortada yalnız dikkat edin de arabanız varsa sorun yaşayınca aman diyim bir ustaya götürmeyin kendinizin yapın😂

Kendimi alintilayarak bir ek yapmak istedim @papatyaaaaaa11 😁 Cok takiyosan milletin lafini, onlar 'esnafla evlenilir mi' dediginde 'benim sevgilim is adami' de sen de 😅 Valla bu devirde ticari zeka daha onemli. Benim kocam Kayserili. Bogazicinde okudu. Ama ticari zekasi resmen sifirinda altinda 😅 Annesi diyo ki 'zaten Kayserililerin kafasi basmayani universite okur' 🤣 Saka tabi bunlar ama bi yandan da oyle. 🤪 Biz omur boyu maasa talim ama lise mezunu kuzenleri aldi yurudu masallah. Ben de son 6 aydir filan bi islere girismeye basladim, gercekten ne kadar zor oldudugunu anladim is dunyasinin. Cok saygi duyuyorum girisimci arkadaslara. Calistigi yer kendinin mi bilmiyorum ama yasi daha cok genc. Bu yasta birikimini yapmis adam ilerde kendi yerini de acar. Sana laf edenler biraz kiskaniyo olabilir ya 😅
Aslında kıskanılacak bir yanım yok, Allah onlara daha çok versin. Ben sadece evlilik konusunda uyumlu olur muyuz diye farklı fikirler almak için yazdım, konu çok başka yerlere gitti. Zaten sevgilimle gurur duyuyorum; 25 yaşında kendi işini kurdu, yatırım yaptı ve benimle her zaman ilgilendi. Bunları da her zaman takdir ediyorum.

Back
X