Ogretmen maasi cok mu fazla oluyor ?

sibelmuc

Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2017
370
367
18
son gunlerde bir akrabamin benden on yas buyuk ogretmen kizi ovulup durur oldu bana laf sokmalar esliginde :) konunun beni ilgilendiren kismi bana ovulen kismi.ben kiradayim evliyim akrabam ise ogretmen maasiyla yakinlarimda yeni yapilmis bir ev satin almis uzerine dunya turunda hem ogretmen hem her ay farkli bir ulkede ben bu imkanlari zengin bir adamin katkisiyla yaptigini yaklasik bes sene once az cok anlamistim birdaha gorustugumuzde o kisiden ayrildigini soylemisti. fakat ailesi inanilmaz gururlaniyor ve ovuyor allah askina ogretmen arkadaslarimiza soruyorum surekli yurt disina cikip farkli ulkeleri gezebilen, ev , araba ve nice sey alabilen nasil bir maas sisteminiz var gelin bir ornekleyin ben asiri daraldim bu kiyastan aile ile bir cay ictigimizde basliyor ovguler bir de sinsi akrabalar kiskanma dercesine sen de ogretmen olsaydin diyor :))) kv en son ornekleyen oldu . kotu bir niyetim yok hasa bilmiyorda olabilirim duzeltin merak ediyorum ben niye ogretmen olmamisim tekrar okuyayim cok imreniyorum bu zenginlige :)

Mümkün degil valla.

Boğaziçi mezunu falan olup da zengin iş adamlarina ingilizce özel kurs vermiyorsa mümkün değil.

Benim öğretmen arkadaşlarım karı koca bi ev alıp 10 sene onun kredisini ödüyorlar. Ellerine kalan maaşla da asla lüks yaşamıyor, her masrafı hesap ediyorlar

Size laf sokuldugunda "allah allah 3500 lira maaşın 2000 lirasını krediye verse kalan 1500 lirayla nasıl geçinir ki bir insan" falan diyin. "Anca mutfak masrafina yeter, daha bunun giyimi kuaföru bilmemnesi var. Dünyayı gezmek şöyle dursun.

Enteresan valla" diyip gülün bence

Canim yurtdisina cikmak artik zor degil yeni atanan bekar bi öğretmen bunu rahatlikla yapar Ben de yeni atandigim zaman iki sene karis karis turkiyenin her yerini gezdim keske yurtdisina da ciksaymisim neyse..
Amaaa hem ev alip hem bunlari yapmak mumkun gibi gorunmedi bana Yukaridaki arkadasin da dedigi gibi bence de aile biliyor ama bilmemezlikten geliyor

Ailesi de biliyordur da bilmemezlikten geliyordur.

Inanin bjr an bende dusunmedim degil belki evlenmistir bile dedim soz etrigi kisi babasindan buyuktu zira bunun icin dugun organizasyonu tertip edemezdi herhalde biraz uygun bir sulale degiliz bu konuda fakat disardan gorunen bu iste :) neyse bakalim ogretmenlerimiz cikacak mi merwk ediyorum hic mi gecim dertleri yok bizdede bir tane cikmis cika cika ogretmen :) yutturup djruyorlar

A
Anladim canim masallah kendisinin her seyi en luks ve en guzelidir ben bulundugum semtte pahali oldugu icin eski bir evdeyim burada sifir bir ev yurt genelinde en az iki ev eder yalniz kendisi atanamadi ozelde bu mu acaba daha iyi olmasini saglayan size de bol kazanclar :)) umarim ilerleyen zamanlarda daha cok gezersijiz bakin ne guzel ornekler var :))))))

Gercekten oyle ben niye alamiyorum ev bedava sanki ist gibi bir sehirde geliri nedir bunun aklim almadi gitti neyse genel cevaplardan siz de benim dusuncemde sayilirsiniz bencede sallaniyor yani.s kafamdaki ogretmen imajini degistirdi bizim millet az degil :))))

Öyle de olabilir ama bekar ve sizden 10 yaş büyük anladığım kadarıyla. Birikim yapmıştır. Ayrıca yeşil pasaportu vardır, rahat rahat geziyordur. Öncelikleri farklıdır.

Ailesi birkac sene onceye kadar bes kurusunun olmadigini belirtildi zira kendisi atanamadi hep onunla ugrasti gec calisti yesil pasaport sahibide degil sosyal medya paylasimlarina gore :) dur bakalim tesekkur ediyorum.

Öğretmen maaşı aman aman yüksek değil ama bazı branşların özel ders verme şansı var, üzerinden vergi filan ödemeden saatine gayet iyi alıyorlar. Tam bilmesem de ek görevlendirmeler, sınavlar için ekstra para alıyorlar. Bir de şu var gelirine göre lüks yaşadığını düşünüyorsanız belki krediye giriyordur, belki harcamalarını kredi kartını patlatıp yapıyordur. Bunlar kendine zengin adam bulmuş onu sömürüyordan daha olası daha sık rastlanan şeyler, hemen kötüye yormayın aklınızı.

Ben kotuya yormuyorum kendisi ile samimi oldugumuz donemlerde paylasmis oldugu bir seydi zaten daha sonrada erkek kardesinin bu duruma siddetli tepki gosterdigini ve ayrildigini soyledi ben de inandim ve konu kapandi :) ama gidisat hic oyle durmadi benim herseye sqygim var ama ailesi bilmedigi icin muhtemelen bu konuda cok sevincli edebiyat ogretmeni kendisi ne mutlu herkese bol kazanclar :)

Yurtdışına gitmek para değil önceden ayarlarsan çok komik paralara heryere gidebilirsin
Ev almışta bu ev kaç para ? 50bin 500 bin 1 milyon cevap burda

Öğretmen maaşlarıda 2500-3500 arası değişiyo aman aman bi maaşları yok

Her ay yurtdışı turu diyorsunuz çok fazla o maaşla mümkün değil ya ailesi destek oluyor ya da bilemem

12yıllık öğretmenim 3000lirayı bu ay geçti maaşım. Ekdersim rapor, izin, tatil olmazsa 800civarı haftada 25saat dersim var.
Eşimin haftasonu kursu ve haftaiçi benden çok dersi var 1600civarı ekdersi var. Maaşlarımız aynı. Temmuz gibi vergi dilimine giriyoruz maaşlar 3000in altına iniyor ocağa kadar.
Sınav görevi yaklaşık 1yıldır hiç çıkmıyor sırası var o görevlerin de.
Özel ders olabilir belki sizin akrabanın ama onun için de kendini kanıtlamış ve iyi bir okulda çalışıyor olması lazım.
Eşimle 10yıllık evliyiz çok şükür evimizin ve arabamızın kredi borçları yeni bitti aylık 4000ödememiz vardı.
Bu kadar gelirle lüx yaşam zor gibi yada biz veceremiyoruz. Çok şükür yine de alıyoruz geziyoruz kendimize göre ama öyle yurtdışı falan olamadı hiç

En iyi ihtimalle ek ders kurs nöbet sınav derken 5000 civarı maaşı vardır devlette ise. Yurt dışına eğer bekarsa rahat çıkar. Evi de krediyle almıştır. Benim arkadaşım hem modeli çok yüksek bir araba hem de İstanbul'un gözde ilçelerinden birinden daire almıştı. Onun tek artısı ailesiyle yaşıyordu ayrıca ev için harcama yapmıyordu. Geçen sene evlendi daha bunları evlenmeden yaptı.

Eşim bir öğretmen maaşıyla birkaç ekstra gelir sağlayacak şeyler aldı. Ev aldı. Arabası var. 3 kişilik ailemize bakıyor. Biz olmasak borç ödemese dünyayı da gezer. Bu para idaresiyle ilgili. Az yer çok gezersin.

Ek gelir sağlayacak neler aldı mesela bize biraz fikir verseniz ne iyi olur

Cok gyzel ya ben hic boyle ornekler gormemistim genelde normal sartlarda yasardi insanlar demek ki oldukca iyi durumda olunabiliyor neyse bu konu benden sapti hos olmadi kilit ricasinda bulunayim guzel gunler.

Cok gyzel ya ben hic boyle ornekler gormemistim genelde normal sartlarda yasardi insanlar demek ki oldukca iyi durumda olunabiliyor neyse bu konu benden sapti hos olmadi kilit ricasinda bulunayim guzel gunler.

Ev almak anormal şart değil nereden nekadara aldığı önemli
Heryerde herşwhirde ev fiyatları farklı
Ayrıca bekarsa daha şanslı daha çok şey yapabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…