Ogretmen maasi cok mu fazla oluyor ?

Öğretmen maaşı 3600 civarı en fazla. Onun dışında bazı turlar var öğretmenleri indirimli olarak yurt dışına geziye vs götürüyor. Muhtemelen öyle birşeyden faydalanarak gitmiştir.

Neredeyse bir ogretmenin 2 kati maas aliyorum, istedigim evi dahi alamiyorum. Tabi benim kreş parasi falan var. Ama gene de hem ev hem araba hem geziler luks harcamalar kasar biraz.

Ek gelir sağlayacak neler aldı mesela bize biraz fikir verseniz ne iyi olur
Tarla aldı mesela memleketten. Kiraya veriyor, ekip biçiliyor. Taksi için araba aldı, onu çalıştırıyor. Gelirleri zaten borçları döndürüyor. 1-2 sene içinde para açığa çıkıyor.

Cok gyzel ya ben hic boyle ornekler gormemistim genelde normal sartlarda yasardi insanlar demek ki oldukca iyi durumda olunabiliyor neyse bu konu benden sapti hos olmadi kilit ricasinda bulunayim guzel gunler.
Ticaretin nimetleri bunlar. Tek başına öğretmen maaşıyla rahat yaşar. Ama aile için zor.

Maas ve ek ders toplami elime 4000 TL geciyor özel ders vermiyorum kurs vs yok.ilkokul benim alanim.Bu parayla gecinen de var batan da..Orasi biraz gelir gider denkligine göre degisir ama bana göre bu rakamla dış destek yoksa lüks yaşanmaz.Belki ailesi destekliyordur bu kadar arkasında duruyorlarsa veya cimrinin tekidir yemiyodur içmiyodur bilemedim.Normal şartlara göre o dedikleriniz olmaz bu rakamla.

Ogretmenler yesil pasaport alabiliyorsa vizesiz bazi ulkelere gidebilir. Maaşını bilemiyorum ancak şöyle bi durum var bekarken paradan daha kolay tasarruf edilebiliyor.

Kiyas kismi cok cirkin. Ogretmen olsan bu sefer keske psikolog olsan derlerdi.(öğretmen kuzenime aynen bu cumle soylendi)

Ee madem bu kadar guzel meslek calis, ogretmenlik yap minvalinde bir cevap verebilirsiniz. Ardindan da sinir bozucu bir kahkaha atarsiniz

Bazı projeler var. Devlet sana ödenek veriyor. Örnek veriyorum "Türkiyede yetişen meyveler" hakkında bi taslak hazırlıyorsun ve ekibinle birlikte yurtdışına gidip bunu sunuyorsun. Çok yüzeysel anlattım ayrıntıları bilmiyorum ama kv ingilizce öğretmeni bu şekilde çok ülke gezdi, hala daha geziyor.

Konu sahibi göz dikmiyor ki, aile devamlı söylenince merak etmiş...

konu sahibi 27 yasında bahsedılen kişi 10 yas buyukmuş artı bekar istediği evi neden alamasın neredeyse 15 yıldır çalışan bir kadın konu sahibi ısrarla erkek parasına vurgu yapıyor ki bunu doğru bulmadım

Tatlım ek net maaşım 3200 ayrıca ek dersi tam aldığımda nöbet ücreti ile beraber 800 lira oluyor toplamda 4000 lira.Bu maaşla ev kredisi ödeyip diğer dediklerini yapamaz.yaparsa aç kalır. Tabiki evi başkası almadiysa

Sizden 10 yas buyuk oldugunu demissiniz, haliyle epeydir bibirikimi olabilir.. ancak yine de bu denli olamaz yurd disi falan, bi yerden muhakkak gelir/takviye olmali

Ek derste vergi ödenir yani ek dersi fazla alan öğretmen vergi dilimine girdiğinde kesinti fazla olur

Bransına göre degisir, devletin verdigi para ev araba aldırmaz kredisiz ama ben ingilizce ögretmeniyim özel derslerler cok yükselir maas. Ancak bu anlattıgın seyleri düzenli yapaıyorsa ev alamaz, ev almıssıa sürekli yurt dısına cıkamaz.

Özel okulda öğretmen olup ek ders veriyorsa neden olmasın?Şahsen ben öyleyim.Yurtdışına gitmek çok mu zor ve pahalı?

Erasmus benzeri projeler ile gidiyor olabilir yurtdışına. Ayrıca biri yazmıştı. Ucuz tur alıyor evden bir çanta yiyecek götürüyorum diye. Mesela eyfel kulesinde resim çekilip sonra bimden aldığım şeyleri yiyorum yazmıştı. Biraz önem verdiğim şeyler ile ilgili. Insanlar fark etmese de çoğu zaman giyim eşya vs çok harcatiyor.

Belki evi ailesinin katkilariyla almistir. Belki kredi odemesi hemen baslamiyordur. Ben yanlis buluyorum boyle baskasinin hesabini kitabini yapmayi. Belki alisveris kuafor duskunu degildir oyle masraflari yoktur. Belki de gezmek icin kredi cekmistir. Yani 3500 civari alan bekar bir ogretmen bence dunya turu yapabilir. Ben olsam yapabilirdim yani. Ha gittiginyerlerden poset poset marka hediyeliklerle donuyorsa, en luks otellerde kaliyorsa orasi ayri. Ama sadece gezmek icin gidiyorsa harcayacagi bir bilet bir konaklama parasidir. Bunu da ogretmen maasi ile cok rahat yapar.

Ailesi birkac sene onceye kadar bes kurusunun olmadigini belirtildi zira kendisi atanamadi hep onunla ugrasti gec calisti yesil pasaport sahibide degil sosyal medya paylasimlarina gore :) dur bakalim tesekkur ediyorum.
Ogretmense devlete atanmissa yesil pasaport sahibidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…