Tarla aldı mesela memleketten. Kiraya veriyor, ekip biçiliyor. Taksi için araba aldı, onu çalıştırıyor. Gelirleri zaten borçları döndürüyor. 1-2 sene içinde para açığa çıkıyor.Ek gelir sağlayacak neler aldı mesela bize biraz fikir verseniz ne iyi olur
Ticaretin nimetleri bunlar. Tek başına öğretmen maaşıyla rahat yaşar. Ama aile için zor.Cok gyzel ya ben hic boyle ornekler gormemistim genelde normal sartlarda yasardi insanlar demek ki oldukca iyi durumda olunabiliyor neyse bu konu benden sapti hos olmadi kilit ricasinda bulunayim guzel gunler.
Konu sahibi göz dikmiyor ki, aile devamlı söylenince merak etmiş...baskasının paraasına göz dikeceğinize kendi paranızla ilgilenin ki bereketi olsun
Konu sahibi göz dikmiyor ki, aile devamlı söylenince merak etmiş...
Tatlım ek net maaşım 3200 ayrıca ek dersi tam aldığımda nöbet ücreti ile beraber 800 lira oluyor toplamda 4000 lira.Bu maaşla ev kredisi ödeyip diğer dediklerini yapamaz.yaparsa aç kalır. Tabiki evi başkası almadiysaInanin bjr an bende dusunmedim degil belki evlenmistir bile dedim soz etrigi kisi babasindan buyuktu zira bunun icin dugun organizasyonu tertip edemezdi herhalde biraz uygun bir sulale degiliz bu konuda fakat disardan gorunen bu iste :) neyse bakalim ogretmenlerimiz cikacak mi merwk ediyorum hic mi gecim dertleri yok bizdede bir tane cikmis cika cika ogretmen :) yutturup djruyorlar
Ek derste vergi ödenir yani ek dersi fazla alan öğretmen vergi dilimine girdiğinde kesinti fazla olurÖğretmen maaşı aman aman yüksek değil ama bazı branşların özel ders verme şansı var, üzerinden vergi filan ödemeden saatine gayet iyi alıyorlar. Tam bilmesem de ek görevlendirmeler, sınavlar için ekstra para alıyorlar. Bir de şu var gelirine göre lüks yaşadığını düşünüyorsanız belki krediye giriyordur, belki harcamalarını kredi kartını patlatıp yapıyordur. Bunlar kendine zengin adam bulmuş onu sömürüyordan daha olası daha sık rastlanan şeyler, hemen kötüye yormayın aklınızı.
Bransına göre degisir, devletin verdigi para ev araba aldırmaz kredisiz ama ben ingilizce ögretmeniyim özel derslerler cok yükselir maas. Ancak bu anlattıgın seyleri düzenli yapaıyorsa ev alamaz, ev almıssıa sürekli yurt dısına cıkamaz.son gunlerde bir akrabamin benden on yas buyuk ogretmen kizi ovulup durur oldu bana laf sokmalar esliginde :) konunun beni ilgilendiren kismi bana ovulen kismi.ben kiradayim evliyim akrabam ise ogretmen maasiyla yakinlarimda yeni yapilmis bir ev satin almis uzerine dunya turunda hem ogretmen hem her ay farkli bir ulkede ben bu imkanlari zengin bir adamin katkisiyla yaptigini yaklasik bes sene once az cok anlamistim birdaha gorustugumuzde o kisiden ayrildigini soylemisti. fakat ailesi inanilmaz gururlaniyor ve ovuyor allah askina ogretmen arkadaslarimiza soruyorum surekli yurt disina cikip farkli ulkeleri gezebilen, ev , araba ve nice sey alabilen nasil bir maas sisteminiz var gelin bir ornekleyin ben asiri daraldim bu kiyastan aile ile bir cay ictigimizde basliyor ovguler bir de sinsi akrabalar kiskanma dercesine sen de ogretmen olsaydin diyor :))) kv en son ornekleyen oldu . kotu bir niyetim yok hasa bilmiyorda olabilirim duzeltin merak ediyorum ben niye ogretmen olmamisim tekrar okuyayim cok imreniyorum bu zenginlige :)
Ek derste vergi ödenir yani ek dersi fazla alan öğretmen vergi dilimine girdiğinde kesinti fazla olur
Ogretmense devlete atanmissa yesil pasaport sahibidir.Ailesi birkac sene onceye kadar bes kurusunun olmadigini belirtildi zira kendisi atanamadi hep onunla ugrasti gec calisti yesil pasaport sahibide degil sosyal medya paylasimlarina gore :) dur bakalim tesekkur ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?