Ogretmen maasi cok mu fazla oluyor ?

öğretmenlik çok zor iş maaşları düşük arttırılması gerekir bu ekonomide

Benim bi nokta kafama takıldı. Para kazanan kadınlar sanki daha değerli görülüyor. Bazı konularda yada etrafımda rastladığım, kadınlar artık altın yumurtlayan tavuk olarak görülüyor. Önceden çalışan para kazanan kadın övülür, çoçuk olunca işini birakmak zorunda kalınca değersizleşiyormu? Yani kadınlar para kazandığı zaman mı değerli?
Karşı taraftan bakınca nasıl görünüyor bilmiyorum ama para kazanınca değil çalışınca insanlara faydalı olunca kendimi daha değerli hissediyorum ben

Karşı taraftan bakınca nasıl görünüyor bilmiyorum ama para kazanınca değil çalışınca insanlara faydalı olunca kendimi daha değerli hissediyorum ben

Karşı taraf hangi taraf olduğunu tam anlayamadım ama ben zaten şimdiye kadar şalışdımda ünide okudu. Bu yorumum genel olarak gözlemlediklerime dayanarak yazdım. Bir kadın kendi istediği için çalışmalı, toplumun bunu beklediği için değil. Bu arkadaşımızda bu baskının farkındaki bu konuyu açmış.

Not: sadece çalışarak insanlara faydalı olunmaz

Allah kimseyi akrabasının öğretmen maaşıyla nasıl geziyor diye düşünmek zorunda bırakmasın. İster sevgilisinden destek alsın ister ailesinden ister krediyle bundan kime ne değil mi?
Kıskançlık böyle bir şey işte

Karşı taraf hangi taraf olduğunu tam anlayamadım ama ben zaten şimdiye kadar şalışdımda ünide okudu. Bu yorumum genel olarak gözlemlediklerime dayanarak yazdım. Bir kadın kendi istediği için çalışmalı, toplumun bunu beklediği için değil. Bu arkadaşımızda bu baskının farkındaki bu konuyu açmış.

Not: sadece çalışarak insanlara faydalı olunmaz
Erkek tarafindan bahsediyorum karşı taraf derken. Çalışmadan da insanlara faydalı olunabilir tabiki. Ben kızımın doğumundan sonra doğum izninde bile boşluğa düştüm. Çünkü öğrencilerimi mesleğimi birkaç ayda bile çok özledim. Bu insanın karakteri ve hayata bakışı ile de ilgili tabiki.

Ek ders kurs haftasonu sınav görevi falan alsa ( ki tüm öğretmenler bunların tamamını alamıyor. Her branşa kurs açılmıyor mesela) 4500 civarı alır. Onu da haftanın 6 ya da 7 günü çalışarak. Haftasonu da okulda olması gerekir. Bir de yazın bunları alamaz. 2800 küsür kendi net maaşını alır.
Dediğiniz gibi ev araba falan alması her ay kredi ödemesi demek. Hem kredi ödeyip hem o kadar tatil biraz zor. Ya birikim yapıp ev alır ya da gezmeye harcayabilir.

4500 maas aliyor mudur ....mdr yardimcisi3800 falan ogretmen 3700 aliyo...merak edenlere .

Bekarsa bir de özel ders veriyorsa tabii ki yapar. Düzenli bir insandır,parasını kıyafete, kozmetiğe, gereksiz şeylere harcamak yerine geziyordur. Burada fesat olan akrabalarınız. Kadının sevgilisi varsa ve bu imkanları o sağlıyorsa bile bu kimseyi ilgilendirmez.

önceki mesajlarına baktım sadece bu kadına değil ev alan herkese parası olan herkese takmışsın
sonra ağlıyorsun ben niye alamıyorum diye mesajları iyi oku sen hobi kursu hobi kursu gezerken ek dersler kurslar
verip belki uykudan uykuya evlerini görüyorlar. Allah sana ve senin gibilere bu yüzden vermiyor işte. ağla dur kendi kendine nasıl yapıyorlar diye ne diye iftira atıyosun? ayrıca kimsenin sana laf soktuğunu da düşünmüyorum kendi kendine uyduruyorsun. kalbini temizle işe gir milletin parasından kem gözlerini çek Allah sana da verecektir. çünkü malum yatarken vermiyor.
bi de arkadaşlar samimiyetle maaşlarını yazmışlar. biraz daha bunun gibiler laf söz etsin diye herhalde
Ay vallahi geri donup bakmayacaktimda :) ben de biegun bu olay basima gelecek mi diyordum ne var su an kirada olmussam hem beni ne denli taniyorsunuz ? Icim daralmis yazmisim bu konunun saptigini gorunce zaten cirkinlesti ve kapamak isyedim ama elimden bir sey gelmiyor konu kapamada o kismida okusaydiniz neden bu denli cirkinleatoginze bir anlam veremedim iftira dediginiz sey burada bir cok insanin yakinlarinin hayatini gizli olarak dokebildigi bir sey benim bildigimi paylasmam neden iftira oluyor ki :) kendi paylasimindan yola cikarak soz ediyorum sizin kazanciniz iyiyse onunda iyiyse ne mutlu yalniz burasi bir derdim var alani diye biliyorum hayatta herkesin derdi baskasina komik ve basit gelebilir bazimizi guclendirir bazimiza derdine dert olur eslik eder konu oylece kapanir. Her gununuz bir mi bir dusunun dolmusum imkanim varken yazmisim tartismisiz bu benim kotu bir insan oldugumu gostermez. Tesekkurler.

Ben de bu cirkin durumdan sonra tamamen siteden ayriliyorum canimi sikan bir olay uzerine bir anlik dolgunlukla her seyi doktum belkide ... hangimiz yasamayiz bilmiyorum her alanda basimiza gelebilirdi bu ne kinim ne kiskancligim ne issiz gucsuLugum ne o ne bu kaldi :) bir derdim var a bir derdimi actim onlarca hakaret cektim uzerime .konunun kapanmasini ozellikle rica etmem mesaj yoluyla bildirmem hicbir sey ifade etmedi. Herkesten ozur dilerim. Sevgiyle kalin.

Ben de bu cirkin durumdan sonra tamamen siteden ayriliyorum canimi sikan bir olay uzerine bir anlik dolgunlukla her seyi doktum belkide ... hangimiz yasamayiz bilmiyorum her alanda basimiza gelebilirdi bu ne kinim ne kiskancligim ne issiz gucsuLugum ne o ne bu kaldi :) bir derdim var a bir derdimi actim onlarca hakaret cektim uzerime .konunun kapanmasini ozellikle rica etmem mesaj yoluyla bildirmem hicbir sey ifade etmedi. Herkesten ozur dilerim. Sevgiyle kalin.

Belki sana laf söyleyenler haklılar, belki de sen haklısın.
Haklı haksız umurumda değil de buradaki insanlara çok fazla değer verme , yükleme.
Bir çoğu sana işsiz güçsüz derken, aslında onlara da bu ithamı yapan birileri vardır ki onlar da bu ithamı sana söyleyerek hıncını alır.
Burada kalp kırmak, itham etmek çok kolaydır.
Ama buradaki insanlar kim ki seni kırabilir?
Böyle düşün.
Ben kimim ki seni kırabilirim ? Hiç kimse.
Ben neyim ki seni itham ediyorum kim bilir ? Değil mi?
Üzülme, zaman zaman herkes sürekli sidik yarışının içine çekilir. Ve çekildiğinde de bunları düşünür. Düşünmeyen bir tane insan varsa çıkıp “o benim” dese, inanma. Kariyer yapıyordur, şef olarak Ayşe atanır.
Oturur düşünür “ulen bu kesin müdürle birlikte aşna fişne”
Yani demem o ki, kimse için bu siteyi bırakıp gitme.
Otur yorum yap oku , öğren. Danış.
:)

Kendimden örnek vereyim o vakit :eek:Maaşım yeni uzman öğretmenlik farkı ile 3500 civarı oldu 1000 e yakın da ek ders var. Eşim polis ve o da benim ek dersle aldığım kadar alıyordur. Çok şükür bir şeyde gözümüzün kaldığı yok da 5 yıldır ev kredisi ödüyoruz,6 yıldır evliyiz bunun 3 yılını arabasız geçirdik. Kredinin ilk zamanlarında epey bir bütçe kısıtlamasına gitmiştik 5 yıl önce aylık verdiğimiz 3000 lira eşimin maaşı bile aşıyordu çünkü. Yeni düzene soktuk her şeyi. Geçen yıl araba aldık iyi kötü,5 yıldızlı olmasa da ufak tatil gezi yapabiliyoruz. Nasipse yarın yavru vatana yolculuk. :KK49: Yani bir şeyden mahrum kalmıyoruz ama öyle iddia edildiği gibi hayat sadece bize güzel değil yani. Allah herkese yedirteceği kadarını versin. Fazlasında gözümüz yok.

ev nasıl alabilir ki şu anda en kötü ev bile 200.000 tl civarında. bunu 10 yıllık bile çekse yememesi içmemesi lazım. bence onun başka bir kaynağı olması gerektiğini açık açık söyleyin bu hesapları da göz önüne serin artık.

son gunlerde bir akrabamin benden on yas buyuk ogretmen kizi ovulup durur oldu bana laf sokmalar esliginde :) konunun beni ilgilendiren kismi bana ovulen kismi.ben kiradayim evliyim akrabam ise ogretmen maasiyla yakinlarimda yeni yapilmis bir ev satin almis uzerine dunya turunda hem ogretmen hem her ay farkli bir ulkede ben bu imkanlari zengin bir adamin katkisiyla yaptigini yaklasik bes sene once az cok anlamistim birdaha gorustugumuzde o kisiden ayrildigini soylemisti. fakat ailesi inanilmaz gururlaniyor ve ovuyor allah askina ogretmen arkadaslarimiza soruyorum surekli yurt disina cikip farkli ulkeleri gezebilen, ev , araba ve nice sey alabilen nasil bir maas sisteminiz var gelin bir ornekleyin ben asiri daraldim bu kiyastan aile ile bir cay ictigimizde basliyor ovguler bir de sinsi akrabalar kiskanma dercesine sen de ogretmen olsaydin diyor :))) kv en son ornekleyen oldu . kotu bir niyetim yok hasa bilmiyorda olabilirim duzeltin merak ediyorum ben niye ogretmen olmamisim tekrar okuyayim cok imreniyorum bu zenginlige :)
öğretmen maaşı ile ev alınır ama hem kredi ödeyip hem her ay yurt dısına gıdılemez yesıl pasaport bıle olsa olmaz o iş... ya yemeyip içmeyip senelerce para biriktircek, ya aileden maddi desteği olcak yada zengin sevgili yada eşin olacak...
ev işi olmasa gezerdi yurt dışını ama senede en fazla bir iki lokasyon gezebılırdı...

Ay vallahi geri donup bakmayacaktimda :) ben de biegun bu olay basima gelecek mi diyordum ne var su an kirada olmussam hem beni ne denli taniyorsunuz ? Icim daralmis yazmisim bu konunun saptigini gorunce zaten cirkinlesti ve kapamak isyedim ama elimden bir sey gelmiyor konu kapamada o kismida okusaydiniz neden bu denli cirkinleatoginze bir anlam veremedim iftira dediginiz sey burada bir cok insanin yakinlarinin hayatini gizli olarak dokebildigi bir sey benim bildigimi paylasmam neden iftira oluyor ki :) kendi paylasimindan yola cikarak soz ediyorum sizin kazanciniz iyiyse onunda iyiyse ne mutlu yalniz burasi bir derdim var alani diye biliyorum hayatta herkesin derdi baskasina komik ve basit gelebilir bazimizi guclendirir bazimiza derdine dert olur eslik eder konu oylece kapanir. Her gununuz bir mi bir dusunun dolmusum imkanim varken yazmisim tartismisiz bu benim kotu bir insan oldugumu gostermez. Tesekkurler.

her daraldığınızda başkasına iftira mı atarsınız? mesela sizinde parasızlığını insanlar bi çok nedene bağlayabilir arkanızdan atıp tutabilirler. biraz daha ahlaki bir bakış açısına sahip olursanız sizin için daha iyi olur. sevgiler

Benim eşim öğretmen.ben ev hanımıyım.4 senelik evliyiz.dügünü de nişanı da 5 milyara getirdik toplamda.yani harcamamizi en aza indirdik.
10 milyarlik ev esyasi aldık.bu süreçte de idare etttik.gel gör ki hala ev alamadık.arabamız da yok.
Belki kredi çekmiştir dicem.biz kredi çekmedik sadece birikim yapıyoruz.şuan bu kadar sıkmayla ev parasının yarısını biriktirdik.
Yani öğretmen maaşı diyorlar ama esim gece gündüź çalısıyor.nöbet.full ek ders.egzersiz.hafta sonu kursu derken adamin hışı çıkıyor.

Back
X